Недоносени деца - 9

• 19 518
  • 300
  •   1
Отговори
# 195
Честит рожден ден, малка Биби! Heart Eyes Да си жива и здрава! Безгрижно детство и много усмивки за теб и мама! 
newsm59 newsm38  bigdance2

# 196
  • София,
 nbirthday  newsm38  nbirthday Честит рожден ден и от нас! Бъди здрава и много щастлива и само с усмивки да даряваш мама и тате!

Mirama защо се страхуваш толкова от тези ваксини, според мен няма нищо страшно и е за предпочитане да се сложат, поне аз така мисля и затова ги поставих, но всеки си решава сам за себе си.  Hug

Сладка мама много се радвам, че и Дарето вече си е вкъщи! Да я гушкаш много и да я цункаш от нас ! А баткото как е, той радва ли се? Като имаш малко време разкажи нещо повече за Дарето, и чакаме и снимки? Колко Ви изписаха и как се чувства сега вкъщи обградена от много грижи и внимание?  Hug

# 197
Да, напълно потвърдена е информацията, не е слух.

Ще помисля още малко до вторник. )))

# 198
  • Варна
Zoia_Alex, да ти е жива и здрава рожденничката!!! baloni bdbaloni baloni Много да ви радва!
(аз се чудя защо щях да пропусна да ви честитя  Embarassed уж проверявам всеки ден за рожденници и месечинки, а то рожденната дата на Биляна я няма в списъчето на 1-ва страница - Мим40, ще си я добавиш ли в следващата темичка, плс).
Много се радвам, че Дари си е вече вкъщи - при мама и тате. Сладка мама,   bouquet
Mirama, и аз сум със ПКЯ, а и прекалено често правя ангини - това няма нищо общо с ваксините. Аз много се чудих за Пентаксима (според мен е мода да се слага именно тази ваксина, още повече сега, когато полио-то не е жива ваксина, но... това си е мое мнение). Една от причините да сложа тези по ЗК е, че за недоносени не е "препоръчително" да се слага съставката против коклюш. В пентаксима тя се съдържа, а по ЗК вместо ДТК, ни слагат ДТ.

# 199
Честит първи рожден ден на  малката Били !!!!!   Hug    Zoia_Alex,  да ти е жива и здрава рожденничката и да те дарява с много радост!!!   bouquet Hug

Последна редакция: нд, 23 мар 2008, 23:06 от tony19

# 200
Viki_76, когато се консултирах с нашият неонатолог препоръча Пентаксим. Така или иначе вече съм я купила, че и трите наведнъж даже. Ще видя какво ще правим накрая. )))

# 201
Привет, момичета!  Hug

Аз да споделя моя опит с Пентаксима, пък всеки да си прави изводите.
Мария има един-единствен прием на Пентаксим, малко преди да навърши годинка. Следователно има и коклюшна ваксина (първи прием). След което разбрах как нормативно е уреден въпросът за непровеждане на имунизация против коклюш за недоносени деца. Естествено, че се притесних. И запитах разни педиатри защо. Отговорът беше, че "ваксините съдържат малка част от бактерията или вируса, които причиняват заболяването или малки количества химически вещества, които произвежда бактерията. И начинът, по който са изолирани тия части или получени/извлечени тези вещества е различен при Пентаксима (като ваксина от по-нов клас или нещо подобно). Затова няма опасност при поставянето му на недоносени деца. Ваксините били по-чисти (каквото и да значи това). При всички случаи е по-добре детето да е ваксинирано, отколкото да не е." Може и някаква велика глупост да съм написала, но така си спомням обяснението. Когато заживяхме в САЩ и я заведохме за първи път за имунизация, ме гледаха като зелено човече и ме питаха защо Мария има толкова малко ваксини. Обясних. И започнаха да й бият ваксини на общо основание. И в САЩ подобен проблем с коклюшната ваксина не съществува (дали да се поставя, или не на недоносени деца). Явно защото е по-добра от нашите ваксини. Но за да вземе един родител правилното решение за своето дете, толкова много информация ЗА и ПРОТИВ трябва да изчете, че... наистина не мога да помогна със съвет.
Стискам палци, Mirama, да вземеш разумното решение за себе си и за Калина.

Една голяма прегръдка за рожденичката Билянка от мен и Мария!

SLADKA MAMA, при изписването лекарите намериха ли за необходимо да те накарат да  заведеш Дари на невролог? Защото ако не, може да не бързаш. Лично при моята Мария имаше причини да я заведем и още от болницата я беше подхванал рехабилитатор. От други майки чух, че за да заведеш детенцето при Чавдаров трябвало да стане поне 3 кг, но колко е вярно, не мога да кажа. Аз я заведох на 2 месеца и половина и тежаща 3400 гр., но не по тази причина де. Стискам палци и на теб!  Hug

Болните да оздравяват бързо, а здравите да си останат все така със здраве!  Heart Eyes

# 202
Честит рожден ден на малката пораснала Биби! Да ви е жива и здрава и много да се гордеете с нея.
Браво на Дарето...прибра се вече в къщи, да радва цялото семейство. Целуваме те малко мишленце.  Hug  Hug  Hug
За ваксините Mariela Gazela правилно си се изказала. Преди години ваксините са се приготвяли или от живи микроорганизми или от убити с формалин или с друго в-во - т.нар атенуирани ваксини. Те са причинявали силни странични реакции понеже като антиген действат много от съставките на ваксината. Сега вече се произвеждат т.нар интегрирани ваксини. Те съдържат само онази част от микроорганизма, която причинява заболяването, т.е само определен белтък. Действат само върху имунната система.
Причината според мен Пентаксима или другите ново поколение ваксини да дават подобни странични ефекти е, че имунната система на детето е била подтисната.
Аз също изпозлвах Пентаксим и засега не съм видяла странична реакция. За мен е по-добре да се ваксинира детето. Mirama помисли си все пак изборът е твой, но според мен няма от какво да се страхуваш.

# 203
честит  рожден ден на БИЛЯНКА!!!  bouquet  bouquet  bouquetжива и здрава да е малката принцеска и да радва много мама и тати Hug  ние днес бяхме на консултация и Жоро е наддал само 300 грама но пък е здравичък 64 см е .педи пак мърмори  box''то това дете много малко какво ще го правим незнам?направо ме вбеси с нейните глупости Close Close

# 204
  • София,
Ехо къде изчезнахте всички, тоя сахарски вятър дето духа да не Ви отвя? Whistling
Mariela Gazela и Мама жаба, много добре сте обяснили за ваксините, аз не се престраших защото не ги разбирам много тия работи, а Мама жаба нали си е лекар, нищо че ветеринар, ама то болестите са си болести без значение при животни ли са или при хора. И аз съм за ваксините. Сложихме трите Пентаксима и сега педито ме посъветва да си купя още един, че сега от здравната каса измислили някаква нова ваксина и от тази година по друг начин щели да се срагат  ваксините, та Пентаксима можел да изчезне, т.е. да спре да се внася, а нали ще има още един прием към годинка и нещо, та да не се окаже тогава че ги няма , а не е хубаво да се смесват ваксините, та ще си купя и ще си я държа в хладилника няколко месеца.  Hug

# 205
Нас буквално ни отвя  Tired Опитахме се да изезем и следобяда, но стигнахме едва до съседния блок, количката беше неуправляема, хиляди торбички и нечии гащи летяха из въздуха  Joy Поне дребното заспа, пак с триста зора, ама важен е крайния резултат  Mr. Green А аз ще се опитам да сътворя нещо за вечеря.

# 206
Дундурел4е аз се притесних за тоз пентаксим. Ще взема и аз да си купя, че то и без това в Зарата се продава само в две аптеки.

# 207
  • София
А колко време може да се съхранява в хладилника? И аз може да си взема 2, че нали при нас всичко е х2 Simple Smile

# 208
та Пентаксима можел да изчезне, т.е. да спре да се внася, а нали ще има още един прием към годинка и нещо, та да не се окаже тогава че ги няма , а не е хубаво да се смесват ваксините, та ще си купя и ще си я държа в хладилника няколко месеца.  Hug

Аз купих и трите Пентаксима и сега ми стоят в хладилника .
Чакам да дойде техния ред !

# 209
А колко време може да се съхранява в хладилника? И аз може да си взема 2, че нали при нас всичко е х2 Simple Smile

Гледай срока на годност , задължително .
Те в аптеките също държат ваксините в хладилник.
Няма проблеми !

Общи условия

Активация на акаунт