Мнение за 38 оу В. Априлов София

• 108 457
  • 350
  •   1
Отговори
# 135
Ние сме доволни.Сега синът ми е първи клас .На мен ми харесва,че не е голямо училище и затова го избрахме пред Антим1.

# 136
  • София, откъм тъмната страна
Благодаря pepina_ !
Ще се радвам и на още мнения, но така или иначе май ще сме там, ако ни приемат разбира се. Дано, малко сантиментално ми е, и аз и брат ми сме учили в това училище.

# 137
  • Sofia
Дъщеря ми е първи клас.
Ходи с голямо желание на училище, много си харесва класната и преподавателката от занималнята. Има приятели, чувства се добре. За мен всичко това е много важно.
Една от слабите страни е големия брой деца в клас (30). В един салон по физическо се бутат по 2 класа - малки и големи. Явно няма достатъчно пространство и се случва малките да седят и гледат играта на големите. Не ми е ясно защо и в хубаво време ги водят пак в салона.
Иначе учат и пишат старателно, имат организирани екскурзии, ще ходят и на зелено училище.
Струва ми се,че охраната на училището е добра. Не пускат първокласниците извън двора.
Имат стол, там обядват, води ги госпожата от занималнята.
За прием връзки не сме ползвали, просто мъжът ми отиде рано - към 6.30-7 на обявената дата. Близо живеем, но не сме в очертаната зона на училището.
Пари не са ни събирали, освен в началото на годината за допълнителни учебници и учебни помагала за СИП-овете.

# 138
Помислете добре преди да запишете детето си в 38-мо!
Снобарско и комерсиално от всякъде!
Разчита на стара слава. Материалната база се подържа от родители, за учителите мисля, че няма даже и ксерокс, а за директорката нямам думи - много трудно ще се видите с нея след ката си запишеге детето. Не искайте нищо, само давайте!
Само показност и нищо друго! Доброто му е,че там учат деца на амбициозни родители.

# 139
... и още нещо - Може ли в 21 век елитно училище като 38 - мо да няма сайт?
Явно може, защото 38-мо няма. За всичко се информираш от бележките по вратата му. Едно класиране от състезания няма къде да намериш.
Иначе всички министри са им на гости. Добра концепция - слабо изпълнение!

# 140
Здравейте, включвам се в темата, като майка на бъдещ първолак и тъй като живеем срещу Априлов бих искала да събера малко мнения от майките на дечица, които в момента са 4ти клас там, т.е. класните им ще поемата 2011г. новите дечица? Ще се радвам, ако кажете най-общо от кои от учителите сте доволни, къде са слабите места и въобще нещо актуално около у-щето. Благодаря предварително Hug
Горещо препоръчвам нашата класна, г-жа Атанасова, при която в момента е дъщеря ми 4-ти клас. Много улегнала, разбрана и трезво мислеща жена, и съответно ние сме най-добрият клас благодарение на нея. За госпожата на "А" клас чувам от децата хубави отзиви, държат се много свободно и си говорят на "ти",казват и Вики, но не знам как са с учението, а дисциплината им до миналата година доколкото знам беше изтървана отвсякъде.

# 141
  • софия
дали вече записват, някой ходил ли е?

# 142
Още не сме ходили, но на вратата пишеше, че записват от 2-31 май. Не знам дали ще имам време тази седмица, но другата вече няма мърдане ще трябва да отидем да се запишем, ако все още са останали някакви места естествено .....

# 143
Вчера съвсем случайно разбрах, че е имало нощно чакане за записване в това училище.

# 144
Не знам за нощно чакане, но днес сутринта съвсем спокойно се записахме към 9ч. Имаше само още един родител. И молбата ни е номер 104. Въпреки че за 2 дена 100 човека май не е малко. Не знам дали ще има още закъснели родители за записване, но цифрата е прилична при положение, че са 4 паралелки, а сигурно има и деца които са кандидатствали и на поне още едно място. Резултатите излизат на 03,06 и тогава трябва да си занесем свидетелството от детската градина. (и 17 лева за учебник по англииски.......  Laughing още не сме прекрачили прага и вече трябва приготвим дебелата пачка)

# 145
Не знам за нощно чакане, но днес сутринта съвсем спокойно се записахме към 9ч. Имаше само още един родител. И молбата ни е номер 104. Въпреки че за 2 дена 100 човека май не е малко. Не знам дали ще има още закъснели родители за записване, но цифрата е прилична при положение, че са 4 паралелки, а сигурно има и деца които са кандидатствали и на поне още едно място. Резултатите излизат на 03,06 и тогава трябва да си занесем свидетелството от детската градина. (и 17 лева за учебник по англииски.......  Laughing още не сме прекрачили прага и вече трябва приготвим дебелата пачка)

По отношение на пачките, уверявам Ви, че си заслужава тази инвестиция, защото английски се учи добре и преподавателите са добри. А ако не са Ви казали в началото, английския се изучава засилено в сравнение с другите училища и учебника, по който учат е като на частните школи (Британика, Алианц и т.н. -поне така знам от деца, които учат там английски). А по отношение на събирането на пари винаги е било доброволно и никой не ни е заставял насила. На моите деца английския със сигурност не им е любимия предмет, но дъщеря ми например в четвърти клас сама си превежда песни и чете книжки на английски без никакви допълнителни школи и без особени усилия да учим допълнително (ограничаваме се само с ученето в клас и писането на домашни).

