За скъпата и евтината козметика

• 261 187
  • 1 767
  •   1
Отговори
# 135
  • Торонто
високо съдържание на олово
а не важи и само за него,просто познавам човек,който доставя съставки за козметични продукти та той ме светна какви боклуци слагат в бг кремовете

Регулациите за съдържание на тежки метали в БГ са същите както и за западна Европа - българските фирми следват стриктно европейските директиви, това е сигурно, няма и как да не го правят.
Но по-любопитното е какви боклуци слагат - моля те бъди по-конкретна, наистина е интересно.

# 136
незнам нищо конкретно,но не бих ползвала бг козметика,нямам никакво доверие.За регулацията на металите също не бих имала вяра.Който е доволен и няма проблем-да ползва,аз не рискувам

# 137
но бих се поинтересувал още малко щом е толкова интересно Grinning
Като цяло съставките не са така пречистени и риска от алергии примерно може да е голям.Наскоро ми беше попаднала на тема как някой яко се беше изринал от крем дева -антицелулитен ,и др се оплакваха.
За бг стоките като цяло нямам против-дрехи,обувки,но за кремове-тц

Последна редакция: нд, 09 мар 2008, 02:22 от Vessselka

# 138
Аз не бих била толкова голословна като Веселка ако обвинявам някого. А точно антицелулитния на Дева го ползвам от 10 дни и съм страшно доволна. Имам вече подобрение, да не говорим, че кожата е много мека.

Те и в храните слагат отпадъчни продукти, но ние се храним, нали, вж "черен списък".

# 139
Съгласна съм, че всичко е маркетинг и реклама Peace Ползвала съм Loreal и продукти на Jonson и резултата беше мощна алергия и пъпки:cry:  Сега съм си родната козметика на ELEA и REGAL, тоник - родната розова вода и всичко си е ОК. Просто нашите  кремове са  за нашия тип кожа. Боите за коса също - от Wella невероятно ми изгоря косата и се опърпа, а от родната къна Арома си имам здрав и лъскав косъм Simple Smile Шампоани и балсами- Elsev, Gliss Kur и подобни ми причиняват невероятен пърхут и много трудно се измиват, което ме навежда на мисълта, че не са за нашата твърдост на водата. Ползвам си обикновен, но чуден балсам ТИТИ - невероятен! Имам позната, която ползва само скъпарска козметика, но е ужасно сбръчкана и въобще не и  личи, че полага грижи за лицето си! Всичко е много относително - попадала съм и на фалшив прах Ariel - беше пълен с пясъциu Sad  За мен е много важно какво и откъде купувам - разни гаражчета и квартални мини магазинчета - винаги боклуци! Докато в аптеки и големи магазини, държащи на реномето си ,е по-трудно да попаднеш на ментета!

# 140
По повод последния постинг на Pipi, по-скъпа козметика както и парфюми си поръчвам от чужбина, освен че няма риск от ментета, е и по-евтино   Sunglasses
Повдигнах и по-горе този въпрос, сега конкретно към Sofi ще го задам. Може ли да се каже че родните продукти са правени за "нашия тип кожи" - и що за животно е това. Кожата на всеки е различна все пак, има разделение на типове кожи /мазна, суха, да не изброявам/ и козметичните продукти се делят по този принцип, нали така? Разлика която логично има е между кожите на различните раси. По същия начин питам и за водата - какво значи шампоани съвместими с нашата вода в България. В различните части на България водата е различна по твърдост! Моля, компетентните да се изкажат  Peace

# 141
Много често марката продава.
Имаше едно проучване, че само името Кока кола продава много...
Така е и с козметиката... Някои компании вдигат цените, защото името им значи нещо за потребителя!

Сега се сетих нещо. Една аптекарка ми беше казала, че Ланком не произвеждат сами продуктите си. Купуват готова вече формула...но с имео и марката Ланком цената се вдига неимоверно!

Факт е ,обаче,че повечето хора предпочитат да пият Кока-Кола,а не Боровинка на Горна Баня,например.....Дали причината е само в имената?Може би и вкусът има значение?

# 142
А за каква скъпа козметика говорим?Защото Шанел,Диор,Клиник , са среден клас козметика.
Аз използвам точно този тип козметика.Преди съм използвала по-евтина козметика.Разликата за мен е огромна.

# 143
А за каква скъпа козметика говорим?Защото Шанел,Диор,Клиник , са среден клас козметика.
Аз използвам точно този тип козметика.Преди съм използвала по-евтина козметика.Разликата за мен е огромна.

Точно тази козметика която ползваш е в графата "скъпа" в тази тема, т.е. сравняваме я с т.нар. "супермаркет козметика"  Peace

# 144
  • някъде под слънцето...

Точно тази козметика която ползваш е в графата "скъпа" в тази тема, т.е. сравняваме я с т.нар. "супермаркет козметика"  Peace

6анел е много права  това е среден клас козметика....
бяха дадени примери от по високия клас по назад из темата.....
канебо, герлен, сисли, ла прери, ла мер  са от по високия клас...

