МНОГОДЕТНИ МАМИ 33

• 28 077
  • 294
  •   1
Отговори
# 90

Е, радвам, се че ние активно участваме в решаването на този демографски проблем на Европа. Нищо, че детските и помощите у нас не само не са по-големи от тези в Германия, а на практика изобщо ги няма. Ама кога ли някой от властимащите ще се сети да промени положението?! За съжаление, тук все още официалното становище е, че повече деца имат само малцинствата и то именно заради смешните детски. А не е така. Всички ние тук сме доказателство за противното. Има и много други семейства с по три и повече деца. Ето, само измежду моите съученички сме три с по три деца. Братовчедка ми също има три. И в нито един от случаите няма близнаци! Не искам да пренебрегвам многодетните с близнаци, а просто да подчертая, че става дума за обмислено решение за раждане на поне три деца. За да я има България, трябва да има българи. Само преди няколко дни говорихме за 3-ти март и за цената на възстановяването на българската държава. А сега нашите управляващи (които ние сме избрали) с лека ръка подминават проблема за бъдещето на България. Какво бъдеще ще имаме, ако нас няма да ни има?!
Ох, поувлякох се. Ама по този въпрос не мога да остана равнодушна. Не че искам пари от държавата - щом съм решила да ги раждам тези деца, значи съм измислила начин за отглеждането им. Но не искам да ме подлагат на един вид дискриминация: ако имам едно дете, съвсем естествено е да имам нужда от по-малко болнични през годината, отколкото ако децата са 2,3 или повече. Е, да, ама работодателите не мислят така. Измислят се ограничения на броя на дните, в които отсъстваш поради заболяване на дете, а никъде не се споменава, че ако децата са повече, трябва да имаш право на повече такива отсъствия. Няма да ви обяснявам, че като се разболее едното дете, после се изреждат и другите. Ако имам едно дете, само веднъж ще търся детска градина, само веднъж ще ходя да го записвам  1 клас, за изпити след 7 клас и т.н. Ако са 2 - ще го правя 2 пъти, ако са 3 - три пъти. И, естествено, трябва да направя това в работно време. И ще трябва да изляза от работа. За да не ме гледат накриво, ще си пусна отпуска за това време. Да, но това намалява и без друго малкото дни, които ми се полагат за почивка през годината - т.е. за време, през което трябва да оставя "двигателя" да се охлади и да съм отново работоспособна за още една година.
И всичко това на фона на декларациите, че българското правителсто се грижи за децата на България. Защо ли все си мисля за Параграф 22?

Ох, някой май трябва да ме спре. Нека да ви споделя нещо по-приятно.
Вчера бях на преглед. Беба пак се е завъртяла и сега е разположена главично. Много се моля да си остане така до края    Praynig
Диаметър на главичката: 90 мм. Тегло: 2900 кг. Имам и малко разкритие. Така че раждането наближава и ако искам да позадържа още малко , трябва да полежавам повече.   
Това, последното, не знам как ще го постигна, освен ако не ме вържат за леглото. А в събота съм и на сватба.... Ще видим какво ще стане. Но като цяло новините са добри.

Пожелавам на всички ви лек и успешен последен работен ден от седмицата  Heart Eyes

# 91
Честит Рожден Ден на Олга и Краси...Оливети...как се уцелихте на един ден родени...
                            ...на Филип на chatpatka
                            и на половинката на venina!
Живи и здрави да са!   bouquet  bouquet  bouquet
Феичке,знаех си аз,че бебка ще се обърне  Hug И внимавай колко танцуваш на сватбата Naughty ,че с това малко разкритие може и да не дочакаш 22-и  Naughty
Чатпатка,трябваше да го родиш филипчо на 29-и февруари...така щеше да празнува рядко...хем ще е голям,хем малък  Joy
Нелето,чудни неща сте приготвили  Hug
Цоци,какво е това настроение...Оздравявай бързо!

Всички болнички дечица да се оправят бързо! Добре дошли на новите мами!

Прегръщам ви!

# 92
Честит Рожден Ден на Олга и Краси...Оливети...как се уцелихте на един ден родени...

Хайде да кажа...От Оливети знам, че на един купон обща позната ги е запознала точно заради този признак - обща рожденна дата и от там тръгнало...Обаче аз на Оливети няма да честитя нищо, защото съм и сърдита,че едно време участваше редовно,а сега ни забрави! Оливети...ако четеш....чакам да ти честитя ЧРД-то очи в очи.......и на скайпа не пишеш..... Crossing Arms

# 93
Честит рожден ден на всички рожденици newsm51 newsm59
И у нас днес има рожденик - другата ми баба, която почти ме е отгледала става на 88 години!!! За съжаление от месеци е на легло с купчина болести. Дори не знае че чакам бебе, заради ужасна склероза.....
Пролетна Фея, ето, виждаш ли, бебето си знае работата! Дано да си остане така!
За лежането - пожелавам ти да имаш възможност да го осъществиш.
И аз вчера бях на консултация, ама хич не  помня размерите, дето ги цитираше доктора. Аз следя само като казва дали всичко е наред и дали отговаря на гестационната седмица - е, отговаря си, значи съм спокойна.

