Продължават да чакат пролетта Априлските деца

• 15 318
  • 298
  •   1
Отговори
# 210
Таксите не са за заплати на персонала, а за издръжка/консумативи/храна на детето.
Не виждам връзка м/у нередовно ходене на детето на ДЯ/ДГ и ниските заплати.
Другаде е сбъркана системата и друг следва да носи отговорност - не родителите.
Според мен, де.

Rolling Eyes

# 211
  • София
Мда, а аз си мислех след РД да тръгва, но може и да ме изненадат като занеса документите другата седмица!

Енви, права си, заплатите са си от министерството и не зависят от таксата! Нали се цитираше сума от около 12 лева на дете за месец издръжка за градина, от които общената поема 80, родителите 40 лв.

# 212
Мда, Енви е права. Само в частните ясли таксата определя заплащането на персонала, но там вече нещата стоят по съвсем друг начин.
И сега какво - вместо да се реши проблемът с яслите и градините, той се задълбочава все повече  Tired Не че не бих си пуснала детето на частна ясла, ама аз не съм милионер, освен това и друго дете имам. Ако трябва д аотделям една заплата за издръжката им, ми то за кво да работя, ще си стоя доживот вкъщи  Tired

# 213
Казвах ви за нашите безумни такси. Е, не са като на частните, но за общинско детско заведение - тук във форума по-високи такси не съм срещнала.
Месечно за ДЯ е 60 лв., а за ДГ 50 лв., от които по 10 лв. се плаща винаги, независимо, дали детето ходи или не - един вид за запазване на местото.
На Вили й правят 50% отстъпка заради брат й, но 10-то лева не ги делят.

Money

# 214
Таксите не са за заплати на персонала, а за издръжка/консумативи/храна на детето.
Не виждам връзка м/у нередовно ходене на детето на ДЯ/ДГ и ниските заплати.
Другаде е сбъркана системата и друг следва да носи отговорност - не родителите.
Според мен, де.

Rolling Eyes

Това не го знаех, извинявам се за коментара тогава. Но ми е много криво  Confused

# 215
Ама, защо да се извиняваш!?
Коментираме си тук.
Въпросът е, да не си вкарваш вина заради ниските заплати на персонала.
Ако ти е криво, че детенцето ти остава без ДЯ - това е друго!

Hug

Хайде, отивам да работя вече! Blush

# 216
Най-вече ми е криво, защото Стенли много ги харесва и свикна с тях, а и на мен много ми допадат и са много над моите очаквания  Confused

# 217
  • София
Енви, вашите такси за ясла/градина са направо.... Whistling

Наде, сигурно ти е много кофти, но пък може и да се разминат нещата някакси.

Не съм забелязала Соня да се буди по-рано, но пък днес стана в 7, а можеше да спи до 7:30.

И ние много четем книжки, но не самия текст, а обяснявам по картинките, иначе се отегчава.

Май само аз съм ентусиаст да правя торта.  newsm78  Да не взема да размисля покрай вас.  Mr. Green

И Соня я слагат на гърне в яслата, но вкъщи не си казва като й се пишка и направо си действа в памперса.

Хайде чао и не забравяйте, че  е петък  Wink

# 218
Петък е  newsm68 newsm44 Идват 2 дни за игра с детенцето  smile3508

Наде, много неприятно, при нас пък въртят персонала постоянно ooooh!, между групите де, и другите намазват от злата ни сетстра, нали Красе  Mr. Green  Но сме коментирали и това - не може с толкова ниски заплати, да ни гледат дечицата, специално за Варна - общината поема нещата за яслата, богата е и си личи - и по базата и по храната, нямам оплаквания изобщо, супер разнообразие, само нещо количеството ме съмнява  newsm78 Ама пък като се замисля, то моето дете е 17 кг  Rolling Eyes Може и просто да не му стига.
Иначе сме вече на етап сам да ми казва чао, цунка ме и си влиза в групата, с желание ходи, което за мен е супер, обаче плаче за тати сутрин  Rolling Eyes, но в последно време вечер двамата се занимават супер много и може би заради това, знам ли. Иначе дотук се разминахме само със сополи, които свършиха, кърменето си оказва за мен голямо значение, че не боледува заедно с висчки други, дано да е така и занапред  Praynig
Нашата такса я направиха 40 лв от 22ри февруари.
Буденето по-рано го свързвам с предстоящата промяна на часа, октомври бях писала същото за заспиването вечер, постепенно 1-2 седмици преди това се нагаждаше сам, не знам как го усещат децата, но и сега Али започна да се буди по-рано. Нямам обяснение, но е факт.
Наде, ама голяма си 'убавица, снощи гледа ли се  Laughing Mr. Green
Ванче  Hug

за тортата почнах да се замислям, но има време да реша  Blush

# 219
  • София
Здравейте момичета, напоследък само чета и не остава време за писане. Все си викам като заспи зверчето ще седна, а то аз заспивам заедно с него  Embarassed

Мила Жени, честито ти пораснало момиченце
(вчера не успях да ви честитя празника, за което много се извинявам).
Да ви расте здраво, умно и красиво и много, ама много да ви радва  Heart Eyes

От 2 дена и Емо плаче вечер докато се изака. Тинка, да не ни е хванал някакъв Емовски запичащ вирус Simple Smile Това в кръга на шегата, но положението не е никак смешно. Така плаче милото, че сърцето ми се къса. Снощи и днес му дадох Дуфалак дано днес му се размине болката.

Забравих да ви се похваля каква картичка имам от Емо - отпечатък от ръчичката направен като цветенце и с надпис "За най-добрата мама на света". Съответно понадраскана с молив саморъчно от Емчо Simple Smile Стана ми много мило като я видях. Сега е на видно място в нас Simple Smile

Вени, васермана го искат от градината ли newsm78 На мен искаха само анален секрет от Емо, който занесох в 10 поликлиника (в 3-та няма подходяща лаборатория). Нито кръв са му вземали нито урина изследвали  newsm78

Наде, надявам се да ви се размине ваканцията и да им оправят заплатите в яслата час по-скоро. Че ако пак тръгнат с месеци да стачкуват отиде работата на толкова много родители. Ама и управници имаме - чак бяс ме хваща като чуя за минимални заплати и то на хора, които се грижат за децата ни.
В яслата при Емо няма пластмасови гърнета - пишкат прави в тоалетната (но и самото гърне е по-малко от стандартните - абе детска тоалетна). От няколко дни като му се пишка се събува и хуква гол към тоалетната, слага си легена като степенка и крещи "Мамоооо". Страх го е да се надвеси над тоалетната, че легена се клати под краката му. Пишкането не е проблем, но за акането разбирам винаги постфактум. Сега реве, а преди идваше да ми каже "Пъссст". Чакам търпеливо и за това да си каже.
За РД мислех да почеря в яслата, а в неделя да се съберем с приятели на Витоша - да могат да побягат децата на воля, а ние да се почерпим за 2-та РД на ЕМо и моя). Но разбирам, че свекърва ми иска да се приберем във Варна, за да може да присъства на РД. Принцесата не обича да пътува и затова трябва ние да отидем. А на мама си Косе не отказва никога и очаквам семеен скандал. Мисля да му предложа тъй като миналата година РД бяха в нас и майка ми отнесе по-голяма част от приготовленията и шетането на 3 партита, сега да върне жеста майка му и да и се изсипем с цялата ми рода - 20-тина човека. Свекървата ще предпочете да ни чуе по телефона вместо да слага и вдига на толкова хора  Mr. Green За да отидем до Варна ще трябва да си вземем поне седмица отпуск - защото да бия 1000км само за да яде свекърва ми торта няма да се съглася.
Но времето ще покаже - кой крив, кой прав  Mr. Green
Смини, гледам, че Али вече е настигнал Емо на килограми  Hug  Откак ходи на ясла Емича е отслабнал на килограми. Колкото и да го хранят (убеждават ме, че редовно му сипват допълнително) само като ме види и започва да крещи "Папам, папам". А ако се забавя започва да реве. Страхотия ви казвам. А по пътя от яслата до в къщи през цялото време хрупа - ябълка или банан, солети, бисквити. Вчера се наложи аз да го водя и взимам от яслата и в чудо се видях. Крещи постоянно, че е гладен и почти на всеки светофар се налага да му бутам нещо в ръцете.
С баща си са голяма партия и много обичат да си играят заедно...но като дойде време за сън го блъска и го гони, за да мога аз да легна до него. Смини, как ще ги отбиваме нашите цицомани  Mr. Green Единят ден заспа както играеше с баща си и цяла нощ не се събуди, но снощи, ме задърпа да лягам с него в леглото и заспа сучейки. През нощта се буди 4-5 пъти и сутринта бях smile3507 #Crazy А това не ми допада особено като се сетя, че от понеделник се връщам на работа... Мисля днес и утре да оставя мъжете да спят заедно, а аз във всекидневната. Последния път Емо скочи от леглот и тръгна да ме търси из нас като не пропусна пищейки да провери и в тоалетната и в банята. Сега се чудя дали да не се заключа Embarassed Голям егоист се опитвам да стана...

# 220
hahaha Joy Ох, Раче, посмях се за твоята свеки, обаче пък ако дойдете - ще се видим  Laughing Mr. Green Така че може да послушаш свекървищенцето си  Mr. Green
За отбиването - ми не го мисля, когато сам се отбие, ще е стрес за него определено, а не ми пречи, вече свикнах с безсънните нощи май  Laughing
Айде сега да питам за Лесито де е и може и тя да пише  Hug

# 221
  • София
Раче, за държавните искат и васерман и кърв и урина от детео, ако и скоч проба, въобще изобщо.
Свеки е взела урино от гърнето с ако - ай нищо не направихме! Амча тая жена не знае ли, че не трябва, разбрах, обаче, постфактум.

Моите изследвания са зле - нали не пия нищо от година и TSH ми е 2.7, МАТ - над 300. Идеята ми беше да се лекувам с хомеопатия, че не ми се пие до живот елтероксин, но все не стигам до лекарката.

# 222
Вени, при нас Васерман не са искали, а за урината не се притеснявай, става и така, не искат да е стерилна, поне при нас де

# 223
Смини, да видях се  Peace И аз мога да изправя публиката на крака като запея...............само дето ще се сбутат на вратата кой да избяга пръв  hahaha

# 224
Смини, да видях се  Peace И аз мога да изправя публиката на крака като запея...............само дето ще се сбутат на вратата кой да избяга пръв  hahaha
Joy Joy Joy hahaha
Ей голяма си свежарка Wink

Да си кажа и аз за книгите - Кало много обича да "четем". Вечер преди лягане задължително четем няколко книжки и след това в леглото и заспива. Но четенето ни е предимно разказ по картинки. Но има една книжка, дето Кало я знае наизуст и аз само отварям страниците той ми "чете". Много се забавлява по този начин. Та според мен си е до дете, не до това дали е момче или момиче.

Торта за РД и аз няма да правя домашна, тъй като ще празнуваме в детски клуб ... А у дома си правя и без повод бисквитена торта с някакъв плод. Кало я обожава и като се присети е много сладък как само върви и казва "Тотичка, ика тотичка, цялата тотичка да папам" Simple Smile и ако няма в момента торта го питам да ми каже къде е тортичката, за да му дам и той гледа, гледа ... и казва "Амииии няма я" hahaha и след малко пак следва "Да папаме тотичка"  hahaha и така може цял ден да си откараме.

Общи условия

Активация на акаунт