Холандска тема 22 - предПролетно-Великденска тема

• 18 623
  • 284
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте момичета, неи сме всеки ден нанякыде и затова не остава време за фоурма тези дни.

Калина И - попара доколкото си спомням не е много добре да се дава преди навыршване на 7 месец, защото в хляба има глутен, а сиренето колкото и да е полезно е тежичко за храносмилане в началото на захранването. Наистина се забрават тези неща..как си летии вереметоо....

# 196

Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed
ужас, ужас Twisted Evil

не можах и аз да ги намеря  Speklappen Thinking

# 197
Привет девойки!

Звезди, браво за диетката. Уфф, аз мисля от утре да диетувам. С кърменето и аз си подарих 5 килца, но след третия месец почнах да се тъпча като прасе с шоколад, бисквити и т.н. Май кърменето е по скоро извинение.  Mr. Green Но много ми се ядеше сладко и не се ограничавах.  EmbarassedПърво ще унищожа остатъка от шоколадовите яйца и зайци и диетка тогаз.  Mr. Green
Калина, аз попара не давам. Каша- оризова на Нутрикс и Бамбикс (различни видове). Сирене дадох чак  към годинка. Кисело мляко също. Илче ти в казала за глутена- мин. 6 навършени месеца.
Мегън, спеклапен не съм виждала никога в България. Според мен може само от месарница да се набавят, като се обясни от коя част от прсУето искат  да им се отреже месо. Пък ако занесат снимка най-добре.  Joy
Милена, ти и козунаци  месиш!  Grinning Браво на теб! Може догодина за великден и аз да опитам, че за православния сигурно ще се местим най-накрая.  Thinking
За историята с училището, май наистина излиза лекинко ''с вашите камъни по вашата глава''. Но пък  още от първия ден да се захванат с това, не смятам за правилно.  Naughty
Надявам се всичко да приключи възможно на-добре за Алекс.
Да ви се оплача пак.Нали ви казах, че миналата седмица си взех Софи от свеки със разцепена устна. Снощи се изпусна, че паднала по стълбите, докато тя самата била във ВЦ-то.  Shocked Ами много е изкукала. 100 пъти я предупредихме да внимава, че у тях няма предпазни вратички на стълбите и да не я пуска извън дневната. У нас не ще, че не може да се фръцка пред приятелки с внучката.  Crossing Arms Освен това като я води в някое заведение я пуска да лази из него, а Софи си смуче палеца доста често. Снощи и даваше крупук и твърдеше, че бил много полезен и не бил мазен.  ooooh! А бе не знам какви програми гледа по телевизията, но ми излиза с много странни идеи и мнения.Вече се чудя дали пък аз не съм наред и дали не съм прекалено загрижена както някои около мен твърдят.
Мързелив следобед от мен!

# 198
  • Там,където се събуждам щастлива.
Мопси,
нищо лично, ама много навътре приемаш нещата. Аз бих се радвала, че изявява желание да се вижда с детето, защото познавам холандски баби, които си виждат внучетата 2 пъти в годината. Детето можеше да падне и докато ти го гледаш или съпругът ти: гаранция няма. Гледай по-ведро на тези неща.  Peace

# 199
Мопси
 миналият месец на консултацията ми казаха вече всичко да му давам -  пържено солено, лютива( е не да многооо лютиво де).. всичко от нашата храна... та ети за един крупук правиш на въпрос Mr. Green(шегувам се)
а това за падането , как може да не е казала... то си е много опасно...що не се обадиш на консултацията да я прегледат или нещо от този род.. или вече е заминала работа? Thinking

а за кашите , моят избор  е много намелен, понеже аз все му купувам безмлечна каша... нали кърмя Thinking

# 200
Привет, девойки!

Мопси, аз само дето толкова им се канех на тия козунаци Rolling Eyes Намалих дозата наполовина и ги сложих в много голяма тава. Резултата- не се надигнаха особено. А за месенето- нали имам машина за хляб, аз едва ли ще се хвана да меся иначе Wink Пак смятам да опитам, добре че половинката всичко хапва безропотно Mr. Green

Меги, спеклапен не са ли пържоли със сланинка Thinking като тези дето на всякъде из българско се продават?

Звезди, браво на теб за постигнатия до сега резултат Hug Аз опитах диетата със зелевата супа Sick Е, не такива неща не мога да си причинявам Crossing Arms

Илче, къде обикаляхте в това време? То беше толкова непредвидимо време и за разходки не ставаше (освен между 2 превалявания).

