Мнение за 38 оу В. Априлов София

• 108 447
  • 350
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Keси, не мога да давам оценка за у4илище, върху у4ебния процес  в което нямам преки наблюдения. Peace Останах с впе4атлението от споделеното от теб и зури в седмокласната тема, 4е наистина децата там полу4ават солидна подготовка. Hug
Но... WinkС втората 4аст на поста ти няма как да се съглася WinkПърво,абсурдно е да се твърди ,4е 1АЕГ приема сборно 340 деца Shocked.Ние не сме имали апетити към АЕГ , затова не знам то4ния прием, , но ако се съди по този в избраната от дъщеря ми  91 НЕГ, то общата бройка трябва да възлиза на около 180 деца общо от двата пола.15 процента от тази бройка са твърде сериозно 4исло,тоест цели 27 деца.Ако статистиката на дъщеря ти е вярна, то при 3-4 деца в АЕГ от  всеки клас излиза, 4е класовете във випуск са 8-9.За основно у4лище каквото е 38-мо  9 класа във випуск ми се струват множко.
А 15 процента от 340 деца е безпредметно да се обсъждат...

Последна редакция: пн, 26 юли 2010, 02:55 от already detective

# 121
  • София
Да дам информация за нашия клас - 23 деца.
4 деца(при това момчета) - в Немската
3 деца (момичета)- в Испанската
2 деца - в Английската
2 деца в АК
1 - НТБГ
1 - Строителн. техн.
Това са първите им желания
Останалите са в 22-ро, 7-мо , 2-ра испанска, 138-мо, 1-во.
Както спомена 1 от учителите, когато си вземахме служ. бележка, голяма заслуга за това имат и родителите. Ходили са на курсове децата ни и сме изисквали от тях.
Твърдят , че сме на 3-то или 4-то място в София по успех от изпитите по БЕЛ и матем.
Училището има плюсовете и минусите.
Материалната база - добра. Вече са оправени тоалетните.
От някои от учителите може да се желае повече.

# 122
  • I want it all and I want it now.
Има и доволни има и недоволни .Много е важно на каква учителка ще попадне детето.  От както се смени директора училището стана доста комерсиално. Наистина на по-малките класове визирам 1 клас на родителските срещи се говореше само за пари.Класната стая се ремонтира от родителите.

# 123
syn, за съжаление си права относно новата директорка, и моите впечатления са, че откакто се пенсионира директора нещата се променят в комерсиална насока. При по-големите това леко се усети, карахме по инерция, но явно при по-малките се налага новата линия Sad

# 124
  • UK
има ли предучилищна група в това училище?

# 125
има ли предучилищна група в това училище?
Не

# 126
Здравейте, включвам се в темата, като майка на бъдещ първолак и тъй като живеем срещу Априлов бих искала да събера малко мнения от майките на дечица, които в момента са 4ти клас там, т.е. класните им ще поемата 2011г. новите дечица? Ще се радвам, ако кажете най-общо от кои от учителите сте доволни, къде са слабите места и въобще нещо актуално около у-щето. Благодаря предварително Hug

# 127
Разбрах, че първокласниците са по 30 деца в клас-пълна лудница!!! Кому е нужно това? Сигурно е направено за ПАРИ? Горките учители.

# 128
Здравейте, включвам се с питане, като майка на бъдещ първолак и тъй като живеем срещу Априлов бих искала да събера малко мнения от майките на дечица, които в момента са 4ти клас там, т.е. класните им ще поемата 2011г. новите дечица? Ще се радвам, ако кажете най-общо от кои от учителите сте доволни, къде са слабите места и въобще нещо актуално около у-щето. Благодаря предварително   bouquet

# 129
Това, че живеете отсреща е добре, но ако не сте богати по-добре си изберете друго училище, защото в това всички са сноби, а учителите работят в обратната смяна, въпрекиь,, че са в КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ, срещу заплащане. Било то в частната занималня или индивидуално с вашето дете. Всичко е много пошло, гледат на вас като на дебитна карта. А, ако не сте облечени марково и не направите добро впечатление и на директорката, то тогава ще сте черната овца.

# 130
Не, учителките не работят в занималнята, категорично. В момента се търси учител за допълнителна група занималня (тъй като настоящите не стигат за децата над 2-и клас) и се бавим, защото се търси свестен учител отвън. Частна занималня няма към училището, повечето деца, които ходят на подобна, си търсят в района. Миналата година в тази, в която бяхме, имаше учителка от 129-о.

Не нося маркови дрехи, нито съм богата, не съм имала проблем с вписването, това са глупости, извинете.

Училището има своите недостатъци, напр. няма адекватна спортна база, възможност за извънкласни занимания и пр. Не съм убедена, че има някакви невероятни предимства, но като цяло ми се струва прилично. Детето се чувства добре там, атмосферата в класа  е добра, учителката е свястна. Втори клас е, така че не мога да бъда от полза.

Но ще си позволя да не се съглася с патоса на горните твърдения.

# 131
Почти всички начални учителки работят в частните занимални, които обслужват училището от години. Дори едната занималня е на една от учителките. Това е на 100 процента вярно. А всички тези учителки са подписали декларация, че нямат право да дават образователни услуги на деца от училището, в което работят. Анда, тези частни занимални функционират от години и не са на училището, а спортната база е под всякаква критика, само с това от всичко казано от Вас мога да се съглася!!!!

# 132
  • София
И аз не съм съгласна, че материалният статут е определящ. Може и да е имало единични случаи на завишаване на успех от страна на някои учители. Но не това е било определящото. Детето ми не е ходило нито с маркови дрехи, нито сме от хората с големи финансови възможности и завърши с успех над 5.50.
Имам доста забележки за нивото след 5-ти клас. Но въпреки всичко над 50% от децата от класа влязоха без проблем в първите 4 гимназии.
А за нивото от1 -ви до 4-ти клас съм много доволна.

# 133
Аз подкрепям мнението, че училището е комерсиално, и то много!!!!

# 134
  • София, откъм тъмната страна
Да вдигна малко темата, че сега наесен ни предстои първия звънец. Спрели сме се на това училище, ама като чета какво става.... в чуденка съм. Има ли някаква промяна от октомври? Или нещата отиваткъм  по-лошо...

Общи условия

Активация на акаунт