Дъжд вали или слънце пече Юлчето е вече голямо момиче и момче.

• 12 894
  • 304
  •   1
Отговори
# 225
Ели, ние не сме на кухня и никога не сме били. Както за баткото, така и за Ели всичко сама си й приготвях- сокчетата, пюрета, манджи. Сега, заради нея си промених изцяло начина на готвене, щото до скоро й готвех отделно, но вече ми омръзна. Всичко е варено с много малко сол, с малко подправки (но задължително без черен пипер) и олиото го слагам на края (да не е вряло много и да се окислило), без запръжки, но ако направя нещо пържено като кюфтета, филии, картофи разбира се, че й давам да си опита. Долу-горе два пъти в месеца яде нещо пържено. Аз даже фасул и леща не съм  й дала още. Един път й дадох грах и тя след това се размрънка като че ли коремчето я заболя. И на изхода грахът си беше още цял. Mr. Green Може и да не било от него, ама аз като си втълпих, че още не е готова и повече не посмях да й давам. На някой сигурно ще му се сторя странна, ама такава съм си. Всички ми казват, че вече трябва да й давам всичко, ама на още ме е страх. Понеже баткото не яде разни зелении и месо, а само кайма, салами и луканки, една моя близка роднина (няма да споменавам коя, че знам ли) ми заяви, че затова аз съм виновна- не съм го научила. За формирането на вкуса най-важната роля имала майката. Така ми каза тя. Не знам, може и да е права, но аз като беше бебе всичко му давах. Какви ли не комбинации от зеленчуци съм му правила. И месо задължително имаше. Вярно, че беше смляно, а после нарязано на ситно, но сега не иска да яде. Какво да го направя. Не желая да го тормозя, както тя тормози своите деца. Като каже, че трябва да го изядат, а те не искат започва едно щипане, едни шамари. Ааааа не мерси. Naughty Пък и аз си мисля, че затова всеки си има вкус. Не може да обичаме всичко. Всеки си има нещо, което не харесва. И аз не правя изключение. Отначало й се връзвах, ама вече не. Айде, мамчета искам да прочета и вашето мнение. Може пък грешката е да е в мен наистина. newsm78
Тиция, не говоря за Двореца, а за Гранд хотел Велинград. Доста мнения прочетох и накрая сведох избора до Двореца, Рич и Гранда, като това за Гранда надделя. Дано да посетим и другите. Половинката отначало доста се опъваше. Все му се струваха много парите. Отначало искахме да отидем с приятели, за да не сме сами и да не би случайно да ни е скучно, но всички отказаха точно поради финансови причини. В крайна сметка не съжаляваме, че бяхме сами. Всичко (нощувки, пътни и храна) ни излезе едно майчинство+детските за две деца, тоест 270 лв. За някои може да е много, за други малко, но аз лично смятам, че си заслужава такъв пълен релакс. Имаше 2-3 фъстъка на възраст колкото нашите и като ги видят много ми домъчня за беблата. Но после като ги наблюдавах, разбрах, че ако я бях взела, нямаше да е почивка, а търчане и нон стоп наблюдение, че за малко единия мъник се нагълта с вода и направо ми се изправи косата.
Днес ще се постарая да кача снимки. Peace
;

# 226
Ive,ние ходихме през август в Довреца и бях адски разочарована.Все пак си е стар хотел от татово време и просто реновиран добре,но нищо повече.Просто не си заслужава тези 120 лв. за една нощувка за това,което реално се предлага.Единственото,което наистина си струва е спа-центърът.Да не говорим,че се опитаха да ни надпишат сметката от консумация на басейна #Cussing outПоне ако бяха по-умни щяха да допълнят нещо,което обичайно пием и ядем,а не безалкохолни,каквито нито аз,нито мъжът ми пием.Кажи му балгърска работа и повече не го обиждай NaughtyСъжалявам,че не отидохме в Гранда,където е била Ани,но нямаше места за  това време.
Може да прозвучи малко префърцунено за някои,но все повече се убеждавам,че не си струва да се давата пари за почивка в България.За същите парички може да се отиде в чужбина и поне човек да има условия и качествено обслужване. В тази връзка,който е решил да ходи в циганския хотел на Доган в Девин,да знае че обслужващият персонал са абсолютни некадърници,които просто са от града и са нямали другаде работа. Twisted EvilА,наистина най-голямата цигания е че правят сватби под минарето до басейна и се получава абсолютно неприятно ти да се излежаваш на шезлонга или плуваш,а разни с костюми и кларинети да минават край тебе.
Ети,наистина е голям цирк с това ядене.В нашата ясла изнасят на всяка група табло за менюто за цялата седмица и родителите могат да видят какво ядат децата им.Та по този начин знаех,че днес ще имат домашна баница и само докато му казах,че ще ядем като на баба баницата и съществото си грабна якето да ходи на ясла hahahaВече дори не се обръща да ме целуне,а хваща госпожата за ръката и влиза вътре.Май лорка на Синеочка имаше такива моменти с обичта към яслата newsm78

# 227
Ани, според мен сина ти е доста голям вече, за да има свои вкусове, и да знае какво му харесва и какво-не. Не мисля, че грешката е в теб, това е отделен индивид със своите вкусове и предпочитания. Та аз я гледам Емата, хем е толкова малка, а вече има капризи към определени храни. Тя боб, зелен боб, леща и грах не лизва. Не й харесва и аз не я насилвам. А за това с щипането и шамарите....  Sick , ще остана без коментар. Да, важно е да се харанят пълноценно и здравословно, което поне на този етап се старая да е така. Но все си мисля, че тръгне ли на уч-ще каузата е загубена. Така, че давай го спокойно и се старай малката да се храни здравословно, пък с времето и тя ще обича повече определени храни както всеки един от нас!  Hug

пп. и аз мога да си хапвам луканка без хляб и няма да ми омръзне, въпреки, че не съм голяма месарка...не е луд сина ти  Mr. Green

# 228
Днес вече затретвам май.  Mr. Green
Добре, че баткото се върна по-рано днес, та да мога да кача снимките. На повечето снимки (да не кажа на всички  Embarassed ) сме или аз, или половинката. Така че ще ви са наложи да ни гледате щете не щете. rotfImbo постарах се най-сбито да опиша къде, какво, що, но ако някой има и други питания да не се притеснява да пита. Ще му бъде отговорено. Laughing
Да допълня, че ние сутринта след закуска се изнизахме и направо към спа-то. През това време хората влезли, почистили, заредили, каквото беше свършило, пренаредили хавлиите, както ги заварихме отначало и оправили леглата. И за капак върху моето легло ми опънали нощницата сякаш върната от гладене, която аз най-безцеремонно бях захвърлила. Като видях това и се спуках да се смея. Съжалявам само, че не направих снимка. Наистина таково отговорно отношение не бях очаквала.
Ох, Рони много ти благодаря за отговора. newsm51 Ако някой има обратно мнение нека сподели. Обещавам да не сърдя. Flutter Рони с послеписа си направо ми оправи настроението. Умрях от смях. rotfImbo
Леле още малко да си публикувам отговора, без да дам линка. Ето го. Приятно гледане.
javascript: ClipBoard('http://www.snimka.bg/album.php?album_id=231895');
Паролата е като на бебешките албуми.

# 229
Ании  потопи ни в атмисферата на хотела ,и като гледам много хубаво сте изкарали,блазе ви!Ще покажа снимките на нашто тати ,може да идем!

А за яденето съм на твоето мнение,питах за кухня дали ходите за да се засечем ако сте на нашата,май се е объркало и се е разбрал въпроса че е за всички,но карай де!

# 230
  • София
Ани, а как е паролата на бебешките албуми  newsm78 Присъединявам се към позцията ти за хранене на детенце, насилсвено нищо не давам  Naughty Но Цеце яде и много неполезни неща, май всичко яде и бобец и грах и всичко, викаме му Гаргамел голяма уста   hahaha Малко изпуснах нещата откъм здравословното хранене, като отиде при баба си, ама не се вдавам толкова. Още повече, че там се събират да играят с малко по-големи деца и всчко нещо хрупа и не става да не му дадат на Цеце  Rolling Eyes Но аз съм разрешила, щото толкова забрани и бях наложи на мама, като го дадох да го гледа, че тя се чудеше милата какво въобще и е разрешено  Crazy
Тиция, на мен Двореца си ми харесва, но всеки си избира  Peace
От 3 часа през нощта Цеце не е вдигал температура и аз съм доста по щастлива от сутринта  Hug
Хайде стига съм досаждала и аз днес, хубави събота и неделя, здраве и усмивки  Hug

# 231
Ето ме пак отново. Е днес много ме развеселихте.
Тиция и Ивка, пратих ви паролата преди минути на лични. Аз си мислех, че така ще е най-лесно. А пък и исках само вие да можете да ни се "наслаждавате". hahaha
И други, ако има да питат. Ще отговоря на всеки. Никой да не се притеснява.
Иве, радвам се, че Цеце е по-добре.Ха дано е минал зора. Да не ме разберете неправилно, ама и аз давам някои "забранени неща"- шоколад, чипс, бонбони и какво ли още не, но гледам и да се старая да не е постоянно. Деца все пак. Както и писах и пържено давам от време на време. Пропуснала съм да пиша, че печено също.
Ей, Бета не съм забравила, че днес е петък и очаквам да се включиш в най-скоро време с прекрасната новина.
Днес прекалих, ама нещо ме е хванала музата за писане. Пък и разни въпросчета все изникват. Та да знаете, че това може да не ми е последното включване за днес.
Целувки и бай.

Последна редакция: пт, 28 мар 2008, 15:30 от ANY79

# 232
Ето доказателство за децата гледани на "село". Прабабата е на 84 години. Всичко сама си прави - цепи дърва, копае, чисти и всичко друго за каквото се сетите:
http://images24.snimka.bg/005409371-big.jpg
Бузките червени, още малко ще се спукат! Рони, радвам се, че Ема се чувства добре!

Тиция, напълно съм съгласна с теб за почивките в България. Едва ли вече ще решим да почиваме тук. Всичките ни курорти са станали помийни ями  Close Не ми е кеф да гледам такива грозотии!!!

Ивка, дано се размине при Цецко!
Синеичка, хайде и при Лора да минава бързо!

НАН, Гергана малко на немски избива - вчера взехме цветни тебешири и аз обяснявам това са нови тебешири, цветни, хубави, а тя: нойе пиши (в превод нови тебешири, а на немски нов е neu). И да ви кажа (забравям вече месец  Embarassed) голям кеф е като излезем на разходка да пишем с тебешири. Честно ви казвам мога по 1-2 часа да седя на пейката и все едно нямам с мен дете. Голяма занимавка е за Гергана да пише с тебешири!

Ани, страхотно сте изкарали, пък и малко почивка на всеки е нужна.

Бета, пиши моля те как сте!

# 233
Ето ме и мен, сготвих 100 манджи...събота и неделя да не мисля за това.
Аз все още готвя на Данката отделно. Той се мръщи на доста от нашите храни или хапне 2-3 хапки и до тук. Не мога да разчитам, че ще се наяде. А и откакто започнахме диетата с мъжо наблягаме повече на салатките. Давам му от нашия боб и леща, много ги обича. Веднъж реших да пробвам след като смених водата на боба да видя дали лесно се маха ципата и от зрънце на зрънце...едно кило боб обелих. #Crazy Знам, че съм луда, не ми казвайте  Embarassed, вече го яде с люспите и без това ефект не видях, освен, че стана почти като каша и си загубих час и половина от деня. Crazy

Искам и аз почивка, дори и в бунгало някъде, нямам никакви претенции. Така сме се закотвили в София, че взе да ми писва. Чакам с нетърпение да се позатопли и всеки уикенд на някъде.
Ани, много са хубави снимките, хотелчето и вие разбира се. Wink
Ивка, бързо оздравяване на Цецето. Praynig Браво, че се подобрява! Peace
Асе, чак ме хвана яд, че изпуснах точно този момент от Форт Боярд...реших да мия чинии. Crossing Arms ooooh! Дано го качат на сайта, че явно не е било за изпускане.
Дю, малеее, верно какви червени бузета! Браво, браво! Hugи бабата си я бива Simple Smile

Ето ви едно съчинение за настроение:
http://kravata.kartichki.info/  hahaha какви ли ще ги пишат и наш'те маймунки след време...

# 234
  • somewhere over the rainbow
Ани, страхотни подробни снимки и разяснения! Аз мога само да мечтая за това и наистина се размечтах де Wink

Даяна вече знае как се казваме: мама Нана, тати Папо, леля Мими, вуйчо Диди и деди Цо /Цочо/, а тя е Дада. Бабите не сме ги учили още Sunglasses

От два-три дни Дая яде само сух хляб /аба/, така че при нас проблемът с готвенето отпада за сега Whistling

# 235
Ани, много добре, сте си изкарали  Peace Аз съм ходила два пъти в х-л"Олимп", служебно, по семинари  Mr. Green Големи купони, без мъжО - ама бременна с Киа, та хич не ми беше до спа и басейн  Mr. Green Но, има време, ще се наслаждаваме и ние на живота - млади сме  Embarassed Outta Joint
Дю, все едно гледам моята баба, пък малката къв сладур  Hug
Нани, да вземеш да дойдеш и у нас да сготвиш, че голям мързел ме е подгонил  Mr. Green
Киара, пък не може да казва "К", и като я питаш как се казва, вика "Тиара", или "Тиа"  Laughing  За яденето, ужас  Close Не ще готвено, аз се чудя кво да сготвя, то набива кренвирши, дето не се знае от какво са, ама нямам сила да се мъча да и натикам нещо в устата, че иска все сама да се храни. Сега поне на яслата съм спокойна, че си хапва готвено. Сутринта вика "бъзо,бъзо" бързо, че ще изпусне филията, за закуска. А като се събуди, все още си пие АМ.
За чипсове, вафли и разни чудеса, покрай каката уж гледаме да има ограничения, но не винаги се получава.
Изчезвам, че закъснях за яслата  Mr. Green

# 236
Amerie,аз предлагам Нани да мине и да разнесе малко манджи из къщята като социален патронаж,че и мен ме гони мързела да готвя EmbarassedДобре,че свеки дойде да вземе Алекс за почивните дни и донесе ,както винаги купичките с готвенко.Срам,срам за мен ooooh!Изобщо не ми е муза да готвя.Виж за чистенето,мога цял ден като баба Яга на метлата да бръмча с прахосмукачката и да мия.Майка ми едно време се бъзикаше,че мъжът ми ще умре от глад,но на чистичко.
Дю,направо страхотни бузета за щипорене. smile3508По тази тема,днес срещнах мой приятел и като ми показа щерка си с 3 месеца по-малка от нашите и тежаща 15 кг...направо се комплексирах,че не си храня чадото.

# 237
Amerie,аз предлагам Нани да мине и да разнесе малко манджи из къщята като социален патронаж,че и мен ме гони мързела да готвя Embarassed
Аз съм ЗА  smile3521
ANY79- и моето голямо момченце е капризно за храната, но в никакъв случай не бива да се обвиняваш за нищо. Почакай малко и като го подгони пубертета ще видиш за какво ядене става въпрос Shocked Гоги на моменти ми се струва, че може да ме изяде дори мен. Той тази година ще навърши 12г. и от миналата година започна да си похапва повечко. Иначе не обича месо. Кайма и мезета-да. Радвам се поне, че пушените месища ги обожава и поне от там си набавя необходимата дажба месо за деня.
И аз не мога да огранича Венци покрай батко му от сладкишите  ooooh! Уж Гоги се крие, но малкия хитрушко го засича от време на време  Joy

Последна редакция: пт, 28 мар 2008, 19:59 от eti_31

# 238
  • София
Ееех,Ани-и аз се размечтах!Откога искаме с мъжо да отидем някъде,но няма на кого да оставим малкия,пък и сега с паричките не сме много добре,но някой ден...Заслужавало си е всяка стотинка!
Дю-снимката от село е страхотна-колко са свежи и двете!
Иначе Влади яде всичко-яде от нашето.И аз готвя без запръжки и тежки работи,ако не му хареса нещо/което е много рядко/,не го насилвам.Мисля,че не трябва да се прави-както аз не обичам ананас например,и ще ми е много гадно някой да ми пъха насила в устата! Sick
чао засега!

# 239
Муцки, ето нещо съвсем прЕсно

ядат "труши" - круши, де  Mr. Green и гледат айдълите  Laughing
п.с. вашите мъници, гризкат ли си ноктите  newsm78 Мойта, хем и ги режа всяка седмица и ги гризе направо до кръв  Sad Имам, горчив лак от каката, дали мога да я лакирам?

Общи условия

Активация на акаунт