За скъпата и евтината козметика

• 261 025
  • 1 767
  •   1
Отговори
# 510
Благодаря ти Simple Smile...Мъките винаги си струват! Всички инвестираме първо в образование Wink. С математика и органична химия определено няма да я уплашим моята дъщеря....Но вероятно ще направи комбинация от биотехнологии и икономика, така си вижда тя нещата.
Много хубаво, че сподели - информация от първа ръка винаги е добре дошла Hug

# 511
и този нощен Anew Alternative Intensive Age Treatment PM
 WATER, AMMONIUM GLYCOLATE, GLYCOLIC ACID, GLYCERIN, ..............................MAY CONTAIN:
CARAMEL

Тук предпочитам да се въздържа от коментар ты като аз не съм ползвала втора и трета съставка.
Тоест гликолова киселина съм използвала в много малък процент само за корекция на pH, но в този крем е употребена в голямо количество явно с някаква друга цел.
Момичета, извинявам се за наместа и без въобще да претендирам за компетентност искам да споделя- за информация какво намерих днес в нета за гликоловата киселина. Рових за алфа-хидрокси киселините и видях случйно,че и тук става въпрос за тях. Glycolic acid е една от петте основни, използвани в козметичните продукти. Предназначението им го знаете сигурно много по-добре от мен- за химически пилинг.  В козметичните продукти трябва да са в концентрация под 10%. най-добре 5-8%. Тъй като обикновено не е указано на опаковката е добре да са на второ или трето място сред упоменатите ингредиенти. Освен ексфолииращ ефект се смята ,че стимулират синтезата на колаген и еластин. В по-високите концентрации се използват само от професионалистза хим. пилинг.
Т.е. явно е добре да ги има в началото на списъка на съставки. Ако на някой му е интересно ще пусна и линк към статията.
След това намерих и една от Американската Агенция по храни и лекарства, но по-стара статия от 97 година, където казват, че не е ясно колко е сигурна употребата на хидрокси киселини, а все пак най-сигурната защита срещу страеене на кожата е слънцезащитата. Веднага оттърчх за SPF, но защо ли не прочетох по рано коментарите на Sofi Sad Утре ще търся в листовката на SPF ми дали има бензофенон Sick

# 512
Здравейте!
Успях да прочета тази вечер цялата тема. Искам да поднеса поздравления на Софи за темата, познанията и търпението, с което отговаря.   bouquet
За специалността май пак си е самостоятелна. Аз също я завърших преди година и половина.
Искам да изкажа няколко думи в защита на българската козметика. Нека се има предвид, че говоря от опит, който се отнася за фирмата, в която работя.
Та за цинковия оксид, който са вкарали в Бочко (дано добре помня) да си кажа мнението. Не знам за Лавена, но едва ли някой уважаващ себе си специалист ще вкара техническо качество цинков оксид в козметичен продукт. За речната вода - много ме съмнява, колкото и да е безплатна, толкова зараза носи. Никой нормален човек не би рискувал да си зарази инсталация, продукция и т.н.
За нас мога да кажа, че освен на цена се мъчим да докараме и на усещане продукта. Цапаме, плескаме, даваме за тестване - а накрая нищо от сътвореното не вижда бял свят.  Crazy
По отношение на контрол на продукцията (поне при нас) е перманентен. И тежки метали и микробиална чистота, та даже и активни съставки доказваме. Качествено де, ама все пак е нещо.
Иначе нямам много допирни точки с толкова разнообразна и скъпа козметика и всичко това ми беше от полза.
Поздрави на всички!

# 513
  • Popovo, Bulgaria
Ако може и аз да попитам за това кремче:
aqva, propylene glycol,stearic acid,alcohol denat,triethanolamine,butylstearate,glycerylstearate,isopropylpalmitate,
cetylalcohol,lanolin,lanolinoil,carbomer,methylparaben,hydrogenated soybean oil,
parfum,tocopheryl acetate,bht,bha,disodiym edta,ci15985,ci 47005
<1004856-004>

# 514
aqva, propylene glycol,stearic acid,alcohol denat,triethanolamine,butylstearate,glycerylstearate,isopropylpalmitate,
cetylalcohol,lanolin,lanolinoil,carbomer,methylparaben,hydrogenated soybean oil,
<1004856-004>
Аз не съм Софи, но мога да си кажа мнението. Според мен не е нищо особено. Много е вероятно при нанасяне да остава едни бели следи, тъй като има известно количество стеарин, пък не виждам някакъв силикон. Сложили се и антиоксиданти (пазят от окисление маслените продукти), пък естествено масло има само едно и то в малки количества. Синтетичните емолиенти трудно се окисляват. Другото, което ми направи впечатление е, че не виждам консервант, а спиртът е в голямо количество. За какво е този крем? По скоро ми прилича на крем за бръснене.
Но аз лично не вярвам на активните съставки. по скоро честата употреба на кремчета, с подходяща за типа кожа маса може да доведе до някакви резултати. Кожата има нужда от перманетна хидратация и ако и се дава просто ще има видими резултати.

# 515
  Какво ще кажете за следните активни съставки :
  octinoxate 7,49%
  avobenzone 2%
  oxybenzone 1%
   Rolling Eyes

# 516
Добре питам се аз, ако бензофенон 3 - оксибензон е толкова вреден защо го влагат в продуктите си фирмите, дори тези чиито кремчета не са хич евтини.... няма ли други толкова ефективни и по-безвредни аналози  Rolling Eyes Един от любимите ми кремвое, който ми понася много добре съдържа тази съставка и след прочетеното тук, почнах да се замислям дали да го ползвам.....а по-добра алтернатива не съм му открила за момента  Confused

# 517
Всичко е отрова, нищо не е отрова. Само дозата решава.
Бензофенон -3 е комбиниран УВА и УВБ филтър. Има си ограничения, май до 10 % беше, но не мога да кажа със сигурност. Все пак не е много лесно да се постигне високо СПФ, да направиш емулсията да изглежда добре и да е стабилна на всичкото отгоре - та да не разслоява в близките 3-4 години.  Парабените например ги слагат дори в детски сиропи за пиене, пък вие се притеснявате, че ще се намажете с тях.

# 518
  • Торонто
<1004856-004>
Аз не съм Софи, но мога да си кажа мнението. Според мен не е нищо особено. Много е вероятно при нанасяне да остава едни бели следи, тъй като има известно количество стеарин, пък не виждам някакъв силикон. Сложили се и антиоксиданти (пазят от окисление маслените продукти), пък естествено масло има само едно и то в малки количества. Синтетичните емолиенти трудно се окисляват. Другото, което ми направи впечатление е, че не виждам консервант, а спиртът е в голямо количество. За какво е този крем? По скоро ми прилича на крем за бръснене.
Но аз лично не вярвам на активните съставки. по скоро честата употреба на кремчета, с подходяща за типа кожа маса може да доведе до някакви резултати. Кожата има нужда от перманетна хидратация и ако и се дава просто ще има видими резултати.

Sissi_82, много компетентен отговор, а си завършила само преди година и половина  Peace
Само да добавя че кремът е консервиран с methylparaben.
Минал ти е покрай очите  Simple Smile

Да ти кажа не знам за БГ, но тук потребителят става все по-изискващ и конкуренцията е още по-жестока (знам че и в Бг е огромна) и просто не искат парабени заради съмненията, че може да са вредни. Доказателства не са им нужни, щом има подозрения - повече не ги интересува.
Не знам цената, може да пробваш ако искате да лансирате такава версия paraben free - консерванта е Optiphen (INCI: Phenoxyethanol (and) Caprylyl Glycol).
Сигурна съм, че го знаеш, но да ти кажа в случай че не си го ползвала - малко понижава вискозитета, но ще компенсираш с карбопола или с маслената фаза или Sepigel или каквото имаш.

За активните не съм 100% съгласна - зависи от количеството им. В малък процент все едно че ги няма (за фирмата не е все едно защото ги рекламира на етикета).
Но един екстракт сложен в 5-10% е вече нещо, или matrixyl в 3% (не че ще сътвори чудеса, но все пак...), или много други, но наистина с безумни цени и даже много големи фирми не си ги позволяват в голям процент.
Именно това ми беше мисълта за тази тема - работила съм за известни марки и знам, че както те, така и малките никак не им се използват активни в големи количества.

# 519
  • Paris
Софи, да попитам и аз за кремчето което ползвам в момента. Обещавам че няма да досаждам повече.
Aqua, Propylene glykol, C15-19 ASlkane, Glycerin, Glyceryl Stearat, Cetearyl Alcohol, PEG-100 Stearate, Squalane, Butyrospermum Parkiiq Cyclomethicone, Rosa Moschata oil, Polyacrylamide, Phenoxyethanol, Triticum Vulgare Germ oil, C13-14 Isoparafin, Chlorphenesin, Tokopheryl Acetateq Parfum, Xanthan gum, Methylparaben, Laureth-7, PEG-8, Tocopherol, Ethylparaben, Butylparaben,  Triticum Vulgare germ extract, Propylparaben, Isobutilparaben, Sodium Hualuronate, Ascorbyl Palmitate, Citric Acid, Ascorbic Acid, CI19140(Yellow5).

# 520
Добре ще е да пишете на кой крем давате съставките.

# 521
Прочетох само последните страници от темата и се ужасих. Направо се чудя как оцеляваме, въпреки цялата химия в козметиката, която ползваме ежедневно.

# 522
  • София
Добре ще е да пишете на кой крем давате съставките.

Няколко пъти се отправят молби за това нещо, но явно всеки държи да остане в тайна това, за което пита  Thinking

# 523
  • Paris
Това е крема, който използвам в момента.
http://www.aurachake.ru/popup.html?item=34

# 524
  Какво ще кажете за следните активни съставки :
  octinoxate 7,49%
  avobenzone 2%
  oxybenzone 1%
   Rolling Eyes
    Това е дневен флуид на Кристиан Диор от серията Каптюр.

Общи условия

Активация на акаунт