Утре сме на логопед. Ще видим дали до края на тази седмица ще има ново развитие на събитията в училището на Алекс. Аз между временно се успокоих, че училището трудно може да вземе еднозначно решение. А и се надявам, че до края на годината ще се преместим най- накрая Crazy

Лека вечер от мен Hug

# 201
Звезди, викаш крупук с пиндакас да давам направо. Ами то кой знае какво е яла като сме я оставяли. А сега да я водя на лекар не знам дали има смисъл.То вече са минали 10 дни.  Ще спомена следващия път.  Ако знаех, че е паднала по стълбите и че може би си е ударила главата и на друго място щях веднага да отида.
Калинке, донякъде  си права, но за падането не е така. Едва ли при нас някога Софи би се търкулила по стълбите. Все пак имаме предпазни вратички на стълбите за тази цел.
Милена, все забравям, че имаш машина за хляб. Той моя мъж не яде такива неща, та ако взема да правя и не се получат (което е много вероятно) ще трябва да си ги ям сама. Пък не е хубаво за линията ми.   261uu Animal Pig  261uu smile3535
Спеклапите са пържолки верно, но то само сланина по тях.  Sick Може би сланина със следи от месо трябва да си поискат приятелите на Мегън.

# 202
Милен@
стискам палци за утре Hug

Мопси
хаха...ама вие не сте ли давали още пиндакааш  Mr. Green Mr. Green
 то нали знаеш, че Господ пази малките деца.. така че ...ама разбира се,ч е веднага се казва...мани, мани свекита Sick

# 203
Добро утро!
Ох, много лудо време!  Crazy
Звезди, верно ги пази Господ! Пиндакаас не давам, само вълча попара за закуска  hahaha  Joy
Милена, успех при логопеда!  Hug  Чудя се аз на дърти години дали да взема да ходя.  newsm78 Това, че не мога да казвам л ми пречи на правилното произнасяне на доста думи. За мой ужас семейството на сестрата на мъжа ми са-Ела, Луис и Лоренцо.  Crossing Arms
Отивам да си търся диета. Звезди, твоите резлултати ме впечатлиха.  Peace

# 204
Привет, девойки!

Сега се върнахме от логопедката, която се оказа позната на половинката Laughing
Много приятна жена, със страхотен подход към деца. Поговори си с Алекс и с нас. Наблюдението и е, че Алекс има богат речник и построените от него изречения са граматически правилни. Проблемът му е в изговора на определени звукови комбинации. Оставаме при нея и ще се работи върху тоя му проблем. Смята, че донякъде проблема в произношението му се дължи на двамата му родители, които говорят много бързо. Вярно е, и двамата с половинката говорим много бързо. Особено аз на български звуча като Калашников ooooh!. Само дето не съзнавах че и холандски говоря толкова бързо Thinking.
Разбрахме се, че тя ще се обади на учителките тази или другата седмица да сподели впечатлението си и им даде съвети как да се отнасят с Алекс. Озадачи я колко рано са го пратили на логопед и най- вече начин, по който са подходили. Буквалните и думи бяха, че са нарушили доверието във връзката родител- учител. Според нея е най- добре да се изчака и да се види дали ще има промяна в поведението им след нейното обаждане и ако няма такава да обмислим вариант да се премести Алекс в друга група или евентуално дори в друго училище.
Та това беше накратко.

От мен Hug

# 205
Milenka - хубаво е да чуеш професионално мнение, което сыдыржа и информация и е представено с добыр подход. Simple Smile

Ние като смели юнаци и в дыжд и в сняг излизаме на разходка, но после за награда свиваме кым някоя палачийница. В неделята бяхме на музея "Немо" в Амстердам. Малко му е рано за Виктор, но все пака се забавляваше с разни сапунени мехури и топчета, а и за нас имаше любопитни неща. Другия ден ходихме на една игрова зала в Лейдердорп. И един ден в един парк се разходихме до Катвайк ( много голям и хубав та даже имаше пытечки за изкаване на хылмчета  Grinning , и после открихме много ама много хубава палачийница, кыдето ( чудо на чудесата) - даже имаше детски кыт ( на телевизорче пускаха детски филмчета). За прыв пыт хапнахме на спокойствие докато той гледаше и си "общуваше" с другите деца. Та така ни минаха празниците. Почвам да се изчерпвам откым идей кыде да се ходи при лоши време, дато се оправи скоро.

