Продължават да чакат пролетта Априлските деца

• 15 333
  • 298
  •   1
Отговори
# 195
  • 2 етажа над тавана
Айде пак аз Mr. Green

Много ми стана мъчно за Емичка Sad Милата, как ли се мъчи. Дано се нормализират нещата бързо и забрави за болката и стреса Praynig
Дано и Дими да го пребори този проблем. А иначе тя е станала невероятна красавица.  Hug Гале, завидях й на косите - Маги скоро с опашлета и кукуриго няма да я видя, с тая нейна коса Crossing Arms

Татянка - моето мнение за играчката - ти самата казваш, че Миленка харесва такива играчки, до дете си е според мен Peace Маги на дървения пъзел, подобен на този на твойта бонбонка, точно 1 седмица му обръща внимание, след което го ползваше само за да си пълни чантите с него Mr. Green Така че, ако преценяваш, че Миленка ще се занимава и ще прояви интерес - взимай го. На мен лично много ми допада, но не бих го взела но този етап за Маги, защото тя все още всичко пъха в устата, а ми се вижда, че има доста дребни части. И не се ядосвай за отсъствието на баща й за РД - гледай да го компенсира поне с подаръци Wink Mr. Green

За разликата във възрастта на децата - преди да родя си мислех как най-добрия вариант ще е да са с около 2 години разлика, а сега хич не се виждам поне още година-2 да имам друго дете. Най-малкото заради бесовицата вкъщи, тя ми изцежда отвсякъде силите, да не говорим, че изисква всичкото ми внимание. А и имам нужда да се върна поне за малко на работа.

За четенето - Маги стои да й чета, ама напоследък съм го занемарила това занимание Tired
За месото - почти всеки ден, колкото и да не ми се иска, но нали баща й ако няма месо на масата не сяда, та покрай него и тя намазва.

Бубка, персонализираните книжки мноооооооооооого ми харесаха. Страхотен подарък, оставащ за спомен. Де да имаше и тук такива неща. Tired

Торта надали ще правя за РД-то. Първо - защото се отказах да празнуваме вкъщи. Ще отидам с Маги и баща й някъде - я в Борисовата да дивее, я в някой детски клуб, зависи от времето. В събота след РД-то може да се почерпим някъде със свекитата, а в неделята планирам да отлетим за една седмица до Велинград, така че тортата отпада.

За шоколада - от около седмица съм го забранила под всякакви форми - имам съмнения, че Маги от него прави обриви, така че категорично казах никой и по никакъв повод да не й дава.  Naughty Слава богу - слушат и спазват, даже днес свекър ми така скри едни бонбони, че си паднах от смях Mr. Green

Аз днес ходих до Джъмбо и от 2 часа обикаляне почти нищо не купих. И то най-вече защото не ми се носеше по рейсовете. Но в събота отивам с кола и ще купя като на Тинчето чина - много ми хареса, а и ще ми е спокойно Маги на него да си драска и мацоти, че сега масата в хола прилича на кочина.
Освен това разни неща за ремонтираната кухня ще си купя, за да си я украся, ама то това като тоя дето слага тигана, пък рибата още в морето. Ама поне съм се навила сега - ремонт ще има, макар и не толкова грандиозен, както бях планирала. По-скоро освежаване, ама все е нещо.

А сега отлитам, че трябва да прочета още 2-3 неща и да залягам, че съм като пребито куче. Tired

Последна редакция: чт, 13 мар 2008, 22:41 от Бабъл

# 196
  • София
Брей, много готини тия моми станали!!! Гале, Татянка! Peace

Танче, много неприятно наистина - тия командировки #2gunfire моя пък се къса да пътува!

Торта едва ли ще правя, ще харесам поредната от Неделя!

Днес пуснах на Мати кръв, урина съм събрала съвсем малко - знаете ли някакъв минимум количество, което е необходимо?, на мен си пуснах васерман, а и използвах боцкането да си пусна и хормоните на щитовидната, че отдавна се каня. Утре мисля да отида в лабораторията и да питам за стъкалце и пояснения!

Хайде приятна вечер и лека нощ!

# 197
Татянче, аз го цъкнах и не го схванах много-много, но ако Миленка реди сега пъзели от 8-9 парчета, предполагам че и за това няма да е малка.

Има опция Try Me, ти там ли цъкна?

Не.  Blush Цъкнах да се увеличи картинката. Хич и не съм се сетила да търся try me  Blush

За четенето - ами Иво се позаседява, ама трябва като чета, да му обяснявам - така ме разбира. Примерно за вълка и седемте козлета му обяснявам, като му показвам коза, казваме меее, после показвам вълк - вълка прави аууууу, гората м уобяснявам, че е като парка, в който ходим на разходка, само дето няма пътеки и има повече дървета. Мисля, че не обръщат внимание, защото нямат концепция за неща, които не са виждали и ако се обяснява повече, схващат и им е интересно.
Месо Иво яде всеки ден от манджите на кухнята. Но те не са бъкани от месо, а  и Иво е доста дръглив, та не мисля, че му идва прекалено. Единствено гледам ако манджичката е с месо, а десерта е млечен, да не ги съчетавам на едно ядене.

# 198
  • София
Браво на Раичка!
Ама момите ни наистина страшни хубавици са станали!

На мен ЧРД-то на Валката все ми се струва далече, пък то само месец остана.

Татянка, страшно ми хареса тая ФишерПрайската играчка. Ако имах такава като дете, щях да се спукам от кеф, ноо за Валски тц, не става. Дай му на него коли и камиони, всеки ден по 100 пъти ги разглобява и ми ги носи после за ремонт. Вчера даже като бяхме навън, ме замъкна до паркинга при една смачкана кола и каза: "Паи мамо" (Направи я, мамо), умрях от смях!  Laughing За ЧРД-то си поръчахме колело "като на батковците"  Laughing , още се чудя на другата рода какво да кажа да му вземат, не искам повече играчки да му се купуват, че вече не остана място вкъщи.  newsm78

Торта определено няма да правя, не ме бива в тея работи, само в яденето им съм добра. Сега съм в чуденка как да го организирам празненството - на кръчма с цялото роднинство и приятелите, или да отидем само ние тримата някъде, а после с всяка рода по отделно. В единя случай ще е голяма лудница, в другия пък много ще се проточи, още малко време имам да го реша.  Thinking

# 199
И на мен много ми хареса играчката, но не е за моя бяс. Това някой да му казва къде и какво да натисне, няма да стане, а и сега е на вълна разглобяване и чупене. Тортите по традиция и в трите семейства- моето, на брат ми и при нашите ги носи татко, негов приятел има сладкарски цех. И аз се чудя за подаръците- от нашите ще е мотор, но от другите ...
Вени, Васермана от вената ли е ?
Малко шашнах мъжът ми, питам го кой ще даде кръв за Васерман и той - как кой естествено, че ти. И аз му казах тогава ти ще дадеш фекалната проба и той половин минута така #Crazy, ама аз не издържах и се разхилих.

# 200
Здравейте и от нас.Сигурно сте ни забравили,но не ми остава много време за писане и четене.
Йоана в момента е на вълна Елмо и съм решила да и правя торта с него.Даже вчера ходиха с баща и да си купят ДВДта с Елмо,че направо ни побърква.А другата вълна,която я тресе са кранове и трактори ShockedКато ги види,като сме навън и започва само това да повтаря и умира от кеф да гигледа каквоправят.Сигурно за РДто ще и вземем кран,на мама строителката Laughing
Renka много сте сладки в кашона.Онзи ден и донесох такъв огромен кашон от работа,направихме и врата и прозорци,но загуби интерес към него.
Tatjana ние имаме кукла-зелка,която е с малки сандали,пола и гащички-сандалите постоянно се опитва да си ги сложи,а полата я сваля и я бърши с нейните кърпички и само повтаря"чисти,чисти" Grinning
Аз май малко попрекалих с писането,ама като не съм го правила отдавна

# 201
  • 2 етажа над тавана
Добро утро, момичета!!!

Сипвам по кафенце

и ви пожелавам денят да  е слънчев, спокоен и все пак е петък -  идват почивните дни Mr. Green

Па-па, не сме ви забравили, как така Naughty И пиши по-честичко Hug

Аз ли пак съм пропуснала, какви са тия кукли -зелки newsm78  Моля някой да ми покаже Praynig

# 202
Добро петъчно утро и от мен Hug.
Бабълче, благодаря за свежото кафенце и почерпката.
Ние снощи ходихме на пулмолог и Юли е с диагноза Астма с преобладаващ алергичен компонент. SadИзписаха му Сингюлер и Флексотид/кортикостероид,който обаче за сега ще отложим във времето/ и спрей Вентолин.Не било страшно, израствало се,било масово заболяване сред децата и така.....Ама това не ме прави по-малко притеснена де.Каза и снимка на бял дроб да направим, за да се изключи пневмония.И днес тръгвам по доктори зе рецептурна книжка и всичките му там бюрократщини и започваме лечението.Надявам се да се повлияе добре и поне да избягваме станалите ежедневие АБ.
Ами това е от нас, наоплаквах ви се......

# 203
  • София
Добро утро! Пийвам и аз кафенце и да ви питам: будят ли се дечицата напоследък по-рано от обикновенното! аз още с Лора съм забелязала, че като се поувеличи деня и заточва да се буди по-рано и винаги около месец преди смяната на времето. Та чакам трепетно да го сменят, че да стане нормален часът на будене. Поне според часовника. Мати преди се будеше около 7.15-7-30, а от 2 седмици се буди преди 7, някои дни и в 6 и нещо. Като днес например!

Ванче, отказали се да пробваш с хомеопатия?

Вени, от вената е да, аз мислех да прекарам мъжо поне веднъж той да отиде да се боцка, но сесетих, че отдавна ми е време да си пусна хормоните на щитовидната и айде, пак аз под иглата!

Имам амбицията да се пробвам да пусна аз една темичка, но кажете първия постинг копи-рейст ли само правите и как слагате разни красоти?

# 204
Ванче, отказали се да пробваш с хомеопатия?
Ами не съм , но на този етап не става без сиропи, защото много му свирят бронхите. Sad

# 205
Добро утро и от мен  Hug
Бабълче, мерси за кафето, но закуската ще я откажа  Blush
Вени, ДА!  #Cussing out Стенли също от известно време става много рано  ooooh! Днес също стана в 6 и от ставането е заповтарял "Мамо, дай папо" и ми сочи кухнята и повтаря "Ти там, дай папо"  Mr. Green
Вени, новата тема така я пускам аз поне, но не съм слагала до сега красоти  newsm78
Па-па, радвам се, че си писала и се надявам да е по-често  Hug
Ванче, дано се израсте бързо  Praynig
За проблема на Ема и Дими исках да питам дали Активията би подействала на деца?
Вчера в яслата ми сервираха "Имайте готовност от 7 април да си гледате децата"  #Crazy Целия медицински персонал си е подал молби за напускане, общо 12 човека и не остава никой. Всичко било заради ниските заплати, защото са на минимална заплата. Направо ми се сви сърцето  Sad Стенли толкова ги обича и с такова желание ходи, а те дори и при това положение са толкова мили и съм много доволна. По едно време даже си мислех, че толкова хубаво не е на хубаво  Confused

# 206
Ванче,   Hug Hug Hug!

Наде, може да са само предупредително-заплашителни мерки. Thinking
М/у другото напоследък чувам за все повече подобни ситуации в София, в различни браншове, но при нас засега хората се съгласяват на всякакво заплащане. Rolling Eyes

По-ранно събуждане/наспиване наблюдавам при баткото, още повече че е сънльо. Велина си става обичайно 7-7,30 ч. и в делник и в празник.

Моята щерка яко я трясна бебешкият пубертет. Направо е невъзможна и опва нервите на всички с къщи.  Close От няколко дни здраво затягам дисциплината - няма да ми се качва на главата! Naughty

Домашна торта няма да правя - не виждам смисъл, при положение, че вече с повод и без повод яде други сладости. Rolling Eyes

Последна редакция: пт, 14 мар 2008, 09:10 от envia

# 207
  • София
Брей, Наде, сериозно ли, ако това е обща стачка, може Мати и да не тръгне!
Мати и той като се събуди и само вика "аму", незнам от къде това у слажи накрая, но е много смешен!

Нов въпрос ми изникна, докато го прабвах да пишка първо в гърнето, после в чашка - като тръгнаха на ясла децата казват ли си за пишкането, там слагат ли ги на гърне?

# 208
Добро утро:)
Гале, Татянка страхотни момичета имате. Hug
Вени, и от мен ДА. Всяка сутрин като се разведели и отваря очи, тоест към 6 и15, а заспива в 11. Тоест 7 часа нощен сън. Чакам вече смяната на часовника.
Татянче, за играчката не я разгледах много, но на пръв поглед ми харесва. Пък и ако се окаже малка за нея винаги може да я прибереш и извадиш след година. Иначе за броенето : Симона реално разбира само 1 и 2 и до толкова реално брои. 3 вече я обърква.

Наде, това май е масово явление. В нашия квартал също са предупредили и двете яслени групи ще бъдат сляти, което прави 60 деца newsm78 Вместо да откриват нови групи, те закриват. Никакъв шанс нямаме за септември. Sad

Ванче, аз съм чувала, че в такива случай есен и зима водите детето на Сандански и до няколко години ще сте забравили.
на Ема и Дими, на Иленка и Диляна Hug
Торта ще поръчам.

Шоколад - Симона хапва, но тя самата не прекалява. А и винаги го дели с мен и баща си. Ако има желание за
повече, аз май съм казвала, че отбивам номера с бонбонки (какаовите зърнени закуски).

За четенето - четем. Чакам с нетърпение да стани на 7 и да си чете сама, заболява ме устата вечер. А и тези перфектни Франклинови родители само ме депресират.

# 209
Стенли го слагат на гърне в яслата, но все още не си казва.
При нас са 4 яслени групи и дирекно казват, че от 7 април ще е затворена яслата  Crossing Arms Кофти ми е, но жените са прави. Не знам как се живее с 220 лв, а и да чакаш от тях да се грижат за най-скъпото ти.
Мое мнение е, че таксата си е такса и трябва да се плаща, независимо дали детето е ходило или не. Защото персонала така и така си е там, а на теб когато ти скимне го водиш, когато не-не го водиш и с една молбичка си оправдаваш деня и не го плащаш. Не говоря за случаите, когато е по медицински причини, особено сега с недостига на места. А и нали си имахме място и не съм и подавала за септември на друго място  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт