Второкласник,вече съм голям!Таблицата смятам,за да знам!

• 24 157
  • 284
  •   1
Отговори
# 210
Вчера позвъних на госпожата от занималнята да попитам дали ще участват на Великденското състезание. Тя до този момент не знаеше за него  Shocked
Направо съм в потрес- явно в училището чакат специална покана за участие в състезание /това обикновено става 2 дни преди състезанието/, тепърва на бегом се събират такси за участие и декларации от родителите за съгласие за пътуване  ooooh!
Ужас.
Как могат да насърчават за домашните да се използва интернет /обикновено за творчеството на някой си там писател/, а не могат да ровнат и да видят графиците на състезанията, задачите от минали години newsm78
Искам Георги да ходи по състезания- колкото повече, толкова повече  Mr. Green
Не искам да се стресира по незначителни поводи /контролно, класно.../, а да претръпне...
Искам честичко да си сверява часовника с други, не по- малко можещи, и не по- малко знаещи от него деца. Сигурно в очите на учителките изглеждам свръхамбициозна, но сякаш на тема състезания съм  на олимпийския принцип.
За разсеяното- все едно за моят маймун го пишете. Много отнесено човече Crazy Да ми е жив и здрав!

# 211
Дидката, ние също ще ходим и на Великденското, но във В. Търново. Понеже е набрал инерция от Кенгуруто и е общо взето доволен от ІІІ-то си място там сега решава всеки ден по един примерен тест със задачи от Коледни, Великденски и т.н. подобни състезания, които съм му намерила в нета. Сам спомена, че ако преди Кенгуруто е решавал такива нямало да направи някои елементарни грешки.
Това, което мисля обаче е, че в тези състезания, изключвам само олимпиадите по математика, повечето задачи не са "математически", т.е. с тях не мога да му определя нивото по математика. Повечето са чисто логически и самите пресмятания са елементарни, важно е да се досети детето за начина на решение. От даваните от мен примерни тестове обикновено не се сеща за 3 до 4 задачи и сега се учим да ги представяме на лист. Отворихме си дори специална тетрадка за целта, където пишем и рисуваме как два броя гарги се равняват на три броя врабчета /да речем по тегло/ и при въпроса на колко броя врабчета се равняват 6 гарги без рисуване просто не можем да си го представим. Тук няма никаква математика. Има доста такива задачи. Чисто мислене са си.
Говорих с учители по темата и те също ми разясниха, че "печелившите" от тези състезания най- често се подготвят индивидуално по специални задачи. Задължителните такива от училище са абсолютно недостатъчни. Те са си направо различни.

Ели, в темата за зимните математически състезания тази седмица дадох информация за Великденското, виж и там, има и телефони за записване. Аз вчера звъних и записах моя Коко за 12.04.

# 212
Предлагам тук всеки да дава информация за каквито състезания е дочул, че ще се провеждат, не само по математика. Моят син иска да ходи на такива и по български, напр., само че нямаме информация за организирането на такъв тип за тази година.

# 213
Здравейте, искам да попипам какво е необходимо да се подготви през лятната ваканцията като уч. материал за втори клас?

# 214
  • София
Нищо няма нужда да се подготвя. Моите ги оставям да си изживеят ваканциите, защото те са дадени за почивка. Да ходят по горите, по градинките, по морето и да си отспят и да си отиграят. Ако ще ги пращаме научени защот изобщо да ходят на училище?

# 215
  • София и там където не се пуши
Здравейте, искам да попипам какво е необходимо да се подготви през лятната ваканцията като уч. материал за втори клас?

Ако нещо не е усвоило детето от първи клас, да му се помогне в усвояването. Ще ви дадат и задължителна литература за лятото.

# 216
Момичета споделям с вас тази петиция.Разбира се който желае.
Радостина,както винаги е права.Няма смисъл от предварителна подготовка,всичко с времето си. PeaceЛятната ваканция е за игра.Стига им цяла година учене. Wink

Последна редакция: ср, 02 апр 2008, 13:29 от ptica

# 217
Въпрос на желание и виждания, enikolaeva. Аз предпочетох по час на ден да отделя за четене и задачи, както и да си ходи на лятна езикова школа. Така за едно лято дръпна доста напред с материала и ІІ клас му е песен. Ваканцията е достатъчно голяма- има време и да играе достатъчно. Задължителната литература в по- голямата си част ще установиш, че сте я чели вече. Но детето ако наистина седне да чете само и една книга да прочете- все е нещо.

# 218
  Ваканцията си е ваканция. Време за игра. Ние си отиваме на село ,къпем се в реката, дивеем из ливадите, ако изяви желание да се занимава с нещо сам - добре дошло, но не виждам смисъл да се насилват нещата.

# 219
  • Майничка
Ваканцията си е ваканция, ама една-две диктовки, едно съчинение или 4-5 задачи няма да й развалят играта.
Профилактично, колкото да се поддържа във форма. Mr. Green 

# 220
  • София
Каква форма, сестро  Laughing Като свърши учебната година захвърлиха чантите и не погледнаха нищо цяло лято. Чак наесен извадиха каквото имаше в раниците. Добре, че не беше останала някоя забравена закуска. Оказа се, че нямаше кой знае каква загуба на знания и за една седмица влязоха в ритъм. Моят личен извод е, че ако детето за една година е натрупало стабилни знания няма как да забрави наученото за 3 месеца. Но кой както си прецени. В това отношения явно съм по-бунтарски настроена. Embarassed

# 221
Здравейте,за играта навън явно наистина зависи от квартала,при нас не е подходящо.
Нашата ваканция също е само 3,4,5и 6,но Павчо много се радва,че има поне 2 дни без сестричката/в четвъртък и петък тя е на детска градина/,защото малката наистина доста му досажда,все ходи след него и му дърпа и разваля нещата,с които той се занимава.

# 222
За лятната ваканция преди 2 клас синът ми имаше 14 книги препоръчителна литература и аз настоявах поне част от тях да прочете,с друго не съм го натоварвала.Резултатът беше 7 прочетени книги,но по много тарикатска система,измислена от него-1 страница чете той,1 баба му.Предполагам всички сме на едно мнение-бабите доста развалят дисциплината.

# 223
Цитат
Резултатът беше 7 прочетени книги,но по много тарикатска система,измислена от него-1 страница чете той,1 баба му.
  hahaha Искрено се забавлявах с това Mr. Green
Не че е невъзможно да се случи, но нашата баба отдавна не чете на Георги... Отделна тема е, че като беше 2-3 годишен направо и се схващаше устата да чете "Горската сладкарница" и други от сорта- поне по 2 книжки за приспиване в дните, когато е спал у тях  ooooh!
Аз също сам му чела много, и резултатът е налице- поне от 3 години нямам подобен ангажимент. Чете сам, бързо,  с удоволствие и по много  Peace

# 224
Честит рожден ден на Дани на Вече Петя!!!
     Tada nbirthday Tada Tada Tada

Общи условия

Активация на акаунт