Мнение за 38 оу В. Априлов София

• 108 357
  • 350
  •   1
Отговори
# 270
  • София, откъм тъмната страна
Горките втори класове! Внимавайте родители, някой е урочасал децата като станат 2-ри клас да хващат въшки в това училище!   Twisted Evil

# 271
Някой може ли да ми каже от колко часа започват учениците първа смяна конкретно в това училище?

# 272
Първа смяна започват учебните занятия в 8.00 ч.

# 273
Мерси, Lord.
А какви езици освен английски могат да се изучават? Интересувам се за испански или френски.

# 274
  • София
Френски, немски и руски.

# 275
Мерси и на теб.
Явно не си преглеждат често фейсбук страницата, защото никой не ми отговори на въпросите, а пък информацията в сайта им е доста оскъдна.

# 276
   Не съм доволна от езиковото обучение в това училище. 3-ти клас сме и вече сменихме 3 учителки!
   Всяка със своя начин на преподаване. В момента в главите им е пълна каша и то при положение, че аз знам езика и помагам.
   Ставам все по-недоволна от повечето неща.
   Въобще напоследък нещата в това училище не вървят, ама хич. Лежи се на стара слава, стари методи на обучение, средновековни наказания и неприемливо (поне за мен) отношение на учители към ученици. Директорката все повече се вживява в императорската си роля и хвърля свестните учители един по един на лъвовете.
   Предполагам, че съвсем скоро ще се разделим с 38-мо, та съвета ми към родителите на първокласниците е търсете друго училище!

# 277
Lord of the Dark, за съжаление май си права. И занапред сигурно ще става все по-зле, защото напрежението се усеща и тепърва сигурно и други родители ще местят децата си. Училището ми харесваше по много причини, но напоследък отрицателните страни май вземат превес. И най-дразнещото е отношението на учителите. Хубаво е, че децата са подбрани, средата има огромно значение. Но деца на ''прости чиновници'' никому с нищо неизвестни, трудно виреят. Отвратена съм от отношението на класната на дъщеря ми и към детето, и към нас като родители.

За добро или за зло, от този срок и ние вече нямаме нищо общо с училището......

# 278
Аз си имам сантиментални чувства към 38-мо, защото съм учила там до осми клас. Ако детето ми го приемат тази година (надявам се, понеже ни е в района), той ще е пето поколение в рода по майчина линия, възпитаник на това училище. Лошото е, че в момента нямам преки лични наблюдения (завърших го през далечната '94) и оттогава неминуемо нещата са се променили.

Мимс, ще споделиш ли по-конкретно кое наклони везната, че ще си местиш детето и кой клас е? И как точно се "пресяват" децата по финансов критерий?
Lord, тези три учителки са по английски, предполагам..? И какво имаш предвид под "стари методи на обучение" и "неприемливо отношение към учениците"?

# 279
Silverlady, не бих казала, че има финансово пресяване. Не са ни искали повече от традиционните 20 лева в началото на всяка година. Но определено си има някакъв фейсконтрол при приемане на документите за кандидатстване. Това на мен ми харесваше, защото дъщеря ми учи в първи клас в обикновено квартално училище и макар и в хубав квартал, голяма част от контингента,който беше събран там, беше на потресаващо ниско ниво. Има голямо значение дали ще растеш и учиш с амбициозни деца или с такива, които не знаят защо ходят на училище. В този смисъл концлагерът 38-мо  Twisted Evil ни даде много. Децата станата самостоятелни, отговорни, по-концентрирани и организирани. Оттук нататък където и да попаднат ще им е по-лесно. Но все още се чудя дали си заслужава да се търпи този стрес и как им се отразява на психиката. Конкретната причина, поради която изместих дъщеря си беше, че явно на учителките по математика и БЕЛ все още никой не им е обяснил, че на децата в седми клас освен добра подготовка и почти денонощно учене им трябва и добра оценка, за да имат шанс да се класират в добро училище. И обяснението ''пиша ти по-ниска оценка, за да се стегнеш'' не действа мотивиращо, а обезкуражаващо, и ги кара да намразят и предмета, и учителката.

# 280
   Silverlady неприемливо е за мен да наричаш децата "малоумници", да им крещиш и да ги стресираш и да ги оставяш след часовете обляни в сълзи със заканата, че ще пишат до 22,00ч и няма да се приберат в къщи! Да плашиш децата, че за 5 забележки ще бъдат изключени от училище и да си измисляш безумни такива от сорта "ползва калкулатор в час по математика" във век в който всеки има таблет, телефон с тъч скрийн пък и без тъч скрийн, лаптоп и да не изреждам, в които устройства калкулатора е най-елементарното приложение..... Наказанията в ъгъла и да напишеш 100 пъти "няма да тичам в междучасието" също за мен са старомодни и ненужни стресиращи децата неща. (същото като да ползваш тоалетна хартия в тоалетната и ако не тича в междучасието в час ли да тича?)
   Когато се опитам да говоря с госпожата тя ми казва "елате в приемното ми време", като че ли е кмета на Столична обищна! А нали се сещате, че приемното и време съвпада с моето работно. При молба от моя страна да има комуникация помежду ни относно домашните ми беше обяснено, че "няма такава практика".  
  И ще спра до тук. (не че няма още други работи)
  Това се случва в "елитното" 38-мо ОУ "Васил Априлов".
  И не си мислете, че ми липсват сантименталните чувства - и аз и брат ми сме негови възпитаници, но или ние сме различно поколение или имам кратка памет, че не си спомням такива простотии да е имало.
  А единственото, което искам е детето ми да ходи  със желание на училище и да се връща с усмивка и да има хъс за учене.

Последна редакция: чт, 13 фев 2014, 09:30 от Lord of the Dark

# 281
Съжалявам, че децата са имали такива преживявания. Да им имам наказанията...
И все пак се надявам това да не е практика в училището. Поне по времето когато аз учих там не беше. Пожелавам ви да не се сблъсквате с такова отношение занапред и ще се моля детето ми да попадне на свястна учителка. Благодаря, че споделихте!

# 282
  • I want it all and I want it now.
По английски определено нищо не учат.
Доста често се сменят учителите и не могат да овладеят класа.
Всички деца се спасяват с уроци и курсове.
Това се казва и на РС ,когато се срещнеш с госпожата по английски.
Не се притеснявайте те нали ходят на частни уроци  Wink
Аз лично съм доволна ,че се разделихме с това училище.
Пари в повече събираха на малките класове.  Peace
Използваха за ремонт на класната стая. Стаята се използва от всички класове не е само за един клас.  Peace Сменя се всяка година.

# 283
имам 2 деца в 38мо. тя е 2ри клас, а той 1ви.
харесвам училището. честно казано дори с напъване не мога да измисля нито една забележка.

да, въшки има. от ноември цяла софия е въшлясала впрочем - има и в 41во, и в 28ма цдг, и другаде. неприятно, но факт. виприн лосион и шампоан (общо 7 лв.) правят чудеса. у дома мажа за всеки случай на всеки 6 дни, считано от ноември насам;

нищо друго от горепрочетеното не се е случвало в нашето семейство.

имам преки наблюдения от тичането в коридорите обаче - една жестоко сцепена брадичка например. и едно почти извадено око. това второто от тичане в класната стаята, спъване в собствените си крака и нахлузване на ръб на чин. гледано по този начин, вярвам, че всеки ще се съгласи, че летежът е добре да се случва на двора. помислете, че е много възможно някое служебно лице да ви звънне на работа и притеснено да ви каже, че детето ви е с извадено око, понеже Драганчо (например де), видиш ли, е тичал в класната стая или по коридора в училище, и за лош късмет е забърсал точно вашия Иванчо (пак например).
а и трябва да си призная, че откакто маймун преживя 2 тежки операции в Пирогов и беше награден с игли и гипс за 2.5 месеца, станах доста по-умерена в реплики от сорта 'ами такива са момчетата' Simple Smile

единственото гадно нещо в училището е храната в стола - като цяло и двете ми деца не я искат, но нищо не мога да направя по тоя въпрос. просто започнахме да четем менюто и да купуваме купони само за дните с читава храна. в другите дни слагам в кутии нещо подходящо за ядене в полу-хладно състояние. не забравяйте обаче, че децата са супер различни. ето мога да говоря конкретно за днес - едното ми дете каза, че искало купони за днес, защото 'това' било много вкусно (забравих какво е 'това' - купувахме в петък купоните), а другото рече, че 'това' било гнус и не го поиска. на второто сложих кутия с риба с картофено пюре.  Peace

Последна редакция: вт, 18 фев 2014, 13:53 от маик

# 284
Разконспирирахме с няколко родители добрите резултати на училището по олимпиади! Децата, които нямат отлична подготовка просто не отиват, въпреки желанието им и въпреки това, че родителите плащат такса. Просто се обеснява на децата - не си готов и толкоз.
Колкото повече неща разбирам, толкова повече се отвращавам от това училище. Определено ще се разделяме!!!

Общи условия

Активация на акаунт