Мнение за 38 оу В. Априлов София

• 108 393
  • 350
  •   1
Отговори
# 240
http://www.facebook.com/38.vasil.aprilov
Тържеството ще започне в 10 часа, в понеделник.Успех на всички!  Hug

# 241
Много благодаря за информацията! Желая успех и на вашето дете!

# 242
Препоръчайте ни занималня за първокласник в 38 ОУ , моля! Голям проблем ни е! ooooh! ooooh! ooooh!

# 243
Според мен е най-добре да се ориентирате към частните занимални, които се намират около училището.Говорете с вашата учителка , да ви посъветва на коя да се спрете. Успех!

# 244
Здравейте майки на ученици в 38 ОУ, съживявам темата, защото за мен тя вече е твърде актуална - тази есен живот и здраве ще имам първокласник Simple Smile и сега съм във вихара на четене, събиране на информация и ще записвам, където вече е започнала.

Записването в 38 ще е от 7 до 31 май 2013 г., но няма повече изнесена информация за критерии, брой паралелки, начални учители, др. http://www.vasilaprilov.com/%D0%BD%D0%B0%D1%87%D0%B0%D0%BB%D0%BE

Моля споделете актуални впечатения от училището, като най-вече ме интересува (за съжаление двата  сайта и Фейсбук са оскъдни):
1. Занималня - има ли в училището, ако да - платена или безплатна, до колко часа.
2. Ако няма занималня, препоръчайте частна в района, колко струва, до колко часа.
3. Как намирате общата дисциплина в училището - като общо усещане?
4. Какви извънкласни занимания се предлагат?
5. Има ли столова и ако да - как ви се срува?

Благодаря предварително!

# 245
Занималнята е проблематична. Има, но местата са силно ограничени.
Общата дисциплина не мога да преценя, нямам база за сравнение. Все пак училището е до 7-и клас, тоест в едната смяна четвъртокласниците са най-големите. Не е като да не се бият момчетата, по едно време учителите стояха на стража пред кабинетите. Опитват се да решат въпроса, но пак има инциденти.
Не съм виждала свързаните с по-големи ученици проблеми - цигари, алкохол и т.н.
Извънкласни занимания няма. Няма и място за тях, защото сградата е паметник на културата, съответно стаите са запълнени до крайност. Това е и причината да няма занималня за всички желаещи.
Има стена за скално катерене.
Столова има, тъкмо в момента май се сменя фирмата-доставчик. Дъщеря ми не е била очарована досега, но и тя и по принцип не е много от ящните, та може и да е оправдание.

# 246
Здравейте,

някой знае ли кои са началните учители, които ще поемат 2013/2014 година?

Моля мнения за тях!?!  Simple Smile

# 247
Здравейте майки на ученици в 38 ОУ, съживявам темата, защото за мен тя вече е твърде актуална - тази есен живот и здраве ще имам първокласник Simple Smile и сега съм във вихара на четене, събиране на информация и ще записвам, където вече е започнала.

Записването в 38 ще е от 7 до 31 май 2013 г., но няма повече изнесена информация за критерии, брой паралелки, начални учители, др. http://www.vasilaprilov.com/%D0%BD%D0%B0%D1%87%D0%B0%D0%BB%D0%BE

Моля споделете актуални впечатения от училището, като най-вече ме интересува (за съжаление двата  сайта и Фейсбук са оскъдни):
1. Занималня - има ли в училището, ако да - платена или безплатна, до колко часа.
2. Ако няма занималня, препоръчайте частна в района, колко струва, до колко часа.
3. Как намирате общата дисциплина в училището - като общо усещане?
4. Какви извънкласни занимания се предлагат?
5. Има ли столова и ако да - как ви се срува?

Благодаря предварително!

Критериите за записване миналата година бяха първо деца от квартала и после останалите желаещи според поредния номер на молбата. Като директорката определя кои улици според нея влизат в понятието "квартал", но това не е точно района, в който попада училището според териториалното делене на Столична община.
    Занималнята е  безплатна, за първи клас са две паралелки, за втори клас е една, а за по-натам не зная, но от тази година удължиха работното време и сега е да 18,00ч. Приемат първо децата които са с предимство и ако останат места запълват с останалите желаещи. Критериите за предимство са: деца със СОП; от социално слаби семейства; на самотни майки/бащи. Последният критерий повдигна въпроса как точно се доказва самотния родител при условие, че в днешно време много родители съжителстват без брак и някой би могъл да злоупотреби. Отговориха, че разчитат на самосъзнанието и честността на родителите. Доволна съм от занималнята, но всъщност зависи от учителя, който води занималнята, а ние случихме.
    Дисциплината смятам, че е добра, но естествено винаги може да се иска и повече, въпрос на очаквания и разбиране на всеки. Аз съм доволна и то най-вече от факта, че училището е до 7 клас и съответно това намалява риска от нежелателни контакти за малките.
    За допълнителните занимания както вече са отговорили - няма поради липса на място, но пък в квартала се предлагат достатъчно.
    В стола храната вече е по-добра / от както смениха фирмата / и дъщеря ми твърди, че новите готвели "както трябва"  и вече не мрънка, че трябва да яде на стол.
    Успех! Simple Smile

# 248
А директорката изнася ли някъде списък кои улици са в района на училището?

# 249
А директорката изнася ли някъде списък кои улици са в района на училището?

Не.
Както писах в предишния пост директорката сама определя граничните улици. Миналата година карето се определяше от бул."Янко Сакъзов"- бул."Евлоги Георгиев" - бул."Цар Освободител" - бул."Васил Левски". Не съм сигурна, но мисля, че предишните години не е било същото.
Но и да не попадате в това каре вероятно пак ще приемат детето. Приемат 4 паралелки и мисля, че и в сегашния випуск първокласници има деца от цяла София.
В деня на подаване на молбата директорката обяснява лично на всеки родител.

# 250
Дъщеря ми е в първи клас и напълно подкрепям мнението на elica2005  Peace Само ще добавя, че и аз не бях очарована от това, че няма точно определени граници на района и до края не знаех влизаме ли в него или не.  Директорката не издава входящ номер, а с молив си записва пореден номер на молбата. Напливът е много голям и родителите, които са извън района бяха дежурили през ноща пред училището (до 7,00ч. номерата са достигнали 70). Влязоха всички деца от горепосочения район, тези с по-големи братчета/ сестрички в училището, след това (по мое мнение) са класирани деца с близките на района адреси и по ред на номерата.

# 251
  • София
Здравейте!
И моята дъщеря тази година ще е първокласничка. Търся информация за учителките,които ще поемат първите класове тази година. Като се подават документите, може ли да си избираш учителка? И при положение, че имаме батко в училището - възможно ли е да не приемат дъщеря ми там? Моля, майки с опит от минали години за помощ....

# 252
  • I want it all and I want it now.
При положение, че имате дете което учи в това училище се водите с предимство.
Може де си изберете учителка.
Най добре се консултирайте с класната  на баткото да ви препоръча учителка. Peace

# 253
Здравейте!
И моята дъщеря тази година ще е първокласничка. Търся информация за учителките,които ще поемат първите класове тази година. Като се подават документите, може ли да си избираш учителка? И при положение, че имаме батко в училището - възможно ли е да не приемат дъщеря ми там? Моля, майки с опит от минали години за помощ....
Ние сега завършваме четвърти клас при Нинова и НЕ ви я препоръчвам. На нас навремето ни бяха препоръчали Миронова, на Г клас класната. На А клас госпожата мисля Също е добър избор, чувала съм добри отзиви, но не й знам името. Желая ви успех  Peace

# 254
  • София
Моля за впечатления за г-жа Нинова. Имам препоръки от познати на мои познати и тъкмо към нея мислех да се насочим (при евентуален прием в училището).

Общи условия

Активация на акаунт