Отговори
# 315
  • София, "Младост 3"
миличка, аз мислих че ще взимаш друг вид решения - ако е това което си мисля - действай!!! АКО е за БЕБЧО - ВСЯКО решение ще е правилно - защото вярвам ще усетиш какво да направиш!
всеки риск който повишава шанса нещата да са ок си струва...поне аз в това вярвам - разчитам на Господ но и аз трябва да се погрижа за някои неща
ако имаш алтернатива да си помогнеш - направи го
целувки и тмислех, че взимаш дългосрочни решения за живота си - нещо, което в момента би било трудно...прощавай - не съм разбрала правилно и съм дала грешен съвет

# 316
  • Виена
Милички, наминавам да ви се пооплача  Sad Обраха ме в петък. Всичко ми взеха - документите - моите и на детето, доста пари, цялата чанта на Филип с куп необходими и важни неща вътре... Нямам настроение за нищо. А тук е Великден...
Весе, най-добре питай свещеник за кръщавка преди 40 ден. Но знам, че майката до 40 ден не бива да влиза в църква.  Peace
Видях госпожица Ивова Ралунчова и се разтреперих от вълнение...  Heart Eyes
СветлеPraynig Каквото и да решиш, ще е правилното и вярното. Този път ще се радваме през септември с тебе, сигурна съм!  Hug
На всички - целувки и гуш!

# 317
Ренка, Hug Това си е циганска работа. Мен в Прага се опитаха да ме оберат, баш на светофара на Карловския мост. Една циганка. Обаче се усетих навреме и тя се прехвърли към други "обекти". Нищо чудно и нашенска циганка да беше... Там дали няма да ти подхвърлят документите newsm78 тук доста често така правят...

Днес направихме първата разходка навън. Толкова ми е странно, не мога да повярвам, че доживях да бутам количка с моето дете вътре... Изобщо в момента все още живея като на сън- откак се е родила. Обаче...май е истинска...
 Снощи най-накрая я изкъпахме нормално- до сега все в стаята в един голям леген я къпехме и я поливахме с вода от друг леген. Вчера измислихме нова тактика- пренесохме и повивалника в банята и там си я и разсъблякохме, и облякохме. И я изкъпахме много добре. Не рева много, повечето рев беше докато я обличахме. Обаче после като заспа... и си прескочи среднощното хранене и трябваше посред нощите да се цедя, че не можех място да си намеря... Откара сън от 21 до 3часа. После обаче в 6,30 часа беше готова за следващото хранене Crazy
 Весе, вие къде се разхождате?
 Ама Жорето какъв е готин във ваничката:) Нали са рибки, трябва да обичат водата...

# 318
Весе, кръщене преди 40 дни е напълно възможно. Просто майката не присъства на ритуала. Кръстниците взимат детето от вас (айванче) и ти го връщат (християнче). Братовчед ми преди 2 месеца кръстиха така тяхната кръщелничка. Бебка беше на 25 дена. Няма нищо страшно. Е действието се развива в Благоевград, а там май е по-уютно за такова нещо. Има си специална стая за кръщенета и зимно време я затоплят по случая.

Рени, много гадна ситуация. Дано изникнат някъде поне документите. Иначе това ще ти е един повод да си дойдеш с малчо до БГ, защото през консулството новите документи стават доста бавно.

Рони, още няколко дни и годишното приключване ще ПРИКЛЮЧИ и ще може да си поемеш дъх.

Ники, радвам се, че вече сте се разходили. Ние сутринта бяхме в "Лиляна Димитрова". ДГ на Петър имаше концерт надиграване. Играха дечковците народни танци. Било е хубаво (защото Борката даде зор и аз гледах само записа). Жалко.

Аз обаче се държах цяла зима и сега кашлям като стар тютюнджия. Разболях се навръх първа пролет. Много ме е яд. Не мога да преглъщам, нищо не ми помага. Взех и някакви хомеопатични за гърло - ама не помагат и те. Ревнувам Борката от Петър. Не е честно - аз го храня, аз го гушкам, аз го успокоявам, а всички усмивки с едно звънко гласче обира Петър. На мен само се хили срамежливо. Мда - то си знам, че за тях сме част от мебелировката, ама пусто майчино сърце - иска ни се....