# 146
Ученик в 38-мо ОУ съм и съм 6 за 7 клас, да ви кажа 1-4 клас училището е много добро, учителите са добре подбрани и всичко е на шест, но 5 клас всички учители са ужасни, 90% от учителите не са си пили хапчетата, полудели са и нямат добър подход към обучение и дисциплината в часа им е ужасна, ако не си спомняте преди няколко седмици, в началото на Юни месец сутринта към 9 и нещо валя страхотен дъжд, е голямото междучасие ни затвориха, стола беше затворен и имаше само една машина за кафе и на всичко отгоре страхотната госпожа Водиева, която казваше на децата да не излизат, пред всички ядеше огромен сандвич.  Laughing Общо взето, за мен това е единственото училище в София, което няма сайт и е пълна нула, живея доста далече от 38-мо и ми се налага да пътувам и до нас има едно ама супер кварталното училище и мога да ви кажа, че то си има сайт и е много по-добро от 38-мо, това, че е в центъра нищо не значи, просто учителите 5-7 клас са потресаващи, директорката е ужасна, така, че ако искате да записвате детето си за първи клас може, поне за сега учителите 1-4 клас са на ниво, после след 4 клас запишете детето си на по-хубаво място.  Hug Ако имате въпроси за училището, питайте.  Simple Smile

# 147
Ученик в 38-мо ОУ съм и съм 6 за 7 клас, да ви кажа 1-4 клас училището е много добро, учителите са добре подбрани и всичко е на шест, но 5 клас всички учители са ужасни, 90% от учителите не са си пили хапчетата, полудели са и нямат добър подход към обучение и дисциплината в часа им е ужасна, ако не си спомняте преди няколко седмици, в началото на Юни месец сутринта към 9 и нещо валя страхотен дъжд, е голямото междучасие ни затвориха, стола беше затворен и имаше само една машина за кафе и на всичко отгоре страхотната госпожа Водиева, която казваше на децата да не излизат, пред всички ядеше огромен сандвич.  Laughing Общо взето, за мен това е единственото училище в София, което няма сайт и е пълна нула, живея доста далече от 38-мо и ми се налага да пътувам и до нас има едно ама супер кварталното училище и мога да ви кажа, че то си има сайт и е много по-добро от 38-мо, това, че е в центъра нищо не значи, просто учителите 5-7 клас са потресаващи, директорката е ужасна, така, че ако искате да записвате детето си за първи клас може, поне за сега учителите 1-4 клас са на ниво, после след 4 клас запишете детето си на по-хубаво място.  Hug Ако имате въпроси за училището, питайте.  Simple Smile
Ми отиди си в готиното даскало наблизо! Какво и в кои от учителите не те кефи?

# 148
Здравейте отново! Ние в крайна сметка се отказахме от Априлов по няколко причини :
- има доста недоволни около нас на дечица, учили в у-щето
- в класирането моят син не беше дори сред резервите, но няколко дни след излизането на списъка, ми се обадиха на мен и на други мои приятели, ако желаем, да отидам и да запишем децата. Това категорично наклони везните, защото означава, че много деца не са се записали, щом се обаждат на деца, извън резервите.....
Май от добрата слава на у-щето са останали само красивата сграда  и местоположението.....

# 149
Здравейте отново! Ние в крайна сметка се отказахме от Априлов по няколко причини :
- има доста недоволни около нас на дечица, учили в у-щето
- в класирането моят син не беше дори сред резервите, но няколко дни след излизането на списъка, ми се обадиха на мен и на други мои приятели, ако желаем, да отидам и да запишем децата. Това категорично наклони везните, защото означава, че много деца не са се записали, щом се обаждат на деца, извън резервите.....
Май от добрата слава на у-щето са останали само красивата сграда  и местоположението.....

Не знам как стоят нещата с първи клас, но не съм съгласна с последните Ви думи. На есен ще бъда осми клас. Прекарала съм 7 години в това училище и с чиста съвест мога да заявя, че то е много добро.
Всички госпожи, които са ми предавали 5-7 клас, преподават прекрасно и материала се учи. Когато аз бях пети клас като втори език се учеше само немски, сега има и руски и френски.Именно госпожата по немски е тази която ме "запали " по немския, затова и сега продължавам с него. Госпожата по  биология преподава с много желание + подготвя децата за олимпиади по тяхно желание. Госпожите, които са ми предавали по  физика и химия, математика и инф. тенологии, български език и литература, немски и английски език също са много добри. Наистина си зависи при коя госпожа ще се паднеш, но те всички са страхотни с едно две малки изключения.

Относно мнението nqkoyy по - горе, мога само да кажа, че половината не е вярно. Да сайт наистина няма, но всеки, който се занимава с направата на сайтове, а може би и не само те, е наясно, че за сайт трябват пари. Директорката не ми е предавала (преподава руски), но с нея не съм имала проблеми, точно обратното.

Това което знам със сигурност е, че при нас никога не е имало сериозни проблеми между учениците или сбивания, нещо което чувам за други училища.

38 е малко училище, "бутиково"  както се беше изразила една моя позната, но аз страшно много си го харесвах и съжалявам, че е само до 7 клас.

Общи условия

Активация на акаунт