АВГУСТ все е тъй далече, но пък бебчо мърда вече

• 19 333
  • 298
  •   1
Отговори
# 255
Аз имам един друг въпрос към вас ,бих се радвала да сподеят мнението си тези които вече знаят пола - ще започнете ли от сега с купуването на дрешки за малките, или какво сте купили досега ?

Sonaschi, аз все още не зная пола на бебчето, може би не съм от девойките които го считат за толкова важно ли, незнам, но едва ли когато разбера ще се впусна да пазаря дрешки и други нужни нещица на момента. Може би ще поизчакам до към 7-8 месец, може би когато изляза в болничен. Затова пък отдавна вече се интересувам дълбоко от всичко, което е нужно и се информирам по-скоро за функционалната част, не толкова цветово.

Много бих се радвала, ако жените (семействата) могат да избират къде и как да протече раждането на децата им, да има условия да го направят както в домашна обстановка с наблюдение, така и в болница в нормална стая без болничен инвентар и без ненужни намеси, когато процеса протича естествено.

Apple, аз също прочетох с огромен интерес темата, както съм и от тези които са ЗА правото на избор, но също така и ПРОТИВ решението за едно подобно неасистирано раждане в домашни условия. За мен изреченията от рода на "ако се чувстваш добре..." или "тъй като не съм имала медицински проблеми..." и прочие са доста субективни изказвания, най-малкото защото ако в момента или в даден перод всичко е ОК не се знае в конкретната ситуация какво би могло да се случи НЕ ДАЙ СИ БОЖЕ, а подобни случай историята познава доста.

# 256
Добър ден и от мен днес тук времто е много  мрачно и дъждовно и се опитах да поспя повечко но не бебето рита а баща му бълнуваше когато е бил нощна смяна после постоянно бълнува.А бебока го усетих с ръка като я сложих на корема се и то ритка отвътре голям кеф Joyно ме събуди още от 8 .30.Бременните дрехи на мен пък ми харесват на тая пловдивската фирма КОНТИ  са супер и са много качественни.Аз даже си се чувствам секси с тях аз имам такива пролетни панталончета и много ми харесват.Даже вчера като се разхождах и някакъв се провикна страшна си,като се изравниха с мен и единия вика о тя тая е бременна бе.Мното странно се държат мъжете като видят че съм бременна явно в последствие виждат и ми се изказват супер тъпо съвсем непознати хора.Незнам защо но ми се струва че много странно ме гледат хората не са ли виждали бременни и това малко ме изнервя а това което ме побърква е някои познат да ми пипа корема мога да му отхапя ръката. caprice
честито ти мъж така ми се иска да се покаже и моето какво е кото отида на преглед живот и здраве Joy

# 257
Аз пък реших,че времето вече позволява да нося рокли и туники(не за бременни,просто с висока талия),като сега ги нося с клинче и блуза отдолу,а после ще си ходя по тях и мисля да не си купувам повече бременнски дрехи.Докато е по-хладно ще си доизнося и единствените дънки за бременни(Н&М-жалко че тази марка я няма в БГ)
за покупките на бебето-категорично ще купя всичко предварително,но мисля да устискам поне да вляза в 7месец
мамадона,защо не си вземеш просто официална рокля с висока талия,не е нужно да е за бременни-коремът ти още не е много голям и всичко ще ти стане.Аз също съм на сватба,но май месец и мисля точно така да постъпя.Иначе ако решиш да си шиеш, в "Романтика" ще ти ушият каквото пожелаеш(аз там си ших сватбената рокля)

# 258
  • Бургас/Пз
Аз пък реших,че времето вече позволява да нося рокли и туники(не за бременни,просто с висока талия),като сега ги нося с клинче и блуза отдолу,а после ще си ходя по тях и мисля да не си купувам повече бременнски дрехи.Докато е по-хладно ще си доизнося и единствените дънки за бременни(Н&М-жалко че тази марка я няма в БГ)
за покупките на бебето-категорично ще купя всичко предварително,но мисля да устискам поне да вляза в 7месец

И аз съм така в момента, карам с рокли с висока талия или с панталони с ниска. Хубавото е че кг. са ми се отразяли само на корема и много малко на дупето и краката. Мисля че ще сме бременни в много хубва сезон и дори съвсем обикновени роклички ще бъдат подходящи за нас. А иначе зимата - осмен гащеризони какво друго може да носи човек?

За покупките и аз смятам да поизчакам ако мога да вляза в деметия месец, но дъщеря ми вече полудява и вече е харесала хиляда и едно неща.

# 259
meranda моля те кажи ми повече за цените във Фемина. Колко би ми струвало да си направя клипче, цветна снимка и там всички глезотии,които предлагат???
На останалите момичета, благодаря за съветите. В магазина на Пиротска ходих и си взех един черен панталон, ще отида тези дни в Миа-та ,където ми каза malkabubi
stella_a аз също ще съм през май и то на 17-ти и смятайки ще съм влязла в седми месец. Тези рокли,които съм харесала са такива с висока талия и надолу широки, но просто не знам точно как да изглежда горната част? Но предполагам, че като отида някъде по тия модни къщи да ми я ушият те ще дадат подходящ съвет. Grinning

# 260
Здравейте.Аз също ще се присъединя към вашата хубава темичка.Бремнна съм в 17 г.с.Това ми е първа бременост и съм много развълнувана от всяко едно нещо което се случва с бебчо.Термина ми е на 20 август.

