За скъпата и евтината козметика

• 261 140
  • 1 767
  •   1
Отговори
# 210
  • Торонто
Е...ми значи да съм спокойна ......ще си остана с Виши.....,дано да не са икономисали много от съставките.... Rolling Eyes

дай ми INCI състава

А ако някой ми даде състава на Ла мер ще съм адски благодарна

Seaweed Extract - Mineral Oil - Petrolatum - Glycerin - Isohexadecane - Lime Extract - Microcrystalline Wax - Lanolin Alcohol - Sesame Oil - Eucalyptus Oil - Magnesium Sulfate - Sesame Seeds - Alfalfa Seeds - Sunflower Seeds - Powdered Almonds - Sodium, Potassium, Copper, Selenium, Calcium, Magnesium, Zinc Gluconate - Paraffin - Vitamin E Succinate - Niacin - Beta Carotene - Decyl Oleate - Aluminum Stearate - Octyldodecanol - Citric Acid - Cyanocobalamin - Magnesium Stearate - Panthenol - Methylchloroisothiazolinone - Methylisothiazolinone - Alcohol Denat - Fragrance

Пълен е с хубави съставки и то във висок процент. Рядко съм виждала крем да не съдържа вода, а екстракт вместо това.

Отново вазелин и течен парафин - ползват ги също всички евтини марки. Това не е толкова лошо, но просто има по-модерни, а тези ги обвиняват в comedogenic effect.

Консерванта е определено сред долнопробните, за съжаление.

Въпреки недостатъците,  в сравнение с другите на пазара - един от най-добрите продукти които съм виждала в последно време.

# 211
  • Торонто
Извинявай Peace Сега, вече трябва да стане! По 2 снимки съм снимала, заради светкавицата. Благодаря bouquet

Много ми е размазано, извинявай голям гърч ще бъде да разчитам

# 212
  • по пътя на светлината
AQUA\WATER,CYCLOPENTASILOXANE,BUTYROSPERMUM PARKII\SNEABUTER.GLYCERIN,ISOHEXADECANE,ZEAMAYS\CORN STARCH,SILICA,PENTAERYTRITYL TETRAETHYLHXANOATE,CERAALBA\BEEWAX,STEARIC ACID,PALMITIC ACID,PEG-100STEARATE,PEG-20STEARATE,BIS-PEG-18METHYL ETHER DIMETHYL SILANE,STRYL ALCOHOL,PRUNUS ARMENIACA\APRICOT KERNEL OIL,PEG-4DILAURATE.PEG-4LAURATE ,GLYCINE SOJA\SOYBEAN OIL,DIMETHICONOL,MANGANESE SULFATE,METHYL-PARABEN,ARGININE PCA,ADENOSINE,MAGNESIUM SULFATE,PHENOXYETHANOL,DISODIUM EDTA,TOCOPHEROL.DIPOTASSIUM GLYCYRRHIZATE,IODOPROPYNYL BUTYLCARBAMATE,CHLORPHENESIN,CAPRYL GLYCOL\CAPRYLYL GLYCOL,HYDROLYZED ALGIN,ACRYLAMIDE\SODIUM DCRYDIMETNYLTAURATE COPOLYMER,BUTUL-PARABEN,POLYRBATE 80,BENZOPHENONE-4,PARFUM\FRAGRANCE

# 213
  • Торонто
AQUA\WATER,CYCLOPENTASILOXANE,BUTYROSPERMUM PARKII\SNEABUTER.GLYCERIN,ISOHEXADECANE,ZEAMAYS\CORN STARCH,SILICA,PENTAERYTRITYL TETRAETHYLHXANOATE,CERAALBA\BEEWAX,STEARIC ACID,PALMITIC ACID,PEG-100STEARATE,PEG-20STEARATE,BIS-PEG-18METHYL ETHER DIMETHYL SILANE,STRYL ALCOHOL,PRUNUS ARMENIACA\APRICOT KERNEL OIL,PEG-4DILAURATE.PEG-4LAURATE ,GLYCINE SOJA\SOYBEAN OIL,DIMETHICONOL,MANGANESE SULFATE,METHYL-PARABEN,ARGININE PCA,ADENOSINE,MAGNESIUM SULFATE,PHENOXYETHANOL,DISODIUM EDTA,TOCOPHEROL.DIPOTASSIUM GLYCYRRHIZATE,IODOPROPYNYL BUTYLCARBAMATE,CHLORPHENESIN,CAPRYL GLYCOL\CAPRYLYL GLYCOL,HYDROLYZED ALGIN,ACRYLAMIDE\SODIUM DCRYDIMETNYLTAURATE COPOLYMER,BUTUL-PARABEN,POLYRBATE 80,BENZOPHENONE-4,PARFUM\FRAGRANCE

