За скъпата и евтината козметика

• 261 051
  • 1 767
  •   1
Отговори
# 420
Моите лични наблюдения и мнения са ми по скъпи от информация прочетена във форума,написана от някой който дори не познавам и чиито цели не са ми известни /нищо лично Wink/
Става въпрос за другите,които ще се подведат по написаното,ще захвърлят каквото имат в някой шкаф и ще хукнат към най близкия магазин да закупят така прехваления и обсъждан продукт...След месец вече и той ще е отписан като боклук,защото във форума вече ще се обсъжда друг,още по добър и всеки трябва да го притежава за да отговаря на измисления стандарт.

В случай, че се отнася за мен - да отговоря.
Записах се в темата Професията ви и вследствие на това ми отправиха въпроси за различни кремове. Предложих да отворим тази тема за да не оспамваме другата. Така че няма никаква цел, отдавна бих спряла, ты като ми е по-ценно да прекарам времето с децата, но като авторка на темата се чувствам длъжна да остана докрай.

"Другите, които ще се подведат по написаното" - кое написано? Всеки пита за собствения си крем. Не съм рекламирала нито един крем отначалото на темата досега, дори на лични съобщения избягвам да споменавам имена на фирми.
Допълнително помолих модераторката да изтрие постинга ми, в която отговарям на въпрос аз за коя компания работя.

Много се радвам,че отвори тази тема и бе така добра да ни кажеш повече за съставките в крема.Аз също те питах за някои неща в предните страници,или по точно за маска която исках да си купя.Е,поръчах я вчера в аптеката и във вторник ще я получа.Може да се каже,че и твоето мнение е повлияло на избора ми-положително Peace
Това е добре,но мнението /не само твоето,затова написах че не е лично към теб/ за Клиник е супер отрицателно.На мен не ми влияе,защото както написах вече постигнала съм страхотни резултати с тази марка,доволна съм и ще си я ползвам без значение какво казват другите.
Мисълта ми беше,че на някой може и да повлияе...без това да е целенасочено и нужно.Момичетата започнаха да се питат защо ползвам тогава Клиник....и загърбили резултатите и личните наблюдения, единствено и само по негативните мнения написани тук започнаха да се двоумят и да се преориентират към друга козметика,която тук е посочена за мнооого добра.
Аз не искам да засегна професията или образованието което имаш,дори не съм прочела коя си и къде работиш,с какво се занимаваш.Но ще дам пример.
И аз работя с хора,идват при мен да си купуват обувки.Продавам както ефтини,така и скъпи...но не може да се каже че евтините са по некачествени от скъпите.Всичките са произведени в Италия с качествени материали,но по скъпите са по луксозни инак и евтините стават за носене и са супер удобни.Хора доволни от една марка се връщат всеки сезон и си купуват пак от същата.Аз не знам нищо за съставките в козметиката,не съм го учила,но знам всичко за обувките и дрехите...или поне за тези които продавам,а за тези за които не знам не казвам че са лоши само по външен оглед.Надявам се ще ме разберете какво се опитвам да кажа.Не питай учило а патило,както казват хората  Peace

И понеже съм абсолютен привърженик на добрия тон и отношения и ненавиждам дразги и разправии ще подам първа ръка.Единственото което исках е да се избягват силни епитети и да се гледа малко по обективно на мненията.Засегнатите да ме извиняват,не съм целяла да обидя никого Peace

И Емия,към теб пък изобщо не съм се опитвала да бъда иронична и се извинявам ако така си го приела.Благодаря за линка,ще потърся тук това кремче Peace

# 421
Някой знае ли къде мога да намеря съставките на козметиката на Есте Лаудер ?!

# 422
  • при Arctic Monkeys
не знам, ама вчера си намерих моето кремче  на ла рош посей в този сайт за вредността и показателят му беше 7 от възможни 10 точки. аптекарката се престара да ми го хвали, медицинска козметика, френски и пр. тъпотии. и е сравнително скъп за стандартите ни - 35 лв. за 50 мл. сигурна съм, че в един БГ крем като Талодерма няма по-лоши съставки от моя...

# 423
Sofi, моля за твоята оценка за този състав:

cyclomethicone
dimethicone (vinyl dimethicone crosspolymer)
tetrahexyldecyl ascorbate
borage seed oil
zinc stearate
isopropylparaben
isobutylparaben
butylparaben

Това е околоочен на Borghese Cura - C

Благодаря, предварително   bouquet

# 424
 Емия, аз искам да те попитам този крем в аптеките ли се продава или в  магазините за козметика и за каква възраст е?