разлика между супермаркетската и средният клас е огромна, а между средния и високия клас е забележима....
макар 4е за хора които не са в 4ас и само са пробвали продукти от разли4ните класове( като мъжо например) супермаркетската е по добра..средния клас му 6типе, опъва , а супермаркетската му действала"страхотно"  и "невероятно"ми оставила съм го да и се наслаждава, 6том това му харвсва....
 В крайна сметка важно е ползва6тият козметиката да е доволен и да се 4уства добре....

Последна редакция: нд, 09 мар 2008, 13:05 от sl

# 145
Аз не бих била толкова голословна като Веселка ако обвинявам някого. А точно антицелулитния на Дева го ползвам от 10 дни и съм страшно доволна. Имам вече подобрение, да не говорим, че кожата е много мека.

Те и в храните слагат отпадъчни продукти, но ние се храним, нали, вж "черен списък".
Айде пък сега голословна.Щом ти действа добре-ОК.Въпроса е че аз не бих се доверила.
За тежките метали-може стандартите да са еднакви,но специално някои фирми ползвали фалшиви сертификати-искат да купят евтина суровина със скъп сертификат -неще не се връзва.Специално става дума за Арома и Лавена.
Аз специално ползвам според токо що прочетениете разделения-среден клас козметика и съм мн доволна.За по-скъпа не мисля че има смисъл,защото няма да направи чудеса-единствено пластичната хируиргия ще помогне Wink

# 146
sl, много ясно, че това за което говорим е среден клас козметика, но аз доколкото разбрах нея сравняваме със супермаркет козметиката  Peace А то за по-високия клас козметика мисля че я ползват доста малко хора и затова няма как да се изкажем  Thinking

# 147

6анел е много права  това е среден клас козметика....
бяха дадени примери от по високия клас по назад из темата.....

разлика между супермаркетската и средният клас е огромна, а между средния и високия клас е забележима....
макар 4е за хора които не са в 4ас и само са пробвали продукти от разли4ните класове( като мъжо например) супермаркетската е по добра..средния клас му 6типе, опъва , а супермаркетската му действала"страхотно"  и "невероятно"ми оставила съм го да и се наслаждава, 6том това му харвсва....
 В крайна сметка важно е ползва6тият козметиката да е доволен и да се 4уства добре....

От изброените само Ла Прери и Ла мер са висок клас козметика или тъй наречената висша козметика,всички останали са среден клас Peace

Няма значение коя фирма произвежда.Съществуват козметични концерни които произвеждат по няколко марки едната от които може да е висок клас ,другата - среден и третата-нисък.
Концерна който произвежда Лореал прави още мнооого марки за които някои много ще се учудят,но ето тук може да видите кои:
http://www.loreal.com/_en/_ww/brands-l-oreal.aspx

Клиник например се прави от концерна на Есте Лаудер.
Същия концерн прави и Ла мер и много други.
Вижте тук:
http://www.elcompanies.com/our_brands.asp

Кларинс е среден клас козметика,но техия концерн прави и козметиката на Thierry Mugler.

Последна редакция: нд, 09 мар 2008, 17:13 от мими23

# 148
  • Торонто
По повод последния постинг на Pipi, по-скъпа козметика както и парфюми си поръчвам от чужбина, освен че няма риск от ментета, е и по-евтино   Sunglasses
Повдигнах и по-горе този въпрос, сега конкретно към Sofi ще го задам. Може ли да се каже че родните продукти са правени за "нашия тип кожи" - и що за животно е това. Кожата на всеки е различна все пак, има разделение на типове кожи /мазна, суха, да не изброявам/ и козметичните продукти се делят по този принцип, нали така? Разлика която логично има е между кожите на различните раси. По същия начин питам и за водата - какво значи шампоани съвместими с нашата вода в България. В различните части на България водата е различна по твърдост! Моля, компетентните да се изкажат  Peace

За първи път чувам такова нещо. Може да има нещо вярно, но аз не съм запозната.

# 149
  • Торонто
Айде пък сега голословна.Щом ти действа добре-ОК.Въпроса е че аз не бих се доверила.
За тежките метали-може стандартите да са еднакви,но специално някои фирми ползвали фалшиви сертификати-искат да купят евтина суровина със скъп сертификат -неще не се връзва.Специално става дума за Арома и Лавена.
Аз специално ползвам според токо що прочетениете разделения-среден клас козметика и съм мн доволна.За по-скъпа не мисля че има смисъл,защото няма да направи чудеса-единствено пластичната хируиргия ще помогне Wink

Голословна си да ти кажа, никакви факти в подкрепа на думите си нямаш засега. Но питай познатия си , може да каже нещо интересно. Ако това е всичо което ти е казал, то не значи нищо.
Дано не те чете някои от отдел Иновации/Качествен Контрол от БГ фирма че ще му причернee  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт