За скъпата и евтината козметика

• 261 051
  • 1 767
  •   1
Отговори
# 435
Ето я и моята питанка към Софи     bouquet

Purifed water,PEG 30 Lanolin,Cetearyl Alcohol,Mineral Oil,Glycerol,Octyl Salicylate,Octyl Methoxycinnamate,Butyl Methoxydibenoylmethane,Titanium Dioxide,Zinc Oxide,Tocopheryl Acetate,p-Chioro-m-Crezol.
Крема е Мелабел сън на БиоТрейд.

Имаш само UV филтри, глицерин, течен парафин и вит Е. Не е нещо особено.
Надявам се, че не ти е основния дневен крем, а само за слънце.
О, не вчера го взех даже не съм го използвала.
Благодаря  bouquet

# 436
  • София
Sofi, благодаря и за отговора и за това, че отвори такава тема   bouquet.
Пак ще кажа, че темата ме накара да бъда по-внимателна в избора си на козметика, защото преди това съм се ръководила от идеята, че щом продуктът е по-скъп, следователно е по-пречистен от към вредни съставки и  по-богат на активни вещества. Оказва се, че това не е правило за скъпата козметика, а за определени продукти.

# 437
  • София
А кои са индикаторите за наличие на UV-филтър.......по какво точно би могъл да разбере човек ако не е отбелязано на опаковката, че дадения продукт има фактор  Rolling Eyes

# 438
Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Butylparaben,   крема е Jvena Jvedical Reneving Day Cream
Доколкото съм чела,такова изобилие от парабени е вредно,дори другите съставки да са ценни или греша??
На Алегра и Boshi-Moshi кремовете също имат доста.
Тъй като имам пигментни петна,от години не си подавам носа навън без най-висок фактор(50+ сега,преди 100)и бягам от слънцето като вампир.Пак си образувам петна.Интересно ми е каква е вредата(за ползата ми проглушиха ушите)от УВ филтрите и дали да рискувам да излизам с дневен крем с 10 фактор,или отгоре да нанасям 50+.
sparkk,мисля,че ако не е отбелязан фактор на опаковката,няма такъв.

# 439
Sofi, с предварително благодарности и аз се включвам с въпрос за два продукта. И двата са на Галеник. Първият е околоочен крем от серията Месажер,а вторият е хидратиращият с горски плодове за лице.

water(aqua),centaurea cyanus flower water(centaurea cyanus), glycerin, phenyl thrimethicone, peg-32, caffene,  propylene glycol,ceteth-3 acetate, propilene glycol dethylhexanoate, sucrose cocoate,trethanolamine, acrylates,/c10-30 alkyl akrylate crosspolymer, arnica montana flower extract(arnica montana), bis-peg/ppg-14/14dimethicone, butyl-paraben, carbomer, cyclomethicone, heracium pilosella extract,(heracium pilosella), lecithin, magnesium ascorbil, phosphate, methylparaben, physalis alkekeng fruit extract(physalis alkkekengi), polyethylene, propylparaben, tocopheryl acetate yellow 6(cl 15985)

water(aqua), cocos nucifera(coconut) oill(cocos nucfera) dicaprylyl maleate tribehenin peg-20 esters. izohexadecane . mineral oil(parafinum liqidum) cyclometicone caprylic/capric triglyceride myreth-3 myristate glycerine peg-8 benzotiazoiyldodecyl p-presol blue 1(cl42090).dimethiconol frigrance(parfum).methylparaben.penoxyetanol propylparaben. red 33(cl17200). ribes rubrum(currant) fruit extract(ribes rubrum). rubus idaeus(raspberry) fruit extract(rubus idaeus). sodium polyacrilate tocopheryl acetate. vacinium myrtillus extract(vaccinium myrtillus).yellow 6(cl15985)

за вторият се извинявам, защото направо ослепях, докато го напиша и вероятно има много грешки Hug

Последна редакция: нд, 23 мар 2008, 11:07 от milo_kremi

# 440
Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Butylparaben,   крема е Jvena Jvedical Reneving Day Cream
Доколкото съм чела,такова изобилие от парабени е вредно,дори другите съставки да са ценни или греша??
Тъй като имам пигментни петна,от години не си подавам носа навън без най-висок фактор(50+ сега,преди 100)и бягам от слънцето като вампир.Пак си образувам петна.Интересно ми е каква е вредата(за ползата ми проглушиха ушите)от УВ филтрите и дали да рискувам да излизам с дневен крем с 10 фактор,или отгоре да нанасям 50+.

