Автоимунен тиреоидит на Хашимото (2)

• 134 919
  • 787
  •   1
Отговори
# 75
  • София и там където не се пуши
Лорка премери си кръвното, да видиш от какво те заболява главата. Иначе просто седиш по-малко и ако трябва след малко пак влизаш.

Тропало сърцето от Хашимотото също. Ама като се изхвърлят токсините лека полека без напрягане трябва да се получи.

# 76
Лорка премери си кръвното, да видиш от какво те заболява главата. Иначе просто седиш по-малко и ако трябва след малко пак влизаш.

Тропало сърцето от Хашимотото също. Ама като се изхвърлят токсините лека полека без напрягане трябва да се получи.
Ами по принципи ми е малко ниско кръвното. Смяташ, че главоболието е от това ли?

# 77
daf7,
онтосно касата и изследванията, моят опит показва, че като си ходя при личния да ми дава направление при ендокринолог, той мрънка, защото понякога ми се налада да ходя през месец, но пък ендокринологът ми дава направление за хормоните и всеки път си ги поема касата. Но мисля, че антителата се заплащат от пациента. Последно личният ми много мрънка и искаше да се хоспитализирам, за да му се махна от главата, тогава пък ендокриноложката ми каза, че в такъв случай ще имам право само на един безплатен преглед и изследвания, според мен, за да й се махна от главата.
И накрая ми писна от всички и сега като ми се налага, ходя и си ги плащам, за да ми се махнат от главата:)))

Колкото до сауната, за себе си съм сигурна, че няма да се чувствам добре. Имам ниско кръвно, учестен пулс, понякога сърцебиене, едвам изтрайвам задуха и слънцето лятото. Иначе идеята не е лоша за релаксация...Simple Smile

Лорка, колкото до главоболието, може да те боли както от високо, така и от ниско кръвно главата, за съжаление.

# 78
  • София и там където не се пуши

Ами по принципи ми е малко ниско кръвното. Смяташ, че главоболието е от това ли?

Да при ниско кръвно боли глава, повече течности, но кога  newsm78 май преди сауна беше.

# 79
  • У дома
lorka barborka , напоследък и аз съм по-често с главоболие. Не мога да преценя от какво, но съм с ниско кръвно. Тази сутрин от едно кафе ми се разби сърцето и се разтреперах.

Моето последно ходене на Др беше интересно. TSH малко е спаднал. За следващия път си поисках антитела и В12, защото тя предложи да ми сложи инжекция В12, но аз без да си знам стойностите не искам да рискувам.
Ново 20 при мен - две седмици ще пия защеметяващи дози антибиотик - откриха ми Helicobacter pylori и се надявам да се почувствам по-добре след лечението. Но съм страшно разтреперана цял ден.

# 80
Дано да приемате нови в групата. На 33години съм. Преди два дена ходих на ендокринолог и ми постави диагнозата Автоимунен тиреоидит. Сега ще пускам хормоните и ще видим дали докторката е била права. Чета, че не пиете кафе и не пушите а мен това са ми големи пороци е кафето мога да го прежаля ама цигарите трудна работа. Ами като направя изследванията ще пиша.

# 81
lorka barborka , напоследък и аз съм по-често с главоболие. Не мога да преценя от какво, но съм с ниско кръвно. Тази сутрин от едно кафе ми се разби сърцето и се разтреперах.

Моето последно ходене на Др беше интересно. TSH малко е спаднал. За следващия път си поисках антитела и В12, защото тя предложи да ми сложи инжекция В12, но аз без да си знам стойностите не искам да рискувам.
Ново 20 при мен - две седмици ще пия защеметяващи дози антибиотик - откриха ми Helicobacter pylori и се надявам да се почувствам по-добре след лечението. Но съм страшно разтреперана цял ден.
Я кажи нещо повече за това B12. Какви са причините да се изследва. И аз съм с ниско кръвно, а като пия кафе ми се разтупва много сърцето.Иначе учестения пулс по принцип си го имам, но като пия кафе ooooh!< но без кафе пък съвсем не мога, така че по едно на ден пия.
mimi, пиши после какви са резултатите.
Момичета заминавам служебно за 5-6 дни и пак няма да мога да ви следя. Е, ако имам някоя свободна минутка, ще влизам.

# 82
Момичета я някой да ме светне по въпроса.
Ендокриноложката ми писа диагноза съмнение за АВТОИМУНЕН ТИРЕОИДИТ. Нищо не каза за Хашимото. Това едно и също ли е с Хашимотото или моето е по-малко зло. Нямам възли по шията това се видя на ЕХО а изследванията както писах ще си ги правя в събота.

