Мартенички бели и червени ще вържем на АПРИЛчета засмени

• 7 820
  • 230
  •   1
Отговори
# 180
lina 6.3 ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН! БЪДИ ЗДРАВА, ВСЕ ТАКА ВНИМАТЕЛНА И ОБГРАДЕНА С ЛЮБОВ!

# 181
Ех,Сиси,ама и вие едни одисеи сте имали! HugКакво да ги правим-бабешка им работа. #Cussing out
450,радвай се ,че идва само от време на време на гости баба-геймърка. JoyАз 10 години си скъсих живота с бабата на моя мъж,докато живееше у нас.И ние като при Сиси,тъкмо  бяхме направили цялостен ремонт и бабето докато се къпи-около 1 час  #Crazy напълни коридора с вода.Всичко, разбира се, се изтече под новия ламинат,защото още не бяхме сложили первазите. #2gunfireТа.....разглобихме паркета , сушихме със сешоара,сменихме ватата и отново операция редене. #Cussing out

# 182
  • София
Мда, явно винаги има и по зле.  ooooh!
Между другото бабата си тръгна без дори да каже на детето довиждане, да го целуне или нещо друго. Дори и не го погледна.  #Crazy
Сега ще ми трябва една седмица да се възтановя психически  hahaha
Мале Сиси, аз сега прочетох. Голям кошмар с малкото дете и течаща вода  ooooh!
На Ками така им се случваха 2 пъти наводнения, един път им падна полюлея и то за 2 месеца. Посъветваха я да вземе светена вода от църквата и да напръска. Аз не вярвам много в тези работи, но определено спряха нещата. Вече 3 година не са имали такива проблеми, че те се бяха побъркали направо.

Последна редакция: чт, 06 мар 2008, 12:03 от 450

# 183
  • гр.Варна
Добро утро!!
Лина,Честит Рожден ден!
Успех във всичко с което се захванеш.
Късмет във всичко, което не зависи от теб.
И сбъдване на всичко, за което мечтаеш.

А аз искам да ви почерпя за нашите 11 месеца:

И да си споделя болката:днес на свекър ми ще му правят сърдечна операция и съм безкрайно притеснена.За жалост все още нямаме никаква информация и ще изкрейзам Rolling Eyes Rolling EyesДано всичко мине наред,че той милият в последната година е лежал поне 10 пъти в болница.Дано  всичко мине добре Praynig Praynig
За гледането,всички баби много ми помагат,та дори и баба ми:)Когато е лошо времето идва да гледа бебо,за да ида за храна.Съботите и неделите майка ми и свекърва ми се редуват да гледат Кристиан и така си имам поне 1 вечер и 1ден седмично,когато сме свободни и излизаме с приятели,което е супер!!
Лек ден на вас  bouquet

Последна редакция: чт, 06 мар 2008, 13:48 от mama_na_kiki

# 184
Здравейте и от нас!
Ох, като ви слушам одисеите с бабите, даже малко ви завиждам, че поне идват бабите да ви помагат. То вярно, че е изнервящо, като почнат да правят глупости, ама предпочитам да играе на игра и да гледа Дари отколкото хич. Друг е въпроса ако само играе.... При нас напоследък зачестиха посещенията, че взех наистина да полудявам вкъщи, и иска неиска и казвам на майка ми дойде, за да излеземе малко. То пък като излеземе и се прибереме в 4 например, на другия ден ми се разгонва фамилията, защото пак си ставам рано. Обикновено майка ми си има работа в събота и неделя от рано сутринта..... То вярно, че никой не ми е длъжен да ми гледа детето, ама как пък има такива баби дето ги гледат и не мърморят.
А от няколко дни Дари е страшно кисела. Отказва изобщо да седи сама в креватчето или кошарата, заспива само ако аз съм в стаята, иначе се дере зверски. Айде, че се събуди с рев.

# 185
Здравейте и от нас. И Дани напоследък е много крив и не иска да стои сам. Все нещо хленчи и ми виси по крачолите. Може пак зъбче да е ooooh! Но да се похвалим и ние - от прохождащи, вече сме проходили. От вчера е станал много безстрашен моя син и обикаля стаите. В същото време си умира от кеф и се хили с глас. Резултата е, че снощи едва заспа от емоциите.

За бабите - ние сме предимно сами. Майка ми идва, но на 1-2 месеца за по седмица най-много. Аз и на това се радвам де, защото пък й имам пълно доверие и гледам да си почина максимално.

Христина, честита ви месечинка! И дано всичко със свекъра ти мине леко, стискаме палци!

Сиси, след лошото идва добро!

Лина, честит рожден ден. Бъди здрава и щастлива майка на здрави дечица!

Кати, мисля, че трябва да поръсиш със сяра задължително, дори и да е малко късно. Но наистина в аптеката ще ти обяснят, те знаят.

# 186
Хриси,стискам палци скоро да се включиш с добри новини за свекър ти.Целувки на Кристиан и честита ви месечинка. Hug
Аз забравих  да пиша,че се сдобихме с 4-то зъбче след няколко безсънни нощи.Сега вече си заформихме муцунка на зайче-с два зъба горе и два долу. hahaha
За помощта на бабите-когато е качествена помощ,е наистина безценна.Майка ми е всеки ден у дома поне до обяд.Все си мисля,че без нея няма дя се оправя.Но като ми опре яйцето до д....о ще се оправям,нямам друг избор.

# 187
  • Варна
Честит рожден ден Лина!     bouquet
Пожелавам ти много здраве, любов и щастливи мигове!

# 188
  • София
Върнахме се от доктора - като резултат една торба с лекарства, вкл. АБ. Зачервено гърло с налепи, кашлица. Утре сме пак на преглед. Най-странното за мен е, че след като цяла нощ беше с 38.5, сутринта му дадох една доза Панадол и сега Т е под 37 градуса Rolling Eyes

Благодаря ви за съвета за сярата. Вече го направих и почистих.

Хриси, стискам палци всичко да е наред със свекър ти.  Praynig

# 189
Здравейте и от нас с Мони! Той тъкмо заспинка и реших да ви почета,а толкова работа има из къщи...Оф Sad
Хриси,честита ви 11-та месечинка-последната,преди голямото голямото събитие! smile3525 После ще празнуваме само по веднъж годишно Simple Smile
Стискам палци за успешна операция на свекъра ти и бързо възстановяване!! fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover Срещата беше много приятна,жалко че беше за бързо.Чак съжалих ,че досега не сме присъствали на варненски събирания.Но топлите дни тепърва предстоят и ще се радвам да се видим отново,а и с другите варненски мами!
Лина,честит рожден ден! TadaБъди здрава и щастлива!
Да се похваля,че вчера забелязах бяла точица от второто ни зъбче! А пък тази нощ се събуждахме през час,час и половина! Кърмих го в 3 и после в 5 се събуди и искаше да си играе,измори се и почна да става кисел .Реших,че не му стига кърмата и направих 150 мл АМ и си заспинка .Мислех си дали да не заменя вечерното кърмене и да остане само сутрешното,но сестра ми ми каза,че кърмата не трябвало да се задържа в гърдите повече от 24 часа и ако не го кърмя вечерта ,трябва да изцеждам.Така ли е според вас?Хем не ми се занимава вече с цедене,а не ми се иска да спирам от раз,защото имам все още.А и покрай тези зъбчета се успокоява с кърмене.Не ми се пият и лекарства за спиране на кърмата. Посъветвайте ме!То моята работа май стана -хем боли,хем сърби hahaha

# 190

Здравейте и от мен.  Peace

Ние се позагубихме малко бяхме на балкан за почивните дни до Пампорово, беше много хубаво. Водихме малкия на Планетариум в Смолян, ако ви кажа аз с какъв интерес го гледах  Shocked макар че на малкия малко му поомръзна на края ама за негова сметка на мен ми беше много готино. Сигурно всички сте ходили като ученици ама сега е в много по модерен вариант.

За бабите - като ви слушам и ми настръхва косата. Ако моята майка беше такава хич и не ми се мисли как щях да се оправям Че аз и с двете деца тръгнах на работа като станаха на по месец, макар и за няколко часа на ден. Сега съм целодневно на работа, а да не говоря че ако се изморя повечко или мислим да излизаме майка ми остава и с приспиване - сложила съм й даже и легло в детската стая  Rolling Eyes Златна ми е направо златнааа, а кота се знам как я навиквам за глупости например защо и е сложила елек като в къщи е доста топло и такива други глупости  ooooh! Май си е заслужила един мноого хубав осмомартенски подарък.

Като стана въпрос - момичета на тези които майките ви помагат и се чувствате особено благодарни към тях за тази помощ какво мислите да им купите за 8 Март?