# 206
Милен@
еее супер, че логопедката се е паднала човек Hug Hug дано се намери от самосебе си разрешение на ситуацията Peace

Илче

палачийница, а ? Thinking..през крив макорон мога да я гледам аз Mr. Green Mr. Green Mr. Green

да ви се оплача, моят син ме хапе...ама хапе ви казвам до синьо #Crazy, отгоре на това не иска да се отделя от д-то ми Rolling Eyes...ха съм се обърнала нанякъде и ми посинява, якрака, я ръката... докаквото се докопа... но за мсетка на това ме храни Heart Eyes.. или избутва това, което не сика да яде в моята чиния Mr. Green Mr. Green Mr. Green

оказа се, че нашата количка е с kunst колела, питахме мътсито дали имат надуваеми за нашия модел -  имат за 95 евро ooooh!...и аз споделям с мама, че е много скъпо, пък тя:"споко де , няма да караме из дупките"   Crazy и аз "що не каза, че си решила да мъкнеш количката на ръкце из БГ" Mr. Green Mr. Green Mr. Green

момичета,
 то тук сняг вали...ама аз нали все искам да съм готова предварително, да ви питам : откога могат да се излагат децата на слънце, кои части на тялото, с кое кремче ги мажете...и всякакви подробности за които се сетите Hug

# 207
Милена, супер, че логопедката е позната.    Hug Така ще ви обръща повече внимание. Хм, да натрие носа на оназ учителка.  Mr. Green Пък вие по-бавно говорете. В къщи и аз имам един Калашников. Па и като почне не спира  hahaha  Mr. Green .
Че децата попиват, се убедих от моето голямо дете- мъжа ми. Всички бг думи с Л ги произнася с моето Л.  ooooh! Предполагам и Софи така ще говори заради мен  Rolling Eyes .
Илче, браво на вас. Само не споменавяй толкова често палачийница, че намокрих клавиатурата.  hahaha
Звезди, добре дошла в отбора на ухапаните.  Количката ти с големи гуми ли е? Вие кога ще ходите в Бг?
За излагането на слънце - на плаж ли имаш предвид? Ние нашата мома цяло лято я мъкнахме по плажове, но все гледахме с чадърче да и пазим сянка и винаги яко омазана с предпазен крем. Тя тогава не ходеше и не лазеше и беше лесно. Мажех всичко по ред. За ежедневните разходки- Веледа 20spf, но винаги беше под чадърчето на количката. За плажа -Виши за деца 50+ фактор. Знам, че не било хубаво да се мажат под годинка с предпазен крем, но при силното слънце в Бг, ми се стори малкото зло.
Чудя се дали слънцезащитния крем на Звитсал е добър  newsm78 , обаче всичките им продукти са толкова силно ароматизирани, че направо ми прилошава.

# 208
  • NL
Привет девойки.
Мопси от крема на Виши доволна ли си?Как се чувствате на новото място?
Аз също съм се присетила за слънцезащитни кремове тези дни но не ми остава време да пусна търсачката да видим какви предложения ще изкочат.Досега се ровех да търся рецепти за гювеч и май тези дни ще го сефтосам моя.
Миленка как сте вие?Дано мирне госпожата в училище и всичко си дойде на мястото.По повод бързото говорене и в къщи съпругът ми говори много бързо и много често не му разбирам.Като му кажа по-бавно да говори и ми обеснява,че не бил ненормален да влачел думите  ooooh! .Е,ще му свикна рано или късно но понякога да не може да се разбереме от раз не е приятно.Джоуй хапна ли козунаците Mr. Green?
Звезди ще пътувате към Бг ли?Какво прави Ерик хапльото?Още ли лази като йогите?
При нас от тази сутрин на мода е бррррррррр с допълнение омазана цялата със слюнки Joy.Прави малки балончета и явно го намира за много забавно,че докато говорех с майка ми и през цялото време само това демонстрираше.
Лека на всички.
Днес има Desperate housewives,единственият сериал който гледам и докато започне мисля със всичко да съм приключила.Така де,малко време и за мен да има Wink

# 209
Милика, доволна бях от Виши-то, въпреки че по принцип за мен не ползвам тази марка козметика. Аптекар ми го препоръча и се доверих. В България приятелки ползват на Чико и Мустела, но аз тук не съм виждала. Thinking Отчаяните съпруги и аз ги гледам чат пат, особено ако мъжа ми ме е ядосал, че не може да ги трае.  Joy
Моята кожа на лицето е станала доста суха и подозирам, че е от прахоляка и боите от ремонта. Я препоръчайте някое кремче, което сте ползвали напоследък. Последните месеци все не мога да си улуча крем. Добре, че мъжа ми се маже с каквото му падне, та несполучливите покупки ги давам на него с уверение, че е най-подходящия за неговата кожа.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт