® Португалия - пролетна тема № 6

• 14 949
  • 283
  •   1
Отговори
# 75
viki81 предполагам 4е Меди 6те се вклу4и с подроббна и компетентна информация...но знам 4е по принцип Антибиотиците намалят за6титата на имунната система...но пък когато е с температура   newsm78 маи трябва да се пие АБ Thinking...но в слу4ая температурата идва от гърлото което е възпалено...дали с сироп4ета няма да мине?Или мед( не знам дали е достатъ4но пораснал)?или компрес4ета на вратлето...но пък не трябва да се допуска да слезне на долу инфекцията newsm78.
Не знам дали ти помогнах ...надявам се Меди да се вклу4и Hug

# 76
Вики антибиотик се дава при инфекция,а не при за4ервено гърло,ако са 4исти дробовете май няма смисъл.А температурата е опасна само,ако продължи пове4е от 3 дена newsm78За какво ти го изписаха този антибиотик?Казаха ли ти?Сополи има ли,кашлица?За температурата на нас много ни помага бруфен и хладки душове,колко е висока?Моето ли4но мнение е,4е няма нужда от антибиотик и по добре да из4акаш още 2 дена,да видиш дали няма да се подобри.Дани от коледа насам ве4е 3 пъти пи антибиотик и така ми се иска да приклЮ4им PraynigЗа гърлото можеш да пробваш с настърган суров картоф да сложиш компрес.Стискам палци бързо да отмине и за теб скоро да се похвалиш в професионален план Peace
Доре има ли къде да живееш в Бг?От кой град си там?

# 77
Black Mamba браво на син4ето ти,4е ве4е се справя и с двата езика,възхитена съм.Моят син е то4но на 2г и още не говори,казва думи4ки и на двата езика,но е дале4 от изре4ения.На колко беше син4ето ти като проговори?Моята свеки е французойка,а свекър ми е португалец,само 4е са разведени и сега свеки си живее въж Франция,а ние сме си в Португалия.
Дани и тя се загуби.
Ако нямам време да вляза утре,приятно изкарване на Пашкоа,ако го празнувате Peace
Зоуи , нямах време за форума за да ти отговоря.Матео проговори на 1 година добре , ина4е от 7-8месе4ен си бърбореше разни думи4ки...Не се от4айвай или друго , и твоят дребен ще проговори и то по-скоро отколкото о4акваш!И като по4не няма спиране ...и тогава ще меши и езиците и ще видиш какво става... Laughing ooooh!

# 78
             Здравейте!
Чакаме резултати,не ми е нервно,както очаквах да е,направих,каквото зависи от мен,ако имам късмет да не са купени всички места....ще успея.
Вики,за паниката може да ме разбере само човек ,който е завършил  медицина....няма полза от паника,но всички сме така,срешнах една колежка,тя е шеф на отделение по педиатрия, и сега кандидатства за 2ра специялност-неонатология...тя беше по-зле и от мен,срещнах я след изпита,мъжа ми беше с мен,каза,че съм била същата и аз.Ние вече сме лекари, и ако изкараш 2 или 3 е голям срам,защитаваш си дипломата ,името ,всичко,защото как си завършил щом е възможно да изкараш 2,а в случая като се прибират по 15 000е за място,нали се сещасш,че все пак трябва и 2ки да има иначе,как ще обеснят защо не са се класирали всички,т.е.аз не съм платила и съм потенциална 2ка,за това е цялата паника,но въпреки това не си струват нервите,но не можах да се овладея.
Сега за антибиотика,има много деца,които пият по 4-5 пъти на зима,когато се налага АБ е по-малкото зло от двете(от болест без АБ),колко температура има Крис?Само силно зачервено гърло не е страшно,но +температура,говори за ангина-гнойна ,и АБ е задължителен иначе съществува опасност от засягане на важни органи,като сърце напримен.
За мой ужас ние още си имаме протеус в урината и пак сме на Аб и то за 20дни,после опашка от Нелидикс и после пак друг Аб,оказа се,че гадината е супер упорита и се лекува и до 6 месеца,какво да ти кажа,разбирам те напълно защо се притесняваш и аз съм в същото положение,но това е,добре поне,че е безсимптомен носител,и че няма инфекция на бъбреците,която протеуса често причинява.
Отивам да спя,още не мога да си почина от изпита,на следващия ден 4 момиченца,на Благовец,в Сряда 5 мъжки,вчера по-кротко само две и днес нито ено,но съм недоспала и дремя,така ,че отива,....до скоро.

# 79
меди, наистина много е неприятно когато ти се трепеш като луд а някой си плаща, дано имаш добър резултат, ще чакаме новини. Успокои ме с това че не сме само ние. Температурата му е между 37.5 и 38.8.  Свкърва ми иска да ми изпрати нещо имуностимулиращо от БГ. Бихте ли ми препоръчали нещо и дали да го дам сега или есента   Някой ползвал ли е influenzinum 15ch или е по-добре осцилококциум(нещо такова беше)?

# 80
Вики само да кажа,4е това второто го има и тук,така 4е няма смисъл да ти го пращат Peace

# 81
Вики само да кажа,4е това второто го има и тук,така 4е няма смисъл да ти го пращат Peace
а имаш ли впечатления от него

# 82
Ами само една опаковка съм ползвала,другата седмица мисля пак да го взема и затова не мога много да преценя.Сещам се,4е на два пъти го давах на Дани като вдигаше ве4ер температура и на сутринта нищо му нямаше,но незнам дали от това беше.

# 83
Вики,Осцилококцинум е хомеопатично,но не е имуностимулиращо,а е противогрипно средство,дава се на 6 часа по една пилула(пластмасово контейнерче с микро гранулки,много е сладко)при 1ви симптоми,при изявени симптоми се дава сутрин и вечер по 1,профилактично се дава 1 на семица около епидемиите,ползвам го непрекъснато,като се налага,децата го обичат,не вреди,а има добър ефект,дава се и заедно с АБ.
Аз в момента й давам Цитросепт 3 пъти по 5 капки с портокалов сок-фреш и не горчи пие го,давам и ADliquid for kids-po 2,5ml на ден, изкара почти месец в яслата без прекъсване,само едни сополи и грипа дето ми донесе на мен,но при нея бяха само сополите за един ден,но профилактично я спрях за 4 дни да укрепне,дано не ме чуе дяволът.Не знам дали е от тези неща или просто нямат болни деца в момента.Цитросепта мисля,че го има и там.На Боарон продуктите ги има със сигурност(Осцилококцинум за грип,Коризалия бонбонки против хрема,много добри са,ама наистина много,Хомеовокс или Хомеоген за болки в гърлото-това съм позлвала при всяка настинка и са сладки и действат).

# 84
Много ви благодаря зои и меди. Смятам да взема Осцилококцинум и следващия път като го усетя че се разболява да му го дам. Последния път го усетих и първия ден вдигна само 37-37.5 температура и може би ако му бях дала Осцилококцинум сега нямаше да е на антибиотик.
Меди това Цитросепт 3 пъти по 5 капки  ли е имуностимулиращо? Само да не е витамини че сега пие едни и да не стане много. Да му дам сега 1 опаковка и есента пак, как мислиш?

# 85
Вики,не са витамини,екстракт от червен грейпфурт,който е богат на витамини де....Да може да му дадеш сега и есента,5 капки 3 пъти дневно е профилактичната доза,при болест е по-голяма,описано е много подробно всичко в брошурката.  bouquet

# 86
Здравейте моми4ета Hug
Дано да се стопля и да се махнат тези болести Naughty
А да ви питам давате ли на децата плодове и зелен4уци?От тях съ6то могат да се добавят нужните витамини...а и са натурални...поне има винаги пресни...
приятно доизкарване на уикенда Hug

# 87
Светле всеки ден давам на обяд зеленчуково пюре от много зеленчици, правя си го вкъщи, а като е на градина и там им дават. Всеки ден му давам и поне по 1 плод. Ако не го иска цял да си гризка му го настъргвам в кашата, тоест правя всичко възможно да му го дам.
меди мерси много  Hug ако има въпроси по-нанатък пак ще питам

# 88
Зоуи , нямах време за форума за да ти отговоря.Матео проговори на 1 година добре , ина4е от 7-8месе4ен си бърбореше разни думи4ки...Не се от4айвай или друго , и твоят дребен ще проговори и то по-скоро отколкото о4акваш!И като по4не няма спиране ...и тогава ще меши и езиците и ще видиш какво става... Laughing ooooh!
Ее браво smile3501.Малко са двуези4ните деца проговорили на годинка,аз в интерес на истината досега не съм виждала детенце на 1г да прави изре4ения HugА на кой език първо?Дани има напредък с португалския,оня ден падна от стола и идва да ми обяснява "bebe cai doi-doi" hahaha,ина4е той си говори непрекъснато,ама негови си измислици,примерно се обажда по телефона и зву4и горе долу така"to..bla bla..pai...bla bla...nao nao...bla bla...noddy...4ao 4ao",като на мястото на бла бла са негови си измислици Laughing
Светле аз давам плодове и зелен4уци всеки ден,Дани много оби4а плодове всякакви,днес примерно изпи 2 4аши прясно изцеден сок от портокали една 4епка грозде,по принцип яде круши,ябълки,ананас,ягоди,манго,мандарини,портокали,банани,грозде,4ереши,дини,пъпеши,като сезонните плодове гледам да ги давам,когато им е сезона,със зелен4уците малко по трудни4ко,но краставици и домати примерно яде по4ти всеки ден.Взех го пак хомеопати4ното да видим дали ще помогне.В сряда пак сме на лекар в Порто да видим дали щ? се стигне до операция Rolling Eyes

# 89
АА не се съмнявам 4е давате на децата плодове и зелен4уци Naughty просто попитах за6тото някои деца не оби4ат...
Зоуи успех на консултацията Hug Дано да се размине Praynig

Общи условия

Активация на акаунт