Във вихъра са МАРТЕНСКИТЕ ни купони,с много гости,торта и балони!!!

• 11 443
  • 284
  •   1
Отговори
# 225
Момичета, благодаря ви за доматените супички  Hug

Мила, Кате, намесвам се в дискусията ви, въпреки че К. до сега не ми е правила нито Т, нито хрема от зъби (за безсънните нощи няма да коментирам). Майка ми разказва, че аз като са ми никнели по-късните зъбите съм била с редовни сополи и покашляне (от секрета). Дори единият път са решили, че е по-сериозно и са ми били инжекции-антибиотик някакъв. Но в момента, в който единият ми кътник се е показал над венеца, всичко като от раз е престанало. Не знам обаче за онова "истинското" изкашляне на детето от парка (Мила  Heart Eyes), малко ме съмнява, че може да е от зъб така както го описваш  newsm78

Та това от разказите на майка ми  Hug Дано каквото и да му е на Никола, да свършва бързо Wink А и други болнички ако има, да оздравяват  Heart Eyes

# 226
За температурата е моя грешка-отворих книгата и температурата не трябвало да се отдава на зъбоникнене
"Книга за майката и детето"Проф.Михов(трето издание)65 страница долу
"Обаче запомнете добре:никненето на зъбите е физиологичен процес.Не отдавайте повишената температура,диарията и други болестни прояви на зъбките!"

# 227
Зъбоникненето е съпроводено със свръхсекреция...повишено слюноотделяне,на тази база са възможни сополи и кашлица дори. PeaceОсвен това повлиява имунитета на детето и то става по-възприемчиво към болестотворни микроорганизми...дет'се вика и най-лекия грип може да го тръшне.За това нещата обикновено са насложени.Зъбоникнене като терен+инфекция./като последното не е задължително/.Това са моите обяснения за нещата... Peace

# 228
  • In the jungle out there..
Писала съм бе Миличка, не си си изпила кафето май Hug
Пролетни алергени, не знам, не ми се струва вероятно. Нещо не мога да се съглася, всяко неразположение, което няма обяснение да се приписва на алергии newsm78 Както казах, и друг път като са му расли зъби има лека хремичка, ама сега се притеснявам заради болестта, която изкара преди това и просто нямам спокойствие..

# 229
Наде, писали сме едновременно, благодаря, че подреди разхвърляните ми мисли в изречение Hug

# 230
Привет мацки!

Кали, айде и аз да кажа, 4е сме тук за да си споделяме, оплакваме . Така 4е друг път не се чуди дали да се опла4еш или не Wink Радвам се, 4е Кайо е добре ве4е души4ката !!! Представям  си какво сте изживели  Cry Важното е 4е е минало ве4е !

За зъбките, при Анна-Мария задължително има хрема при никнене на зъби, като пробие зъба изведнъж като 4удо из4езва хремата, от това си вадя изводи а и Надето го е описала много логи4но  Peace

Деска аз имам рецепта само за студената доматена супа (Гаспачо) - много я оби4ам, ако искаш ще ти я пусна.

А за снега, НЯМАМ ДУМИ, как ми се скапа настроението от сутринта ....Sad

# 231
Наде Heart Eyes обясни ми моля ,като на човек с главобол и не доспал, как слюнката ,ще се качи нагоре по носоглътката  newsm78 newsm78 newsm78и как ще е чак толкова та да причини хрема newsm78

# 232
  • Варна
Зъбоникненето е съпроводено със свръхсекреция...
Хремата е отделяне на секрет, както и слюнката. Peace
Кали, за работата най-рано края на месеца ще имам резултат, пък може и по-късно, защото наемат персонал на етапи. И вместо още в началото да обявят кой от кога започва, се обаждат няколко дни преди датата, на която трябва да започнеш. Да не можеш никакви планове да си правиш. Поне до сега беше така. Тази година сигурно пак така. Никой нищо не ти казва, само слухове се носят. Дори не обявиха за колко работни места се борим. Вчера ми казаха, че местата за чекин агенти са само 30, пак по слухове. А на изпит се явиха около 400 души. Но то има и други позиции с език, де. Като цяло няма да наемат повече от 100 души, т.е. за 1 място се борим 4 човека. Направо супер. И то да кажеш, че е за някаква престижна и скъпо платена работа, пък то за максимум 6м. и около 700лв. заплата, но пак няма официална информация за тези неща. Разбираш си условията при подписване на договора. ooooh!

