Отговори
# 225
Честит рожден Меги!
Да си много здрава и обичана. И всичко най-хубаво.

П.П. Почерпката не знам защо се скри от погледите (като я постнах беше там). Нищо де - направих само линк. Ако все още сте любопитни - може да отидете да я видите. http://petyrcho.atspace.com/Others/tutmanik.jpg Мразя много този хостинг (atspace - почерпката става още по-невъзможна (трябва да копирате и пестнете линка - иначе не става  #Cussing out #Cussing out #Cussing out)

# 226
Макар и със закъснение Честит имен ден на Тошко и Честит рожден ден на Меги! Нека животът им е пълен и усмивки и сбъднати мечти.

# 227
  • Виена
И от мене пожелания за здраве, успех и късмет на двамата празнуващи вчера - Меги и Тошко на Аничка! Аничка, ама наистина ли той е майсторът на питката? Впечатлена съм лудо! Не си спала като си се женила   smile3501
Весе, все те мисля с това кърмене! Съгласна съм с всяка дума, която ти е написала Аги. Не се предавай и направи всичко възможно да продължиш да кърмиш! Наред с полезността на кърменето за бебето, не е за пренебрегване и леснотата при изхранването му, докато е още само на мляко. Това го оцених едва сега, когато започнах да давам и друга храна. Докато му стопля бурканчето или му намачкам пюрето, е рев до Бога  ooooh! А иначе като огладнее и веднага му запушвам устата с цица  breastfeeding
Даваш ли биберон-залъгалка? Ако даваш, спри. Във форума има доста по въпроса защо не бива да се дава биберон на кърмено бебе. И да знаеш, че лактацията, появила се при майки-осиновителки, не е легенда. Вярвай в това, не че всяка жена може да има проблем с производството на мляко  Peace Нагласата е решаваща в подобни трудни ситуации!

# 228
Ренка, не съм се предала аз. Борим се със зъби и нокти  и уж напредваме. От вчера започнах да пия прясно изцеден сок от ябълка и морков за кърма, нещо, което ми прозвуча смешно, но определено има ефект. А на нас проблема вече ни е в това, че не ни стига кърмата. Суче си детето, но все си е гладно. Незнам какво точно изсуква, но последните няколко пъти минавам с помпата след него и цедя между 30 и 50 мл, но само от едната гърда - другата е вечно празна. Давам биберон залъгалка, но без него няма спокойствие. Не съм сигурна колко точно можем да изкараме на тоя режим, но докато имам силици ще кърмя, цедя и дохранвам. На меренето в петък се оказа, че тая система все пак работи - за 2 дни и половина бяхме качили цели 100 гр Grinning.
Благодаря ти за загрижеността  Hug Hug Hug.

Фивърче, само не се поддавай на мрачните чувства и настроения - те са най-коварни.  Hug

# 229
  • София
Весе,при нас положението е едно към едно.Преди не можеше да се наяжда с кърмата ми и го дохранвах с АМ или се доизцеждах и давах с шише.Сега и моята кърма се поувеличи,но той пък се изхитрява и не ще много да суче,защото му е по-лесно с шише.Знам,че оправията е да спрем шишето,но ме е страх да не започне пак да сваля килограми.В болницата за 2 дни свали 500 гр.,обезводни се и кръвната му захар стана много ниска.Последваха системи ,антибиотици и т.н.,та ужасно се страхувам да не се докараме пак до там.

# 230
Момичета реших да ви се похваля че май съм бременна.Утре съм на док и ще видим вижда ли се нещо Grinning Направих си тест и беше положителен.В момента се водя в началото на 4-та седмица (дали ще се види нещо?).Стискайте палци този път всичко да е наред Praynig

# 231
Здравейте, милички! Не съм чела още назад, обаче прочетох последния пост на ladybebi и... миличка, стискам ти много палци, вярвай, че този път всичко ще е наред! Ще изживееш много моменти, изпълнени със страх и ужас, но щом чуеш онзи първи плач на бебчето... уф, няма да продължавам, че хормоните са ми доста в повече в момента и цивря яко...

Само да ви кажа, че от днес сме си вкъщи. Изписаха ни без много-много да се дърпат, само да съм идела да ми махнат конците след 2 дни. Аз се чувствам идеално физически, все едно не съм рязана преди 5 дни, даже преди малко слязох пеша по стълбите, че асансъора нещо беше спрял. Не мога да повярвам, че този път така бързо скокнах/ буквално/. Бебка Бела е голяма кротанка за сега. Не смея да се хваля, ама от вчера сме само на кърма, имам доста, чак сутринта ми изтече по краката... Тя спи по 3-4 часа след това, което ме кара да мисля, че й стига за сега... Дано да продължаваме така. Малко сме жълтички, ама лекарите прецениха, че не е нужна УВ лампа. В момента спят с баща си...той по гръб, тя по корем върху него...ама трябва да я будя, че ще взема да се взривя след малко:)

Много ви благодаря на всички за обажданията, за смс-ите, за пожеланията тук... Много ви обичам...  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

По-късно или утре ще пиша повече да разкажа:)

# 232
  • Варна
Макар и със закъснение Аничка да е жив и здрав мъжа ти, и все такива питки да прави  Grinning
Меги и на теб честит рожден ден много здраве, любов и семейно щастие!

Момичета реших да ви се похваля че май съм бременна.Утре съм на док и ще видим вижда ли се нещо Grinning Направих си тест и беше положителен.В момента се водя в началото на 4-та седмица (дали ще се види нещо?).Стискайте палци този път всичко да е наред Praynig
ladybebi честито миличка дано всичко да е наред, пожелавам ти хубава бременност!  Heart Eyes

# 233
Никииии, добре сте се завърнали!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

ladybebi,   Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed

# 234
  • Варна
Ники добре си дошла у дома с бебка. Радвам се за вас, звучиш много добре  Heart Eyes

# 235
Момичета реших да ви се похваля че май съм бременна.Praynig
Hug ЧЕСТИТО! Всичко ще бъде наред, само бъди спокойна.

Ники, добре дошли у дома!

# 236
Ники,добре дошла отново.Заради скапания вятър не можахме да те посетим с малкия разбойник.Мислех утре да е,ама ти си се прибрала.Радвам се,че сте добре с Бела и много ви целувам и гушкам и двете  Heart Eyes Hug
ladybebi,няма да ти честитя,а ще ти стисна много силно палци и ще ти пожелая сили да изкараш бременността доколкото се може спокойно.Знам,че е трудно,но ще се справиш.И не спирай да си повтаряш,че този път е различен и ще завърши с хепи енд,това е формулата на спокойствието. Hug
Целувки на всички,аз отивам да лягам,че направо едва гледам.

# 237
  • Виена
Ооооооооооооооооо, дами - Бела и Ники  Hug Willkommen nach Hause schon!  Wink (Ама съм добра с немския, а  Wink ) Ама много красива таз госпожица  Heart Eyes Кажи на Ники, че ще пращам Краси на консултация преди да се заемем със сестричето  Mr. Green. И, гледам - голяма борба пада за дамата. Моето момченце ще се сбърка от обкръжението на толкова прекрасни дами... Все красавици ги натворявате  ooooh!
ladybebi, и от мене:   Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed Всичко ще е наред, ще видиш!
Весе и Зори, стискам палци и на вас в борбата да кърмите юнаците. В началото е трудно, особено ако в родилния дом му е давано адапте на бебето. Но ще се справите с повече упоритост, щом си имате кърма. Весе, и аз в началото мислех да изцеждам след всяко кърмене и дори Краси ми донесе помпата в родилния дом. Медицинската сестра като видя какво съм се приготвила да правя, направо се потресе  Whistling Обясни ми, че само майки, чиито бебета отказват да засучат НЯКОЛКО дни следва да прибягват до помпа в началото. А Филип си цокаше, но на мен все ми оставаше мляко и затова исках да го доизцеждам (така бях чела тук някъде из форума). Бебето само ще си регулира кърмата. До месец трябва да се напаснете един към друг и няма да има нужда цедиш всеки път след кърмене. Е, има случаи, в които имаш много мляко, а той по незнайни причини не го изсуква и тогава имаш усещането, че ще гръмнеш, ако не се изцедиш. Но в повечето няма нужда, ако го кърмиш начесто да доизцеждаш после. Аз имах много излишно мляко в началото и докато го кърмех от едната страна за едно денонощие от другата събирах само от капене около 200 мл. Но като включех помпата, само по 10-20 мл успявах да извадя. Просто той като сучеше си течеше, иначе - не. Направо се възхищавам на Шерчето колко дълго успя да цеди и да дава кърма на Вики. Мен с помпа ме боли, докато кърменето още на втория месец започна да ми доставя истинско удоволствие. И сега продължава да си тече от другата гърда, докато суче от едната. Само дето по-малко капе може би защото вече е по-голям и си го изцоква, а може и просто да се е урегулирала самата лактация с времето.
Четете из кърмаческия, но не търсете помощ в общи теми. Има списък на консултантките по кърмене. Задавайте си индивидуално въпроси. Няма нужда от 100 мнения. По-добре 1, но от компетентен източник! Успех и не се давайте! Кърменето е естествен процес, не го забравяйте! Шансът точно вие и вашето бебе да сте изключение е нищожен в сравнение с възможността всичко да си върви съгласно природните закони! За жалост е пълно с рано отбити бебета поради недостатъчна осведоменост как се преодолява един или друг проблем, появил се в процеса на кърмене...
И сега ако не ми дадат приз от Ла Лече Лига, не знам кога може да стане  bowuu

# 238
Ники, добре си дошла :hug да нацелуваш малката принцеса от мен!

Ladybebi,честито Hug и лека и безпроблемна бременност ти желая Peace!

# 239
Добре сте дошли вкъщи Ники и Белослава. Прегръдки и целувки от мен.

Ледибеби - честито, но те съветвам да задържиш топката с лекаря. Отиди поне след 2 седмици (за да не психясваш после). Знам, че не ти е лесно и че в момента аз звуча като идиот, но наистина - почакай.
Не помня дали беше доволна от твоя доктор, който наблюдаваше бременността ти, но ако си решила да го смениш - препоръчвам ти моя. Ако искаш - пиши на лични.
Весе, много ми се иска да те видя и от първа ръка да ти дам подкрепата си (и съветите ако ги искаш) за кърменето. Много ми се иска да се поразходим с вас, ама както го дават гадно времето тази седмица не знам как ще стане. Тук приготвени чакат едни патъчки за разходка - тъй де - не бива по терлици да излизате навън. Така че с нетърпение чакам срещата ни. Целувки на Божидар.

Общи условия

Активация на акаунт