# 261
Здравейте!
Аз днес бях на преглед, след това-на БХС; май пак ще си имам момиченце, лекарката не беше много сигурна и може би ще е по-ясно на 04.04., когато съм на ФМ; спокойна съм, че всичко с бебо е ОК, тъй като бях малко притеснена тези дни заради едно слабо кафяво зацапване, но лекарката ми каза, че няма повод за безпокойство Grinning
този магазин за бременни на" Борис" е близо до работата ми и почти всеки ден минавам оттам-наистина има интересни неща, но все още се въздържам от покупки, докато мога, ще си нося моите си дрехи, а като се позатопли, ще си купя "бременни" роклички евентуално, и аз съм фен на роклите с високи талии, стоят кокетно и могат да се обличат и впоследствие...
Относно срещата-обсъждахме, че ще е в района на НДК, но може би е време да решим нещо по-конкретно(като заведение например)

# 262
mamadona, цената е 80 лв и включва преглед на 2D и 3D и диск, на нашия има 6 снимки и 6 клипчета.
Аз се бях записала при д-р Димитрова, защото бях чела, че е много добър диагностик. Все пак основната цел е да се види дали всичко с бебето е ок.
Проблемът във Фемина е големият наплив от пациентки - за часът вчера се бях записала още в края на януари, тоест близо месец и половина предварително.

# 263
Момичета, утре пътувам за София, за БХС, а за ФМ се записах за 2 април при В.Димитрова и се терзая дали не е малко късно 20седмица и 3 дни, вие как мислите дали да променя деня?Записах се и за фетална ехокардиография при Спасов, някой ходил ли е да разкаже как минава прегледа. Иначе все още не зная пол и не мисля за дрешки, виж за себе си да.Ще погледна утре в Мамадонна за дънки, кажете още някой магазин.

Последна редакция: чт, 13 мар 2008, 14:52 от меви

# 264
moeto beb4e o6te ne marda , no se nadqvam skoro da usetq i az tova prekrasno 4uvstvo:) o4akvame  da se rodi na 8.8.2008g.

# 265
Feb, Котката Марта и Eya са обяснили много точно защо момичето е избрало това решение. А също и по-емоционалния начин, по който са го направили Valeni , Asija и ani d.
Подготвили са се, до колкото са имали възможност и за спешна реакция в случай на нужда - да стигнат до болницата за 5 минути, лекар от бърза помощ във входа, проследяване на бременността, ехографски преглед в деня преди раждането...
Разбира се това решение е за хора без противопоказания и със съответната нагласа и предварителна подготовка.
За мен не е безотговорно, но много смело. А също и идеята за петиция, е израз на гражданска позиция.
За себе си, мога да кажа, че когато съм слушала вътрешното си чувство и тялото си, съм вземала най-добрите решения в живота си.

# 266
меви ФМ се прави доколкото знам между 19 и 22 седмица ,така че споко,виж си бебчето и не се тревожи!

# 267
Момичета погледнах в другите форуми и се зачетох в темата за цигарите и пушенето по време на бременноста. Аз допреди 2 дни не запалвах, но от два дни много ми се пуши, пие ми се кафе и вино, и разни други неща, които до скоро не ми се правеха особено. Всичко това много ме радва, че пак съм си аз, но по въпроса с цигарите - има ли някоя от вас която да си позволява по една ,две цигари на ден?  Embarassed

# 268
mamadona, да аз си позволявам цигарки понякога, и на мен ми се пие, пуши и всичко като за световно, тия глупости дето от самосебе си спирало да ти се пуши да ги разправят другаде..на мен ми се пуши, а и аз съм винаги била много зъл пушач и ми е мн трудно. а и заради цигарите и спирането им допълнително качих кила. не мисля, че някога ще ги спра завинаги. все надделяват. иначе не мисля, че като ти се пие вино ако пиеш малко ще ти стане нещо, аз съм на мнение, че човек не трябва да се отказва тотално от навиците си на живот, защото това му зтава един супер неестествен период..с ограничения и забрани. аз си поркам бира и съм си добре Mr. Green Mr. Green

# 269
mamadona, аз в началото припалвах, но никога не съм пушила сериозно. След като започнаха повръщанията спрях напълно и сега ми е абсолютно неприятно, ако някои пуши окло мен,но както вече стана ясно, всеки има различия по въпроса. Имах приятелка, която пуши през цялата бременност и нямаше оплаквания. На мен ми се пие по чаша вино или бира, но сега взимам магнерот и но шпа и прочетох в указанието, че не е препоръчитлено и оттогава не ми се пие вече. Сякаш бебето отвътре ми подсказва какво му се иска или не Simple Smile. Аз кафе през живота си не бях пила, харесваше ми само миризмата, а сега и е такова удоволствие да пийна едно хубаво ароматно кафе. ауууу, ето припи ми се Simple Smile. То за вредно или полезно вече и аз не знам. От живота никой не е останал жив, но сега бебето е на първо място и е много относително какво всъщност е полезно...

Общи условия

Активация на акаунт