А ето да видите как се забавляват моите сладури на двора през дните с това хубаво време

http://dimitrovi.multiply.com/video/item/17

bouquet

# 191
  • София
eraser, това за кърмата и 24-те часа е май един от митовете за кърменето Shocked При вече регулирана лактация по-голямото количество се произвежда по време на сукането. Не е добре единствено ако се препълваат гърдите и на теб ти е дискомфортно. Ако решиш да не кърмиш вечер за ден-два ще се регулира лактацията по новия режим и няма да чустваш напрежение.
При плавно спиране нужда от хапчета няма. И е нормално дори година след спиране на кърменето да има капки мляко.
А буденето нощем не съм убедена, че е от глад... Голяма част от бебоците продължават да се будят и след АМ вечер - причини колкото искаш - зъби, превъзбуда, усвоени нови умения, навик за будене и т.н.

catty m, оздравявайте бързичко!!! А освен Т как се чуства бебо?
Не съм разбрала, че си счупила термометъра... Нищо, че е минало време аз също бих посипала и почистила наново. Фуги, ъгълчета... А количеството живак в термометрите е малко, та не се притеснявай за изпаренията. Hug

Хриси, честита ви месечинка! И пожелания за успешна операция на дядото и бързо възстановяване.

Сиси, голям екшън с тази пералня...  Close Хайде сега вече само за хубави неща да разказваш в ремонтираната къща!!! Hug

Брей, тези баби.... #Crazy Аз на нашите хич не обичам да им оставям децата (а желание имат, даже повече от нужното). Мия засега има 1-2 оставяния за кратко, Ида малко повече. Но всеки път се хвали, че са й давали нещо което не разрешавам за ядене и направо полудявам от яд! Twisted Evil

# 192
  • гр.Варна
Здравейте!
Свекър ми е излязъл от операционната!!!Има 3 байпаса и са правили нещо по клапата на сърцето.Докторът многобързал и въобще не е дал никакви обяснения,което много ме ядоса.как може #2gunfire #2gunfire #Cussing out #Cussing outХората се безпокоят.не става въпрос за вадене на зъб,а за сърдечна операция.Казал е единствено,че сърцето на свекър ми е доста увредено-по принцип.Но какво значи това и имало ли е смисъл от операцията,незнаем.Дали са телефон в реанимация,за да следим състоянието му.
Дано да се възстанови човека,че с неговия инсулт,сега и сърцето,много е неприятно положението Praynig Praynig
Влязъл е в операционната в 8и излязъл в 3 #Crazy #Crazy
Дано само организма му се справи.Млад човек е!!Само на 59 години Praynig Praynig

Последна редакция: чт, 06 мар 2008, 16:27 от mama_na_kiki

# 193
Ара-мерси за отговора! И аз разсъждавах по същия начин.Май ще пробвам така.А за буденето-само дано наистина не е  НАВИК ЗА БУДЕНЕ Shocked Shocked Shocked

# 194
  • В красивите ми сбъднати мечти!
Здравейте !  Laughing
В хубавото време се разбиваме от разходки/ въпреки , че Ели не заслужава, ама ще разберете малко по-надолу защо/  и не мога да свърша цялата работа , която ме чака вкъщи. Та в тоя ред на мисли малко се радвам , че днес  и утре ще лошо времето та да си оправя затлачената къщна работа и да си отпочина малко.
Да ви се оплача от мойта Елена :
1/ На вън хич не е добричка , не ми дава и една минута да спра с ходенето и веднага започва да се гъне и писка в количката. В последно време започна да се сърди даже и като се движим нон-стоп , което вече е върха.  #Crazy Като я прибера вкъщи и си става пак най-доброто дете на света , играе си сама в кошарата или в леглото по сумати време.
2/ Супер трудно заспива навън , направо е някакъв ужас . Вкъщи нямам никакъв проблем - слагам я в леглото и , давам и малко чайче и излизам от стаята и заспива за отрицателно време.
3/ буди се по-начесто нощем от преди и докато не и дам АМ няма заспиване. Crazy
4/ окончателното и събуждане е в 6,30-7,00ч , като и на нея яко и се спи , ама като ме гледа на леглото до нея и само ми крещи , докато не я взема . Като я взема веднага тръгва из апартамента да лази, като си търка очите и ушите и се прозява т. е. спи и се , ама не ще .
Ох оплаках ви се .  Mr. Green
Давайте съвети какво да я правя , че нещо взех да лудвам и все по-често се замислям за връщане на работа , а Ели-дебели на ясла от септември.
SISI, направо настръхнах докато ти четях поста . Браво , че си успяла да запазиш хладнокръвие и да се справиш в тази кошмарна ситуация. Peace
Лина ЧЕСТИТ РОДДЕН ДЕН, МИЛИЧКА!   bouquet Мерси за виртуалната почерпка с любимата ми тортааааа! От тая моята диета и аз все за торти мисля нещо последно време. Embarassed
mama_na_kiki, стискам палци да се оправи вашият дядо. Praynig

Общи условия

Активация на акаунт