# 94
  • средноголям град в България
Вярно е това, че повечето мами с 3 дете не са го планували, но браво че са се решили да го родят.  bowuu Наистина има нужда от такива условия, че семействата спокойно да планират 3-4 деца. В момента в България има 2 милиона пенсионери, много емигранти в детеродна възраст. Ние като цяло сме застаряваща нация. Наскоро чук от някакъв историк, че до 20-30 години възрастното население в България ще е 50 %. Така, че майчета, дерзайте   bouquet

# 95
Да се самоцитирам от другата тема - за 1.06. на Узана:

"Моля ви, девойки, вземете се в ръце и бързо си признавайте една по една - коя е за хотела, коя е за хижата. И с по колко мъже и деца ще се яви."

Ако ви е възможно, отговаряйте в темата на Клуб Пълна къща, че тук ми е трудно да броя сред всички постинги.

# 96
  • През девет земи в десета
Тук съм вече,цял месец сменят кабелите на нета уж да е по-бърз и цял месец сме като без нет,едва от вчера успявам да вляза във форума.Попрочетох тази тема,но предната едва ли ще успея да изчета цялата Whistling

Кабо сега ще погледна и в другата темичка! Peace

Наслуки видях те на "Руски паметник",но ти май не ме позна и аз взех,че си замълчах,сега ме е срам Sunglasses

Габи,ще те притесна малко на лични нали може,но другата седмица,че съботно-неделно все обикаляме из страната  Party

Ето малко снимки от разходката ни до Видин миналата седмица:
снимки

# 97
Ех, Пиги, аз сигурно не съм те забелязала, чак пък да не те позная....  Sick #Crazy Голяма съм блейка понякога. Жалко, че не си ми се обадила, но не се коси сега.
Хубаво време сте хванали във Видин. А Цвети е страшно стилна млада дама  newsm08 И ние бяхме по тоя край по празниците. Вие откъде пътувахте - през Петрохан, или по магистралата и Враца?

# 98
  • преди Варна/сега Горна Оряховица
Не съм писала много отдавна
  bouquet сърдечни поздрави за празнувалите  Hug добре дошли на новите ни мами
ще ви изчитам утре  newsm78
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК МИЛИ МОИ
      Hug          http://www.zazz.bg/play:8e3a77de

Hug       http://www.zazz.bg/play:19dd120f

# 99
Дидке..... #2gunfire #2gunfire - това бе моя поздрав! Не е честно! Майчице свята ми е любимата песен за мама! Ще те бия.......Но и аз ще си те поздравя с тази песен.....така и така си го бях решила!

О браз на жена. Излъчване. Безмълвност. Красота.
С ияние. И необхватност. Разгърнати ухания.
М истичен ключов знак от дълъг нотопис за любовта.
И злята същност. Съвършенство и хармония.

М агия тайнствена. Акорд. И... трепет на Вселената.
А дажио и скерцо. Мелодия на утринна соната.
Р итмичност. Докосване на сетива. С дъх творена.
Т я е живот в живота. Дар Божи на земята!

МУЗИКАЛЕН ПОЗДРАВ ЗА ВСИЧКИ ВАС!!!!

# 100
ЧЕСТИТ 8-ми март,момичета! Да сте търсени,да сте обичани,да сте желани ВИНАГИ!

Дидка,Цоци,стоплихте ме с тези песни! Hug Heart Eyes
Пиги,чакам да ми се обадиш . Hug / ilievi_es  / Хубави снимки!Цвети много е пораснала! Heart Eyes

# 101
  • преди Варна/сега Горна Оряховица
  Stuck Out Tongue Winking Eye ами да не си спала  Mr. Green по него време
Дидке..... #2gunfire #2gunfire - това бе моя поздрав! Не е честно! Майчице свята ми е любимата песен за мама! Ще те бия.......
  #Shocked пък и на бой налита  box....... rotfImao rotfImbo

# 102
честит празник, мили мои мамита   bouquet
да сме силни и разумни Simple Smile
жената е така обвързана с новия живот, че има огромна логика празника и да е през пролетта Simple Smile
пролетно настроение и приятно прекарване на всички  Hug

# 103
                                                                    Честит 8 Март , мили мамчета !!!!
                                                                 Бъдете много щастливи и обичани !!!
                                          Дечицата много да ви радват , а татковците да ви слушат !!!

# 104
  • Варна

Бъдете най-веселите, най-щастливите,
добри и нежни, най-красивите!
Бъдете най-внимателните, най-любимите,
реални, обаятелни, най-неповторимите!

Бъдете и добри, и строги,
и слаби и силни!
Нека се сбъдне всичко, за което мечтаете сега!
Пазете винаги вярата, надеждата и нея - мъдростта!

Общи условия

Активация на акаунт