Последна редакция: ср, 19 мар 2008, 13:04 от Katia_N

# 233
Кате Н Heart Eyes сега загрях
И все пак понякога смятам,че зъбите са удобно и често използвано обяснение и за лекари, на които не им се занимава и на родители водещи си децата болни сред други(нямам предвид Катенцето Hug а специално това в парка)

# 234
  • Варна
Напълно съм съгласна  с теб. Peace
Иначе и моите деца без никакви проблеми вадят зъби, но майка ми каза, че ние като малки също сме мъкнели хреми при зъбоникнене. newsm78

# 235
...
И все пак понякога смятам,че зъбите са удобно и често използвано обяснение и за лекари, на които не им се занимава и на родители водещи си децата болни сред други...

Както и алергиите Wink

# 236
И аз се съгласявам и с Мила,но и с kalaza....без бой. Laughing
Границата между нещата е прекалено малка...да не говорим,че в 90% от случаите може би става въпрос и за насложена инфекция. PeaceПри Яна много трудно никнат зъби.Първите четири зъба й поникнаха наведнъж на 11 месеца,с 39 градуса Т,хрема и кашлица.Следващите-само с храма.Първият кучешки ми разказа играта...трите й последователни боледувания с високи Т...за мен обяснението тогава беше само едно-кучешкия зъб +вирус...и се бях хванала в тази идея като удавник за сламка...и може би това спаси Яна от АБ тогава.Сега вторият кучешки е доста набол,но още не е пробил и сме с лека хрема вече 3-та седмица. SadАз лично винаги се съобразявам с това,когато Яна е болна да не я събирам с други деца...и много се дразня,като видя обратното.
Мила,а ти легни сега с Б. да поспиш....много ме развесели с въпроса си. Joy

# 237
И все пак понякога смятам,че зъбите са удобно и често използвано обяснение и за лекари, на които не им се занимава и на родители водещи си децата болни сред други(нямам предвид Катенцето Hug а специално това в парка)
Миличка напълно съм съгласна  Peace  аз към момента не съм видяла майка с болно дете, която да не е дала обяснението, че му "никнат зъбчета" или както казва Катето 'алергия'. Точно три пъти по време на зъбоникнене Михаил е бил хремав със страхотно зачервено дупе - и трите пъти много добре ми беше обяснено и от държавната и от частната му педатърка и двете ми приятелки докторици, че хремата му не е резултат на зъбоникненето, а в този период при някои деца имунитета е много слаб и са податливи много лесно на всякакви вируси и настинки. Няма Т, кашлица и хрема от зъб, просто децата се разболяват много лесно или дам кажем настиват през тези периоди.  Peace
Калинка и в тази тема ще ти досадя да се обадиш на Роза и да го заведеш при професора детето  Hug

# 238
Здравейте милички Hug

Аз срам-не срам да си призная,че все не ми остава време за нашата темичка. Почнах Дюканския режим и списвам там общо взето. А и сесията свьрши ,та почнах да работя-сега обмислям следващата отпуска след 3-4 седмици-ама шефа още не знае Mr. Green

На болничките бьрзо оздравяване и целувки на всички  Hug Heart Eyes Hug

# 239
Здравейте.
Честито на рождениците от последните дни,които изпуснах.
Също мерси и за поздравленията за нашия рожден ден.Ние си изкарахме страхотно.Още сутринта бяхме на един друг рожден ден на детенце,с което се родиха почти едновременно,а пък и с майката лежахме заедно за задържане.Следобед пък ние празнувахме.Имаше много забавления,гости,торта...Ето и малко снимки:
http://teddiepop.multiply.com/photos/album/7/2nd_birthday_Victor
Разгледах и тук доста снимки.Всички дечица са прекрасни.Майките им също Wink
За зъбите какво да кажа...При всеки е различно.При Виктор няма прояви от рода на хрема,кашлица,разстройство и т.н.,но слюноотделянето и нервността стигат.
Аз днес изпратих Виктор на баба му че се чувствам болна.Супер съм отпаднала и ме боли гърлото.Все пак се надявам да ми се размине.Лекувам се с вит.С и чесън.
Зори,дай рецепта на Гаспачо,моля.Като бяхме в Испания миналата година на всяко ядене все такова си поръчвах,много ме изкефи.И после като си дойдохме все си мислех да си правя,ама така и не направих и съм забравила.

Общи условия

Активация на акаунт