Мнение за 38 оу В. Априлов София

• 108 410
  • 350
  •   2
Отговори
# 105
  • София
И моето дете учи там - това е последната му година, защото е седми клас. И ние го избрахме като добро училище, но съм напълно разочарована. За седем години в това училище не чух да се организира нито един кръжок или извънкласна форма. Учителите от горния курс са абсолютно незаинтересувани а начина им на преподаване не се различава от това преди 30 години.
Аз съм дъщерята на ''собственичката'' на профила.
Аз уча в 38-мо  7 клас и искам да ви кажа че от 5 клас има СИП-ове:
5- математика
6- БЕЛ
7 има пак по БЕЛ
На нас ни обясниха, че сиповете са толкова малко, защото всеки учител трябва да има определен брой часове и ако ги няма се оформя сип.
Не всички учители не са зайнтересувани. Но съм съгласна, че има учители, които не би трябвало да преподават, например г-жа Дикова. В нейния час е пълна анархия,а това се случва по две причини:
1. Тя не се държи добре с нас- обясняваше ми че според нея може да имам някакви проблеми с главата, което не е така.
2. Няма никакъв подход към доброто преподаване.

Последна редакция: нд, 11 апр 2010, 19:58 от zuri

# 106
  • София
Здравейте.Вчера разбрах че ученици от 5клас са затворили едно момче в тоалетната на у-щето.Съблякли са го и са му запушили устата с гъба.Което мене ме шокира.Някои знае ли дали са предприели някакви санкции от у-щето?Имах намерение да си запиша детето там.
Аз лично не знам за такова нещо, но предполагам че донякъде може да е възможно.
Санкции има- преди един месец няколко мой съученика бяха наказани, само защото са драскали по стените. Дочух че е идвала полиция, а дойде само в моя клас жена от ДПС(детска педагогическа стая). Според мене това са крайности, но наказания винаги има. От началото на годината бяха изгонени много хора.

# 107
Вече се убедих,че записват предварително деца и то имало доста записани-почти цял клас.А от инспектората казаха,че който се води към община Средец,към която е и училището,е с предимство.Така,че не виждам как ще има записани деца от другаде!

# 108
Училището е добро, само на думи, но всъщност поучиш ли малко там разбираш, че е една голяма НУЛА!!!

# 109
Вече се убедих,че записват предварително деца и то имало доста записани-почти цял клас.

Как се убедихте? Говорихте с някой, който си е записал детето или с някой от училището?

# 110
Мой познат,който срещнах случайно,ми се похвали как вече си е записал дъщерята в 38 у-ще.За съжаление е вярно!

# 111
Не мога да си обясня истерията около някой "елитни" училища.От единия край на града,до другия,да си зависим от превоз,атмосферни условия,да се изнервя детето и родителите ?
Става въпрос за начално образование и за живеещите в района не би трябвало да е проблем.

# 112
Според мен е важно на какъв учител ще попаднеш, а не в кое училище. А имайки предвид кои са сега на 4 клас в 38ОУ, т.е тези които ще вземат първи клас на есен, то аз не бих си поверил детето на нито една от тях!!!

# 113
Абсолютно съм съгласна за учителя,но не бих пропътувала София от точка А до т.Б,дори и заради учител.
А и много от "елитните" училища лежат на стари лаври/112 у-ще/освен ,че е в центъра ......

# 114
Аз съм дъщеря на собственичката на профила и сега съм 7 клас. От първи клас уча там.Много съм доволна от обучението. Вярно е ,че има и учители , които не са за там , но като цяло са добри. Българският и математиката от 5 до 7 клас са на ниво. Всички преподават много добре. Учителките по домашна техника и икономика и по музика са кукундели Grinning . Мислят си , че техните предмети са най-важни.   В час по география е пълен хаос. Никой не  слуша господина.
Относно учителките ,  които преподават от 1-ви до 4-ти клас, не сте прави. Има много добри.
Като цяло училището е много добро. Наистина е елитно.   bouquet

# 115
Здравейте, бихте ли споделили мнение за госпожите Радославова и Игнатиева от началния курс?

Благодаря

# 116
Ние сме в класа на Игнатиева,стори ми се симпатична.

# 117
Здравейте. Да Ви кажа, училището е горе- долу добро до 4-ти клас, но от 5-ти натам е просто трагедия. На една моя позната детето й учи там и има много негативни мнения. Оказва се, че учителите след 4-ти клас пишат оценките на децата в зависимост от това дали са им симпатични и дали ги харесват, а не от това какви са им знанията. Не е само това.  Училището събира пари 4-5 години и никакъв ремонт не прави, а все казват че ще го направят за новата учебна година. Така и нищо не направиха. Тази година се сетиха да направят някакъв ремонт. Дори при нас при началния курс имаше случай при който ако родителите нямат възможност или не искат да дават пари за някакъв дребен подарък за учителката или нсещо да се купи за училището, тя започваше да унижава детето, да вика по него за дребни неща, а не по децата които се плуят в час и се ритат и се душът, и да му пише оценки които  не заслужава, в случая по- ниски. Наистина при нас имаше едно момче, което риташе и плюеше по главата МОМИЧЕ без да се взимат никакви мерки от учителката. Сами решете дали ще записвате детето си в това училище.

# 118
AMINA4, какви глупости си надробила. Не разбах, дете на приятелка ли учи там, или ти, или твое дете. Както и да е, това са пълни глупости. Каква е тази злоба към училището.

Мойта дъщеря завърши тази година 7в- класа на Водиева -великолепен педагог. Децата я обожават. Сега е приета в 1АЕГ. От нейния клас има още 4 деца приети там, много други деца са в останалите елитни гимназии в София. Както каза щерката, от всеки клас има  по 3-4 деца в 1АЕГ- е това е ниво на училището.
За статистика ще кажа че например в 1АЕГ годишно приемат около 340 деца общо- или около 15% са от 38 ОУ.

Това "познато" дете, дето е споделило, че оценките ги пишат по симпатии- много интересно, как са приети децата по симпатии във водещите гимназии в София.

Относно събирането на пари- ОТНОВО ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ. В детската градина, в която беше детето на Редута, събираха "парички" (както се изразяваше директорката) всеки месец за нещо, беше ми втръснало от просии.

В 38 у-ще за 7 години не са събрали повече от по 5 лв на годината, а ремонт имаше тази година на тоалетните, а всяка година отделни класни стаи се ремонтират.

За дисциплината не мога да кажа нищо друго, освен че е строга.

Последна редакция: нд, 18 юли 2010, 21:05 от kessy

# 119
Това е мое мнение, мисля имам право поне на това.Повтарям това е мнение, а не злоба.Искам да видя от къде си взела тази статистика за 15%, това е доста невероятно, мила kessy.Източника искам да знам и да го прочета лично.Факт е, че образованието след четвърти клас в 38 СОУ не е на ниво!Колкото до парите от 1ви до 4ти клас сме давали по 10-20лв., за тези тоалетни и не знам дали на петата година са ги ремонтирали защото детето ми не учи в 38 от пети клас.Класната стая ремонтирахме ние родителите, така че отново се разминаваме , скъпа kessy.Колкото до 1АЕГ  желая успех!Не се пали толкова и приеми , че това е форум и твоето мнение не е меродавно!!!

Общи условия

Активация на акаунт