Дъжд вали или слънце пече Юлчето е вече голямо момиче и момче.

• 13 135
  • 304
  •   1
Отговори
# 165
  bouquet Hug
Ех, много готино ми стана като видях дъгите Flutterи аз много отдавна не бях виждала!
Рони - явно много добре се отразява при баба и дядо на малката кукла! Хубаво е да гледа детето ти как сияе и се чувства добре. Правилно ли разбрах? - от вчера си на диета, пък -1,5кг???? Ей, ще взема и аз да почна newsm78 досега не се зарибих, защото мислих да постя, но нещо не се чувствам конфортно с толкова ограничено меню и пролетната умора. То верно, че като гледам и линийката на Амери, резултатите са прекрасни. ще се запозная по подробно и почвам....
Дидито - голяма сладурана малката! да е жива и здрава! А другата снимка - нямам думи  Peace прекрасно!
Ети- много  Hug на Венци и бързо да оздравява! айде, кафито като оздравеете
А сега да ви се оплача - днес пак съм при шефа. Отделът, в който работих от скоро са го трансформирали в консултативен център, с удължено работно време е и се работи на смени /от 6-14ч., 14-22ч. и редовна 9-18ч/ Close Аз не мога да работя на смени, защото мъжа ми постоянно пътува и няма кой да гледа Лъчи. Но нали е голяма фирма, нодявам се шефа да ми предложи нещо друго и подходящо. Нещо не се чувствам уверена сега да тръгна по интервюта за нова работа #2gunfire след това 2 годишно умствено затъмнение Sick
Пак щях да забравя да се оцветя, но се сетих в последния момент Crazy

# 166
Днес е благовещение!
 Хапвало се нещо зеленко за потичане на нова кръв ,коприва, лапад! Mr. Green

И божията майка разбрала че ще има син!

Благовещение e празник за всички християни независимо от традицията и църквата, към която принадлежат (православие, католицизъм, протестантство) и едно от най-големите тайнства в християнството. Според Библията на този ден Архангел Гавраил донася на Дева Мария благата вест, че тя ще роди Спасителя на човечеството, сина Божий Исус Христос. За него разказва Евангелието от Лука, глава 1, ст. 26-38.

Празникът е утвърден от Православната църква през VII век. В България празникът се свързва по-често с идването на пролетта и затова на този ден задължително трябва да се яде „нещо зелено" (коприва, спанак, лапад и др.) Според народните вярвания на този „благ ден" по-леко и бързо зарастват всички рани, затова най-често тогава се дупчат ушите на малките момиченца. През деня всяка отрова губи силата си. Стопаните премитат къщите и дворовете си и палят огньове, които прескачат, за да не пострадат от змийско ухапване през лятото. Поради същата причина жените не докосват игли, куки или конци. По Григорианския календар Благовещение се празнува на 25 март. Празникът се пада винаги през Великия пост и на него се разрешава риба. На празника празнуват всички с името Благовест, Благовеста, Благой, Благойна, Богдана, Богдан и други.

Имаме ли именници днес?Да са живи и здрави всички и да почерпят!

Аз на Юл не съм давала коприва ,дали ще яде на каша със сиренце newsm78Ама едва ли днес ще пробвам! WhistlingНякой ще пробива ли ушички днес?Ние нямаме още дупки и ще отложим,че и се възпаляват ушичките! Sad

Ее много хубави дъги,а другите снимки -нямам думи,и сега за Татито ще има ли ред  да се гушне до мамата! Mr. Green

Хайде хубав ден на всички!

Последна редакция: вт, 25 мар 2008, 09:49 от Eli83

# 167
Ети аз си знаех че нещо не е наред при вас.Пиша на скайпа,не отговаряш  ooooh!  ooooh! Скоро да оздравява Венци  Hug
Да си призная честно нещо не се доближавам до компа напоследък. Само тук влизам за набързо. Предпочитам да си играя с децата или да се въртя около кухнята. Пък и вечер Дидо, като окопира компа и няма мърдане  Tired
Де-си-Венци не е заразен. Има проблем с ушичките и го мажем с едно мазило. Иначе хремата ни е от яслата и си ни е постоянна вече от 4 седмици Crossing Arms
Eli83-коприва не съм давала. Лично на мен вкусът и не ми допада и не я готвя. Иначе лопош и спанак-редовно давам на  Венци.
ivka76-браво на Цецко! И ние днес щяхме да спинкаме на яслата и затова много се дразня, защото като се върнем пак ще трябва да ходим до обяд няколко дена ooooh!
jorjito-благодаря ти за хубавото кафенце! Добре ми дойде за разсънване.
Tizija-веднъж го изтеглих фотошопа, но го гледах като индианец компютър и нищо не успях да направя.  Tired Има такава тема в подфорума Хоби-Фотошоп.  Hug

# 168
Момичета,и в частност Наде,помагайте с фотошопа PraynigНалага ми се спешно да обработя едни служебни снимки,а идея си нямам от това чудо ooooh!Бихте ли ми пуснали линк откъде да си го сваля и малко насоки за работа!!!!!!??
Благодаря предварително!!!!!!!! Hug
пиши ми какво точно ти трябва ,ще помагам с каквото мога.Мисля ,че горе долу добре се справям  Blush

