Русенските ДБМами отново в акция- 3

• 23 985
  • 642
  •   1
Отговори
# 60
Момичета,да не  обръщаме внимание на  Европа.Нека не падаме на нейното ниво!Успокойте се и да си вършим работата.

Лека вечер на всички!

# 61
Oх позакъснях и макар Деси да помоли искам и аз да се изкажа /то и от моята уста си патя и изкарвам хляба де  Wink/

ПОЗДРАВЛЕНИЯ Еуропа   bouquet  bouquet  bouquet радвам се, че се нагърбваш с тежката задача да организираш планирания карнавала за децата от домовете. Много се радвам, че поемаш тази тежка задача  Hug Ти може би от ЦЕЛИ НА МЕРОПРИЯТИЕТО не схващаш много, ама не бой се ние за това сме тука. Та ако го няма това карнавалче дето сега дружно го стягаме, няма да можем да подпомогнем финансово онова дето ти ще организираш. Ама да не стане сега така, че не си разбрала за какво иде реч ....  newsm78

# 62
права си деси ама аз малко.....еми пък ядосват ме такива хора!!!!как така ще опорочават това,което правим??????????????аааааааа,ама да си имаме уважението!!!!!да ходят да си гледат работата!!!!ама аз вас другите пак си ви обичкам Grinningзащото сте супер добри и всеотдайни!!!! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 63
 smile3513 Европа

# 64
Момичета,айде да не мислим за негативни неща,дайте да решим кога ще е следващата среща,че на последната май се отдадохме на сладки приказки само Mr. Green,ама беше много хубаво!

Неделя на обичайното място в обичайното време?

# 65
  • Русе
Момичета,айде да не мислим за негативни неща,дайте да решим кога ще е следващата среща,че на последната май се отдадохме на сладки приказки само Mr. Green,ама беше много хубаво!

Неделя на обичайното място в обичайното време?

Мдаааааааа,сакате, не сакате там съм!

# 66
еееее аз тогава няма да мога да дойда,на работа съм......пу да му се не види......ама ще видя колежката.....много ми се иска да ви видя и за това се надявам да успея да дойда.

# 67
и аз съм за срещичка в неделя Simple Smile

# 68
europa забелязах че си чела отзивите ни на твоя пост,но със скрит ник,няма ли да ни отговориш?няма ли да ни опровергаеш ако не сме прави за да ти поднесем извинения?или ти наистина целиш само провокация?

# 69
europa забелязах че си чела отзивите ни на твоя пост,но със скрит ник,няма ли да ни отговориш?няма ли да ни опровергаеш ако не сме прави за да ти поднесем извинения?или ти наистина целиш само провокация?

Така. Да видим как започна всичко. В началото само четях. Вие се дразнехте и подканвахте всеки, който чете, да вземе отношение. Вашият тон беше... нека го наречем назидателен. Пуснах един пост, след това припомних добра идея за караоке, после ви подканих да вземете отношение към протеста в Средна кула /останах с впечатлението, че наистина става дума за защита на социално слаби, сираци и болни дечица, каквато е голямата тема във форума/, а сега се опитах да ви кажа, че е добре да включите децата от домовете. След всяко мое включване се изсипваха само и единствено критики. Пролича, че нямате никакво желание да приемате нови хора в групата. Никой от вас не попита имам ли дете, какво мисля, мога ли да помогна с нещо - това стана едва когато всички вече се настървихте и просто бяхте набрали инерция.
Никого не провокирам или поне нямах такава идея. Ако изразяването на лично мнение, различно от това на групата е провокация, значи нещо не е в ред. Не опровергавам никого - прави сте си за групата, така разбирате нещата. Очаквах огън и престрелка, но не подозирах, че може да се излее такава лава от озлобление и ненавист. Вярно, във форумите всеки може да пише каквото си иска, но като че ли не бива да се преминава границата на добрия тон. Никоя от вас лично не нападнах, нали. Знакът на sonka има само един смисъл....
Продължавам да мисля, че помощта за социално слаби и болни деца не се изразява само с носене на подаръци от празник на празник и е необходима дискусия в обществото, която да доведе до промяна на политиката в държавата. Другото е ежедневие, от което няма последствия за хилядите деца в домове. Благодаря за вниманието!