в друга тема бях обяснявала точно това - вредата и ползата от УВ-филтрите. Първо те са физически и химически (филтрите). Физическите осигуряват по-ниска степен на заищта , съответно се отбелязват като по-ниско число на опаковката като слънце-защитен фактор. Те действат на принципа на простото отражение на светлината. Химическите, действат на принципа на химическа реакция, т.е под действието на вълните на светлината (светлинните фотони) в кожата протича химична реакция - веществството, в крема, което е химичен филтър поглъща енергията на светлинните фотони и се образува ново химическо съединение.....Така че по-високият филтър представлява и по-голям риск за кожата - т.е като почнем от просто раздразнение и сърбежи, алергични реакции, свръх отделяне на себум...че може и до крайно неприятни последствия да се стигне. Така че без нужда употребата на високи УВ-филтри е абсолютно ненужна, че и не е безвредна, все пак не работим целодневно на открито. Абсолютно достатъчен е градски филтър от 15 до 25 в зависимост от сезона и типа на кожата. Високите филтри са само и единствено за планина, море и екскурзия - т.е те се ползват ограничено във времето и инцидентно. Панацеята е шапка, очила с широка отстрани рамка и седене под чадъра. Аз процедирам така, въпреки, че съм страдала от петна и избавянето ми от тях ми коства много усилия, пари и време..........Що касае наличието или отсътвието на УВ фактор в козметиката Софи го каза , а и аз съм го твърдяла нееднократно в другата тема, че дневните мазила имат фактор - просто добрите производствени стандарти са такива - може би съвсем обикновените кремове биха си позволили лукса да произведат нещо по-евтино без тях. Ненаписването изрично на такъв не означава, че го няма , а просто , че не са произведени съответните сертифициращи тестове на крема за да му се атрибутира точно число. Все пак Софи каза, че не са никак евтини тези тестове.
Що касае парабените и пропилен гликола - да, докато изчирно световните стардарти не ги забранят, ще ги има. Важното е да сме наясно, че трябва да ги избягваме доколкото е възможно, което засега не успявам аз лично. Чак когато индустрията изрично й се забрани да ги ползва , тя ще се "юрне" да прави изследвания на нови вещества. Това са си прости икономически закони, както и тези, че ни проглушават ушите с УВ максималната защита - максимизиране на печалбите - това е втора икономическа цел на всяка една фирма.

Последна редакция: нд, 23 мар 2008, 12:10 от Bastet

# 441
Bastet, както винаги страхотно поднесена информация   bouquet
Явно трябва честичко да ни се напомня това за вредата и ползата от филтрите, благодаря ти че не се уморяваш да ни го обясняваш всеки път  Hug

# 442
Явно трябва честичко да ни се напомня това за вредата и ползата от филтрите, благодаря ти че не се уморяваш да ни го обясняваш всеки път  Hug

Благодаря ти за отзивите!  bouquet Много мило се изказваш! Дано наистина става за четене Simple Smile

# 443

Благодаря ти за отзивите!  bouquet Много мило се изказваш! Дано наистина става за четене Simple Smile
  Става,става и още как! Grinning
  Аз лично ползвам кремове с много висок УВ-фактор и ми беше много полезен твоя постинг. Peace

# 444
  • Торонто
А кои са индикаторите за наличие на UV-филтър.......по какво точно би могъл да разбере човек ако не е отбелязано на опаковката, че дадения продукт има фактор  Rolling Eyes

Очаква се да пише UV защита само, без да e упомената стойност на SPF.
Може тези момичета на които казах, че имат да проверят на опаковките им пише ли такова нещо.
Не всички кремове са с УВ защита.

За мен лично това е едно от първите неща, които проверявам, тоест искам да няма за нощен крем и дневен крем за работа. Само ако ходим на открито тогава слагам.

