ЮЛСКИ БЕБЧЕТА '08 (тема 27)

• 13 420
  • 289
  •   1
Отговори
# 255
Аз пък се стресирах!  Shocked Как я разпориха мадамата и как го издърпаха милото бебче!!! #Shocked  Ужас!  #Crazy Не искам да ме режат!
Мариета, честит утрешен рожден ден на сина ти!   newsm59

# 256
  • София
Горките бебчета - никога не съм била наясно какво точно им се случва след като ги отнесат. Какво беше това ръчкане в устата Shocked
JoyАспирират го бе, споко, това е добре за бебето, прочистват го от слуз и др. гадости Crazy
Между другото, мамчето е наша съфорумка, никът й е "малко мишленце", доколкото си спомням. Много е готина.
Мариета, да ти е живо и здраво юначето  bouquet

# 257
       Привет на всички юлски мами!И аз се записвам.Термина ми е на 31.07.,на 33 години съм(след броени дни ставам на 34 #Crazy),от София.Пола на бебчо за сега е момиче,ама не на 100%,защото е седалищно и не се вижда добре.
    Дуци не се притеснявай за миомата,щом не е голяма няма проблем.Аз имам също отдавна, преди да забременея беше 4.5см.И по време на бременноста откриха още 2 по-малки.Първата растеше в началото и сега е 8см.А сега за по-малките нищо не казват може и да не се виждат.Но моята понеже е голяма и на не добро място ще съм секцио и тогава ще се опитат да ч отстранят.Имам позната на която и откриха малка миома по време на бременноста ама след като роди вече я нямаше. Simple Smile
    Инка за раничката е най-добре да ти направят цитонамазка да се види какво е положението.Макар че лечението ще е след самото раждане.

# 258
Аз ли съм първата завърнала се от курса днес Grinning
Готино беше, трябваше да дойдете, нищо, че сте се насочили към други болници. Лекцията беше интересна, питахме го доктора всичко, което ни хрумнеше, пускаха ни филмчета, после се разходихме из болницата и накрая част от нас отиде да се нахрани Crazy

Помолих моя доктор да слезе да се видим, за да го питам туй онуй, за миомния възел специално каза, че не е добре да се реже по време на секциото. И така... Дано се свие таз гадост Praynig

# 259
   Добре до6ли на новите мами и лека бременност  Hug
 В4ера бяхме на фм и вси4ко е наред  Grinning  Тоzи доктор има уникален кабинет_такъв лукс...а видеоzонът му е по_добър от тоzи в болницата.Браво на 4овека  Grinning
   Видях,4е сте писали zа спането на бебето при родителите,та да си кажа мнението  Simple Smile Винаги съм се 4удила zа6то някои родители zорлем си раzлигавят децата.Имам поzната,която си приспива6е всяка ве4ер децата до две годи6на въzраст  Shocked и после 6то били лигави и все търсе6ти МАМА ?!  Confused  А и zа6то бебето трябва да спи при родителите?Ако си спи в леглото,по_малко ли 6те го оби4аме  Laughing
  Мариета,4естит утре6ен рожденник   bouquet  Да ти е жив и zдрав
  Инка26,  мисля,4е е нормална цена zа едно хубаво боди.Аz като купувам бодита,гледам как са на яката.Предпо4итам там да са с коп4ета,zа6тото ина4е се раzмъкват и стават като парцал.
   И накрая,4естито дипломиране на инженера   bouquet И много работа му желая Grinning  Аz откакто се дипломирах(и аz като инженер) все бременна си ходя

# 260
... Готино беше, трябваше да дойдете,...
Е хайде де, дай малко повече подробности. Ние тука седим и чакаме инфо, а ти ...  Confused

# 261
  • София
     и после 6то били лигави и все търсе6ти МАМА ?!  
Laughing Любопитно ми стана - тези, които не ги приспиват, татко си ли търсят Laughing Аз лично, честно, не познавам дете, което да не търси близостта на майка си най-много от всичко, независимо от метода на отглеждането. Включително и децата, които по цял ден са на ясла или са с детегледачка, грейват щом видят МАМА. И не виждам нищо глезено в това Grinning