# 425
Емия, аз искам да те попитам този крем в аптеките ли се продава или в  магазините за козметика и за каква възраст е?
Не, продава се в Алди- евтин супермаркет в Германия.
Моята идея като си го взех беше първоначално да пробвам,защото видях,че няма парабени, пък и нищо не губех на тази цена.
След първите две опаковки поръчах да ми донесат още и така... Grinning

# 426
Ето я и моята питанка към Софи     bouquet

Purifed water,PEG 30 Lanolin,Cetearyl Alcohol,Mineral Oil,Glycerol,Octyl Salicylate,Octyl Methoxycinnamate,Butyl Methoxydibenoylmethane,Titanium Dioxide,Zinc Oxide,Tocopheryl Acetate,p-Chioro-m-Crezol.
Крема е Мелабел сън на БиоТрейд.

# 427
  • Торонто
ACTIVE INGREDIENTS
- Skin-tensor, wrinkle-defense and firming agents: plant-derived proteins and purified Yeast Extract 3.5%
- Revitalizing and stimulating agents : trace elements (Copper, Zinc, Magnesium) 1.5%
- Moisturizing* and nourishing agents : Grapeseed Oil, Glycerin and Sodium Hyaluronate 3.75%
- UVA/UVB protective agent (SPF 5)

Открих и целият списък
Ingredients
Water Aqua , Cyclopentasiloxane , Octyl Methoxycinnamate , 4-Methylbenzylidene Camphor , Ceteareth-12 , Glycerin , Hydrolyzed Wheat Protein Triticum Vulgare , Cetyl Alcohol , Isodecyl Neopentanoate , Diisopropyl Sebacate , Lauryl Lactate , Yeast Extract , Glyceryl Stearate , PEG-100 Stearate , Grape Seed Oil Vitis Vinifera , Polymethyl Methacrylate , Carbomer , Butyl Methoxydibenzoylmethane , Tocopheryl Acetate , Triethanolamine , Magnesium Aspartate , Zinc Gluconate , Copper Gluconate , Phenoxyethanol , Fragrance Parfum , Chlorphenesin , Tetrasodium EDTA , Methylparaben , Butylhydroxytoluene , Ethylparaben , Butylparaben , Isobutylparaben , Propylparaben , Sodium Hyaluronate , Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde , Butylphenyl Methylpropional , Benzyl Salicylate , Alpha-Isomethyl Ionone , Hexyl Cinnamal , Linalool , Citronellol

Тук поне са дадените реалните проценти и не се налага да ги предполагам - не са малко.
Може да има уловка в това 3.5% екстракт от пшеничен протеин - самия протеин да е савсем малка част в екстракта, а останалото е само вода и гликол. Но няма значение, 3.5% пак е добре особено при условие че много фирми биха се задоволили исамо с 1%.
Общо взето е добре.

# 428
Качествената козметика,винаги е била по скъпа......предполагам,че никоя от вас не мисли ,че крем от няколко лева има кой знае какво съдържание......?

Видях мнението ти след като публикувах моето. Точо за тази илюзия става въпрос - скъпата също може да има нищо особено като съдържание, просто зад нея стои здрав маркетингов отдел, който наистина работи както трябва.
Peace

# 429
  • Торонто
Sofi, моля за твоята оценка за този състав:

cyclomethicone
dimethicone (vinyl dimethicone crosspolymer)
tetrahexyldecyl ascorbate
borage seed oil
zinc stearate
isopropylparaben
isobutylparaben
butylparaben

Това е околоочен на Borghese Cura - C

Благодаря, предварително   bouquet

На този крем най-хубавото му е вит C в маслоразтворима форма - тоест не дразни кожата и е стабилизаран да не се разрушава (както е при водоразтворимия вариант). Имаш и 1 масло borage seed oil (не е лошо) и 2 силиконови съставки, едната от които уж прикрива леко бръчките и това е.
Не е много богат, не става за цялото лице. Може да имаш нужда под него да нанасяш нормален крем - зависи от кожата ти.

