СЕПТЕМВРИйско бебче мило в мамино коремче се е скрило!

• 11 282
  • 302
  •   1
Отговори
# 150
Ха добър вечер и от мен.Само да се запиша.

# 151
Здравейте момичета.
Ето ме и мен в първия ден от 12тата седмица на... поредната ми бременност. Утвърждавам се като истинска септемврийка - имам син роден през септември 2006, лабрадор роден през септември 2007, съпруг роден преди 30тина години също септември и предстоящо второ бебе за септември 2008 - не е като да няма деви около мен  Simple Smile Във форума съм от 2005 година  Simple Smile, а за вашите вълнения попрочитах, но не се разписвах преди да съобщя по-официално /оказва се, че тук четат мнооооого хора  Rolling Eyes/
За състоянието ми към момента - порвъщам, а ако не повръщам ми се повръща... почти постоянно... нямам апетит и всички хране ме отблъскват. Предния път не беше чак толкова изразен този симптом... но се надявам, че скоро и това ще отмине  Praynig
Изследвания - до този момент са мивзели общи кръвни изследвания, влагалищен секрет и цитонамазка, а вчера ме боднаха и за БХС. За момичетата от София да кажа, че вече има опция като в другите държави рисковете от Даун и тризомии да се предвидят в първия триместър, а не в 16 седмица, както досега. Изследването е платено и се прави в Св.София на бул. България, където и възнамерявам да раждам. Дано всичко е наред.
На тема превенция и изследвания мога да напиша докторат така че ако имате въпроси с радост ще отговарям. Друга особеност при мен е резус фактора - отрицателен, а бременността не е първа или втора и малко ме тревожи - независимо, че ми е бита ваксина антиД гама глобулин. Много важно е да се следи дали има антитела в кръвта на майката - 3 пъти по време на бременността се взима кръв... В 16, 24 и 32 г.с.
За витамините - от матерната съм чувала не само добри отзиви. Започват д асе пият след 16 седмица и то в случай, че майката не може да наваксва с храна необходимите елементи и витамини. По-добри от матерна са витамините ПреНатал - на билкова основа - американски.
За сватбите - чудесни сте, а на предстоящите булки - сигурна съм, че с кореми ще са суууупер сладки. Аз през май съм кума, на също бременна септемврийка - та ще е забавно. Ще пусна и снимка от моята сватба.
Ох като за начало май много се разписах и за да не прескачате после постовете ми... ще се спра до тук. А и май ще  Sick

# 152
Добър вечер кокичета Simple Smile
Гледам говорите си за витамини и дуфастони... Аз досега не съм забелязала да напълнявам от някое от двете... Дуфастон съм пила и преди да забременея, не съм качвала килограми. А за витамините, аз си ги пия от първия месец още... толкова рано, може би най-вече заради моя организъм... като си знам начина на хранене на работа. Сега гледам да си мъкна храна, готвени работи разни, чат-пат салатки и скалъпвам положението. Пък и витамините за бременни са дозирани според нуждите на бременната жена и не мисля, че може да се получи предозиране.
Аз утре ще ходя на работа и на консултация, ще видя бебо пак! И без това съм притеснена малко за него след това боледуване... Дано всичко е наред и да е пораснал. И надявам се, най-после да спирам Дуфастона, плацентата трябва да се е образувала вече, нали ?
irinii, здрасти и добре дошла в нашите стройни редички   Hug

# 153
  • София
Да, значи Heart Eyes
Каза, че ние си решаваме, ама е силно НЕпрепоръчително при тези резултати Hug Heart Eyes
Благодаря ти за загрижеността, мила.  bouquet
Моля, няма защо! Hug На един хал сме! Аз утре трябва да звъня за моите резултати на М. Иванова, стискай палци!!!
Praynig Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed Heart Eyes

# 154
Иринче, видя ли, че беше напразно притеснението. smile3534 smile3502

# 155
  • София
Иринче, видя ли, че беше напразно притеснението. smile3534 smile3502
  Heart Eyes

# 156
Иринка-радвам се за теб Hug
irinii-добре дошла  bouquet
Дидка,vilistar-чудесни булки-браво Peace
Как сте тази вечер?Аз нещо не съм във форма.... Tired

# 157
  • София
О, една от любимите ми  afwitch гуш  Hug
то виж че и аз и снощи и днес съм буквално едносрична...нещо ми мързеливо smile3507

