В очакване на нови попълнения - Чешки мами 7

• 19 288
  • 281
  •   1
Отговори
# 195
  • Linz
Момичета, влизам в темата ви с една молба. Сигурно сред вас има такива, които живеят в Прага. Търся един човек, на когото изгубих дирите- българин, Иво се казва, на около 40 год.  Беше ни семеен приятел, за последно го видяхме преди 5 год. Сега с мъжа ми сме решили да посетим Прага и търсих телефона му, но не мога да го намеря (сменихме си жилището междувременно). Ако някой може да ми помогне с информация, ще съм много благодарна!

# 196
  • Чехия
Ахой от мен.
Нещо никаква ме няма в писането напоследък, сега Верето спи та да драсна и аз ред два. Embarassed

Миленче, за млечния марципан, става много вкусен като бял шоколад, аз го правих с Адапте - Хаме ...На твърдост като го омесиш е доста мек и лепкав , точих го през кухненско фолио..След няколко часа фигурките стават твърди, но и ронливи ако ги смачкаш, след седмица още са вкусни дори и твърди  ...Като се покрие торта отдолу нали има крем той не позволява на чершафа от фондан да стане прекалено твърд...Ние ги опоскахме, а децата от празника само тях ядоха, я цветле, я животинче, а нещо друго.

Ели, как си ти, гушки на пупката. Hug Hug Hug

Момичета вече има постоянни полети до БГ дори и през зимата. на адрес http://www2.skyeurope.com/BG/Default.aspx
Ние вече утре почваме да стягаме куфарите и в понеделник дим да ни няма... Blush

Румката и Пети вече са в София така че дай Боже до 16.05 ще се видим и ще кача снимки.

За сега толкоз от Връхлаби..Поздрави на всички.

# 197
Здравейте, здравейте вси4ки, аз се загубих направо, но няма време за ПЦ.
Нашета баба днес си замина и ни е едно такова ...мъ4но и ску4но, а аз тепърва трябва да влизам в ритама си , както преди. Много ни беше добре с баба , но .... Децата цял ден плакаха, много им е мъ4но.
Ина4е гледам писането го няма никакво, то пове4ето май са си В БГ, времето се оправи и само на вън ина4е с  децата вътре не става.
Ваня вие сигурно ве4е сте готови за път и нямате търпение да си ско4ите до БГ?
 А останалите мами кога ще пътувате 4е забравих напоследък.
 Е, това е хайде хубав ден, ние ще ходим на разходка 4е да поразсеем сълзи4ките. Целувки Hug Hug Hug

# 198
Айде здрасти и от мен
тук е толкова хубаво времето, че изобщо никакви ни няма  Mr. Green
Онзи ден вече направихме малко тен, днес отиваме на запис до школки, Емата до сега ми ходеше на полу - частна - полу -държавна ясла, към един матерски центрум, но на майната си, надявам се тази година да я вземат, че школката ни е точно зад гърба на къщата - сама може да си ходи  Wink Grinning
Друго какво, до края на месеца съм активно работеща, после според зависи...
Поздрави
Ели

# 199
  • Чехия
Здравейте мамчета и дечица,
нямам мн.вр. ето снимките ако не стане името ми е radoslavaa , vinsent ми е паролата  http://www.snimka.bg/profile.php?view_album&album_id=246333   
Целувки и бадете щасливи newsm44 newsm44 newsm44

# 200
Ахой
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=246333
ей ги на Ради снимките
Ради
ама супер пораснала Рая ми се вижда  Party честито христианче   bouquet
Много са хубави снимките
Гледам бъгстер бутате, исках и Миленка да питам, тая количка ляга ли изцяло? и въоще доволни ли сте?

Днес се записах в породницата в Дечин  Whistling много съм любопитна ... дадоха ми сезнам какво да си нося...
Иринке нещо да допълниш като по прясна родичка  Grinning

# 201
Здравейте,

Ето ни и нас. Бяхме малко на Пилзен. Не знам дали смяната на обстановката, но София беше доста неспокойна първите 2 дена. Тогава отказа и да спи в количката и сега пада голям рев. Доспива и се, но не може да се отпусне и реве по 20-30 мин. Направо ми се къса сърцето и едвам издържам докато заспи. Мислих си, че като се върнем ще се оправят нещата, но не  Crazy На връщане от Пилзен голям рев падна и в колата, а на отиване спа без проблеми.  Praynig Дано да е временно и да отшуми, че в края на месеца пак ще сме за 10 дена в Пилзен.

Ели, аз бях понесла много неща, но малко от тях в действителност използвах. Лятото халат няма да ти потрябва, защото ще е топло. Там раздават нощници, но ти си носи и твоя. Последния ден се наложи да използвам мойта. Аз си носих сок от ябълка, но Мартин може да ти донесе всичко това по-късно. Бях си купила и крем БеПантен, но в кутията-подарък има малка тубичка, както и малко шише с вода. Това, което ми свърши работа беше мокрите кърпички за дупето да бебка и памперси, защото дават само 3 на ден, което не стига. Ако си в стая с надстандарт - в стаята има и хладилник така че може да ти донесат нещо. Аз първите 2 дена бях в обикновенна стая и това беше супер, защото другата жена ми помагаше първия ден докато се окопитя. После се освободи надстандарт и се преместих. Пак ми беше добре, защото условията са по-добри, могат да ти идват на гости твоите хора и да остават за по-дълго. Дори има опция някой да спи при теб. Банята също е под носа, докато общата ми беше на извесно разтояние. Зимата в общата баня беше студено, но лятото едва ли ще го има този проблем.

Ели, стискам ти палци за градината да ви приемат  Peace

За тази вечер толкова. Утре ако остане време пак ще пиша.
Поздрави и целувки на дребните сладури  Hug

# 202
Здравейте мами,

нас ни мъчат няколко зъбчета наведнъж и снощи дори температура вдигнахме, много гадно, все не пробиват, а са й бели и подути венците. На всичкото отгоре правят освежаване на фасадата на кооперацията и има майстори дори на терасите ни, все гледаме да сме навънка...

Ради - много са порастнали децата, а Винси си е цял мъж, дори личицето му се е променило ми се струва възмажал, големи са сладури и двамата Heart Eyes Heart Eyes

Ели - количката не е Бъгстър, а Бритакс Верве, няма напълно легнало положение на гръбчето, спуска се около 45градуса само. Ние още не сме я подкарали, защото Ванеса спи понякога и гледам да й е удобно, за сега си бутам КажуалПлей-а, пък в горещините ще сме с Бритакса. Мисля, че от Бъгстър-а ги различават доста неща(той примерно има легнало положение), но най добре е да си ги огледаш в магазина.

Ради - Рая спинка ли в количката и дали й  е удобно?

Иринке - това както го разправяш сигурно някое зъбче ви мъчи и затова плачка, дано да нямате проблеми Hug

Ванче, благодаря за подробното обяснение за фондана, може да се пробвам и аз за 1вата годинка с някоя торта, че не ми се купуват безвкусни купешки, но всичко зависи колко гости ще имаме и дали ще смогна с тая шушулка моята  chef

Ани, Доре, Руми, Ева - как са дечковците?

Другите бременелки как сте?

# 203
  • Чехия
Здравейте мамчета,
за количката Рая спи в нея но за по 15 мин.повече не.Тя по толко си спи през деня иначе нощем по 12-13 часа.Вече махна и нощното папу.
Ели в родилното носех един куфар с излишни неща,ще ти трябват гащи за след раждане от тия еднократните и тоалетни принадлежности.В Будейовица давет всичко мисля че навсякаде е същто.
За детската градина Винсако започва в една частна до нас-буквално срещо блока ни и имам страх да не си дойде някои ден сам че ще ги стелям учителките  #2gunfire .Незнам как ще стане-ние ходим заедно и в тоалетната та сигурно сте бъде рев до бога,но гледам да не мисля мн.за това.
Иначе ние сме добре,времето и то вече е хубаво,в неделя 30 го дават,Винси ми беше с конйоктовит та имах мааалко ядове,но вече сме пак в играта  Grinning
Е целувки от нас и хубав да е денят ви  newsm51 newsm51 newsm51  bouquet

# 204
Ахойте мами, както вси4ки вас, така и аз нямам много време за писане.Дени ве4е не ще да си играе сам поне за малко, все иска на вън , на пързалки, на люлки, абе иска с де4ица да е, и по цел ден сме наван. Има малко тен, а ръ4и4ките и бузките са му направо 4ерни. Миналата година на морето стана много мургави4ък-хваща тен бързо.
Ванеска ще завършва детска градина и сега постоянно ми пее песни4ки и казва стих4етата.Играе в танцовата на детската.
Когато имам пове4е време 6те пусна сним4ици, сега бързам 4е отивам да обли4ам Дени и отивамв за каката.
Целувки и поздрави на вси4ки вас.  love001  love001  love001

Последна редакция: чт, 15 май 2008, 15:29 от georgievacz

# 205
Здрасти банда

Иринке
а еднократни гащи и превръзки за майките има ли верно там... това съм го забравила даже...
Днес си купих една нощница ХХХЛ с копчета до корема почти за там...
Иначе Софи е вече голяма, и такива необясними ревове и кризи и аз си мисля че ще е от зъби вече... щом няма никакви други неразположения... спокойно го отдавай на зъбите Crazy

Ради
споко, той бързо ще свикне, поне Емата е много общителна, и щом има деца... не я търси  Whistling

Миленски
мерси, аз гледах на сайта им май... има един чешит от тази марка дето ляга гръбчето напълно... ама ще по зяпам още по чешките форуми дето обсъждат разните колички...

Една приятелка ми пусна смс, че посред нощите в 2. родила 4.тото си дете - всичките са през 18.м.- на дивана в хола... толкова бързо станало всичко... че тя си траела до последно, че не искала да ходи в хекарна в болницата, но изпуснали контрол над ситуацията, и мъж й и сестра й асистирали докато дойде захранка всичко било готово  Shocked Mr. Green

Последна редакция: пт, 16 май 2008, 00:01 от Eli_cz

# 206
леле Ели, тръпки ме побиха като прочетох за тази твоя приятелка Shocked Shocked, ами другите 3 дечица къде са били?

аз бях в болницата с контракции и офках, и докато се чудеха дали изобщо да ме приемат, защото ми бяха на рядко контракциите, до мен на монитор включиха една 25год. мацка, дето беше дошла с напъни с 4тото си дете. Докторката я попита дали не е мислила за антиконцепция вече, че на 25години с 4 дечица си е тежко, оная каза, че живота  е пред нея #Crazy #Crazy Е тая женица сигурно е родила за 3 бройки докато ги изброи...

За количката - те имат и нов модел, но незнам дали пада гръбчето, а иначе тази можеш да я ползваш с аутоседачка. Аз съм страшно доволна от КажуалПлея - голям кош, маневри, врътки, пада гърба, абе чак съжалявам,че купих Чикото и после Бритакса защото можеш да мина само с КажуалПлея ако знаех още в началото,че е толкова удобна
Така че, ти си знаеш най-добре и сега отдели време за да си прецениш кое ще ти е най-присърце Hug

# 207
Абе и тоя КажуалПлей трябва май да разгледам, аз все го имам като някакъв моден хит само, и изобщо никакво внимание не съм обръщала дори да видя колко струва и какво предлага и тн...

За децата, ами сигурно са спали, де да знам... за тях не стана въпрос... по нататък ще разказва по подробно надявам се  Grinning тази поне е вече на 31г., и всичко е планирано - та ужас, тя искала 5, мъж й 3. деца, накрая консенсуса е 4., ама каза че е ок, щото тамън станаха 2.момичета и 2.момчета - равновесие ще има уж  Wink Grinning

# 208
Здравейте хораааааа,  ето и нашето албум4е има нови фотки , ако някои иска да ни види  www.album.bg. паролата ни е deni_nesi.
При нас нищо ново ще подреждам летни и зимни гардероби, но ако успея от Дениско, 4е и той много иска да помага Naughty
Е, това е лек и хубав ден Hug

# 209
Ани
и име трябва да дадеш

Мацки
днес 10.г. от как съм се бракувала  Whistling Mr. Green
празнувам Тенекиена сватба  Mr. Green

Последна редакция: пт, 16 май 2008, 13:26 от Eli_cz

Общи условия

Активация на акаунт