# 83
Едно и също е ,обаче се чудя без пуснати антитела на щитовидната как е решила че имаш хашимото?
И аз съм от вашата група-не особено горд собственик на хашимото,лошото при мен е че осен ми руши активо щитовидната и не мога да забременея.
Ходих на ендокринолог-пих 3 месеца селен и аспирин протект и антителата  ми се вдигнаха почти двойно-ей това се казва добро лечение!

# 84
  • ВАРНА
Едно и също е ,обаче се чудя без пуснати антитела на щитовидната как е решила че имаш хашимото?
И аз съм от вашата група-не особено горд собственик на хашимото,лошото при мен е че осен ми руши активо щитовидната и не мога да забременея.
Ходих на ендокринолог-пих 3 месеца селен и аспирин протект и антителата  ми се вдигнаха почти двойно-ей това се казва добро лечение!

споко, човече, и аз след 4 месеца на цефасел имах повишение на антителата. коментарът на моя ендо беше : при някои цефаселът помага за намаляване на антителат, при други - не! е, явно и аз съм от "късметлиите" Sad

вчера ми беше поредната среща с ендокринолог. моят е в болнични до края на месец май и ходих на консулт при друг. не ми каза нещо по-различно от това, което вече знам - хашимотото си е факт. нямам възли. правих вчера изследвания, ще видя резултатите днес и по-късно ще се включа пак. смених и лабораторията пък да видим Tired питах дали трябва да се спазва някакъв хранителен режим - отговорът беше "не". аз съм с понижена функция на жлезата + хашимото. ами това е засега.

# 85
daf7,
онтосно касата и изследванията, моят опит показва, че като си ходя при личния да ми дава направление при ендокринолог, той мрънка, защото понякога ми се налада да ходя през месец, но пък ендокринологът ми дава направление за хормоните и всеки път си ги поема касата. Но мисля, че антителата се заплащат от пациента. Последно личният ми много мрънка и искаше да се хоспитализирам, за да му се махна от главата, тогава пък ендокриноложката ми каза, че в такъв случай ще имам право само на един безплатен преглед и изследвания, според мен, за да й се махна от главата.
И накрая ми писна от всички и сега като ми се налага, ходя и си ги плащам, за да ми се махнат от главатаSimple Smile))

По-добре си смени личния лекар,защото сега често ще ти се налага да правиш изследвания.А относно хранителния режим мисля ,че е от значение,въпреки ,че и моята ендокриноложка (уж най-добрата) каза да ям каквото си искам.Зная,че не трябва да се приемат орехи,морски риби,кафе,какао и друки продукти които възбуждат нервната система,броколи,зеле и др.,които вече не помня.

# 86
  • ВАРНА
 didikeh, моето ендо също казва, че не трябва да се спазва хранителен режим, т.е. да се яде всичко. би ли ми обяснила защо трябва да се избягват храните, за които пишеш, а именно орехи,морски риби,кафе,какао и друки продукти които възбуждат нервната система,броколи,зеле и др. и каква е връзката на нервната система с хашимотото? тенк ю Simple Smile

а сега и моите последни резултати от изследванията : TSH 1.550, anti TPO 108,0 и сега продължавам с еутирокс намален от 75 на 50. това е положението Sunglasses

# 87
малко информация за проблемите с щитовидната жлеза http://zdrave.bg/?c=n&id=3580&link_id=1885
за обща култура, дето се вика  Mr. Green

би ли ми обяснила защо трябва да се избягват храните, за които пишеш, а именно орехи,морски риби,кафе,какао и друки продукти които възбуждат нервната система,броколи,зеле и др. и каква е връзката на нервната система с хашимотото?

по принцип трябва да се внимава с богатите на йод храни и да се избягват всякакви препарати с изкуствено добавен йод.
тези неща са разисквани в предната тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=187931.0
нивата на адреналин при хашимото са повишени, за това всякакви възбуждащи и богати на кофеин, които натоварват и без друго претоварената нервна система, трябва да се ограничават.
ето инфо, на английски обаче http://www.thyroid-info.com/articles/shamesadrenal.htm

Последна редакция: пн, 07 апр 2008, 14:00 от esme_bolger

# 88
Днеска след обяд ще са ми готови изследванията и ще пиша дали диагнозата ми е потвърдена.

# 89
ето за четене на английски, вече е давано като линк, но понеже много-много не се чете, нЕма лошо да повторим  Mr. Green
http://www.thyroid-info.com/
http://thyroid.about.com/od/hypothyroidismhashimotos/Hypothyroid … motos_Disease.htm

Общи условия

Активация на акаунт