# 158
  • София
здравейте и от мен!  newsm51 имам хубави новини  newsm44 днес ходих при д-р Янкова - всичко е ок, утре сутринта отивам да ми вземат и кръв ... много се чудех дали да ходя за кръвна проба, ама викам - айде  Wink така и не можах да ги схвана... това ли е БХС  Rolling Eyes
dayana78, браво и за твоете резултати   bouquet ама на мен Янкова не ми каза нищо за витамини  Rolling Eyes Ама аз хич не ща да ги пия, за това си траех а! д-р Янкова се оказа моя съученичка до 8-ми клас  Joy
тя ми премести термина за 15.09. ама нека си стоя на 21-ви, така или иначе е малка вероятността да уцелим коя и да е от двете дати  Laughing
аз да ви кажа ходих миналата събота по магазините /а аз много мразя да правя това  #Cussing out особено като съм дебела  Mr. Green / и естествено нищо не си харесах. накрая, да не съм капо си взех един анцунг и сега само с него ходя  newsm78 ама пък ми е удобен  Simple Smile
и аз да ви пусна снимки от нашата сватба, че като гледам другите булки, а и бъдещите се разчувствах  Embarassed мноооого хубави емоции  са това Hug и аз хич не ядох, само тортата накрая  Grinning, изпила съм не повече от 2 чаши вино, а повярвайте ми - мога да се справя с далеч повече  Mr. Green
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=60441
little_sweet_didka, и нас ни венча същия поп  Peace а дали не се познаваме от БЕЛЛИССИМО newsm78 там работех до септември?

# 159
ама много хубави булки си имаме тук Simple SmileЩе взема и аз да кача някоя снимка от моите да ви се фръцна Mr. GreenВилистар,попа ,който ви е венчал го разпознах и чак после прочетох ,че сватбата ви е била в Пловдив Laughing-той венча и нас-на нашата сватба бая мрънкаше ,едва му разбирах като ми казва нещо ..ама беше забавно.
Муцката,изяде ли сладоледа?Черпи малко,ако ти е останал Flutter.Мен леглото пак ме зове...  sleepuuАйде ,лека сладурки

# 160
  • Бургас
Дани, аз го изядох...уфф..утре пак ще купя и ще ти дам:))))
Аз съм се излегнала и гледам тв. Свиркайте, ако има някой тук.

# 161
  • Бургас
adicted, мацко..вашите снимки,мила, саааа уникални..много ми харесахте двамката особено дето сте се снимали на Майорка до цветя все..или храстите онези красивите..сещаш се..ммм..блазя ви..всичко хубаво ви желая и пак да пътуватеее:)

# 162
Дидка,Вилистар,направо сте кукли..СтраШно сте красиви,Адиктед и ти..Дидка,специални комплименти zа роклята ти и иzобЩо тоzи червен цвят,стои ви чудесно на всички.Аz се жених бременна,но  си беШе хубаво,слава богу се чувствах чдесно,не съм имала проблеми.ВъzхиЩавам се и на снимките,колко са раzчупени и си мисля как на наЩе стоим на повечето като побити,ниЩо,че имахме фотограф,толкоz е имал въображение..За съжаление не мога да покажа,беШе преди 8г.и половина,раzбира се нямам ги на диск.Имаме си видеокасета,дето няма на какво да я гледаме вече Mr. Green.Трябва някой ден да вzема да дам да ми я направят нея поне на диск.Боже как zвучи,8г.и половина Crazy..Леле,как си минават годинките #Crazy

Последна редакция: пт, 14 мар 2008, 01:44 от desi manova

# 163
petka80, да body pump е този клас за който говоря. Аз го почнах точно като забременях и тъй като имам нужда от малко мускул, си продължавам. Аз съм на принципа - ако нямам дискомфот, всичко си позволявам. Не се пазя като че нещо не ми е наред, то тялото си го е измислило. Е, няма да тръгна да правя глупости, но и не съм болна.
По принцип казват, ако не си спортувал да правиш само леките неща и да не се насилваш. Но иначе можеш да си продължиш нормалното ниво на фитнес. Всички проучвания показват че при нормална бременост е много полезно да се поддържа фитнеса.

Вслушвай се в тялото и то ще ти каже кога трябва да промениш плановете. Не се насилвай много и не би трябвало да имаш проблеми. Аз поне така го давам и така ми е най-добре.

Булки, булки, какви сте красотни! Много се зарадвах на снимчиците и клипа. Това професионални фотографи ли бяха или роднини/познати?

Други Формула 1 фенки тука? Почва сезона днес тук в Австралия!

# 164
Абе фенки не, ама мъжо, ако можеше да се телепортира щеше да ви е на гости Mr. Green Това е единственият спорт, който той гледа и поне съм благодарна, че има хубава почивка и е през седмица Mr. Green Щото ако беше футболен маниак щях да изкукам Laughing
Аз заминавам за Плевен - пожелайте всичко да мине успешно Praynig В събота вечерта или в неделя сутрин ще се отчета Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт