Мнение за 38 оу В. Априлов София

• 108 391
  • 350
  •   1
Отговори
# 255
Моля за впечатления за г-жа Нинова. Имам препоръки от познати на мои познати и тъкмо към нея мислех да се насочим (при евентуален прием в училището).
Ако имате момиче, по възможност кротко, старателно и пишещо КРАСИВО, без някакви големи заложби и амбиции, и тя не е лош вариант. За съжаление обаче за моя син не се оказа най-добрия. Не искам да изпадам в подробности, но доста безсънни нощи съм имала и доста рев съм изревала заради нея. След един  разговор и след като видях последствията от него просто реших, че говорим на различни езици и въобще не прави опити да ме разбере какво искам да й кажа. Тогава просто реших, че няма смисъл да се впрягам толкова, стиснах зъби и се молех само да не го смачка много психически, защото явно си го беше поставила за цел Sad

# 256
  • София, откъм тъмната страна
Дълбоко съм разочарована от това "елитно" училище! Детето ми е 2-ри клас и вече чакам с нетърпение да свърши учебната година, за да ми починат нервите, а и на детето ми. Стрес, страх, липса на диалог и наглост от страна на класната. Плюс премълчаване на това какво се случва с класа! Оказва се, че се премълчава за болести като скарлатина, а ние се чудим защо 3 месеца зимата не можем да се излекуваме, както и половината клас, сигурно общо всички деца плюс родителите сме изпили антибиотици като за цяла аптека! Последният хит - въшки, за които ни информираха април месец, а се оказва, че проблема съществува още отпреди нова година. "Каквото се случва в клас да си остане в клас" е мотото на госпожата. Да ама на мен ми се иска да ме информират какво се случва с детето ми, чиито живот, здраве и психика съм поверила на това училище.

# 257
  • I want it all and I want it now.
Е как така въшки?  Shocked При коя госпожа сте?

# 258
Ей така - въшки! малките черни паразитчета дето снасят гниди в косата! Според мен като намерят такива в косите на децата, трябва да ги върнат докато се изчистят. Да ама не. Госпожата ги изритва по средата на деня, те на следващия ден си идват пак на училище и никой не ги проверява. И така няколко месеца - пламна целия клас. И само си ги прехвърлят едно на друго. И на родителската среща най-нагло ни информира - "Още не сме решили проблема в класа с паразитите"  Е добре де - казахме на госпожата решението - да се проверяват преди да влязат в клас и да не се пускат тези с въшките. Ама стената може би щеше да ме разбере по-добре, ако се бях обърнала към нея. Онзи ден детето ме информира, че няма промяна в положението, отидох разговарях с госпожата. Резултат - вчера, едва след 3тия час няколко деца изпъдени на двора, включително и моето. Обажда ми се по телефона - ела ме вземи че съм на двора и трябва да си ходя.  Питам се аз, защо чак след 3тия час, защо децата са зарязани на двора без надзор, и защо класната или сестрата не ми се обадиха....  Ама коя съм аз с моите претенции да се интересувам.

# 259
 Много неприятно.
Нали знаете,че може да преместите детето в съседен клас.

Последна редакция: чт, 16 май 2013, 16:47 от Syn

# 260
Знам разбира се, ама защо трябва да си причинявам на детето нов стрес. Проблемите са за да се решават, а не да избягаме в друг клас и аз няма да седя безучастно и само да се жалвам във форума. Просто споделям информация.
А и честно казано класа си ни харесва, децата се разбират, добре си играят (е като изключим дребни несериозни сръдни). Но ако чак толкова се изостри ситуацията и това е вариант.

# 261
Има хора с който не можеш да се разбереш.
Дано вие да успеете.

# 262
Моля за впечатления за г-жа Нинова. Имам препоръки от познати на мои познати и тъкмо към нея мислех да се насочим (при евентуален прием в училището).
Много съм доволна от госпожа Нинова. Внимателна, искрено обича децата, има подчертано лично отношение към тях (напр. споделя своята гледна точка като майка), намира за всяко дете да каже по нещо хубаво (още помня първото коледно тържество, на което бях отишла да снимам - абсолютно всяко дете беше похвалено пред другите (и пред дядо Коледа  Party), независимо дали талантите му попадаха в спектъра на учебните дисциплини или просто умееше да общува с другите и да ги разведрява, и т.н. - неща, които малко учители ценят). За четири години наблюдавах как се стараеше да сприятели децата, да уравновеси отношенията между тях, така че да няма големи конфликти и да няма настройване на целия клас срещу някого. Мисля, че като цяло успя и не се чува за групи побойници като в други класове (не че няма по-буйни деца, но не са съюзени да тормозят някого). Реагира много на място в училищните ситуации, които не винаги са най-разумните.
Като цяло ако не беше тя, може би нямаше да оставя детето в това училище.
Впрочем по ситуацията, описана от Lord of the Dark, в класа на детето ми въшки нямаше. За болести е реагирала много бързо, вкл. по време на последната неофициална епидемия ми позволи да спра детето от училище за три дни. Звъняла ми е по средата на часовете да ме предупреди, че според нея детето се разболява и ако искам, мога да мина да го взема.
Бих записала и другото си дете при нея, когато дойде времето.

Последна редакция: пт, 17 май 2013, 10:59 от Анда

# 263
Здравейте!
Аз си мисля ,че училището си е много добро!Учителите също. Ако едно дете хване въшкитрябва да се вземат мерки и да се изчисти.Ако се разболее,трябва да се лекува.И това е работа на майките ,а не на учителките.Ако едни родители са наистина загрижени,какво става в училище ,няма да стоят като "странични наблюдатели",а ще го знаят от детето си,ако могат да общуват с него.

# 264
afwitch
От утре почвам да практикувам бяла магия -
1. гледане на боб и читанка за втори клас: кой номер дете в класа е паразитоносител, ще бъде обаяно да не може да премине през врата тип алуминева дограма;
2. гадаене на задача с едно неизвестно и кристална топка: коя заразна болест ще тръшне класа наесен, истината излиза наяве по Коледа след напиване на госпожата с отвара на истината....

и toninabog ние доматите с колците не ги ядем, само с дръжките   afwitch

Последна редакция: сб, 18 май 2013, 00:56 от Lord of the Dark

# 265
Моля, дайте информация  за 38 ОУ София, защото не мога да се ориентирам и избера у-ще за моя първолак.

# 266
  • София
Не зная какво е нивото му след като детето ми го завърши, но ми направи впечатление доброто му представяне на НВО след 7-ми клас. 12-то място в София.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=671575272869464&set= … ype=1&theater

# 267
синът ми ще бъде 2-ри клас наесен. като цяло съм много доволен от 38-о. няма занималня за всички. чат пат има екскурзии.

# 268
Здравейте,

Моля за препоръка за учителите, които сега водят 4-ти клас. Смятам догодина 2014/2015 да запиша дъщеря си в това училище и ще ми е от полза информацията за това кой ще води първокласниците.
Благодаря!

# 269
Момичета ,във 2 а и 2 б класове има въшки.Прегледайте си децата.Доколкото разбрах,това е отпреди коледната ваканция,но епидемията продължава.Докато всеки не си изчисти детето (ако има,естествено),въшките няма да изчезнат.

Общи условия

Активация на акаунт