Досадните реплики

• 120 938
  • 1 750
  •   1
Отговори
# 1 650
  • София
Ходим в тях само след покана от тяхна страна и след уточнение на ден и час. Ходим доста рядко, примерно веднъж в месеца, след което те очакват ние да им върнем поканата, т.е. ние да ги поканим. Да, връщали сме поканата, но не винаги, все пак гости не се канят, за да им отидеш след това ти на гости!

Преди искаха ако може през вечер да сме в тях, но аз от началото казах НЕ, една от причините тогава беше че съм много злояда и капризна по отношение на храната. какво да направя такава съм си от дете и не искам те да се съобразяват с мен, затова предпочитам аз да си направя вечерята. Обясних им. че не ям много неща и че съм злояда и че ако откажа да им ям мусаката с патладжан, не е заради това, че искам да ги обидя, а защото не ям патладжан. А те се нацупваха, приемаха го като лична обида, почваха да ми говорят като на дете - ама защо не ям това или онова, ама да си опитам само, защото е много хубаво, набутваха ми чинията в носа да го помириша и т.н.

Вижте какво не казвам, че аз съм ангелче и че нямам трески за дялане, вероятно те разсъждавайки от тяхна страна виждат много кусури в мен, които може би искат да променят, но май и не искат да се съобразят.

# 1 651
Нямах намерение да те обвинявам в нещо, deni. Peace Помислих си, че ако вие ходите у тях без покана, може би те очакват същото, когато идват у вас. Но както виждам, нещата не са такива.
И само да споделя, че моята свекърва не ни е канила никога у тях. Ако се е случвало да отидем до апартамента и е било инцидентно, ако мъжа ми има да си вземе някои неща или нещо такова. Нито внуците си е посрещала, нито по Коледа, Нова година или Великден. Винаги те със мъжа си в нас, когато им скимне. Обяснението и винаги беше "ние сме възрастни хора, какво да правите у нас" , дааа, мноооого възрастни на 62-65 години, когато синът ми беше малък......абе, ужас,ужас,ужас....

# 1 652
Колкото и грубо да звучи,реших си проблема с досадните реплики като просто се дистанцирах напълно.Нито си говорим,нито имаме какъвто и да било контакт с родителите на мъжа ми.Винаги съм се чудела на такива отношения,винаги съм била на мнение,че родителите-хубави,лоши,трябва да се уважават,да се разбираме.Разбира се,че сме различни хора и много неща не харесваме едни в други,това е нормално.Наистина съм се старала ужасно много за тях,опитвала съм се по всякакъв начин да намерим общ език,да се харесам.Накрая се оказа,че аз съм на-лошата майка,снаха и съпруга на света и че синът им е ужасно нещастен,че е с мен.И реших,че съм направила достатъчно и има неща в живота,които не се преглъщат.Вече не съм обидена,не съм сърдита,дори огорчението започна да отминава.Но спрях да крия факта,че не-не се разбираме и да,разочаровах се ужасно.Смятам за правилно да подържаме хладни и учтиви отношения-като мярка за самосъхранение,защото не искам пак лицемерие и не искам да чувам колко съм ужасна.Само се моля това никога да не се отрази на отношенията на мъжа ми със семейството му и на децата ми с баба и дядо.Те да деца-хубави,лоши-каквито и да сме-трябва да имат прекрасни спомени от тях и така ще се чувстват сигурни.
Така че,момичета,понякога просто си помислете-заслужава ли си?Който и да отсрещният с досадните реплики,заслужава ли си да ги търпите???

# 1 653
ira_d ,браво на теб!
Аз имам много материал за темата,обаче сега нямам време пък и още ме е яд,че ме подложиха на невероятни шантажи за името на детето,без въобще да се интересуват,че е живо и здраво и т.н.,направо ме загризаха за името и то още докато беше под въпрос аз дали ще оживея.Та,все още не мога да го погледна това откъм забавната страна,така,но обещавам да пиша пак.

# 1 654
И двете ти деца имат прекрасни имена! Така че няма за какво да съжаляваш,но пък можеш да си направиш извода що за хора са и да приключиш.Родителите на мъжа ми не са лоши хора,напротив.Просто не можаха да преглътнат съществуването ми.
и за да не излизам от темата-това,което ме дразни изключително много са всички реплики,които се стараят да наложат мнение,изкарвайки моето некомпетентно-и то за децата ми

# 1 655
  • На морето!
Малко офф, извинете
just_an_ODDalisque, честита ви втора рожба! Липсваше в тази тема и скоро се сетих за вашата история.  bouquet

# 1 656
аууууу да ужасно е!!! свекито е по4нала да ми натяква и налага мнение още след раждането ...даи му сок, време е да пие сок, кога ще му дадеш сок...и така 3-4 мсеца докато не дадох по мое усмотрение..после се по4на даи му пюре...сега време е за проходилка...свари му картофи...що го мъкнеш по лекари!!!!! последното е прясно имахме проблем с мускулния тонус и реших да се консултирам с невролог-мале ко се по4на!! - в о4ите ми каза , 4е съм луда и само мъкна детето ненужно по лекари. а тя на вси4кото отгоре познавала лекарката и знаела за нея, 4е и тя е луда, некомпетентна и била злобно 4ове4е.....жента се оказа доста добър специалист и ни препоръ4а гимнастика......... другото което е като доиде в къщи и по4ва да събли4а детето и да проверява да не би да е подсе4ен на дупето или подмишниците или му рови из ушите...все едно съм неспособна да се грижа за него,......... а наи-мразя като по4не да му говори ама аз да 4увам от рода на - те не те ли вземат на ръце бабо? те не те ли друсат бабо? не не те ли хранят бабо?те не ти ли говорят бабо?аъъъ бяс ме хваща!!!!!!! имам още много да говоря ама аиде да не ви оттег4авам:)

# 1 657
Аууууу,това би ме подлудило! Когато се роди малката си спомням,че свекърва ми й казваше "Държат ли ми те,миличка,права,че да те заболи гръбчето",но предполагам,че е нормална реплика от баби-на всички им се струва,че сме некомпетентни /държахме малката през рамо,защото само така се успокояваше/.Но твоята ситуация би ме изкарала извън релси.

# 1 658
Страхотна тема. Има хиляди реплики за цитиране. Това на кого ще прилича детето и винаги да е облечено  са култовите при нас.  Последното, което ме влудява е "вундеркиндезирането" на моето съвсем обикновено момиченце. Тълкуват нейните детски непринудени реакции като сложни изпълнени с разум действия, което е невъзможно. Дете на година не може да мисли толкова глобално, кактохсе иска на бабите, но почнах да свиквам! То след хилядите обаснения се притръпва! Simple Smile

# 1 659
  • София
То след хилядите обяснения се притръпва! Simple Smile

Да,права си и май това е най разумното решение.

# 1 660
При нас е обратното. Най-много мразя като ми кажат: "Това са деца - не трябва да им се угажда" и това в ситуация, когато на малчо му се спи, а сме на гости у тях и още не е готов обяда (например към 14ч.). Когато бяха мънички си носех за децата ядене като ходим на гости у свекърите, за да мога да ги нахраня към 12 и да ги приспя, а после да обядваме към 16 ч. защото те така са свикнали и не искат да променят това. Даже ми се сърдят защо не ходим често, е как да ходя като след всяко посещение - режимът им отива по дя.....те.

# 1 661
Като гледам репликите на свекита имам чувството, че поне няколко от вас са женени за моя мъж  Mr. Green
Бисерът беше, че щом съм родила секцио това не било раждане. Чувала от познати  Wink които раждали така, че после не си обичат децата. Ей това секцио и тя и свекъра ми го омърморваха месеци наред, после забравиха.
Сега бабата е в чужбина и 2-3 месеца не се беше сетила да звънне. Та наскоро ни потърси по скайпа - 1та реплика беше "детето стана ли 15кг?".... тя няма и 12кг.  После гледайки на камерата веднага разпореди да я преоблечем, че така не и било удобно да играе /с грейка без ръкави/.  
Но като цяло, за моя радост и изненада вече не се меси.... да видим като се върне в БГто дали ще си навакса  Joy

# 1 662
аз родих със секцио и по-голяма глупост от това , 4е жените раждащи така не си оби4ат децата, не бях 4увала!!!!!!!!!!а това за дрехите е редовната реплика - в къщи поддържаме температура 20-22 градуса , а ме карат все плетени жилетки и терлици да слагам на детето...което аз не правя когато ги няма Simple Smile))))))))

# 1 663
аз родих със секцио и по-голяма глупост от това , 4е жените раждащи така не си оби4ат децата, не бях 4увала!!!!!!!!!!а това за дрехите е редовната реплика - в къщи поддържаме температура 20-22 градуса , а ме карат все плетени жилетки и терлици да слагам на детето...което аз не правя когато ги няма Simple Smile))))))))
Моята свеки е модерна и за дрехите е точно обратно. Все сме навличали детето, трябвало по тънка блузка да стои, а да усилим парното. Да, но това са съвети по скайп .... а тук бяха минусови Т.
Друг бисер- бяхме оставили детето за 1 час,  връщаме се - предава ми малката  напарфюмирана ... бебе на 3м.
Нещото, което ме влудяваше тотално беше неконтролируемата мания за пазаруване на дрехи и обувки. На дете на месеци му вземаше дрехи за 2-3 годишно, ей така да има... да се чудя къде да слагам камарите. Половината прескочиха сезона и останаха необлечени. Ако искате вярвайте, но нямаше календарен ден без 2-3 нови блузки, рокли, пижамки... Мъжа ми постоянно се разправяше с нея да престане и тя тържествено обещаваше, че е за последно... В един момент наистина спря и аз се учудих...докато не хванах мъжо тайничко да пренася и да крие по гардеробите  Mr. Green а после се правеше на ударен "ама това не е ново, ти си го забравила".
А какво кокорене ставаше, ако занесем детето да го видят и не е в "нейни" дрехи!!! "Аууу това откъде и е, не съм го виждала".

# 1 664
Моята пък свекърва ми мъкнеше чували с дрехи за износване, не знам от къде ги намираше (от незнам кого си), всички отиваха по домовете за сираци без да обяснявам, че не искам децата ми да носят дрехите на незнам кого си. Хитът беше когато изрови ританки на мъжа ми и ми ги донесе, пощурях ... ама какво да ги правим, нали са отгледали мъжете ни, трябва да ги уважаваме.

Общи условия

Активация на акаунт