Клуб на храбрата шивачка - 4 тема

• 118 336
  • 599
  •   1
Отговори
# 465
може ли от клуба на храбрата шивачка да се прехвърля в клуба на храбрата апликаторка?  Grinning
едно якенце от голямата щерка реших да го освежа, защото ми беше много....тъмно синьо. използвах филц от Джъмбо, защото Слънчоглед ми е много неудобен като местоположение.
ето резултата : http://www.snimka.bg/album.php?album_id=104692&pid=8417380

Melaniya
, не знам как се казват тези закопчалки, но би трябвало да се продават в кинкалериите. Peace

Ами в кинкалериите ми се чудят много за какво точно им говоря и като им покажа за какво, ми казват, че няма. Това в Пловдив де, не знам как би било в София, но не мога да пътувам ей така.

# 466
Калина, а защо не пробваш да комбинираш твърдата и дебела материя, която имаш с някоя по-мека. В смисъл твърдата да бъде горната част на седалката, а другата да е за обхващане отстрани или за завързване отдолу.

# 467
Dame, Имам парчета тапицерия - тя е твърда и дебела. В Бурда има страхотни идеи, но всичко е от меки и тънки платове, а идеята е да не мърморя на децата да пазат столовете, а да ги завия с нещо, докато децата поотраснат. Столовете са дървени с доста светла тапицерия, без плат на облегалките. Така, че трябва само седалките да се облекат.Умувах някакъв вариант с ластик, но стане грозно.
На дядо Коледа ще пиша да ми донесе нов фотоапарат.

Калина и аз умувам модел да завия  ето тези столчета.  
http://www.snimka.bg/album_organize.php?album_id=172643
 Трябва да ги ушия спешно ,че им предстои сериозно цапане ,а пък производителите на столовете ме предупредиха ,че при претапициране има опасност да се счупи шапката/ това е дървото на облегалката. Това може да ти свърши работа за седалките , 
http://www.ikea.com/ru/ru/catalog/products/30077012
http://www.ikea.com/ru/ru/catalog/products/90077009
Моля покажи снимки , в  кой брой на Бурда си видяла хубави модели ? А някой да е ползвал спрей за защита на мебели - импрегнирал плата и не попива разляти течности. То само течностите да бяха проблем  Laughing. Аз купих , ако някои има инфо да пише, че трябва много ,та да се запася с още флакони.

Последна редакция: вт, 21 окт 2008, 09:17 от Льо

# 468
  • най-шареното място
Льо, според мен по-добре да попива. Слагаш в пералнята и е чисто. Иначе имаш за чистене и под. А и детето ще е по-изцапано/мокро, ако стола не попие. Аз така и не направих за нашите столове, но ако имат шанса да шия за тях ще покажа. Аз определено мисля за лека възглавничка/покривка с кант и вързалки под седалката. Но не съм сменила пердета, та това чака още.

Също сложи  линк на албума /"разгледай албума" -> и съответната снимка/, а не на организирането му /той се вижда само като се логнеш/.

# 469
Льо, това са нали?
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=172643&pid=8441110

Може би трябва да направиш цялостна калъфка, по формата на стола, дълга до пода. Thinking Да кажем с плохи в ъглите при краката. Ще стои по-тежко, но мисля, че ще си отива на стила на обзавеждането.

# 470
Льо, според мен по-добре да попива. Слагаш в пералнята и е чисто. Иначе имаш за чистене и под. А и детето ще е по-изцапано/мокро, ако стола не попие. Аз така и не направих за нашите столове, но ако имат шанса да шия за тях ще покажа. Аз определено мисля за лека възглавничка/покривка с кант и вързалки под седалката. Но не съм сменила пердета, та това чака още.

Също сложи  линк на албума /"разгледай албума" -> и съответната снимка/, а не на организирането му /той се вижда само като се логнеш/.

Да това са столовете. Извинете но малко трудно се справям със снимка БГ след като го промениха   Арт мама  имах предвид спрей които се пръска на тапицерията и после отгоре е калъфа или възглавничката. Аз трябва да направя нещо бързо и евтино. После ще мисля за по- сериозно обличане. Нали ще ми гостуват за празниците племенниците-близначета на 2 годинки , а по цапането сме номер едно. Dame тук в Канада продават точно такива калъфи до земята- бели и червени за коледа - по 10 $ бр. Изглеждат страхотно ама незнам дали ще ми паснат на столовете ,иначе и аз много ги харесвам . А ми трябват 8 бр.

# 471
  • На село
едно якенце от голямата щерка реших да го освежа, защото ми беше много....тъмно синьо. използвах филц от Джъмбо, защото Слънчоглед ми е много неудобен като местоположение.

Много свежо е станало! Да си го носи със здраве детенце!

Къде пък в Джъмбо продават такива "шивашки" материали  newsm78 ?

# 472
Маринова, благодаря. Hug

не се продават точно като "шивашки", а като материали за правене на всякакви неща - кукли напр., тъй като там има и очички.
на долния етаж, от дясната страна при канцеларските материали, близо до дъното, където са стикерите за лепене. има и големи парчета филц,но не ми харесаха като цветове.
има и помпони. Crazy

едно пакетче от 3 по-големи парченца, 1 по-малко и 2 изрязани в някаква формичка струва крупната сума от 0.50лв. Grinning

# 473
  • На село
Ще се ходи до Джъмбо скоро  Wink! Моите момчета имат едни тъмно сини суитчери, които са им много удобни, но са едни такива "мрачни" - мислех някакви надписи да слагам, но ти ми даде чудесна идея с веселите картинки на якенцето!

# 474
може ли от клуба на храбрата шивачка да се прехвърля в клуба на храбрата апликаторка?  Grinning

Melaniya
, не знам как се казват тези закопчалки, но би трябвало да се продават в кинкалериите. Peace

Страхотна идея. Много е красиво. Не само си го освежила, а е грейнало като слънце.

# 475
Това с двата прореза за облегалката ще свърши работа. През почивните дни ще видя в кой брой на Бурда бяха столовете. Там са с къдрици, имаше с големи парчета плат, завързани на фльонга отзад - много ефектно, но у нас няма как да да оцелее.
Льо, как цапат близначета да знаеш... Личен опит Mr. Green.

# 476
Благодаря Калина , ако пратиш снимка ще е супер. /ти ли чакаше дядо Коледа с фотоапарата/ Laughing За мен ще е лесно само с парчета плат. един месец надявам се да опазим белите ми мебели

# 477
Здравейте храбри шивачки,

От много време не съм писала, т. к. имаше обстоятелства, които ме държаха далеч от компютъра и нет-а, че и от идеята ми за нова машина въобще. Изчетох материалите писани от лятото до сега и преди да оставя малко полезно инфо, за тези които ще си купуват машини, искам да благодаря на арт мама, любознателна, шошката, както и на всички останали, които са коментирали след мен въпроса за или против бродировъчна скъпа машина и са дали ценно мнение.  bouquet

Най-напред да кажа, че посетих шоу рум-а на Хускварна в Младост 1, работят без почевен ден, но момичето, което отговаря за машините почива петък и събота и няма смисъл да се ходи до там за машина в тези дни. Естествено, има други служители, но те признават, че е най-добре да се отиде в ден, в който тя е там.

Друго: ходих в Технополис с идеята да си купя Хускварна от там. Останах много неприятно изненадана като видях гаранцията им - 1 г. и made in China; докато всичките Тойоти са произведени в Япония и имат по 5 г. гаранция. Обърках се, не бях подготвена за тази информация и нищо не взех. Сега съм решила да не търся конкретна марка, а да избирам по критерии, тъй като ми се струва, че всяка марка си има добри представители. Въпросът е да може да е позволено да се тества на място с много фини и по-дебели платове, еластични материи и т. н.
Ако някой има идеалния профил на идеалната машина, нека да го даде. Или може би който иска, да каже каква машина не би си купил и защо:) От кой модел не е доволен. Предварително благодаря на тези, които ще се отзоват!  bouquet

# 478
Върни се назад в темата. Имаше много коментари и съвети за различни марки машини. Много ще ти помогне   bouquet Аз например не мога да се нахваля от Хускварна.

# 479
Льо, здравей,
Наистина има написано много по темата за избор на хубави шевни машини. Твоята машина кога е купувана, каква гаранция има и къде е произведена? И най-важното колко интензивно я ползваш?

Общи условия

Активация на акаунт