# 430
  • Торонто
Sofi. благодаря ти за всички неща които си написала с толкова професионализъм , с голям интерес следя темата, и искам да те попитам и аз за съдържанието на този крем :   
:Ingredients: Water (Aqua), Glycerin, Methylglucose Sesquistearate, Tocopheryl Acetate, PPG-15 Stearyl Ether, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Panthenol, Triisostearin, Sorbitan Stearate, Ethylhexyl Palmitate, Isopropyl Stearate, Caprylic/Capric Triglyceride, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Irvingia Gabonensis Kernel Butter, Chitosan, Soluble Collagen, Lysine Hydrochloride, Threonine, Arginine, Serine, Histidine, Lecithin, Glycine, Tryptophan, Folic Acid, Retinyl Palmitate, Calcium Pantothenate, Tocopherol, Dimethicone, Myristyl Myristate, Octyldodecanol, Cyclomethicone, Glyceryl Polymethacrylate, Xanthan Gum, Titanium Dioxide, Hydrogenated Coco-Glycerides, Disodium EDTA, BHT, Acrylates C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Tromethamine, Cetearyl Alcohol, Sodium PCA, Butylene Glycol, Alumina, Ascorbyl Palmitate, Propylene Glycol, Silica, Sodium Polyacrylate, Sodium Chloride, Sodium Chondroitin Sulfate, Glucose, Potassium Chloride, Magnesium Sulfate, Calcium Chloride, Imidazolidinyl Urea, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Butylparaben,   крема е Jvena Jvedical Reneving Day Cream
Благодаря ти!

Това чудо е наблъскано с какво ли не Simple Smile
Сигурно не всички са в необходимия процент, че то иначе ще надхвърли 100% Simple Smile
Добре е, няма спор.
Има UV защита, така че не го ползвай за нощен.

# 431
  • Торонто
като стана дума за продукти за около очи и за около устни софи какво ще кажеш за това:

water, cyclopentasiloxane, aluminium starch octenylsuccinate, butylene glycol, cetearyl isononanoate, glycerin, squalane, cyclohexasiloxane, caprylic/capric triglyceride, cetearil alcohol, polyacrylamide, cetyl palmitate, acrylates/c10-30 alkyl acrylate crosspolymer, alcohol denat, ananas sativus fruit extract, angelica archangelica root extract, ascorbic acid, ascorbyl palmitate, benzophenone-4, benzyl salicylate, butylphenyl methylpropional, c13-14 isoparaffin, camellia sinensis leaf extract, ceteareth-20, citric acid, citronellol, coffea arabica extract, creatin, dextrin, fructose, glucose, glycogen, guar hydroxypropyltrimonium chloride, hydroxyisohexyl 3-cyclohexene carboxaldehyde, inositol, laureth-7, lecithin, limonene, malpighia punicifolia fruit extract, peg-8, plankton extract, pongamia pinnata extract, prunus cerasus extract, sodium carboxymethyl beta-glucan, sodium cetrate, tetrasodium edta, tpcopherol, tocopheryl acetate, triethanolamine, yogurt, butylparaben, ethylparaben, isobutylparaben, methylparaben, phenoxyethanol, propylparaben, fragrance

продукта е флуид на ланкастър за очи, устни и чело

Тук от пръв поглед ти казвам, че всички активни са под 1%. Иначе са много и хубави. Дано като букет от всички взети заедно имат ефект.

# 432
  • Торонто
Ето я и моята питанка към Софи     bouquet

Purifed water,PEG 30 Lanolin,Cetearyl Alcohol,Mineral Oil,Glycerol,Octyl Salicylate,Octyl Methoxycinnamate,Butyl Methoxydibenoylmethane,Titanium Dioxide,Zinc Oxide,Tocopheryl Acetate,p-Chioro-m-Crezol.
Крема е Мелабел сън на БиоТрейд.

Имаш само UV филтри, глицерин, течен парафин и вит Е. Не е нещо особено.
Надявам се, че не ти е основния дневен крем, а само за слънце.

# 433
Sofi,защо не трябва да се използва крем с UV за нощен?Аз от доста време имам един такъв,който ми е мазен за през деня и го слагам само преди лягане... ooooh! да го спирам,а?

# 434
  • Торонто
Sofi,защо не трябва да се използва крем с UV за нощен?Аз от доста време имам един такъв,който ми е мазен за през деня и го слагам само преди лягане... ooooh! да го спирам,а?

Ооо спирай го, това поне е моето мнение де да кажа, че да не ме нападне някой пак, че те агитирам.
За какво ти е да си слагаш UV филтри на лицето при условие, че няма слънце. Това не са никак безвредни съставки. Така да се каже те са по-малкото зло.
Бих съветвала всеки мерките, които взема против слънчево изгаряне да са на първо място непоказване на слънце и чак след това мазане с UV крем.

Общи условия

Активация на акаунт