Отговори
# 120
Глори, липсваше ми  Hug Стискам палци  Peace

# 121
Глори, успех  fingerscrossed.
Да ви се оплача - Бобчо не е качил нито грам за 1 седмица Cry. Мъчим се и двамата за тоя дето клати гората. Сега до сряда сме на режим 10 мин. на гърда, дохранване с лъжичка с изцедена кърма и ако не е достатъчно дохранване и с адапте с лъжичка. Това е едно безкрайно мъчение. Въртя се в омагьосан кръг, останах без ръце и детето ми пак гладно. Никога не съм си мислела, че може да е толкова трудно. А Бобчо си суче доста лакомо и видимо преглъща, но по 40-50 мин., което било критерий, че суче, но не се храни. В сряда пак ще ходим да ни мерят и ако и така не става направо незнам. Много ми е криво. Не ме напуска чувството за тотален провал. Егати майката - детето й все гладно  Cry.

Извинете ме за мрънкането и знайте, че много ви обичам.  Hug

Някой да има новини от Никчо?

# 122
Здравейте, аз днес съм направо ударничка - чух и Ники и Весето.
Ники е добре, мързелува си. Обсъдихме изгледа към Витоша и други такива неангажиращи темички.
Виж с Весето се пооплакахме от рева на бебчовците. Весе и по телефона ти казах - виж в кърмаческия - със сигурност могат да помогнат, но не бързай с адаптираното мляко. Утре ще ти звънна следобед за подробности (количество и т.н.). И не се упреквай, че не се получава - то кърменето е взаимен процес - и двамата се учите.
С Петър и аз бях в паника и не се справих с кърменето, но пу пу сега мисля че сме ОК с Борката.

Мисля, че класната е време да се отчете с добри новини от днешното посещение у наше село.

Глори, стискам палци

# 123
  • морето и сините вълни :)
ааа Веси ,Нидей така мацко.Не са отчайвай.И моето беше гладно и ревеше като магаре.а аз  оФцата слушах една кърмачка че неможе да НЯМАМ кърма  TiredВсички майки имали.Да ама АЗ НЯМАХ и не си оставих детето гладно.МИнах на Адапте е да ми е жив и здрав  нито ми е болен нито му има нещо от Адаптето Peace
да ми го пази господ.Няма да  са отчайваш че нямаш кърма или пък че седи гладен малкия.
Като го изтеглите следващия път  ще видите как са нещата.
Няма да се самообвиняваш  така защото хептен ще се притесниш.отпусни се макар да е трудно знам и аз се бях притеснила  и може би затова нямах кърма Sick Sick
За следващото ще знам Peace

Не съм много компетентна  относно кърменето  но казвам това което преживях с ВЛади Peace
целувки от мене за теб и Боби

малиии тоимало още едно бебче бе ooooh! ooooh!
каква съм заспала Гана
да е живо и здраво  макар с дооооооста голямо закъснение

а сега кой трябва да ражда newsm78
лека вечер от мен

# 124
Оооо, Веси, я не така  Naughty Никакъв провал не е това. Според мен всяка жена е срещала едни или други трудности с кърменето. Това не е никак лесна работа! И аз си мислех че е най естественото нещо на света, но се оказа че съм тотално не наясно с нещата. Знаеш, цедих се 10 месеца. Казват нямало бебе дето да не можело да се научи да суче и майка дето не произвеждала достатъчно кърма. Емиии не е така по мои виждания  Rolling Eyes Много, много е гадно когато бебето ти пищи отвратено от гърдите ти  Sad И аз живях с мисълта че тотално се провалям. Борих се 40 дни да я накарам да се храни от гърдата. Но не се получи.... Въртях се в кръг... Половин час на гърдата, мерене на кантар - резултат никога повече от 30 мл  Shocked После започвам да цедя, че да има с какво да дохраня следващия път... И така по цял ден аз  цедях и кърмех... В крайна сметка се предадох, защото нямаше шанс да се получи по моя преценка. Хванах си помпичката и така.... Ако трябва да съм честна, олекна ми когато приключих... Не ми е отнемало кой знае колко време, но непрекъснатото съобразяване да съм яла, пила достатъчно течности, получаването на вълни като в критическата, потенето и останалите екстри на кърменето въобще не ми липсват  Rolling Eyes Възхищавам се на жени които кърмят безпроблемно и е удоволствие за двете страни.... Е, при нас не се получи.
Дори и да се наложи да се храни с АМ, не е нито първото, нито последното бебе. Важното е да е на хранен и доволен, така и ти ще си спокойна. За да имаш кърма, трябва спокойствие. Моята безвъзвратно спря, когато братовчедка ми почина. Мъчих се още малко и приключих. Гордея се с това, което съм направила и не ме е било никога срам, че не кърмя от гърдата. И спрях да го приемам като провал - всичко е според ситуацията.  И ти не бива да мислиш че си се провалила, защото не си  Hug
Първият месец е много труден според мен, особено за майки, на които им е първо бебенце. Всичко ще се нормализира.  Wink
Това дохранване с лъжичка ще те съсипе  ooooh! Много е трудоемко.... И като се има предвид ,че преди това трябва да си се изцедила  ooooh! Абе лесно майка не се става...

# 125
  • София
ГЛОРИ,стискам палци скоро да имаш положителен тест!

Веси,при мен е същото положението.Ние изобщо не можем да докараме 7 хранения.И ние се кърмим,изчеждам се,даваме и АМ и става една дива каша.А нямаме и кантар да го премерим,пък и педиатър още нямаме-абе изобщо лудницата е пълна/.А ти защо даваш с лъжичка,а не с шише?

# 126
Веселче ,горе главата ! Ние се храним с изцедено от мама млекце така близо 5 месеца. Ще ти кажат ,че всяка мама има мляко , че всяко бебе си дозира кърмата и тем подобни глупости.   Shocked
Всяко бебе си е само за себе си. Има мързеливи като моя Вики , които ядат цица и заспиват преди да са се нахранили и след половин час пак така. Първия месец в чудо се видях и започнах да се цедя и да му давам с биберон. Още си суче ,когато има желание ,но предимно яде с биберон. Може да имаш малко кърма и на бебо да не му стига. Давай му добавка или от кърма или от АМ.  Така ,че виж как му е удобно на бебо и не се притеснявай . Една голяма приятелска прегръдка от нас  Hug Heart Eyes
Който се чува с Ники ,моля да я поздрави от мен, аз й имах телефона ,но съм го изтрила без да искам  .
На всички едно голямо  Hug  bouquet

# 127
Девойки, за 8-ми март получих нов телефон, обаче незнайно как съм затрила повече от 200 телефона. Така че ако може на ЛС да ми пратите телефоните си. Останали са само някои от последно добавените. Другите са безследно изчезнали. Срам ме е, че не се справих с това чудо.

# 128
Веси, забравих да ти пиша ако може да изнамерите някакъв кантар и да видиш дали изобщо нещо изяжда бебо за тия 40 мин. в които суче, защото това си е доста време и ако имаш кърма ще се нахранва предостатъчно  Rolling Eyes Ние използвахме обикновен елекронен, на който по принцип се теглят картофи  Grinning Иначе в кърмаческия ще те посъветват - да не даваш добавка, да кърмиш по начесто, да пиеш достатъчно течности / лактогонен чай, да си спокойна  и кърменето е песен... Rolling Eyes На практика не е много така...
Ще ти кажат ,че всяка мама има мляко , че всяко бебе си дозира кърмата и тем подобни глупости.   Shocked
Всяко бебе си е само за себе си.
И аз така мисля  Peace
angels_zg и ти имаш моралната ми подкрепа,  знам колко трудно може да бъде  Hug

Честит рожден ден на Виктор на radi-t! Да расте здрав, умен и безгрижен!

# 129
Да е жив и здрав Вики на Ради! Щастливо и палаво детство!   bouquet

Весенце, Heart Eyes я не се самобичувай толкова.  Naughty Зори също.  Hug Всъщност една от видните кърмачки във форума е Деси- нашата добра модка. И Хера поназнайва доста в материята. Заралийската й групичка е много ударна - та и тя да помага.  Hug И Хедра ако тормозиш, мисля че ще помогне. 
Светлето и нейната любима спътничка от вчера никакви ги няма да кажат какво са казали всичкото доктор, по които се разхождаха.  Hug

# 130
Честит рожден ден на Вики!

Весе,Зори  Hug.

Да ви се отчета момичета.Скоро май няма да ви се похваля.Вчера лекарката ми пусна микробиология да видим дали съм премахнала гадните бактерии.Резултата  е в петък.
Сега почвам да лекувам и раничка.Ще ходя да ми я маже 3 пъти.Също така ми установи ,че ми е уголемена дясната тръба.А уж всичко ми беше наред предния път.Аз толкова се паникьосах ,че даже не я попитах какво означава това и дали е опасно.Някоя от вас имала ли е такъв проблем и мога ли да забременея при положение ,че ми е уголемена тръбата.

Hug Hug Hug

# 131
Глори, предполагам, че тръбата ти всъщност е удебелена. Това се получава обикновено след настинки и възпаления. Аз съм с удебелена тръба, пък виж че всичко се случи както трябва. Дано микробиологията да е наред и скоро след като излекуваш и раничката да ни се похвалиш с  EFP.
Зори, храня с лъжичка с възпитателна цел - хем да не се учи на лесното, хем да не се откаже от гърда. Макар че ние като сме със силиконови зърна така или иначе, не мисля, че има особена разлика, но както и да е.

Вероятно кърмата ми не е достатъчно, защото откакто започнах пак с цеденето, установявам много мизерно количество. Пия си и чайчето на "Хип" за кърмачки, а на течностите съм царица - просто така свикнах заради бъбреците и лоча непрекъснато. Не ми се ще да пиша в кърмаческия точно защото знам, че тотално ще се комплексирам като ми обяснят как няма начин да няма начин. За сега продължаваме борбата и искрено се надявам утре кантара да мръдне, та ако ще и с 1 грам нагоре. Благодаря ви за пореден път. Просто като чета, че не съм най-некадърната на тоя свят ми е значително по-леко.  Hug Hug Hug

Честити рождени дни на Вики на Ради и на Мартин на Мартинче   bouquet.

# 132
  • София
Весе, забрави за известно време режими и минути и глупости от сорта да седи на гърда точно определено време. Бебчовците в началото нямат толкова сили да изсучат цялата гърда и затова след 10 мин. заспиват. Затова ще се въоръжиш с търпение и ще се оставиш то да те води изцяло. Ако ще и през половин час да иска да суче, давай му. Ако спи на гърдата ти един час, остави го. То ще суче, ще спи, после пак и така и така... Докато не дойде момента, в който ще е позаякнало и ще изсуква за 10-15 мин. почти цялото му необходимо количество и в останалото време просто ще цока докато спинка, защото за тях това е най-приятното нещо. Да са в прегръдките на мама. Трябва да ти кажа, че така и колики не усетихме. Можеш преди да му дадеш да суче да пробваш малко с помпата, за да ти тръгне кърмата и да се отпушат каналите. Да, наистина бебчовците си дозират кърмата и с растежа им тя се увеличава според това колко им е нужно. Трябва да ти кажа, че аз след две неуспешно кърмени деца, сега още кърмя Лъчи и то само и благодарение на кърмаческия. Дори в момента го кърмя само от едната гърда, защото в 10-месец направих мастит на едната и там кърмата ми спря постепенно. Това е показател, че организма на мама се нагажда според нуждите на бебо. Оттогава другата ми гърда започна да се пълни повече и по-често. Успех!

# 133
  • София
bdbaloniЧРД НА ВИКИ НА РАДИ! Two Hearts ЧРД НА МАРТИ НА МАРТИНЧЕ! bdbaloni
ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ, ДА РАСТАТ ПАЛАВИ,
УМНИ И ЩАСТЛИВИ ДЕЦА!

# 134
  • София
Аз мисля, че Весето няма проблем с кърмата. Малкия мъж е много своенравен, и е решил да побърка майка си.

Глори, май и теб искат да те побъркат от изследвания, лечения на разни гадини и какво ли още не.
Ако раничката ти не е голяма мисля че не е проблем да забременееш с нея у след като родиш,
тогава да я третират. Аз за уголемената тръба не мога да кажа нищо, при все че на мен са ми го казвали
същото, но проблем както виждаш нямам. Аз бих те посъветвала, да не се заробваш чак толкова с тази лекарка.
А, просто да си оставиш нещата на самотек, ако не са сериозни проблемите де. И така ще видиш, че ще си
забременееш без проблем, и ще имаш безпроблемна бременност. На мен така ми бяха открили раничка колкото
5 ст. и след половин година като отидох на преглед, раничка не се видя, даже напротив докторката каза, че
си имам много хубава гладка шийка, Пу - пу - пу ... .

ЧРД на малкия Вики на Ради и на Марти на Мартинче , да са живи и здрави и да слушат мама и тати.

Последна редакция: вт, 11 мар 2008, 16:23 от rita_zita

Общи условия

Активация на акаунт