Пролет здравей , здравей ~::~ при арабските мами / 58

• 28 748
  • 290
  •   1
Отговори
# 180
Води Мойсей евреите из пустинята... Година, две, три...
Харесал по едно време едно място и казал:
- Хайде да спрем и да се заселим тук!
- Не, нещо много гадно мирише! - провикнал се някой.
Продължили да обикалят. По някое време пак:
- Хайде да спрем в тази долина и да се заселим?
- Не, кофти мирише.
Обикаляли, обикаляли... 40 години, докато накрая намерили място където не мирише лошо, и най-после се заселили.
Затова сега Израел е единствената държава в Близкия изток, в която няма петрол.

Joy Joy Joy Joy

# 181
Снежанатамар, няма да ми дърпа ушите бе, той като говори на бг е мазен bowuu  разговорите ни протичат така : -Колко декара земя има баща ти? Какво работят вашите? Колко ти е заплатата? на колко етажа ви е къщата? А дали случайно имаш  някоя приятелка, така като за мен #2gunfire   аз само на последното отбих удара и отговорих, че нещо ме бърка и нямам приятелки за продан, а момчето почна на кюрдски да му разправя татко колко е бил  строг и как само в нас съм си седяла, а вуйчата върти глава ,демек "не на мен тия, знам ги аз българките"

# 182
  • по пътеката
добро утро Hug! след 400 гр кафе трябва да съм будна ,нали? newsm78
 наде, този виц наистина ме разхили, ето събуди ме! Crazy
 правих сладките на ксения, линда ги хареса, станаха като курабийки и аз ги кусах преди нея, да не стане нещо на детето! Mr. Green bowuu
деси, препоръ4вам ти да замениш какаото с канела в сладкиша, тиквата носи добре на  канела!
аз съм спряла да прави сладкиши, само пала4инки, 4е линда трябва да закусва нещо разли4но!макаронените изделия в тунис са основно ястие, не закуска!модерните, мюслита, корнита, тя не оби4а, лигави й изглеждат, да не говорим за попари, сандви4и и други сухи закуски,не яде! конфитюр също! меки кифли4ки може 1-2, ама другото коли4ество кой ще го оправдае?
ох, диети4ните, какво слънце е навън, а мене ме 4акат минимум 10 кила за да си вляза в готините панталони за лятото! светла ме напусна, кремито бори болести, деската и тя бебе ще прави! Thinking ехоооооо, има ли други да се поддържаме другарски в прегрешенията? Mr. Green
кати, тебе не те мисля,вие с мъжа ми сте на обратната диета, как ви завиждам! Whistlingвикам ако бях на тебе, щях вместо цигари такива 4ревоугодни неща да си купувам и да си подслаждам души4ката! ама един на диета  и един дето не яде сладко, два кисели лимона не става! #Crazy Laughing
пустинна, 4етох за твоя екс, не казах нищо само, защото знам как се 4увстваш, но повярвай ми, има само един лек- да го сложиш в архива! тръгни с празна душа и сърце, дай им покой за малко, те сами ще си намерят нов трепет! ако си витален 4овек и имаш приятели за да си сред хора,ще ти е най-лесно! сега след нялко дни, мисля, 4е малко по-малко можеш да се отърсиш и да си кажеш едно яко хамдуля, 4е бог не даде да си  по-ниско по достойнство!  Hug
ох, 4ака ме вадене на одеяла, килим, вси4ко що се мести на слънце, пране, зелении! искам филипинките на деси, 4ерпя с  курабийки!  chef bowuu

# 183
кате не позна smile3534 ходих в посолството затова,а и в диета преди 12 нАобед не се яде а в 12 е плодове newsm53,а рецептата за кошни4ките я пусни ще си потърся форми4ки и ще пробвам
дуа сега немерих една нова днес ще я пробвам и пусна снимки,ако е сполу4лива ще пусна рецептата,ина4е досега правих на Другар4е-селската торта/има я и в готварския-пусни на търса4ка и ще ти излезе/
да се разберем,не мисля да забременявам сега защото кактъо писах с тези си кг  след някой идруг месец ще се търкалям ,а и таткото се уплаши от 3 моми4ета и каза край
така 4е в близкатите година -две не 4акайте нова ленти4ка newsm08
марси не си казала не съм ги пратила Hug

# 184
Здравейте момичета! Hug Днес съм още по-добре....няма да се оставям и да лея за сълзи за един лъжец, който не заслужава даже една секунда да изхъбя от мозъка си сещайки се за него.  