# 262
Коколина, първо имаше представител на Глаксосмитклайн(така ли беше), той ни разтяга локуми за Лактацид и пасти за зъби, забравих кои, не мога да си погледна мострите в момента, че съм на работа Crazy
След това дойде д-ра, което си беше същинската част. Каза какви документи ни трябват, какви лични вещи, че трябва да са в прозрачен плик, ново изискване на ХЕИ, Джолити писа по-важните неща, ако има желание ще ги напише. Но ние седяхме повече от час, едва ли може да се напише в един пост. За кърменето говорихме, за раждането, за бебето какво му правят, за стаите, ценоразписа, абе всичко Simple Smile

# 263
Здравейте!
Мда, курсът беше интересен, аз не съжалявам, че отидох. Наистина докторът разказваше доста неща, за самото раждане, за фазите на раждане, за интервенциите, които докторите правят през това време на родилката, за това кога бебето идва при родилката (след задължителните процедури от педиатри и пр.), после разгледахме стаите, родилните зали, ваната за раждане във вода и други такива работи.
Катинчето прави снимки, ще ни видите какви сме, ако ги пусне тук - с болничните престилки, шапки, маски и калцуни  hahaha
После хапнахме и поклюкарихме и толкоз засега Simple Smile
Сега в "Часът на мама" дават за Националната педиатрична конференция (или беше Национална конференция по кърмене???) и д-р Анета Попиванова говори.

# 264
Който иска и има възможност, да си пусне "Часът на мама", говорят за кърменето, ще се провежда голяма инициатива-форум (Национална конференция за кърмене), за смяна на медицинските практики в болниците, за не-захранване на бебета с подсладена вода и АМ, без да има медицински показатели за това. И за пощряване на дългото кърмене.

Дървено го написах, но в момента са рекламите и бързам да кажа за желаещите.

Последна редакция: пт, 14 мар 2008, 16:52 от Pearly_

# 265
е тва за Плевен ли става дума, дето Дещо чака с трепет Бу  и дружина Simple Smile?

# 266
Да, тези дни е било (или предстои?) в Плевен, преди няколко дни в София са имали пресконференция. Иначе самата конференция (конгрес) е в Плевен. Сега в предаването се изказват освен педиатърката Попиванова, и Хедра и Асенцето от подфорум "Кърмене".
Има и една майка с бебенце, което не иска да суче и тя се тревожи сега й правят консултация наживо  Flutter

Готино е!

# 267
е тва за Плевен ли става дума, дето Дещо чака с трепет Бу  и дружина Simple Smile?
И аз го гледам предаването. До колкото разбрах в България 7 болници АГ та са възприели тези международни практики за кърмене на бебетата. Кои са те не казаха. Явно в Плевен АГ то е такова - "Болница приятел на бебето"
Ето тук има специална тема във форума, в която се обсъжда тази Национална конференция за кърмене. Конференцията започва от днес. Така казаха.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=275131.0
Сега ще прегледам какво пише.

# 268
Много добре обясни лекарката... Добре, че има такива медицински лица...

Това, което си мисля е, че в последните години прекалиха с рекламите на различни марки бебешки млека (особено в частните болници). То бива комерс, ама... нали в интерес на децата трябва да е всичко... ако няма проблеми и майката има желание, няма нищо по-добро от кърменето. А и е хубаво то да се поощрява. Ако не са Световната Здравна Организация и Уницеф, нямаше ли кой да се сети в България за тези неща (не говоря за будни майки, а за педиатрите)? (А за водата, също мисля, че беше обяснено добре, че при кърмени деца няма нужда от нея.)

В крайна сметка казаха, че всеки месец в Майчин дом и в Александровска болница има Ден на отворените врати и такива лекции и консултации за желаещите (като нашите днешни мамички Simple Smile )

П.П. И една информация, за тези, които като мен не го знаеха: С две думи бебето да се храни на поискване, не означава да се чака да зареве и тогава да му се даде да яде, защото тогава е късно. А да се следи за предшестващи знаци - въртене на главичката, отваряне на устичка, плезене на езиче - всичко това е знак, че може би е гладно (преди горкото да се е изнервило и да заплаче Simple Smile ). Това на мен ми беше много полезно, за да ми се изясни картинката Simple Smile

Последна редакция: пт, 14 мар 2008, 16:46 от Pearly_

# 269
Цял ден отлагам. Все още не съм изчела всичко но за мамите от Варна
Утре в 13 ч на червения площад и отиваме долу на плажа да хапнем рибка и кайто иска бирка

Общи условия

Активация на акаунт