# 445
  • Торонто

Ако ги има рядко ще са по-малко, обикновено вървят заедно в един общ продукт - продукт в смисъл на суров продукт за производство на козметика. Така че като вложиш този продукт (консервант) в крема - слагаш на веднъж всички парабени.
Не знам толкова ли са вредни - няма 100% доказателства, но има големи съмнения.
Това важи за много други суровини. Така или иначе щом са официално разрешени ще се използват, ты като консервират добре.
Много големи марки си ги ползват затова е трудно да се намери крем без тях. За в бъдеще ще gi premahnat( в нашата лаб. всичко ново се прави paraben free), но това което е разработено до момента ще си стои с парабени докато не ги забранят.

# 446
  • Торонто

Ами например отвори Google и напиши Benzophenone 3 и Cancer и  гледай какво става.
Но все пак е по-лошо на силно слънце без защита. А и не всички филтри са толкова вредни като споменатия.
Тряба да се ползва разумно - kогато има нужда. Hе може да работиш в офис и крема ти да е 50+

# 447
  • Торонто
Това са си прости икономически закони, както и тези, че ни проглушават ушите с УВ максималната защита - максимизиране на печалбите - това е втора икономическа цел на всяка една фирма.

Добавка - SPF 25 блокира 96% от лъчите, SPF 30 - 97%, SPF 50 - 98%.

Преписвам ви буквално в момента от най-хубавия ми учебник, но моля някой друг да го преведе за тези, които не разбират англiйски, че нямам сили:

The role of very high SPF values (above 30) may be unclear to the consumer. An SPF 25 blocks 96% of the sunburn response, while an SPF 50 only blocks 2% more, or 98% of the total sunburn response.
Very high SPF products are more expensive, may be more irritating to the consumer's skin and eyes and may offer little extra protection for the average consumer. Very sun-sensitive individuals may benefit from extra protection, however, suggesting that a market niche exists.

# 448
The role of very high SPF values (above 30) may be unclear to the consumer. An SPF 25 blocks 96% of the sunburn response, while an SPF 50 only blocks 2% more, or 98% of the total sunburn response.
Very high SPF products are more expensive, may be more irritating to the consumer's skin and eyes and may offer little extra protection for the average consumer. Very sun-sensitive individuals may benefit from extra protection, however, suggesting that a market niche exists.
Мисля, че превода звучи горе-долу така:

Ролята на много високите числа на СЗФ /над 30/ може би е не е ясна за потребителите. СЗФ 25 блокира 96 % от слънчевите лъчите, на които сте изложени, докато СЗФ 50 спира само още 2 % повече или 98 % от слънчевите лъчи. Продуктите с много висок СЗФ са много по-скъпи, а може би дори по-дразнещи кожата и очите на потребителя, а могат да предложат много малко по-висока защита за средния потребител. Силно чувствителните индивиди могат да усетят разликата от допълнителната защита, обаче предлагайки я пазарната ниша съществува.

# 449
  • София
Sofi, искам да те питам за два крема от една серия (дневен и нощен). Мнението ти ще повлияе определено на решението ми дали да ги купя или не Hug.

Дневен:
aqua, petrolatum, glycerin, paraffinum liquidum, dimethicone, propylene glycol, cyclopentasiloxane, ethylhexyl methoxycinnamate, glyceryl stearate, peg-100 stearate, stearic acid, acetylated lanolin, butyrospermum parkii, cera alba, cetyl alcohol, cyclohexasiloxane, carbomer, parfum, phenoxyethanol, imidazolidinyl urea, butylmethoxydibenzoylmethane, sodium hydroxide, mica, pisum sativum, hydrolyzed ulvalactuca extract, retinyl palmitate, methylparaben, glycine soja, propylparaben, silica, sodium citrate, ethylparaben, sodium hyaluronate, potassium sorbate, chlorphenesin, bht, tocopherol, ci 77891

Нощен:
aqua, paraffinum liquidum, glycerin, petrolatum, butylene glycol, dimethicone, acetylated lanolin, butyrospermum parkii, cetyl alcohol, peg-2 stearate, cera alba, carbomer, phenoxyethanol, potassium cetyl phosphate, parfum, imidazolidinyl urea, sodium hydroxide, glycine soja, methylparaben, mica, pisum sativum, hydrolyzed ulvalactuca extract, retinyl palmitate, propylparaben, sodium citrate, silica, ethylparaben, potassium sorbate, chlorphenesin, tocopherol, ci 77891, ci 19140, ci 16035

Общи условия

Активация на акаунт