Тони честито за работата на мъжа ти...мн се радвам за вас...вчера съм забравила при бързината да ти честитя ..... ooooh! извинявай. Много целувку на малкия симпатяга.  Party Heart Eyes

надиа   много се смях на този виц.....  Joy

Кате какво да ти кажа. Много добре те разбирам какво ти е. И на мен какво ми пречеше, въпреки, че го заслужаваше да го зарежа и да си намеря някой друг и да си нямам ядове и без да си усложнявам живота да съм рахат...ама на нали така сме възпитани-да бъдем примерни, верни и честни.  #Cussing out Нас явно за нищо ни нямат при арабките, но ако се сравним с повечето от тях сме много по-честни и свети жени отколкото тях. (естествено не слагам всички арабки под една категория). Но разбрах, че явно това да се женят за арабка и то роднина е традиция при тях.  #Cussing out Едва сега се осъзнавам за това.
Недей да се тормозиш с техните и да страдаш. Няма смисъл да се измъчваш и да се мъчиш да направиш добро за хора, които не ти мислят доброто. Щом твоето момче те иска за жена не мисли за друго и ако наистина искаш да си с него до края на живота си не се бави, че да не ти го изплъзнат от ръката внезапно или да му промият мозъка, че после ще си в моето положение. Та думата ми е : дръж го здраво..остави ги да мислят каквото си искат и не мисли за тях, гледай на тебе да ти е добре. Че на този свят ние самите, ако не си правим добро на самите себе си много малко хора ще ти сторят добро.  Hug

Thinking Лилито, обаче наистина взех да се притеснявам за нея. Дано всичко да е наред!  Praynig

марси  Hug права си...точно така смятам да правя и аз, защото осъзнах, че няма да тровя живота си заради него. Поне аз да не си правя сама лошо на себе си.

Деси не се оплаквай от кг. не си чак толкова...виждам те на снимките.  Grinning Понякога ние жените преувеличаваме някои неща, когато не харесваме в себе си.

Ще ставам да закусвам-обядвам и после една чистка ще направя в къщи и ще бягам навън, че не ме свърта.  Laughing

П.С. Между другото снощи добавих няколко мои снимки в албума.

Много прегръдки на останалите момичета, които не споменах!  Hug

# 185
desert princess възхищавам се на силата ти и как успяваш да си даваш кураж сама...продължаваи така да си силна и да гледаш само напред...знам 4е ти е трудно,но връщане назад май няма newsm78
DUA ТЯ свеки се мисли за права мисулманка,безгрешна във вси4ко,все съвети дава на Хамзе,все той незнаел,все той не бил добър син-мисулманин,все той прави проблеми,нямала о4и пред хората заради него....а все нас търси за пари като другите и 5 деца и изядат пенсията(1000 $ #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy)еее ама нали Хамзе не се ожени за някоя брад4едка или селянка дето тя  и двете и дъщери(стари моми)да командорят Close Twisted Evilне искам да си спомням за тези 20 дни в ливан,4е вси4кото ми кръвно ще кипне като турско кафе #Cussing out #2gunfire
Днес бяхме на консултация кайсиика е ка4ила само 500-600 грама този месец,нали бяхме болни,нямах кърма...ама берекет версин 8,300кг и 66 см сме на 5 месеца  bouquet
да попитам аз--не виждам един албум на нашата афганистанска мома newsm78,нещо съм изпуснала ли? newsm78

