Досадните реплики

• 120 905
  • 1 750
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Офф,толкова са много,че незнам откъде да започна,щото ние живеем при свеки и тези реплики са ежедневие,ужким бях свикнала,ама напоследък много се дразня вече.Например докато отида да му стопля пюрето,той плаче,че не обича да стои сам(става въпрос за 30секунди),тя веднага припка при него и аз чувам отдалече:еее,измъчихте това дете,начи...,или докато си обикаля с проходилката непрекъснато някой от тях го побутва,направлява,подвиква,въобще не го оставят сам да ходи...ох,много са като се сетя пак ще пиша!

# 106
  • София
Мама:
"-Ама как така не й даваш сок? Само на кърма 6 месеца??! А витамини откъде?" hahaha
"-Ама не може да не пие вода това дете. - Давам й, тя не иска. -Е как така не иска, нали ще й стане нещо! -Бе гледам вече половин година нещо й става..." Joy

Свеки:
"Леко е облечено детето, да не настине."
НО, тук е голямото НО към репликите на свеки. Веднъж не я послушах и бебка настина. Та сега много внимавам. То уж верно както си облечен ти, така и бебето, ама не е баш така. Rolling Eyes

В крайна сметка в повечето случаи, досадните реплики от близките са с добро чувство. Peace А и след началната еуфория покрай бебека, като се увериха, че няма да я уморя, вече ме оставят без много много поучения.

Щях да падна на онова като нямало зъбки още детето да го заведеш на зъболекар. За какво - да му ги извади навън ли? Joy

# 107
То уж верно както си облечен ти, така и бебето, ама не е баш така. Rolling Eyes
Илит,бебетата се обличат с един кат повече  Peace
Айде и аз като люта свекърва:"Обличайте си децата"  hahaha Joy

# 108
  • София
Илит,бебетата се обличат с един кат повече  Peace
Не и според лекциите на сп. 9 месеца. За единия кат повече важи само за новородено бебе, а новородено=28дни.
Абе и за това няма строги правила. Дечицата са различни, както и възрастните сме. Има зиморничави, по-устойчиви, други по-деликатни, други по-топлокръвни, по-закалени, по-болнави... няма точни правила. Затова най-добре е всяка майка да си разчита на вътрешното чувство, то обикновено не лъже. Peace

Айде и от мен една досадна: "Слушайте свеки!" Joy

# 109
Бебето ми когато беше само на кърма акаше на 4-5 дни веднъж. Лелята на съпруга ми един месец след като знаеше това и постоянно идваше да ми подарява разни бебешки разхлабителни  се обажда в неделя вечерта в 9 часа и изтърсва, че веднага трябвало да го заведем в бърза помощ, защото едно бебе, ако не акало 4 дни най вероятно щяло да умре.  Shocked
Идва ни на гости и детето е нетърпеливо да да го държат за ръчичка и да върви. Ема защо не съм го слагала в проходилката, само сме купували неща, които после не сме ползвали.   
Защо плачело като види непознат, изглежда не се развивало нормално затова .
От едно 19 годишно момиче, което желае да му стане кръстница:
-Трябва да те подложат на диета, много си дебел. Дебелако, по-малко трябва да ядеш.
-Много ти е малка п....а.( И това, когато сме им на гости пред родителите и сестра и)
Добре, че детето все още не разбира изръсените простотии. ooooh!

# 110
Айде и от мен една досадна: "Слушайте свеки!" Joy
Как да я слушам,като хукна да купува на детето кисело мляко,понеже не си ядяло банановата каша.Синът ми беше малко над 4 месеца и току-що беше захранен с каша.После пък,на почти годинка,реши да му подарява едни ританки,останали от баща му /мъжът ми/...Да не продължавам.

# 111
"Скучно ли ти е?"  Confused Crazy Rage

# 112
Много яка тема. Само че се вбесявам като чета как случайни хора си дават мнението за гледането на твоето дете. Очаквам съвсем скоро и аз да се включа с коментар по темичката Laughing

# 113
Simple SmileSimple SmileSimple Smile
и аз сте се включа, няма на4ин да не ви кажа на какво съм подложена Simple SmileSimple SmileSimple Smile.
  Първите дни след изписването:
  СВЕКИ: -Какви са тези памперси? То на бебенце не му е удобно. Аз предлагам да си го повиваме в пелени.
       АЗ:..............(без думи)  :crazyeyes:newsm78 Joy Joy

За прането на бебо:
  СВЕКИ: -Как така в пералнята? И този омекотител... ще перем на ръка!!!
         АЗ:..............(без думи)  :crazyeyes:newsm78 Joy Joy

Бебо пла4е:
   СВЕКИ: -То бебето пла4е заради теб. Ти си виновна, 4е ....(дрън дрън... за световния глад, за войната в залива....) За да оригне бебо го тупаи по дупето.
        Аз: Взема6 си 4анти4ката и багаж4ето и си отива6 у вас.  #Cussing out #Cussing out #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 114
  • София
Ясно-безброй безумни реплики!Чудя се като стана на петдесет и кусур години дали ще повтарям едно и също до припадък? newsm78Сега ми е смешно и забавно-ама старост нерадост! Joy

# 115
Е,момичета да споделя и аз.Каката ми е с щръкнали ушенца,като татко си.Та среща ни на улицата непознат мъж и започна да ми обяснява:Как може да допусна такова нещо?Да и лепя ушите с тиксо!Да и слагам стегната лента....и т.н.  Оцъклик се и му пожелах приятен ден.Водих каката при специалист и той обясни,че това е ген и дори и да се направи операция не е сигурно дали ушенцата ще се приберат.С две думи ни посъветва да не рискуваме.Дотук добре.Успокоих се.Мина време и пак този непознат мъж ни среща в квартала.Пак обяснения какво да правя ......Не се сдържах този пък и му се развиках и аз.  Mr. GreenМлъкна,подви опашка,като куче и отмина.И до днес,като се срещнем из квартала се гледаме изпитателно без да обелваме дума.Дано съм Ви разведрила с писаното и сте се посмяли от сърце. Grinning

Последна редакция: чт, 20 мар 2008, 10:49 от kiroveni

# 116
Леле,от сърце се смях на някой изцепки..наистина в повечето случАй то си е за смях през сълзи....ама има страхотни hahahaкосмически забивки!!! Mr. Green
  ГОТИНА ТЕМА Peace

# 117
когато излизаме на разходка с бабите - най-ужасната досада, която ми се налага да преживея.
Майка ми - лайтмотив - студено е - обикновено при 30 градуса през лятото - настоява да облечем децата с потник, тениска и жилетка плюс шапка. Приготвя и тон резервни дрехи в случай че се застуди примерно до 29 градуса. Не дай си боже да се намокрят или изпотят. Веднага биват прибрани !с такси! и това е съпроводено с мрънкане - как съм си играела с тях - т.е. подценявам сериозността на арктическия летен студ.Добре че се виждаме рядко.
Свекърва ми - постоянно им бърка имената с имената на други деца в рода.И при всяка осъзната грешка(не ги осъзнава често за щастие) разказва едни и същи истории за собствените си деца като били малки.

# 118
Речник "Свекърва - Български"

чонки - ръчички
дуби - стои
мамбо - храна
от оноде - в другата стая
одеве - преди малко

Всичко това ще бъде предадено и на детето ми

# 119
  • Пловдив
оф и аз се смях от сърце........ Mr. Green не че при нас е по различно,макар че определено не ми осаждат,имам само свекърва и свекър(наще са починали )може би всички баби идядовци са много повече притеснени за внучета отколкото са били за децата си,но мойте поне не ми досаждат много,чувала съм свеки да коментира с роднини че помага,ама ни е оставила ние да решаваме как ще го гледаме,че на нея и  било много досадно когато майка и все и давала акъл как да си гледа децата......помни жената......е не че и тя не е имала изцепки,май повечето случаи съм и несъзнателни,не се усещат какво да ги правиш от възраста ще е.......дано само след време и аз като стана свекърва да си спомням  Joy
Иначе върха беше като имахме зверски колики  първите три месеца,то не стига че от 24 часа сигурно по 20 ми висеше на циците,ама тя като го чуе да реве и хвърчи на горния етаж с репликата......"ДА НЕ Е ГЛАДЕН........" Simple Smile
А най-великото беше,ако съм искала да му слагам сол във водата да му се стегнела кожичката.....може да са го правили едно време,ама аз сега...... no

Общи условия

Активация на акаунт