Със самочувствие се сдобих щом Дюкан открих - тема 88

• 55 129
  • 1 270
  •   1
Отговори
# 855
Сънчето е с нова лентичка Hug

# 856
Новичките, добре дошли и успешно сваляне. Hug
Пак много сварени грамчета , да са ви честити  bouquet
Видях, че коментирате млечните, не че не е коментирано, но ето какво казва Дюки по този повод-цитирам:
"В диета за отслабване, на която се подлагате пет последователни дни в продължение на седмици или месеци (през първите два етапа на плана Протал), присъствието на лактозата, както показва опитът, не се отразява върху постиженията на режима на чистите протеини и обезмаслените млечни продукти, единствен източник на свежест, могат да се консумират без ограничение или поне до 700 - 800 г на ден. "
Т.е общото количество млечни за деня, не бива да надвишава 800грама.
Като заговорихме за млека, губи ми се Боби, къде изчезна това момиче? Вероятно ще намине довечера Laughing Hug

# 857
  • София
Klemy, дано април да го започнеш в 3-та фаза!  Hug
Sun, мерси мила!
На теб ти пожелавам от април да започнеш да качваш, по малко и само за 9 месеца! Hug

# 858
Момичета, видях че разнищихте дневното количество на млечните. А за яйцата какво ще кажете? По колко на ден?

# 859
Орелия-И на мен триците с кисело мляко не ми се нравят особено Mr. GreenЗатова си правя тричави кексчета-за закуска с кисело мляко или понякога тричава палачинка.
Крисмар-Мисля ,че за кг ,които имаш да сваляш в началото трябва да започнеш с 5П/5ПЗ
и после да минеш на 4П/3ПЗ. Peace

# 860
  • София
А за яйцата какво ще кажете? По колко на ден?
Пепина, по колкото можеш да снесеш или поне докато не започнеш да кукуригаш! Joy Joy Joy

Сега сериозно: Дюкан не поставя ограничение, казва само ако имаш проблем с холестерола- да сведеш жълтъците до 1 на ден. Иначе белтъците- колкото искаш! Освен това белтъка си е чиста и естествена белтъчина, така че аз лично не виждам проблем.
Аз хапвам едно варено яйце сутрин на закусна, за следобедна- също, а понякога и в омлет, в кексче.......понякога ми се събират и 5 яйца, но се старая да не прекалявам Peace

# 861
Пепина, на твоето внимание откъс от книжката Laughing
"В режим, при който храната е разрешена без количествени ограничения, яйцата могат да поставят два проблема, свързани съответно със съдържанието на холестерол и с поносимостта. Вярно е, че яйцата са богати на холестерол и прекалената им консумация не се препоръчва на хора с висок холестерол в кръвта. Ако вашият случай е такъв, намалете дозата до 3-4 жълтъка седмично. Белтъкът е напълно чист протеин и можете да го консумирате без ограничения. Бихте могли също да си направите омлет или бъркани яйца, като използвате един жълтък за два белтъка. Колкото до непоносимостта към яйца, наистина съществува алергия към жълтъка, но тя е изключително рядка и обикновено пациентът си я познава, така че се е научил как да я избягва. Много по-често е лошото смилане на яйцата, което понякога е погрешно приписвано на чернодробни смущения. Като не се смятат окачествените и недостатъчно пресните яйца, това, което черният дроб не понася, не е яйцето, а пърженото масло. Така че ако не сте алергични и ако си приготвяте яйцата без мазнина, можете спокойно да изяждате по едно-две яйца на ден през краткия ударен период на плана Протал. " Hug
ПП То Мишлето ме изпреварило с по-добрия отговор  JoyHug

# 862
  • София
Привет момичета  . Честито на всички с минуси, ако знаете как ви завиждам. И аз се надявах днес да имам хубав минус, защото бях 4 П дни, но тц.... няма. Аз май трябва да оглавя класацията за най-заспал метаболизъм  newsm12 . Има нещо сбъркано при мен, но ще разбера какво е. Важното е, че не се отказвам и продължавам напред.

# 863
  • Пловдив
Здравейте момичета, днес ми е доста натоварено, та не мога да участвам много активно, но не мога да се сдържа да кажа нещо. И аз съм го правила понякога, особено в началото, но ... Много ви моля, не поощрявайте отклоненията от режима, дори и най-малките. Когато някой попита нещо и да отговаряте "ами аз го правя, ама няма нищо, прави го и ти". Ами ти може да сваляш след като си яла нещо, ама на другия може да не се отрази по същия начин. То и на теб няма да ти се отрази по същия начин ако го повториш, просто понякога стават и случайности. Така че още веднъж ви моля - в съветите, които даваме да се придържаме точно по режима - разрешените продукти и количества. Иначе никой не може да задължи някой друг да спазва нещо - решението си е лично и всеки си прави сам сметката какво да прави и какви ще са последствията.

# 864
Това за яйцата е полезно инфо и за мен. Благодаря, foli, Мишле_    bouquet

# 865
  • София
А за хранителните добавки самата доц. Байкова казва, че са само една реклама. Аз лично от една хранителна добавка така си смъкнах кръвното, че изплаших Дж-пито си.

Вани пазара е наводнен с какви ли не хранителни добавки, на какви ли не фирми и е нормално човек да се подведе по рекламите. Повечето от тях са напълно химизирани, т.е. изкуствени. Затова  е хубаво човек да получава инфо не от рекламите, а от други хора, които са ги ползвали и са доволни от тях. Не искам да прозвучи като реклама, ама ще си кажа за моите - 100 % напълно натурални - Nutrilite на Amway. Не се предлагат в магазината мрежа, а само чрез дистрибутори. Ако някой има въпроси за тях ще му отговоря на ЛС с голямо удоволствие.

Фоличка, тази седмица много ме караше да работя тоя моя шеф и само по нощите се появявах. А и в бачкането нямам интернет /представи си в 21 век/щото  щяла да му се бъгне системата. Но днес ще ви следя отблизо, у нас съм си - чакам майстори за банята.

Джуфка честито ти лелинство. Да са живи и здрави бебоците.

Славито естествено, че има голяма разлика. А и домашната подкрепа е много важна. Заслужава си момчето да му дадеш красивата и елегантна жена. Дори ти завиждам благородно за това./при мен нещата, за съжаление, не стоят така/

# 866
Благодаря ви момичета..значи правилно съм се ориентирала.....и така и ще направя и след вашето мнениее...Ще си почна 5/5......Ще изкарам така 1 мес. и после ще преценя как да продължа...

# 867
Мишле, Foli - благодаря ви!!!   bouquet

Днес сутринта хапнах кексче в което сложих едно яйце и довечера мисля пак нещо с яйчица да си спретна но 2бр. Така ще станат общо 3 за деня. Но за следобедна закуска съм си забъркала едно кремче с извара и няколко супени лъжици пр.мляко и ПАК подсладител. Sick ooooh!

# 868
Момичета, не издържам вече, дайте  съвет baby_neutral!Остават ми да сваля два килограма,най-трудните, естествено, но вече не издържам от липсата на плодове, най-вече ябълки.Не купувам умишлено, защото ако има вкъщи, няма да издържа.А най-гадното е, че лишавам и малката от плодове, вече казах защо, не че тя иска, просто като няма и не се сеща.Искам да попитам, може ли да ги сваля, ако започна третия етап вече.Четох някъде, че някои хора са продължили да свалят.

# 869
Момичета абез трици може ли?Обиколила съм половин Бургас и никъде няма.

Общи условия

Активация на акаунт