Примерна схема за захранване 6

• 49 403
  • 586
  •   1
Отговори
# 195
  • под дъгата
В_и_В_и, за закуска в 6-7 ч кърмя, а за тази към 10 ч давам грис, кускус, овесени ядки с някакъв плод, попара, каша, отскоро и кисело мляко с бисквити.

А не знам защо да е груба грешка бульона да се дава с биберон АМ с лъжица ли го давате newsm78

Ами аз все още кърмя, не ми се е налагало да давам АМ /с шише, но съм ползвала за някои пюрета или като приготвям грис или кускус/. И все пак би било грешка, защото е препоръчително детето да се научи да яде добре с лъжица, както и да пие от чаша, особено пък едно едногодишно дете. А на вашата възраст бих предпочела да дам бульон от чаша с накрайник, отколкото с биберон, но само в случай че не се справя с лъжицата  Simple Smile

# 196
аз пак с нас ще ви занимавам  Embarassed
озадачи ме една тема от съседния подфорум - че педиатърка казала, че на 7-8 месеца не трябва бебето да пие повече от 500мл мляко  newsm78 гледам, че на нашата възраст почти всички отдавна са заместили 2 хранения, а сега дори и закуска започват да дават. та се чудя аз да не греша че толкова малко друга храна давам.  newsm78 ето я темета, там съм написала ние как се храним http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=279636.new;topicseen#new

# 197
Buba Mara в такъв случай давай от чаша в накрайник, ако пие от сламка защо не и от сламка. Ние сутрин и вечер млякото го пием от биберон но иначе сокове и вода от сламка и чаша с накрайник. Всяко друго хранене е с лъжица и бих казала ще се справя добре

# 198
Въпрос за елдата - като я накиснете, след това изхвърляте ли водата, в която е киснала?

# 199
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
deni_k, защо се изчервяваш? Дъщеря си записах на кухня като навърши 1г. Някой ще ме критикува ли? Laughing
Незнам дали ще ни хареса кухнята, вчера основното не го ядохме. Мазно е доста, да не говорим, че супите са застроени и с белтъка. Успокоявам се с това, че вече сме на 1 година.  И  все пак трябва все някога да преминем на обща кухня. Извинете, че разводних темата.

# 200
# 201
Дени,като спомена за белтък,някой можел ли да ми каже от кога може да се дава цяло сварено яйце? Rolling Eyes

herelina,според мен не грешиш.За мен това с повече от 500 мл мляко са си глупости.И какво точно ще му стане на детето от млякото-ще приема по-малко твърда храна- и какво от това.А така или иначе млякото и млечните хранения са основните поне до годинка,така че пийте смело мляко! Hug

# 202
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
А моят въпрос е какво мислите за сурова краставица и домат? Истина е, че в момента са бъкани с нитрати, но в Билла има биодомати и биокраставици, ако наистина са такива.

# 203
Според мен ако краставицата се иза дали кисне предварително във вода няма проблеми да се дава.Но незнам за домат дали важи същото.С това изкисване 90 % от нитратите падат. Peace

# 204
  • Бургас
ralka2 Не се тревожи всички сме се чувствали така, когато сме започнали да захранваме  - като в небрано лозе, но с времето ще станеш уверена. Ние ще помагаме.   bouquet Ако детето ти има АБКМ, не бива да даваш никакви млечни продукти.

ted_ на тази възраст децата вече трябва да се приучват да пият с чашка и да се хранят с лъжичка. Аз също мисля, че бульон с биберон не е най-правилното решение, макар че това преценява всяка майка за своето дете.

herelina честно казано и аз съм озадачена от написаното там  newsm78  Аз мисля, че вашия режим е добър, даже перфектен, давай си му на Слави млекце  Grinning

GrOzNoTo^_^PaTe цяло сварено яйце след годинката, даже годинка и два-три месеца

deni_k за краставиците и доматите, аз ще дам веднага след като им дойде сезона, за тези био-то нямам някакво конкретно мнение честно казано.

# 205
Момичета,кажете ми за "отпенването" на маслото,на водна баня.Как се прави?Беше коментирано,но не мога да намеря къде.Благодаря  bouquet

# 206
Пате, Никки, благодаря   bouquet

# 207
А моят въпрос е какво мислите за сурова краставица и домат? Истина е, че в момента са бъкани с нитрати, но в Билла има биодомати и биокраставици, ако наистина са такива.

Може да пробваш био. Предполага се, че все пак са преминали някакви нива на контрол, дори да има пропуски в системата.

Краставица
Няма кой знае каква хранителна ценност в детското хранене. Освен това може да създаде чувство за ситост и детенцето да не поеме нужната доза друга храна. За опитване, хранене с пръсти и пр. е подходяща.

Суров домат

Може след 12 месеца – тогава изчезва чувстителността на организма към лимоновата киселина в доматите (която е основният проблем и при цитрусите, а не алергията в прекия смисъл на понятието). Съдържа ценни съставки в суров вид – например заради доброто съдържание на витамин С, може да се добавя домат към "железни" зеленчуци.

----------

Доматите задържат малко нитрати.
Краставиците се средно нитратни. Натрупват нитрати предимно в частта откъм дръжката (махат се поне 1-2 см) и в кората (белят се). В кората има над два пъти повече нитрати от сърцевината.

Накисването е полезен, но не толкова ефективен начин за справяне с нитратите.

Сезонните зеленчуци са най-добрият избор. Обаче винаги едно наум и за тях:
- По-малко нитрати не означава по-малко пестициди например. Нитратите вредят на организма, но не го тровят.
- Сезонните домати в магазините и по пазарите си получават дозата изкуствено подхранване. Земята, върху която се отглеждат (дори това да е селската градина), може да е замърсена. Същото важи за водата и т.н.
- Химическите трикове за съхранение на готовата продукция са едни и същи и през лятото, и през зимата.

# 208
Момичета,кажете ми за "отпенването" на маслото,на водна баня.Как се прави?Беше коментирано,но не мога да намеря къде.Благодаря

Пречистване на краве масло:

- Загрява се, за по-сигурно на водна баня
- Обира се пяната по повърхността (в нея се концентрират белтъците)
- Оставя се да се втвърди
- Процедурата отнема поне 30-40 мин.

В захранването има смисъл ако маслото е първи краве продукт.

# 209
Пречистване на краве масло:
- Загрява се, за по-сигурно на водна баня
- Обира се пяната по повърхността (в нея се концентрират белтъците)
- Оставя се да се втвърди
- Процедурата отнема поне 30-40 мин.
В захранването има смисъл ако маслото е първи краве продукт.
Аз вече съм въвела краве сирене,значи мога да прескоча това "отпенване"? newsm78
Косе Босе,благодаря ти Peace

Общи условия

Активация на акаунт