# 169
Здравейте, момичета!  Hug
Джорджинка, мерси за кафенцето.

Деси, това са резултатите от диетата. Започнах я на 23. 03.08., резултатите за сега са впечатляващи. Peace Но аз имам мнооого кила за сваляне и може би затова така бързо ги свалям първите. newsm78
Ели, мерси за пояснението за днешният ден. Майка ми по случайност днес е приготвила коприва. Но аз нали съм режимна и няма да хапна!  Naughty Много добре се чувствам, ям и отслабвам...е, нема друго такова чудо!  Wink Mr. Green

Ивка, браво на Цецко. Дано и занапред е все така, и най-вече да е здравичък!  Praynig Hug

Ети, бързо да се оправя малкото ти момче. Прегръдки от нас с Емата  Hug

Деси, успех на работата. Дано стигнете до някакъв консенсус с шефа ти.  Peace

Ема от няколко дни сама изявява желание да сяда на гърнето. Казва "ако", но не прави нищо. Немога да я накарам да стане от него, май на игра го удря повече.  Thinking

Приятен ден, момичета!   bouquet

# 170
Здравейте момичета! Позагубих се за малко, но ви четях.

Честито на всички, които са имали поводи да празнуват!!! Пиги, тортичката е страхотна. Твое производство ли е?
Честито Благовещение!!! На всички бременни пожелавам здрави и красиви бебчета!!!

Дидито, много хубава снимка. А това трето дете ли е на сестра ти?
И дъгите също са прекрасни!

Синеочка, голяма сладурка е Лора! Как хубаво си хапва сама. И успешно... Трябва да пробвам и аз с по-гъста храна, може и да се научим.

Деси, дано намерите изход, който да е най-удобен за теб!

Браво на Цеце, малко по-малко ще свикне.

Рони, и Гергана от скоро е почнала да казва, но след като е свършила вече работата в памперса. Дано скоро се сети, че трябва да се казва преди това.

Ели, казват, че днес се дупчат ушичките на момичетата, поверие някакво. Но аз съм решила да не слагам обици на Гергана. Мисля, че като стане по-голяма ще прецени сама дали и кога да сложи обици. Пък може да реши да сложи някъде другаде, не точно на ушите.
  Mr. Green

Последна редакция: вт, 25 мар 2008, 13:58 от Дю

# 171
Здравейте, юлски мами!
Аз една от четящите и по-малко пишещите мамита!  Embarassed
Днес реших и аз да се включа по темите. Относно гърнето Пламена почна да казва от доста време, и имаше период , в който един - два пъти на ден сме имали пропуски. Нещо й стана след това и чак като си свърши работата почва да тича и да вика "Бързо, бързо, ако!". Зори няколко пъти се изака в памперса, което не се беше случвало с месеци.Сега я забелязах, че до обяд чишка 2 до 3 пъти и през полувин час я слагам на гърнето, докато не се изчишка. Следобед пак й махам памперса след 5 часа, но тогава имаме повече пропуски. Важното е , че пак почна понякога да се усеща преди да пишка и ми казва.
Относно храненето също има желание да се храни сама . С вилицата е доста добра, но лъжицата понякога я обръща преди да я подаде до устата и омазва всичко!  Whistling
А ето  и една от последните й снимки:

Ушите на Пламена пробихме , като беше на 10 месеца. Не се усети какво стана и плака само докато излезнем от козметичния салон.

Последна редакция: вт, 25 мар 2008, 14:29 от mirostanka

# 172
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК МОМИЧЕТАHug

Аз съм давала на Киара каша от коприва и много и хареса, даже последния път излапа две панички. Днес пак ще правя, вчера купих случайно, без да знам, че е хубаво за днешния празник.
Ушичките, ще ги пробием на лято, поне така съм решила, за сега, пък да видим, кво ще измисля.

# 173
С малко закъснение.... Честит Празник , момичета!!!
Честито и на всички именници, със здраве да си носят името!   bouquet

Момичета ще дадете ли гласа си в тази тема? Трябва да се изберат най-комерсиалните картички, които ще се продават на Великденският Благотворителен базар в София!  Peace
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=278471.0

Приятна вечер!   bouquet

Последна редакция: вт, 25 мар 2008, 17:57 от Рони-Лимони

# 174
Ух, верно че днес е благовец. Какъв хубав ден, а ми беше толкова напрегнато и така се ядсвах.

Рени, незнам дали ги пращат болни, но  не се ядосвай за това защото то няма и как да знае човек кога тръгва да се разболява детето, а то още тогава е вирусоносител. Не вярвам че някоя майка ще си отведе детето когато е зле. Трябва изверг да е. А пък и в нашата май май не толерират такива работи. На мен така няколко пъти ми се обаждат на пожар да я взимам, само да се издриска или нещо друго, да не зарази другите дечица.

Лора е болна от вчера, кашля като магаре и аз за да не си взимам болнични пак, измислихме една сложна схема с Павлн и майка. Та днес и за това се ядосвах чий ... крепих та не съм в нас с нея.

Та по темата за яслите - като се обадих сутринта те казват: да, половината група ги няма, другата кашлят като магарета. Значи едно да е било и всички се натръшкаха. Така става обикновено.

Айде лека Heart Eyes

# 175
  • София
Здрасти и от нас,влизам за малко да се отчета само-честит празник на всички!Нека Богородица закриля дечицата ни!
Иначе и на мен днес ми е напрегнато-беше изписването на сестра ми,малко закъсняхме и тя се разтрои,цял ден е в депресия,боли я операцията и изобщо и на мен ми стана кофти..А малката е прекрасна!Да,тя е третото и дете.Има тинейджърка на 15,малкия на 2год.1мес.,и сега кукличката! GrinningДано скоро се възстанови и да не я боли толкова! Praynig
Благодаря ви за пожеланията за семейството и-те наистина много се разбират и обичат! Hug
Лека от мен!
п.с.Рони-картичките са страхотни!Как да избереш!

# 176
Честит празник и от мен, момичета!

Дидито, честита ви радост!Да расте здрава и слънчева малката красавица!
И сега как ще се споразумеят с баткото за цокането?Той без протест ли отстъпва едната гърда?  Grinning
Бързо възтановяване на сестра ти пожелавам!

За обиците мнението ми е като на Дю.Още повече, че аз самата съм с белези от дупки на ушите, а обици не съм слагала никога в съзнателният си живот.

Какви са тези диети бе момичета LaughingДа ви дам да погледате Мимата и ще видите как за 4 месеца се свалят 25кл. без фитнес и без диети Crazy

Всички картички наистина са чудесни!Мой безспорен фаворит, обаче си остава номер 5.Някаква магия има в тази картичка Heart Eyes

# 177
  • София
Здравейте,

Честито на дидито за новата племенничка, на Арлина за рождения ден и на другите, имащи повод да празнуват!

аз отдавна не съм писала, но все съм уморена и ми се спи. Ходих в петък на лекар, расте сакчето както си трябва, вижда се и жълто тяло в него, но сърчицето още не сме чули. Другият петък пак съм там.

Клипчето как папа Лора го пускам на Яна, дано и на нея й се прище да папа сама, обикновено само рови в чинията, а ако реши да слага в устата с лъжицата, ще е я компот, я айран, защо не й хрумва да яде манджа - не знам  ooooh!.

Яна доскоро основно глаголи използваше, аз все съм си мислела, че съществителни повече трябва да казва. Много дълги думи не използва, съкращава по свое усмотрение до 3-5 буквени  Simple Smile, например гото - леглото, гата - възглавницата, пон - панталон, бука - бълбука, гай - играе. Прави изречения от 4 думи, но с неин си словоред - Аня мама дава пие означава Яна дава на мама да пие (милото ми дете, как се грижи за мама  Laughing). Или пък Гамо кула пави Аня значи Яна прави голяма кула.
А какво диване е - научила се е да казва Гаднууу, като нещо не й харесва и е голям майтап. Не мога вече да й пробутам храна, която не харесва, да й пусна клип, който не харесва  Rolling Eyes. Как не научи някоя свястна дума  ooooh!.

Ние ходихме на куклен театър в събота, гледахме Трите прасенца. Беше около час и на Яна й хареса. Имаше достатъчно песнички, за да не й доскучае. Като пееха, пляскаше и се кефеше. Държа се много добре, няколко по-големи дечица без време си тръгнаха, защото се разреваха, но Яна си гледа до края и не искаше да си тръгва.
Пиги, извинявай, нещо не можах да се организирам да ти се обадя.

За килограмите какво да ви кажа, тъкмо ги посвалих и айдеее, пак нагоре. Какво да направя, като съм само гладна  Rolling Eyes.

Днес Яна как ме ядоса, от няколко дена сме без пропуски на гърнето, навън и на обедния сън също сме без памперс. Обаче днес колко пъти пишка в гащите и възглавницата си намокри даже  Close. Накрая за капак направи номера на Дая - наака се в гащите и като я питам Ака ли? и тя Не, не. Вече се ядосвам и от утре слагам пак памперс-гащите, то нищо сухо не й остана днес.

Хайде, чао, оцветявам и бягам  Grinning.

# 178
Добро утро.
Кафенцето от мен тази сутрин.  kaffeetrmker_2

Ние след малко тръгваме за София, да сложат последната ваксина на Ема.

Слънчев и усмихнат ден на всички!  sun

# 179
Синеочка знам че не можем да ги опазим.Но е факт че Гали 2-3 дни ходи,после 2 седмици минимум е вкъщи.Добре че има кой да ми го гледа  Praynig Да не говорим че нашата хомеопатичка забогатя от нас.Вс седмица поне по 1 път сме там  Confused Еми така ще я караме и дано скоро да изградят имунитет че аман вече  ooooh!

Бета надявам се бебебто да се развива нормално и да се види сърчицето скоро  Heart Eyes

Рони вие кога тръгвате с Ема?

Общи условия

Активация на акаунт