Уф, много писах.
На всички пожелавам готина седмица.

# 319
  • София
ееееее ама защо само аз не съм видяла малкото съкровище на Ритка??? CryКъде да я видя-в нашият албум я няма?

Рени,много е кофти това -най-вече заради документите.Дано по някакъв начин да ви върнат тях поне.

Аз мисля,че ако майката вече няма лохии може да влиза в църква-или греша.
 Ние ще кръщаваме бебо чак като се върнем в БГ,че не ми се ще да е тук.Само за 40 дни ще го заведем да ни четът молитва.

# 320
1/ Дистанционно изследване при нас на:

- антикардиолипин и анти-бета-2-гликопротеин І антитела

- НК клетки

- TSH, TAT, MAT

- генни мутации, асоциирани с тромбофилия.

Първото са антифосфолипидните антитела. Аз ги изследвах веднъж веднага след загубата на бебето, и после със Зори ходихме през бременността. Ако са позитивни, говори за наличие на антифосфолипиден синдром. Такива бременни се лекуват с ниски дози аспирин и фраксипарин.
 НК клетки- какво беше това чудо не помня, тук може Берни да се включи по-компетентно /тя нещо ми се губи newsm78/ И на мен ми беше писала доцентката да ги направя, ама аз не ги направих.

Nk cells са така наречените - natural killers cells. Естествени клетки убийци

Естествените клетки убийци или NK клетки, са популация от лимфоцитите, които медиират цитотоксична активност срещу злокачествени, вирусинфектирани клетки и продуцират имунноактивни вещества - т.нар. цитокини при имунна стимулация.

При бременност специална популация на NK клетките (CD3-CD16-CD56+) в плацентата допринася за растежа на клетките, секретира растежни молекули за плацентата и отслабва локалния имунен отговор на границата майчин организъм/плацента. Обратно, друга популация на NK клетките (CD3-CD16+CD56+), когато се активира от IL-2, е цитотоксична за плацентарния трофобласт. Тези клетки секретират тумор некротизиращ фактор (TNF), който може да разруши плацентата. Жени с над 12% CD16+CD56+ NK клетки са с висок риск от спонтанен аборт и невъзможност за имплантация.

Определянето на процента на NK-клетките става чрез флоуцитометрично имунофенотипизиране. Жените с висока активност на NK (CD16+ CD56+) клетките отговарят добре на терапия с интравенозен имуноглобулин (IVIg) – над 90% ефективност.

Ще вмъкна, че някои западни клиники практикуват т.н. Активна Имунизация при наличие на завишене на Nk cells. Това е по-различен подход от разпрастранения в България вливане на имуновенин интакт. В Бг не се практикува АИ.

Аз специално съм правила и двете.

[/size]

TSH,TAT,MAT са свързани с функцията на щитовидната жлеза. Правих ги, TSH-то ми беше завишено при първото изследване и след това в норма при повторното. Ако има проблеми с тях, ще ти се наложи да се консултираш с еднокринолог.

Това са изследвания  отностно заболяването Хроничният лимфоцитен тиреоидит на Хашимото. Хормоналните изследвания най-често са нормални или с долногранични Т3 и Т4 (расп. FT3 и FT4) и повишен TSH. Установяват се много високи титри на антитела (ТАТ, МАТ )

Генните мутации- това са генетичните изследвания, свързани с вродените тромбофилии. Тук в София се правят на 14я етаж в генетичната лаборатория на проф. Кременски. Според мен това е най-доброто място. Ако решиш да ги правиш- ела към София. Можеш да се консултираш по мейла и със самия Кременски, той отговаря доста бързо и подробно. Може би и ще те насочи към съответните специалисти.

Ще вмъкна подробност какви са изледванията.
Изследване за генетични фактори свързани с Тромбофилия. Фактор V Leiden, Mутация G20210A в Протомбиновия ген, Генетичен вариант С 677Т в гена на Метилентетрахидрофолат редуктаза, Генетичен вариант в гена на Тробоцитен гликопротеин IIb/ IIIa (носителство на халатип А2)

Изследванията можеш да ги направиш също и в Плевен при доц. Конова.

[/size]
Позволих си да използвам поста на Ники, като допълненията оцветих с червен цвят.  Embarassed
Още един съвет, направи контролно изследване на Пролактина, като преди изследването е задължително да лежиш 30 минути.

Успех и от мен Fever!!!  Hug Желая ти скоро си щастлива мама!  Heart Eyes

# 321
Ренче, много е неприятно се е получило.  Hug Тези явно са навсякъде. Румънски и нашенски кадри с добра тренировка.  Close
Аничка, оправяй се. Вярно, че изтрая цяла зима оцеля. А се включи за пролетните "намаления".  Hug И какво - братята си имат свои смешни канали за общуване, а теб в неведение те държат.  Grinning
Ники, изживяването ти е наистина реално. И браво за напредъка с плацикането на рибката златна.  Heart Eyes
Ритче, браво за екскурзийката ви.  Hug Hug

# 322
Рени, съжалявам за неприятното преживяване! Дано не ти помрачи празника!
Ники, толкова ти се радвам! на емоцията, на преживяванията! ИСТИНА Е!!! най-красивата и невероятната на света!
Ейнджъл, пу-пу! Снимката е страхотна!
Сладка мама, много се радвам, че всичко най-сетне мина! Цункай Дари от нас!

Веселче, как мина приемът във висшето общество? разказвай! аз правих 3 броя погачи три поредни седмици, че много висше общество искаше да види граховата принцеса.
Рони, ще мине напрежението и идва време да се видим! дойде пролетта - обещала си!

Светле, винаги те прегръщам и ти стискам палци!

Момичета, ужасно ми липсвате, ама така ще бъде занапред при мен! няма почти никакво време за нищо! опитвам се да подготвя къщата за рождения ден на Кралимарка - избирам пердета, търчим, чистим, Марио слага лампи, лампиончета и полилеища! узас! Решихме да не бъде в парти клуб или в апартамента в центъра, че е тясно, мърляво, пълно с багаж. И си навлякох белята, защото почти нямам време за подготовката...
Иначе сме добре.

Целувки на всички! дано ми остане време да попрочета назад, дано не изпускам нещо важно.

# 323
  • София
Рени много неприятно преживяване. Представям си как се чувстваш.
Определено може и да е някой нашенец. Ние Януари месец в Мадрид попаднахме
на една група Бг роми, имаше и инвалид с тях, познай за какво се борят там.
Ламке, скоро си идвате близо до мен. Laughing Обещай ми да ходим на дълги разходки,
и да ми идвате на гости в градинката , която скоро ще ми я разровят за да слагат
и поливна система. Аман от "майстори" вече.  #Crazy

# 324
Момичета здравейте, аз да се отчета по заповед на щуката Laughing
Рони благодаря че си се сетила за мен Hug.Аз бях на преглед миналата седмица видях си сакчето но за сега още е рано да се види сърчице.Иначе док ми изписа един милион хапчета за "всеки случай", едното беше утрогестан, папавериан (или нещо такова, че ме мързи да видя опаковката) и магнерот+ витамини ,един антибиотик ,едни свещички и едно за мазане на важните органи Laughing Rolling Eyes За сега бях само на хаповете без антибиотика ама скоро и него трябва да почвам.Спрях от вчера всичко защото почна да ми се гади и сутрин задължително плаша тоалетната.След като ми се гади значи хормона на бременноста си е достатъчно висок и мисля че няма смисъл от утрогестана Confused Сори за дългия пост.След около месец чак съм пак на преглед , но мисля другата или по другата седмица да измоля за един УЗ. Сори ама не можах да ви изчета затова сега отивам по назад в темата. Hug Hug Hug

