За изхождането (ЕБХ) - част 5

• 19 682
  • 321
  •   1
Отговори
# 150
Едва намерих темата  Simple Smile. Вещичка, честита придобивка, на голямо пазаруване си се отдала  Grinning. Тази блуза що не мога да я разгадая кое и е кърмаческото newsm78
Споменах ви вече, че ходихме за няколко дни на планина. Тръгнахме с легена, разбира се. Голямо събуване и обуване падна, направо каталясах и пак използвахме по 2-3 еднократни пелени на ден. От тук нататък става смрадливо, да знаете  Mr. Green. Първите 3 дни ака по веднъж на ден и то крайно незадоволително като количество. Четвъртия ден изобщо пропусна и хукнахме през глава да се прибираме, че смутихме работния процес на червата на детето (и на цялата женска част впрочем  Embarassed). Едва днес, на четвъртия ден, имаше движение по въпроса. Извинявайте за подробностите, но ми е странна консистенцията- доста е гъсто и лепкаво (за количеството няма да споменавам, стана като в онзи виц- голямо л...о, вожд няма  Mr. Green) . Сетих се, че в конспектчето на Анна имаше нещо за това, но сега видях, че е към шестия месец. И все пак може ли да е това? Спомням си, че съм чела нещо за справянето на кърмачетата със запека чрез ЕБХ- да не би това да е обратния процес? Че то толкова облечено не се е виждало детето.

# 151
   Ако е пропуснало ден детето, може да се посгъстят изпражненията, не е страшно. Simple Smile
Запек е, ако излиза мъчително и е сухо. Моята щерка не иска да ходи по голяма нужда,
когато сме на път, даже и като беше бебе, беше същото. Трябва да сме си вкъщи и толкова! Simple Smile

# 152
На мен не ми се получава това ЕБХ! Аз ли нещо не правя като хората? И баба си имаме у дома и тя клечи заедно с бебко , но нито веднъж досега не иска да се изходи "насилствено".

Какви са най често срещаните грешки? Или поне вашите, които като сте поправили и се е получило?

Мислех си че щом при вещичка се получава и при нас би трябвало, да, ама не.

# 153
nivear,обясни какво не се получава както трябва.С памперси ли сте още?
А доколкото бабите,те  колкото помагат-толкова пречат.Нашата баба (едната) си държи Калина само по гащички и каквито гащички оставя на дупето-такива намирам като се прибирам,но как го постига-не знам. Grinning

# 154
  • София
Мерси, чигес, добра ми е придобивката. Аз и още купих от същата мацка, та сега съм готова за жегите Wink 
При нас с акането пък друго се получи. Нещо взе, че се продриска много зверски моя син. Всичко му е наред - здрав, прав (до някъде), както се вика, но яко дрискане - зъбите ли са, какво ли? newsm78 Та една седмица по всяко време на денонощието правихме бели, навсякъде - по мен, по леглото, по дрехите - ужас! Сега що годе влязохме в релсите, но иначе въобще по никакъв начин не разбирах, че нещо ще се случи. Най-малкото щях да се пазя сама Mr. Green Бях се притеснила, че съм загубила сигнал Mr. Green Но, май, това са били извънредни ситуации. иначе с пишкането нямаме проблеми - пишкаме и по сигнал, и без такъв Laughing

Нивеар, не се амбицирай и го карай по-спокойно. Не отчитай колко пъти не сте успяли, а колко сте успяли - дори и да е само веднъж. След всяко събуждане сваляш памперса и отиваш над мивката или над легенчето и казваш пиш-пиш. Или оставяй повече време голичко, пък ако се изпишка, тогава казвай, че да свикне що е то, аджеба, пиш Wink

# 155
Да почерпя днес ставам на 26  Flutter

# 156
Здравейте.
Честит рожден ден на sofi82!
Често влизам да ви чета,но почти не съм писала.Малко късно започнах да издържам сина си(около 8 месечен беше)и чесно казано не бях много редовна.В смисъл такъв,че не съм се вманиячавала.От около два месеца обаче съм доста по-постоянна и мотивирана.Напоследък почти не съм изтървала пиш през нощта,но все още не смея да го оставя без памперс.През деня имаме пропуски,но днес реших да пробвам и да махна памперса.Чудеса не съм очаквала и два пъти се напиша,но ми се струва или може би си внушавам,че като е с памперс през по-големи интервали пишка и сега не улучвам момента.
Другото което исках да спотеля и евентуално да споделите вашия опит е за нощтните изпишквания.Когато се опитам да го изпишам през нощта започва да се изпъва и да мрънка(реве),а виждам че му се пиша.Дори започва да пишка и по средата спира.Аз го обувам и продължава да спи.Притеснявам се дали не е вредно това задържане.
Чао за сега обещавам да пиша пак. Hug

# 157
Софи, жива, здрава и търпелива бъди! Мале, аз 82-ра година съм била първи клас  Mr. Green
bambi mama, и при нас се получават от време на време такива нощни недоизпишквания, но никой нищо не каза по въпроса като питах. Явно се случват подобни сблъсъци на интереси- да пишкам ли, да спя ли ...  Grinning А после не се ли напишва? Защото Калина понякога и по два пъти на нощ го прави, та не се притеснявам, че задържа. Сега забелязвам нещо, което Айла беше писала- първо иска да хапне, пък тогава да пишка и вероятно затова я изпускам последните нощи- заспивам докато суче.

# 158
   Честити рожден ден, Софи! Здрава бъди и да ти е здраво детенцето! Simple Smile

Bambi mama, понеже синът ти е вече на годинка, може да пробваш да
не го изпишкваш вечер, а да го оставиш да си спи и когато мрънка само
да го кърмиш, за да видиш дали наистина му се пишка. Възможно е да не
иска да пишка вече нощем - поне при нас така се получи и вече не слагам
М. нощем на гърнето - само ако каже "пиш" или се разсъни, тогава, но това
е рядкост. Да задържа ношем, а сутрин да си пишка е съвсем нормално.

# 159
Анна благодаря ти,ще пробвам да не го изпишвам,обаче съм забелязала че е неспокоен,върти се и като го изпишкам заспива пак и дори може да не му дам да суче.Мисля че няма да издържи до сутринта,но ще пробвам.Пък и той още не казва ако има пиш...
chiges след като прекъсне пишкането не се напишва,докато не го изпишкам пак поне за сега е така.

# 160
Здравейте мами  Peace искам да ви попитам като махнахте памперсите какво сложихте, продават ли се гащички за малки бебета щото не виждам в нета, а не съм и търсила още по магазините   Flutter

# 161
   Да, има гащички - аз се запасих с големи количества български на различни производители, но всички с много хубаво качество.

# 162
  • Пазарджик
Здравейте!

Ние съвсем се изгубихме, но напоследък времето е наистина кът.

sofi82, има гащички. Аз в момента използвам гащи за памперс, но ми харесват повече засега, че обхващат много добре цялото дупе. Най-малките са 24 номер. Това на Вис Виталис. Екстра са. Иначе си има и обикновени гащи.

Аз смятам да купя тия дни 5 чифта обикновени, че напоследък вкъщи е направо сложно. Ние сме влезнали в някакъв период, дето продължава вече повече от месец. През ноща и навън няма изобщо никакви напишквания - показва си супер ясно и се нерви, ако взема, че закъснея. Дори вчера на пикник бяхме цял ден и бях се запасила с 4 чифта панталони, а тя нито веднъж не се напишка. Хем си играеха на одеалото с комшийчето и пак си показваше. Обаче като сме си вкъщи - елате да видите, какво се нарича опикаване на къщата. Направо не знам. Сигурно тук си се чувства най-свободно. Направо вкъщи го карам изцяло на интуиция. И ако взема, че се заблея някъде с нещо - локвичка тук, локвичка там  Mr. Green

veshti4ka
, това с акането е период, ще отшуми. Малко е кофти като си отвикнал да миеш наакано дупе и да переш наакани гащи, ама какво да се прави. При нас трая около 1 седмица това. Дано да е минало при вас вече.

# 163
Ами над 6 месеца гащички все се намират (не е лесно).Първите гащички си купих на фирма Стеда,за да видя дали ни стават вече.Станаха ни и аз си накупих голямо околичество от разлчни фирми-кои по-големи,кои много по-големи.Обаче са си голямо преимущество,защото ние гащите си ги обуваме ходейки-дори вече се е научила да си вдига крачетата при поискване от мен.Направо не знам как можех да и слагам памперс при цялата и динамика.
В тоя ред на мисли,почти не пазя дрешки за следващо дете,но гащи и пелени със сигурност ще запазя,защото са голям дефицит.
Сега като се стопли времето забелязвам,че момиченцата са привилигеровани и с още едно нещо-роклите.Прането ми се свежда само до гащички вече,а събуването и изпишкването (дори навън) е супер лесна работа.

Тия дни разчиствахме стари спомени на тавана и открих един огромен чувал само с пелени.Толкова са много и толкова хубави че не знам какво да ги правя.Хем не ми се дават в ДМСГ "Света София",където сигурно не им и трябват,хем са цяла планина.А най-интересен ми беше един пакет гръцки памперси (на Памперс) от преди 25 години.Изобщо нямат нищо общо с днешните.Предполагам майка ми за това бързо се е отказала от тях и почнала да навлиза в ЕБХ.Simple Smile

Последна редакция: пн, 14 апр 2008, 17:57 от dimitriana

# 164
  • София
Привет Simple Smile
Май почна да отшумява това с акането. Че направо се бях видяла в чудо, като се наложи 3 дни подред да сменям чаршафите на спалнята ни. Аз толкова го мразя това занимание, а 3 пъти направо ми разказаха играта - сега напук на всичките няма да ги пипна пък Mr. Green
Димитриана, пусни ги в Продавалника, ако искаш и като подарък. все ще се намери някой да ги поиска Peace

Общи условия

Активация на акаунт