# 70
europa   нека ти разкажа аз как се включих -видях темата ,питах с какво мога да помогна -казаха ми и когато беше нужно го направих.Не философствах не исках специално отношение не критикувах и подстрекавах.След мен се включиха и още ........и то директно с помощ!
 Постовете ти са пълни с противоречия може би сама за себе си не си си изяснила отношението си по проблемите .Отдай се на размисъл и ако имаш нещо да ни кажеш нещо да ни посъветваш или с нещо да ни помогнеш -заповядай!

# 71
  • Русе
Ще се опитам със спокоен тон да обясня някои неща.

Първо - не носим подаръци от празник на празник. Ходи се често в домовете, не само да се носят подаръци, но и за да се помага в грижите за децата.

Второ - не сме те питали с какво да помогнеш чак, когато сме се озлобили. Напротив! Още след първия ти пост някой, не помня кой, те попита "А ти с какво можеш да бъдеш полезна за карнавала".

Трето - в Русе ДБМ е от сравнително скоро. Нашият град, както сигурно си забелязала, няма много традиции в благотворителността в тази й форма. Дарители бол, но не за това говоря. Русе трябва да види, че може да разчита на нас, че каквото захванем го правим добре и после парите отиват там, където трябва. Затова като се захванем с едно нещо гледаме да не се разпръскваме много, докато не го свършим. Това е само сега, на този етап, тъй като, както казах, имаме нужда от "добро име" и нямаме право на грешки. Карнавала е съвсем скоро и след него ще се захванем и с други неща, ще се опитаме да изнесем проблема пред обществото по подходящ начин и да го представим както трябва, за да могат да го осъзнаят. Пак казвам, просто е нормално първите няколко месеца да се опитваме да си изпипаме нещата. Затова някои неща се отлагат  съвсем малко във времето.

Четвърто - Не сме се нахвърлили върху теб, защото си нямаме друга работа и си пазим "групичката". Всички не веднъж казахме, че имаме нужда от помощ за много неща. Мислиш ли, че е лесно да гледаме деца и семейство, и в същото време да се опитваме да правим такова нещо и то без да имаме средства. Без да можем да си позволим да го направим така, както искаме, а да се опитваме хем да е максимално евтино (пари от дарители има, но нали трябва да останат за децата), хем да е такова, че когато ти, като майка (майка ли си???) си тръгнеш от карнавала да не кажеш "Баси простотията! За какво дадох 15 лв?" Защото това е друг проблем, който затруднява работата ни - хората не осъзнават, че по този начин даряват и повечето ще очакват просто карнавал за децата, който да си струва дадените пари.
И пето - Ти поинтересува ли се какви са нуждите на домовете? Ти отиде ли до Брестовица, понеже сега за там събираме пари??? Ти знаеш как живеят тези деца, нали? Поне можеш да предполагаш! Децата имат СПЕШНА НУЖДА от много неща и лично аз предпочитам възможно най-скоро да съберем пари за тях, за да им ги осигурим, защото ти надали знаеш какво е да ти се налага да ходиш примерно с мъжки обувки, 5 номера по-големи. Деси е права, като казва, че трябва да се съобразим с капацитета на залата. Именно заради това съм склонна да се съглася, че е по-добре да съберем повече пари за децата, а не просто да доведем 4-5 както се говори. Че и според теб трябва внимателно да ги подберем. Ти как мислиш, че ще можеш да подбереш 4 от 100 деца? Как? Кастинг ли ще правим? И не се ли превръщат тези 4-5 деца на карнавала в една показност. Вижте, ето ги децата! За мен е крайно неуместно да се поканят само няколко деца. Ако ти желаеш, моля заповядай, покани няколко деца, купи им покани и костюми. Но да отидем ние и да кажем "Хайде сега да изберем 4-5 от вас, които да дойдат на карнавала, понеже трябва и вас да покажем"... Уместно ли ти се вижда? Те да не са в зоопарк? И как ще обясниш на другите деца, че няма да ги заведеш на карнавал поради някакви си причини, които тях изобщо не ги интересуват! Те ще искат карнавал!!!!! И ще им го направи! И хората пак ще ги видят, ако това ти е болното място. Също така планираме да започнем редовни посещения на куклен театър, различни музеи, просто обиколко из града и т.н. Ти това реши да го пропуснеш, нали!!!! ДОкато не застанеш до нас, помагайки, и не усетиш проблемите на това, с което сме се захванали, моля те, недей да ни съдиш! Грозно и неуместно е!!!

# 72
 Tired
Момичета,Маги каза че ако е за черно бяло отпечатване е насреща,тъй че казвайте за хартията и да и занесем.

# 73

Така. Да видим как започна всичко. В началото само четях. Вие се дразнехте и подканвахте всеки, който чете, да вземе отношение. Вашият тон беше... нека го наречем назидателен. Пуснах един пост, след това припомних добра идея за караоке, после ви подканих да вземете отношение към протеста в Средна кула /останах с впечатлението, че наистина става дума за защита на социално слаби, сираци и болни дечица, каквато е голямата тема във форума/, а сега се опитах да ви кажа, че е добре да включите децата от домовете. След всяко мое включване се изсипваха само и единствено критики. Пролича, че нямате никакво желание да приемате нови хора в групата. Никой от вас не попита имам ли дете, какво мисля, мога ли да помогна с нещо - това стана едва когато всички вече се настървихте и просто бяхте набрали инерция.
Никого не провокирам или поне нямах такава идея. Ако изразяването на лично мнение, различно от това на групата е провокация, значи нещо не е в ред. Не опровергавам никого - прави сте си за групата, така разбирате нещата. Очаквах огън и престрелка, но не подозирах, че може да се излее такава лава от озлобление и ненавист. Вярно, във форумите всеки може да пише каквото си иска, но като че ли не бива да се преминава границата на добрия тон. Никоя от вас лично не нападнах, нали. Знакът на sonka има само един смисъл....
Продължавам да мисля, че помощта за социално слаби и болни деца не се изразява само с носене на подаръци от празник на празник и е необходима дискусия в обществото, която да доведе до промяна на политиката в държавата. Другото е ежедневие, от което няма последствия за хилядите деца в домове. Благодаря за вниманието!

Европа,още след първия ти пост,те приветствахме с добре дошла.После лично аз те поканих поне два пъти да заповядаш на нашите срещи.Предложението ти за детско караоке беше посрещнато добре /върни се в старите теми и си припомни/.Очаквахме от теб да ни кажеш с какво ще си полезна,защото ние не можем да гадаем нито дали имаш дете,нито с какво би се справила.После ти се опита да ни провокираш като ни попита какво мислим за протеста на жителите от кв.Ср.кула.Никой не отговори,защото не смятаме,че точно тук е мястото да коментираме протеста,а и темата е за друго събитие.Разбира се,всички ние имаме мнение,но повечето неща си ги казваме в очите на срещите ни,които ако си забелязала са на всеки две седмици,а сега ще бъдат и по-чести.Няколко пъти те приканихме да споделиш в конкретното събитие как ще помогнеш,ти не благоволи да кажеш.Стигнахме до извода,че търсиш провокация.Сега отново се опитваш да ни провокираш.Ние сме мислили по въпроса дали да поканим децата от домовете.Взели сме решение и край.Ние работим в екип и мнението на всеки от екипа е важно и се взема под внимание,независимо дали е официален член на ДБМ ИЛИ НЕ.Задно работим,всеки влага от себе си каквото може и колкото може и затова решенията си ги вземаме заедно и си ги гласуваме.

Така че,ако наистина си добронамерена и знаеш точно с какво можеш да помогнеш на децата в институции,си наистина добре дошла при нас!Може малко да дадеш от себе си,но да е от сърце!

Нека в следващият ти пост да бъде написно как ще ни помогнеш и как конкретно ще помогнеш на децата!

Желая ти приятен ден!

# 74
Tired
Момичета,Маги каза че ако е за черно бяло отпечатване е насреща,тъй че казвайте за хартията и да и занесем.

Грамотите ще са цветни.Значи за тях има грижата Снежина.Тогава нека МагиА да започне разпечатването на флаерите.

Деб,файла за флаерите готов ли е?

Общи условия

Активация на акаунт