ОКТОМВРИЙЧЕТА големи плуват в мамини кореми

• 11 133
  • 290
  •   1
Отговори
# 210
защо да нямаш?
аз съм в 12 г.с. и имам... в смисъл ще ми се водят март, април, май, юни, юли, август... и от септември ще си пусна тези 45 дена, които ще са по-малко... около 35 ама предпочитам да ги изработя тези 10 дена, за да ми се води и август... за да си имам пълни 6 месеца .... и на мен няма много много пари да ми останат след тази гимнастика... ама ще легна малко на таткото, после ще компенсираме    Rolling Eyes
уф не знам... аз сега забравих, че се водя на половин работен деннн......... това да не ме спъне? уфффффффффффф
трябва да говоря с нашия счетоводител... явно в понеделник ще съобщя на шефа за бебо  #Crazy Embarassed Embarassed

# 211
Сев, май защото ще е самоосигуряване при теб и има по-висок процент някакъв, отколкото ако ми се води че взимам 2000 лв. заплата  newsm78
не знам... аз тотално се обърках... уж чета... уж разбрах нещо и после пуфффффффф нищо  newsm78 newsm78 #Crazy Crazy Crazy
да бях станала една счетоводителкааааааааааааааа, сега щях да се развихря и да получавам милионите Simple Smile хахахахахахахахаахахахах  hahaha

# 212
Осигурявам се на 1000 лв. и сумата, която се внася е около 400 лв. По закон работодателя внася 60% от тях, а аз 40%. В случай че се само-осигурявате, като управители на фирми (ООД, ЕООД, ЕТ и др.). процента за майчинство е по-малък от 90%. 90-те процента са само за тези, които са на постоянен трудов договор и се смятат последните 6 месеца преди да излезете в майчинство. т.е ако последните 6 месеца сте със заплати 500 лв., че получавате 400лв от НОИ. Мисля, че за заплати от порядъка на 2000лв изведнъж за последните 6 месеца, НОИ може да нареди пълна проверка на цялото счетоводство на фирмата.  #2gunfire

# 213
Момичета, не се лъжете. Осигуровките върху 2000 лв брутна заплата са :
- за сметка на работника - 434 лв
- за сметка на работодателя - 410 лв
Общо стават 844 лв.
Не знам да има работодател, който да поеме осигуровките /които са за негова сметка/ при положение, че ще излезете в майчинство и няма да има полза от вас.
Може да ми вярвате. Счетоводител съм от 8 години и в момента работя това.
Ако имате някакви въпроси, можете да ми ги задавате. Ще се постарая да ви отговарям, но предварително се извинявам, че рядко влизам в сайта.

# 214
Поля75, аз горе-долу съм поразпитала, но не бих отказала още едно мнение. Аз искам да се самоосигурявам в доброволен пенсионен фонд на ок 1000 лв. Казаха ми, че и дори самоосигуряваща се ще взимам 90 % от тази сума, ако внасям за 6 м. Можеш ли да ми кажеш на 1000 лв колко трябва да си внасям, някъде около 400 лв.? И дали мога да ги внеса със задна дата?
Благодаря ти предварително!  bouquet

# 215
Момичета, не се лъжете. Осигуровките върху 2000 лв брутна заплата са :
- за сметка на работника - 434 лв
- за сметка на работодателя - 410 лв
Общо стават 844 лв.
Не знам да има работодател, който да поеме осигуровките /които са за негова сметка/ при положение, че ще излезете в майчинство и няма да има полза от вас.
Може да ми вярвате. Счетоводител съм от 8 години и в момента работя това.
Ако имате някакви въпроси, можете да ми ги задавате. Ще се постарая да ви отговарям, но предварително се извинявам, че рядко влизам в сайта.
Аз искам да те питам като съм майчинство сега и само 2 месеца ще имам преди новото как ще се изчисли в смисъл ще взимам 90% от това което взимам в момента ли или....? Незнам дали ме разбра ама и аз хич не съм наясно.И по добре ли е за двата месеца до новото майчинство да си пусна неплатена отпуска за да не ми се намали дохода.Незнам как се изчислява Embarassed

# 216
Вноските върху 1000 лв са 422 лв / за работник 217 и за работодател 205/. Болничния за бременност и майчинство се плаща 90% от средномесечния доход за шест пълни месеца назад. Т.е. Ако излезеш в болничен м.март /за бременност и майчинство трябва да е болничния/ се включват месеците от септември до февруари. Със задна дата не може да се внесат.

# 217
Мерси мисля че разбрах надявам се Embarassed

# 218
Поля75 мерси...
аз сега намерих един калкулатор http://www.kik-bg.com/bg/calculators/payroll_bruto.php?kik-bg=e7 … 09d325893ed4ab3e4, и видях какви са вноските и по колко е за работодателя и по колко за работника Simple Smile
видях че за да получавам около 1000 лв. чисто (около1200 бруто) трябва да внасям около 550 лв. на месец
като около 500 лв. ми е БТВ на месец... значи малко повече от половината около 300 лв. ще трябва да си довнасям, за да получавам 1000 лв. майчинство Simple Smile Поля75 така правилно ли съм сметнала?
еми значи пак ще разчитам доста на таткото, защото няма да остават много пари, но предпочитам после с бебо да разполагам с повече доходи... сега двамата с тати можем да ограничим излизанията Simple Smile

# 219
Ще се вземе за база двата месеца, в които си на работа /ако са пълни месеци/  и четири месеца от майчинството /по 220 лв/. Моят съвет е да си отработиш месеците или да си вземеш платена отпуска / имаш право за времето през което си била в майчинство/. При неплатена отпуска базата за двата месеца е 240 лв. При платена - сумата върху която те осигуряват.

# 220
Ще се вземе за база двата месеца, в които си на работа /ако са пълни месеци/  и четири месеца от майчинството /по 220 лв/. Моят съвет е да си отработиш месеците или да си вземеш платена отпуска / имаш право за времето през което си била в майчинство/. При неплатена отпуска базата за двата месеца е 240 лв. При платена - сумата върху която те осигуряват.
Благодаря ти обаче работата е такава че аз тогава ще съм в 6-тия месец а съм сервитьорка и не мога да работя ще се опитам да уговоря шефа да ми даде платена но нз дали ще е съгласен защото се бяхме разбрали че няма да имам претенции за платените отпуски но като дойде време ще говоря със счетоводителката
И да питам базата за двата месеца общо ли е 240 или на месец по 240

# 221
На месец е 240 лв

# 222
Момичета я помагайте.А аз като не работя тъйкато съм в чужбина и сега ще си идвам в БГ където смятам и да родя живот и здраве, въобще ще получавам ли някакво майчинство.А кой всъщност плаща майчинството работодателят ли или държавата.Моля да ме светнете по въпроса и към коя институция трябва да се обърна.

# 223
Държавата изплаща майчинството, затова някои работодатели се съгласяват на такива врътки... иначе ходи накарай някой да ти плаща повече пари докато си майчинство заради сините ти очи  hahaha

# 224
Ами значи и с неплатена ще съм добре мен ме осигуряват на минимална.Последния договор който подписах е за 180 лева Sad

Общи условия

Активация на акаунт