Обратно на Ла Мер има хубава маса с модерни суровини (няма вазелин и парафин), но пък активните имам чувството, че не са в най-високия си процент (не съм 100% сигурна).
Консерванта ... какво да ти кажа - не е лош, но аз лично не го ползвам заради тенденцията paraben free, нито пък този в крема на Ла Мер ползвам. Но пък много реномирани фирми си го използват.
Изглежда приятен на апликация, аз бих го ползвала без никакви угризения ако ми понася добре на кожата. Съотношение качество : цена е добро.

# 214
  • по пътя на светлината
Софи,в аптеката една консултантка ми каза да не го използвам повече от месец,защото изсушавал кожата.....Има ли такова нещо....и може ли да си го ползвам ежедневно продължително.....?

# 215
  • Торонто
Софи,в аптеката една консултантка ми каза да не го използвам повече от месец,защото изсушавал кожата.....Има ли такова нещо....и може ли да си го ползвам ежедневно продължително.....?

Е то е хубаво периодично да се сменя ама чак пък ежемесечно вече прекалено ми се струва.
Не ми се вярва да изсушава - пудрата му за обиране на излишната мазнина е доста напред сложена (тоест не е в много нисък процент), но това не значи точно изсушаване. Ползвай си го 2-3-4 месеца.

# 216
  • по пътя на светлината
Благодаря!  bouquet

# 217
Sofi,
Темата е много интересна и полезна, ще си позволя да те помоля да ни помогнеш с твоя опит и да ни обясниш малко повече по тези точки (копирани от твой пост). Peace Как да разпознаваме съставките?
За какви съставки трябва да гледаме за суха кожа и т.н.? 
Как да си подберем примерно крем за много сух околоочен контур?
Къде да прочетем повече (за да не те занимаваме Wink)? Благодаря  bouquet

Цитат
1. Да се научиш да разпознаваш активните съставки по името им на етикета, защото то често е различо от това, което използваме в разговорния език.

2. Да знаеш, че съставките на етикета са подредени в низходящ ред на количеството, в което са сложени. Тоест колкото по-напред ги намираш, толкова по-добре.

3. Ако си с чувствителна кожа тогава е хубаво крема да clinically tested, не че е гаранция, но все пак по-добре.

# 218
  • Торонто
Момичета, работната ми седмица започва след няколко часа и не мога да си позволя толкова време във форума. Когато мога ще отговарям, но да не помислите че ви пренебрагвам.

# 219
Да темата е страхотна наистина и я следя с интерес.
Искам да направя няколко вметки обаче: Някой беше казал по-назад, че Шанел,Диор ,Есте се продават във всяка парфюмерия. JoyТук искренно се разсмях!! Няма такова нещо изобщо. Това е селективна козметика и се продава само и изршчно в парфюмерии за Селективна козметика . Самите фирми имат доста сериозни изисквания към съответните парфюмерии и повярвайте не всяка може да си позволи да зареди такава.

По въпроса коя е среден коя висок клас също може да се поспори. Не съм много съгласна, че Шанел, Диор,Хелена може да минат в средния клас. Всяка една от тях има луксозна серия продукти, които не отстъпват изобщо.
Шанел : Sublimage.
Dior: Prestige.
Estee : Re Nutriv
.

# 220
Не се излагайте,Шанел,Клиник,са точно среден клас козметика.Козметиката на се определя по това,колко банички си спестил,за да я купиш или къде на Балканския полуостров пребиваваш.

Именно Peace
Нисша,средна или висша класа козметика се определя по съдържание,съставки,сертификати и иновации.Има толкова много показатели,които определят,но в никакъв случай цената и къде се произвежда или продава. Когатао се определят цените се проучва пазарът в детайли,и търсенето и предлагането...и така нататък.Например  магазин на Клиник имаше в София още 1994-95 ако не се лъжа и си съществуваше без проблем,вечно имаше хора вътре и не го затвориха поради липса на продажби.

# 221

По въпроса коя е среден коя висок клас също може да се поспори. Не съм много съгласна, че Шанел, Диор,Хелена може да минат в средния клас. Всяка една от тях има луксозна серия продукти, които не отстъпват изобщо.
.

Именно Peace, както е посочила Vi4ito всяка от въпросните марки има луксозна серия, която като цена(ако това е критерия) не отстъпва на цените на някои продукти на La Prairie, да кажем  bouquet

http://www.neimanmarcus.com/store/catalog/templates/siloIndex.jh … asterId=cat000000

категория skin care - виж марките Amore Pacific, Natura Bisse, ReVive ( освен La Mer, la Praire и Sisley).Estee Lauder има няколко доста скъпи неща, Orlane, Darphin, SK-II  и Chantecaille също ( но не всичко, като на останалите няколко марки)

Благодаря на EMPRESS за линка Hug За съжаление от въпросния сайт на мен не ми става ясно какво е определящото, за да сложим Sisley и La Mer едно стъпало над Шанел и Хелена примерно. Ако това трябва да бъде цената, би следвало марки като Natura Bisse и ReVive да нямат продукти за 80 евро Rolling Eyes Също защо Creme de la Mer струва 90 евро, а това чудо на Revive
http://www.neimanmarcus.com/store/catalog/prod.jhtml?itemId=prod … at000339cat000388
e 600? Нали уж и двете марки ги водим висок клас? newsm78
По-склонна съм да вярвам, че не цената определя класа на марката, а факта, че селективните марки имат различни класове продукти, ориентирани към различни категории клиенти. т.е  ReVive имат тоник за 52 евро или долара, но имат и серум за 600 Peace Иначе излиза, че в сп. Икономист никак не разбират от икономика и търговия и като са писали Хелена и Шанел luxurious brands са се объркали жестоко Mr. Green Тц, трябваше автора на статията да купи на жена си едно La Mer- че. Така въпросната дама хем щеще да се хвали като Парис hahaha, хем щеще да си вярва, че използва не просто висок клас, а ВИСША козметика  bouquet

Последна редакция: пн, 10 мар 2008, 14:54 от kiora

# 222

.

Именно Peace, както е посочила Vi4ito всяка от въпросните марки има луксозна серия, която като цена(ако това е критерия) не отстъпва на цените на някои продукти на La Prairie, да кажем  bouquet

http://www.neimanmarcus.com/store/catalog/templates/siloIndex.jh … asterId=cat000000

категория skin care - виж марките Amore Pacific, Natura Bisse, ReVive ( освен La Mer, la Praire и Sisley).Estee Lauder има няколко доста скъпи неща, Orlane, Darphin, SK-II  и Chantecaille също ( но не всичко, като на останалите няколко марки)

Благодаря на EMPRESS за линка Hug За съжаление от въпросния сайт на мен не ми става ясно какво е определящото, за да сложим Sisley и La Mer едно стъпало над Шанел и Хелена примерно. Ако това трябва да бъде цената, би следвало марки като Natura Bisse и ReVive да нямат продукти за 80 евро Rolling Eyes Също защо Creme de la Mer струва 90 евро, а това чудо на Revive
http://www.neimanmarcus.com/store/catalog/prod.jhtml?itemId=prod … at000339cat000388
e 600? Нали уж и двете марки ги водим висок клас? newsm78
По-склонна съм да вярвам, че не цената определя класа на марката, а факта, че селективните марки имат различни класове продукти, ориентирани към различни категории клиенти. т.е  ReVive имат тоник за 52 евро или долара, но имат и серум за 600 Peace Иначе излиза, че в сп. Икономист никак не разбират от икономика и търговия и като са писали Хелена и Шанел luxurious brands са се объркали жестоко Mr. Green Тц, трябваше автора на статията да купи на жена си едно La Mer- че. Така въпросната дама хем щеще да се хвали като Парис hahaha, хем щеще да си вярва, че използва не просто висок клас, а ВИСША козметика  bouquet

Точно така е.
Естестввено,че тези марки са висок клас и не само в БГ,а и на запад.

# 223
  • somewhere over the rainbow
Имах една колежка, завършила Химия в СУ. Та тя ми каза, че някакъв техен преподавател е казал така:
Според цената има 3 класа козметика: евтина, средноскъпа и скъпа. Но според качеството и химичния състав, козметиката е 2 вида: качествена и некачествена. Качествената се дели на средноскъпа и скъпа. Производителите на средноскъпата залагат на големите продажби, а тези на скъпата - на името си /голяма реклама, малки продажби, високи цени/. Но практически това е една и съща, като качество, козметика.
Склонна съм да вярвам в това.

# 224
Невинаги цената е критерий за качество. Има доста видове скъпи продукти, които не струват (типичен пример е крема Лептен), както има и качествени неща на доста добра цена (например продуктите с марка Евелин).

Общи условия

Активация на акаунт