# 186
   Привет и от мен момичета,нещо ме е хванала пролетната умора и не ми се пише,а и толкова работа имам,че вчера забравих за зъболекара.И той ми звъни а аз в другия край на София,че децата дадоха зор за маратонки с колела.Е намерихме ,ама не купихме,че не ги харесах,но пък аз си намерих обувки.Точно каквито исках но в бързината едната 40 номер,едната 39,та днес пак трябва да ходя.Преди носех 38 номер,ама от килограмите с втората бременност ми порасна и крака .Та първо като донесох обувките си помислих,че е от краката,ама не.Шенай,хубава новина,честито,а татковците винаги мърморят,но като гушнат малкото човече забравят за всичко.Свеар,честито,лека бременност.Чудесна новина.Катенце,права е Тони,че не бива да им падаш на нивото,ама като знам,че няма благодарност....Не ти завиждам за госта,аз лично такъв двуличник не бих приела .Да плюе по мен,а после да идва да си оближе плютото.Аз съм прекалено искренна и пряма в отношенията си и просто не мога да търпя двуличните хора.Така е и с онази българка за която си писахме навремето и затова не комуникирам с тях,макар ,че и тук и там сме комшии.Принцеске,видях снимките ти и трябва да ти кажа,че такова хубаво момиче заслужава много повече от този лъжльо.А и като зная,че и със семейството трябваше да се бориш,просто не бива да тъжиш,а да се радваш,че се получи така.Радвам се ,че се чувстваш добре.Е аз Ви оставям за сега,че времето напредва,а Яси е обърнал цялата къща.Сега любимо занимание му е да изпразва шкафовете .Хубав ден на всички.

# 187
Марси, яж си бе душа, аз ако не ям и с едепресирам още повече. Срам ме е да си призная, но наистина многоооо обичам да ям, постоянно дъвча нещо. А сигурно от проклетия и нерви не напълнявам Confused  Иначе ми се иска и аз да съм засукана с дупенце и гърдички, ама на  Mr. Green

Деска за кошниците[/glow] : 100гр. пудра, 1 яйце+ 1 жълтък, 100гр масло (аз бутам 1 пакетче 125гр и затова слагам и повече брашно), 250гр брашно, месиш , слагаш кошничките по 3 сурови бобчета във всяка, печеш, бъзро се изпичат и забъркваш после домашния крем. Аз го правя 1л мляко, 3 яйца, 4-5 лъжици брашно, ванилия и масълце малко. А цветчетата ги правя с шприц и боя за яйца.  Дръжки не им слагам, че нямам
нерви.

дезърт вече не го държа здраво, даже колко пъти като ми писне от изпълненията им и искам да се спасявам, но той не ме пуска Joy  И аз като теб се осъзнах за много неща, но каквото сме си надробили, това ще е. Ако му се наложат и го оженят, аллах керим, тогава ще му мисля, пък "честните мюсюлманки" да берат греховете. Каквото е зависело от мен съм го направила. Ако след толкова години и мечти ме зареже, ми халал да му е дебелата му кюрдска братовчедка и шашавите сополиви циганета дето ще му народи и да е жива майка му да им се радва на рахата....   Пък той горкия, не та не, да сме били отишли това лято в скапаното им Хасаке. А дано да не доживея лятото, да танцуват майка му и сестрите му на гроба ми и да им с еявявам в сънищата като таласъм

мамамиа, афганската булка си махана албума. То и аз моя ту го махам, ту го слагам, последно оня ден го изстрих. Като имам нови снимки, ще си покажа муцуната

Магдамм3 честити ти обувки! Със здарве да си ги разхождаш.
За госта нямам избор... Мисля да се спася при брат ми, ама момчето няма да ме пусне Confused Ще го измисля, ама той  цял месец предварително съобщи, направо да беше дошъл, а не още отсега да го преживявам.   Така искам да му кажа всичко в очите, не че ще се засегне, но аз поне да се успокоя, ама момчето ме моли да мълча, че да не ставали скандали. Вуйчо му бил, длъжни сме били да го уважаваме, всеки си отговарял за делата, и ние на лошото трябвало с добро Confused
Вчера говорихме говорихме, викам кажи ми един свестен от 800те ти роднини.... Мисли, мисли и накрая се сети за един дето още не го е прецакал.... засега.   Егати родата, егати намерата Confused 

# 188
  Мама миа,сега виждам ,че си писала.Съвсем нормално е качила кайсийка.А свекитата,те повечето са така.И моята все знае,а и ние имаме две стари моми в къщата и от тях по умни няма.И като задават акъли,чак и за децата,направо кипвам.И все четех на мъжа ми,а той уж е най-голям не знае какво да каже.Ама тогава не знаех арабски,но сега не им мълча.Навремето пратихме пари на свеки да облицоват къщата ни с камък и отивам в Ливан,гледам отвън няма камък.Влизам вътре,изненада салона и гостната целите тавани в гипс,стените с огледала в розово-любим цвят на родата и един майстор рисува върху гипса и огледалата,в розово и златно.Полудях ,а те във възторг.От тогава не съм обзавела,защото искам да махна този кич.Тази година пак,ще има да спорим,а и в детската стая ми вградили огромен гардироб,и се чудя как ще збутам мебелите за децата.Аз си мисля да махна всичко,в крайна сметка това е моя дом и те ще се съобразяват с мен.А мъжа ми горкия е между чука и наковалнята.А за парите не ми се мисли,нямам свекър и мъжа ми е най-голям,то са сватби,студенти и т.н. и почти всичко му е на главата.А зълвите що козметика купуват,сега едната искала пластична операция на носа .А за албума на Нафасима,тя писа ,че ще го изтрие.

# 189
Привет, момичета и честито на всички с хубавите новини- да ви се родят здрави рожби  Hug
Аз пък напук пак съм на червен светофар- моят цикъл направо е побеснял и след като два месеца съвсем порядъчно и примерно идваше на 28-мия ден, днес цъфнах на... 18-тия  #Cussing out Язък, толкова надежди имах да ми се размине тоя месец, а той безобразно подрани- изглежда неврозите последните седмици са ми дошли в повечко. За всеки случай май ще отида на лекар- то и младежа иска да отида, че и той се озадачи  newsm78
А албума го махнах, защото ако някой от моите ученици налети по някаква случайност на него, ще стане кофти.
А, да- моят внук ще се роди тези дни  baby_neutral  Joy

# 190
Свеар честито и лека бременност Hug Дано и малкото ти юначе да е добре и всичко да минава успешно Peace          Здравейте момичета Hug  Дуа много почерпки този месец Party гледам и на Тарик мам чаровника другата седмица е рожденик Simple Smile Марси мойте пък за следобедна закуска в повечето случаи хапват мюсли,корнфлейкс,нескуик,много обичат, ама и не са ми претенциозни де,хапват си всичко и слава богу,майка постояно ми повтаря,радвай се че децата не са ти злояди че ако трябваше да ги гониш и молиш с ядене по цял ден само това щеше да правиш,а Линда не ходи ли на градинка? Магде честито ти обувки Party и аз после ще ходя да разгледам,тук в нашите магазини,снощи едни музики,едно чудо май от вашия блок се чуваше,притесних се Йоана да не стане пак да изпраска някой танц че майка спа при тях да не се стресне жената Simple Smile Whistling  на всички Hug и приятен ден  bouquet

# 191
магдамм3 добре, че зет му е пластичен хорург, та безплатно оперира носа на жена си, сега и на сестрите й ще ги оправи Mr. Green  Како толкова се вторачват в носовете си тия жени, все едно това им е най-големия кусур #Crazy  Моя е чупен и ако някой ме наблюдава от определен ъгъл личи, но не бих си го оперирала.  
А сетих се, ако човек се опитва да промени външния си вид, не е ли харам, аллах му е дал един образ, а той да иска да си го промени newsm78 щото сестарта е много религиозна, ама за носа не се е двоумила Simple Smile

А пък ние пращаме по братовчеда два чифта обувки за бебето на сестрата. Едните за 35, другите за 80. звъни Ахмед да пита станали ли са и двата чифта, тя се чуди какви два чифта, братовчеда само едни дал, питаме как изглеждат, тя казва така, така, ясно дал е тия от 35лв.  Прибира се братовчеда след време и Ахмо го пита, ами ти защо си дал само едните обувки на сестра ми ,къде са другите. А братовчеда най-нагло казва, ами защо са му двата чифта на бебето, другите ги дадох на моя племенник #2gunfire #Cussing out  И без никакво чувство на вина или неодобство.   А и хитър, скъпите ги дал на свойте си.
И още колко случки има.... . Обаче такава наглост, лицемерие, високомерие, безсраме в българи не съм виждала, или в редки случаи, а тия в Сирия целукупно са такива Confused

# 192
дуа направих тортата,но не става хубава,ето ти линка за тортата на Вили-супер е
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=245059.0
кате що бе има и нормални хора тук,аз свекъра си не го давам,когато се преместихме отделно децата бяха малки голямата колкото Даяна ,другата малк0о по малка,аз и имах и за у4ене всеки ден 4овека идваше да гледа децата и да се занимава с тях/без да съм го викала/
сабинкавесела ти е принцесата,нека да танцува
принцеса структурата ми е такава 4е прикрива някой и друг кг,но канмтара не лъже,предиу да се омъжа бях 52 кг,преди Даяна бях 63 кг-сега не коментирам,но целта ми е да смъкна поне до 65

Последна редакция: пт, 14 мар 2008, 16:26 от dtti

# 193
Кате, нямаш късмет с родата явно.  Confused  Аз моите не си ги давам. Ей сегинка се обади сестра му да пита как сме. В неделя ще се чуем по-подробно.
Не съм чула за издаването на такъв документ. Пък и да имаше моят няма да го вземе - не иска човека да се откаже от сирийсското си гражданство.
Свеар, честито, много се зарадвах на такава изненадваща новина.
Сега и с Мохамед Ямин като минат нещата  ще си най-щастливата мама.

Нафасима, съжалявам за провалените надежди. Embarassed Confused Следващият път.

Шенай,
честито!! Това е голяма новина.   bouquet

Дуа, тук съм, бях на строителната седмица в Интер експо център. такива нитересни неща за строителството има....

Е, Кайсийке, добре си е бебата, нали е мадама.  Heart Eyes

Десич, действай бе жена, за момче този път.  Joy

# 194
  • In a surreal moment!
Добър вечер , момичета !
Ей, доживях уикенда - сега ще спяяя ,спяяя .....
Хванахме се и в зеленото - копривата е чудесна -
набрах една кофа и досега съм я готвила .
Излезте по разходки и си наберете и вие .

Дуа - точно това село не съм го чувала - язък . Моето е на Дунава - Горни Вадин .
 И да всички говорят влашки , но аз малко поживях там и не можах да го науча .
Земетресението от 78-ма принуди баба и дядо да се махнат от там.
За жалост не съм си ходила от както бях в 6-ти клас - тогава роднините бяха все още живи ,
сега ме е страх , че ще се разочаровам - без хората не е същото .

Надя - вица ми хареса ! Хубави нещица пускаш - благодаря !

мамаМиа , Кате - не се ядосвайте  с родата , то и мен не ме искаха и мръсотии ми се правят постоянно ...
Някога страдах сега са ми безразлични . Апропо , сестра му дойде на сватбата с дълга черна рокля и с камъни ме е замярвала и бездетница ме е наричала - пълно малоумие ... както и да е !

Лека вечер на всички

А хареса ли ви вентролога ?!?
Голям сладур ....хахаха

Последна редакция: пт, 14 мар 2008, 21:58 от Другарче

Общи условия

Активация на акаунт