# 325
Момичета здравейте, аз да се отчета по заповед на щуката Laughing
Рони благодаря че си се сетила за мен Hug.Аз бях на преглед миналата седмица видях си сакчето но за сега още е рано да се види сърчице.Иначе док ми изписа един милион хапчета за "всеки случай", едното беше утрогестан, папавериан (или нещо такова, че ме мързи да видя опаковката) и магнерот+ витамини ,един антибиотик ,едни свещички и едно за мазане на важните органи Laughing Rolling Eyes За сега бях само на хаповете без антибиотика ама скоро и него трябва да почвам.Спрях от вчера всичко защото почна да ми се гади и сутрин задължително плаша тоалетната.След като ми се гади значи хормона на бременноста си е достатъчно висок и мисля че няма смисъл от утрогестана Confused Сори за дългия пост.След около месец чак съм пак на преглед , но мисля другата или по другата седмица да измоля за един УЗ. Сори ама не можах да ви изчета затова сега отивам по назад в темата. Hug Hug Hug

ladybebi , лично решение е спирането на лекарствата, разбира се но според мен е лекомислено да спреш утрогестана. Това е  прогестерон а точно от него има нужда бебето в този ранен етап на бременността. Ембриона расте благодарение на прогестерона, който се отделя от жълтото тяло. Едва в 12 гест. седмица след като напълно се образува плацентата започва да се храни от твоето тяло.

Аз не бих на своя глава спряла утрогестана, още повече само ще помогне но не и да навреди. Папаверина действа релаксиращо на гладката мускулатура и е превенция против контракции.
Задължително е според мен да пиеш Фолиева киселина - вит. В9. Профилактика срещу Спина Бифида.

Успешна и спокойна  бременност!   

# 326
  • София
ladybebi ,много се радвам за сакчето,сега стискам палци и за сърчицето!Обаче и аз мисля,че не трябва да спираш Утрогестан-а!Братовчедка ми миналата седмица загуби бебчето си и се оказа именно прогестеронова недостатъчност,а на нея също и беше лошо.Аз даже го слагах до 30-та седмица,но това вече зависи от много неща.До 12-та седмица обаче си е добре да се слага!

# 327
ladybaby, стискам палци!!! слушай си лекаря и се грижи за себе си и за бебето!!!

# 328
  • Виена
Благодаря ви, милички! . Идиотите нямат свършване, независимо дали са внос или местни! Този път гадта беше чиста австрийка, виенчанка. Поне едната от тандема, която хванахме. Но другата част от отбора, очевидно прекият изпълнител, беше запрашил вече в неизвестна посока. Все едно! Здраве да е! Нали Филип ми е жив и здрав, другото са бели ядове. Утре отивам да се оправям в консулството. Няма да ме огрее България и по този повод, за жалост  Sad Но сега не ми се разправя нищо по въпроса...
Ники, вълшебно е, нали? Аз пък в първите дни имах параноичното усещане, че например гарваните (тук е пълно с тези птици) искат да ми откраднат детето. Или че всяко куче ей сега ще се нахвърли да го хапе.  Crazy Луда работа, но си го мислех съвсем сериозно и затова го носех само в слинг в началото. Доста време мина докато го сложих в количка.
Сега съм превъртяла на друга тема. Ще се смеете, ако разберете! Страдам, че като го захраних, един вид започвам да го отдалечавам от себе си. Абе знам,че не съм тамън с главата, но кажете какво да направя като си мисля такива щуротии. Ясно е,че не можем да се кърмим вечно, но все пак аз си страдам... Не знам дали да не взема наистина да отида на терапия. Това моето е повече от параноя. Дано не му докарам проблеми на детето с подобна нагласа... Само с вас мога да споделя, че кажа ли на баща му, ще има да ме гледа недоумяващо и да иска милион обяснения. А аз наистина не мога да ги дам  ooooh!
Ламче, обичам го твоя аватар. Винаги ме кара да се усмихна  Laughing А как съм се смяла на "Кралимарка"... Малка рожбичка! Как се търколи годината само. Сякаш вчера залагахме за датата на появата й...  Hug
ladybebi, дано всичко да е наред и скоро да ни се похвалиш със сърчице.
Зори, много хубав син си родила!
Цункам ви всички!   Hug Hug Hug

# 329
  • Пловдив
Рени не е за смях аз се чувствам по същия начин откакто почнах да захранвам Sad
лейдибейби и аз мисля като belief-това че ти се гади не е гаранция....
Зори да нацелуваш малкия бонбон Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт