Русенските ДБМами отново в акция- 3

• 23 989
  • 642
  •   1
Отговори
# 75
Именно заради това съм склонна да се съглася, че е по-добре да съберем повече пари за децата, а не просто да доведем 4-5 както се говори. Че и според теб трябва внимателно да ги подберем. Ти как мислиш, че ще можеш да подбереш 4 от 100 деца? Как? Кастинг ли ще правим? И не се ли превръщат тези 4-5 деца на карнавала в една показност. Вижте, ето ги децата! За мен е крайно неуместно да се поканят само няколко деца.

Deb,

Всъщност това предложение беше мое (виж по-внимателно!). И по-скоро беше предложение за размисъл.
Достатъчно вече коментари имаше по този въпрос. Аз се включих в движение във вече започналата кампания по подготовка на карнавала, а си позволих да предлагам промени. Напълно уважавам вашите предварителни нагласи за това мероприятие и желанието ви да се придържаме към първоначалния сценарий. И без това няма много време. Така че съжалявам за създаденото напрежение.

Сега - конкретно.
Аз за неделя съм на разположение. Ако може тогава да взема и малко от поканите?

# 76
  • Русе
Снежи, нямам предвид теб    Hug Ние от самото начало, още на първата среща, го обсъдихме това. Аз също бях ЗА, но после го обсъдихме и решихме, да не го правим!
А за теб   bouquet

Последна редакция: чт, 06 мар 2008, 09:49 от Deb

# 77
Europa, я не се прави на ощипана и обидена. Толкова много думички си изписала, но не казваш нищо за следващия карнавал който ти предстои да организираш! Очакваме вече да нахвърляш идеи и разпределяне на задачи, а ти биеш отбой. Какво нямаш време, нерви или желание да го направиш? Или не си схванала най-важното на движение ДБМ - дела трябват, а не празни писанки и думи!

# 78
Именно заради това съм склонна да се съглася, че е по-добре да съберем повече пари за децата, а не просто да доведем 4-5 както се говори. Че и според теб трябва внимателно да ги подберем. Ти как мислиш, че ще можеш да подбереш 4 от 100 деца? Как? Кастинг ли ще правим? И не се ли превръщат тези 4-5 деца на карнавала в една показност. Вижте, ето ги децата! За мен е крайно неуместно да се поканят само няколко деца.

Deb,

Всъщност това предложение беше мое (виж по-внимателно!). И по-скоро беше предложение за размисъл.
Достатъчно вече коментари имаше по този въпрос. Аз се включих в движение във вече започналата кампания по подготовка на карнавала, а си позволих да предлагам промени. Напълно уважавам вашите предварителни нагласи за това мероприятие и желанието ви да се придържаме към първоначалния сценарий. И без това няма много време. Така че съжалявам за създаденото напрежение.

Сега - конкретно.
Аз за неделя съм на разположение. Ако може тогава да взема и малко от поканите?

Снежина,ти нямаш вина за това напражение и не се чувствай виновна!Това че си се включила в движение,не означава,че мнението ти не се зачита,напротив.Важното е да правим каквото можем и колкото можем и както можем!

Хайде сега да мислим за работата и стига сме се занимавали с вече с думите на Европа!Ако тя желае да се включи и да помага,ще го направи.Ако не - здраве да е!

За срещата в неделя съм на линия!Европа,каня те отново на тази среща.

И друго - плакатите вече са дадени за печат.

# 79
  • Русе
Нямам търпение да видя отпечатани плакатите  Heart Eyes Деси, а пробен извадиха ли? Видя ли как излиза?

Флаерите и дарителските покани са готови.

# 80
Момичета хайде да се постараем да запазпим добиря тон....всички бяхме/сме афектирани по някакъв начин, но ако някой ни чете без да ни познава ще остане с впечатлението, че сме група обезумели и освирепели лелки Simple Smile
Европа, мисля, че ако имаш желание да се присъединиш към нас , всички ще те приемат с "дборе дошла". Почти вскяа седмица има новодошли майчета на срещите ни и всички ги приемат много топло.
Нека да ти разкажа накратко как проичат срещите ни...Събираме се неделя сутрин към 11ч. , и се започва едно приказване....всеки си има задачки, с които се е занимавал през седмицата и "дава отчет", поставяме си нови задачки, дават се предложения, обсъждат се и така.
През последните няколко седмици имаме няколко новоприсъединили се майчета. Искам още веднъж да ги спомена понеже те още на първите си посещения направиха много и ни помогнаха.
Ива7 доведе на срещата 2 приятелки, на които дори на разбрах имената Embarassed , въпросните дами деня след срещата са казали, че ще закупят играчките за томболата по време на карнавала. Отново им благодаря и на тях и на ИВа7, че ги познава  bouquet
Ралник писа съвсем наскоро във темичката ни...каза, че работи в фабрика за чорапи. КАза, че ще говори с шефа си, тъй като е прочела отзивите ни за посещението в Брестовица и знаеше, че децата нямат чорапки. Е след седмица се включи отново, казвайки ни, че шефа й ще дари по 5 чифта чорапчета за всяко детенце в Брестовица.
Биско75, дойде 2 пъти на наши срещи. Предимно слушаше, не ни е давала акъли, но преди няколко дни се включи във форума и каза, че ни дава 100 лв за плакати.
От "по-старите" потребители всеки помага с каквото може...Ето например Духчето ни предоставя гаража на баща си за да складираме там събраните дрехи, преди да ги разпределим за домовете.
МагиА , Снежина и Илиана се включват с преснимане на грамоти и флаери. Илиана плати наема на Рига. Деб прави толкова старателно и покани и плакати, грамоти и флаери...тя е нашия компютърен спец Simple Smile Джаста ...е тя във всичко май се включва- рисува в момента вази за щанда ни по време на карнавала, вече 2 пъти ни кара до дома в Брестовица на нейни разноски, занесе на децата материали за часовете им по труд и творчество (или както се казва  newsm78). Но едно от най-важните неща....ако не беше тя едва ли щяхме да имаме програма на карнавала. Тя урежда забавната част на нещата.
Мона25, Дидката майсторят разни красоти за карнавала  bouquet
Лора77 пък ходи многократно да урежда украсата и в крайна сметка ще си имаме парти надписи, шапчици, дъга от балони, и отделно още мнооого балони. Все пак е карнавал Simple Smile
А ако я нямаше Кабзи нямаше да ни има и нас, сега тук...тя ни е обединителното звено, връзката с домовете, с институциите...  bouquet
Всички сме се ангажирали да продаваме покани, да приканваме хората да дойдат.Всеки един от нас търси нещата, които ни трябват.
Всяка една дава левчета от джоба си за да можем да купуваме разни лакомства на децата като ходим при тях.
Разделили ли сме се условно на 4 екипа и момичетата от всеки екип си се събират отделно, обсъждат, решават....така работим ние....в екип, в отбор.
Със сигурност съм забравила да спомена някого...да ме прощавате, но като се сетя ще добавям Simple Smile

За това Европа , след като съвсем бегло нахвърлях как протичат в моемнта срещите и кой какво прави, наистина най-официално те каня на среща в неделя. Ако имаш желание да ни помогнеш и да ни подкрепиш, моля те заповядай Simple Smile Бъди сигурна, че никой нее настроен против теб, но просто във виртуалното пространство думите могат да бъдат тълкувани по различни начини. Всички искаме да се срещнем на живо с теб и да разберем повече неща за теб....къде живееш, деца имаш ли, с какво се занимаваш и т.н. добре си ни дошла!

ПП. Всички сте страхотни и аз също като ани4ка съм много щастлива, че ви познавам Simple Smile

# 81
Да използвам активността в темата  Laughing и да покажа как се получи зайчето,пак.
Очите са седефени копчета и затова изглеждат по този начин,на следващите мисля да не правя зъбки.Очаквах по-добре да се получи,ама...толкова мога Tired.

# 82
  • Русе
Момичета,айде да не ставаме с простите прости и да наливаме от пусто в празно.Това внимание персоната не го заслужава.Съжалявам,аз дадох тон за песен, но пък  я изпяхме в страхотно хорово изпълнение.Когато сме заедно сме силни .Да минем към следващите номера в програмата ни.

МагиА, .Като се видим за бурканчетата(или ако решиш да ги оставиш в магазина,трябва да ти дам и принтерна хартия,за да разпечатш флаери.Деб ще ти пусне файл за тях.

Мона,дай мейл да ти пусна файла за стикерите...тия дето са ни останали няма ли да стигнат?
  Може и аз да разпечатам един-два листа...те са мноооооого броя на А4

Дидката, Joyмного е весел зайо!

# 83
  • Русе
Еееееее, аз пак ще пропусна срещата Cry.В неделя сме на два рожденни дни и то по едно и също време на париж, голям майтап  Flutter.Дидката ако ходиш вземи и за мен флаери и плакати-около 5-6 бр.

# 84
europa вместо да се обясняваме и да пишем фермани ела на срещата в неделя и да се приклучва с този въпрос.ще видиш че нито хапем нито ядем хора.ако наистина искаш да помогнеш на русенските деца от домовете ще дойдеш,ще се разберемн като зрели хора,ще заровим томаховката на войната и ще продължим с подготовката на карнавала.пък ако не се почувстваш комфортно на срещата винаги можеш да си тръгнеш,барчето не го заключват,никой няма да те спре!
а понеже в неделя няма да мога да дойда и ще испусна евентуална среща с теб и понеже аз бях една от тези който реагираха остро срещу теб искам да ти обясня защо се почувствах провокирана:
1."Така. Да видим как започна всичко. В началото само четях. Вие се дразнехте и подканвахте всеки, който чете, да вземе отношение. Вашият тон беше... нека го наречем назидателен."еми то и аз само четях и мен ме подканяха ама аз не си помислих че тона е назидателен
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=251741.200
то4но тук ли4но силвето ме подтиква да си дам мнението ама право да ти кажа тя си е права защото ако обърнеш внимание става въпрос за решаване на важно нещо като часа за провеждане на карнавала,и аз именно за това не се разсърдих а даже се засрамих че не съм си казала мнението по-рано а е трябвало да ме подтикват
2."Пуснах един пост, след това припомних добра идея за караоке, после ви подканих да вземете отношение към протеста в Средна кула"
то хубаво си припомнила ама имаме нужда от повече от акъл
а за средна кула ти само ни пусна мухата и не изказа мнение.много подозрително,не мнислиш ли?точно като провокация изглежда!!!!!!
3."След всяко мое включване се изсипваха само и единствено критики. "
кофти е ние да се чудим как да удължим деня на 30 часа за да ни стигне за всичко което трябва да се прави,а да има хора който само от време на време да влизат за да дават съвети и даже не благоволяват да се срещнат с нас или поне ако не им е удобен неделния ден и ако наистина имат интерес да се срещнат с някоя от нас за да разберат с подробности за какво става въпрос
"Пролича, че нямате никакво желание да приемате нови хора в групата. " ти доста слабо и неактивно желание прояви да се запознаеш с нас и да влезеш в "групата"
" Никой от вас не попита имам ли дете, какво мисля, мога ли да помогна с нещо - това стана едва когато всички вече се настървихте и просто бяхте набрали инерция."
джаста и кабзи те питаха какво мислиш и с какво можеш да помогнеш ето тук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=265858.msg6654857#msg6654857
4."Очаквах огън и престрелка, но не подозирах, че може да се излее такава лава от озлобление и ненавист."
знаеш ли че ни е писнало от хора който или мислят че сме жени без работа,който покрай могилино са решили да направят нещо,или че прибираме пари в джоба си.така че то е ясно че като решихме че ти си такъв човек да реагираме така
5."Продължавам да мисля, че помощта за социално слаби и болни деца не се изразява само с носене на подаръци от празник на празник и е необходима дискусия в обществото, която да доведе до промяна на политиката в държавата. Другото е ежедневие, от което няма последствия за хилядите деца в домове."
по този въпрос деб ти е отговорила много точно-сега поставяме началото за русе,тези неща не може да се правят аре юруш дай да помагаме.трябва постепенно да променим мисленето на хората,все пак знаеш че човек трудно се доверява на благотворителност,особено българина
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=271980.msg6723271#msg6723271
в тази тема в началото на поста си сама казваш че българина не е готов
а в края на поста си("Предлагам помощта си за популяризиране на приемните грижи, за закриването на домовете накрай света, за привличането на специалисти, за истинското общуване с децата с увреждания. Има световен опит - просто трябва да имаме очи да го видим. Има деца за обичане, а това вече е причина да се включим всички. Не с някакви спорадични акции - с промяна на мисленето у семействата, у нашите деца, у съседите, у родителите ни, у приятелите и колегите ни...") пишеш нещо за което лично аз страшно много си мечтая и знам че с тези карнавали и базари и с постепенното запознаване на русенци с децата от домовете един ден няма да е мечта
първата крачка е направена,сега само ни трябват сили да довършим започнатото!

това е последния ми пост във връзка с тази разправия.ако искаш ела в неделя,ако искаш може да се видим само двете(аз съм съгласна).както виждаш мога да говоря остро,но мога и да съм спокойна и разумна.но повече тук не искам да пиша за това,а само за карнавала.повече енергия тук за това не искам да хабя и се надявам да оцениш факта че час и половина се ровя из темите и пиша само и само да разбереш че сме добри хора,а не някакви злобни вещици.ако си човек на място ще разбереш!!!!!

момичета знам че на някой от вас този мой пост ще ви се стори ненужен,но не искам да ни излезе име точно на вещици и хора като европа,който не ни познават да решат че не приемаме ново членове и сме като разгонени кучета,който си пазят територията.
прекалено много ви уважавам за да оставя някой да си помисли нещо такова за всички вас!!!!!!
.........................аз дали не трябва да стана адвокат? Thinking....................нещо много съм добра с доказателствата и изводите Grinning
много ви обичам всичките и се надявам скоро да успея да ви видя   bouquet Heart Eyes

# 85
ето и моите първи фибички:
http://images24.snimka.bg/005313141.jpg

.........................аз дали не трябва да стана адвокат? ....................нещо много съм добра с доказателствата и изводите

И аз това си помислих Ани4ка

Последна редакция: чт, 06 мар 2008, 20:32 от mona25

# 86
мона искам десетина от тях!!!!!супер са Hug Heart Eyes

# 87
О,мила ,много благодаря, но те засега са всичко толкова...
За теб ще направя специална партида.

А някой да знае как е минало гостуването на децата от Могилино в "розовата къща" в Русе.

Последна редакция: чт, 06 мар 2008, 22:18 от mona25

# 88
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
мона, много са хубави фибичките, моите са много по-малко, нямам много време, което не е изобщо извинение, до 15-ти ще предам, каквото имам, имам и три свещи от преди време - и тях ще дам http://images.mimitomiteva.multiply.com/image/3/photos/2/500x500 … amp;nmid=68237449 , http://images.mimitomiteva.multiply.com/image/3/photos/2/500x500 … amp;nmid=68237449 , но няма да е много  Tired

всички даваме по колкото можем от себе си, защото знаем, че наистина помага на деца и носи усмивки на личицата им, за това и разбирам думите ви спрямо europa, но провокативният й тон доказва, че тя цели да бъде център на внимание (да я питаме има ли деца, какво яде и колко специална се чувства), и ние тук и дадохме това място - обградихме я с внимание

така че ако тя наистина не желае да помага и продължава със същия тон, по-добре да не й отреждаме повече "ефирно време", а ако е готова да дава от себе си без да получава насреща аплодисменти, ние ще я приемем, както ни приехте и нас, които се включваме отскоро

# 89
.........................аз дали не трябва да стана адвокат? Thinking....................нещо много съм добра с доказателствата и изводите Grinning
много ви обичам всичките и се надявам скоро да успея да ви видя   bouquet Heart Eyes

Май,май... newsm78bouquet

Мона,много са сладки фибичките!

Момичета,днес платих плакатите - 96лв и стотинки.

Мимито,колкото можеш - толкова. Peace

Последна редакция: чт, 06 мар 2008, 21:39 от kabzimalka

Общи условия

Активация на акаунт