Автоимунен тиреоидит на Хашимото (2)

• 134 905
  • 787
  •   1
Отговори
# 90
Днеска ми излязоха антителата. От допустими 34 моите са 12,11. Ще видя какво ще каже докторката.

# 91
  • ВАРНА
Днеска ми излязоха антителата. От допустими 34 моите са 12,11. Ще видя какво ще каже докторката.

аз не съм лекар, но смея да ти кажа :браво! мечтата ми е и моите да са толкова Tired

# 92
Прасунчо извинявай,но чак сега видях въпроса ти(не съм влизала в темата тия дни).Виждам обаче ,че са ти отговорили доста изчерпателно.Резултатите ми от миналата седмица са TSH 3.4, свободен Т4 11.56, МАТ 600, ТАТ193. За съжаление моите не са като на mimi msm. Mr. GreenЗабравих да каже ,че един познат ендокринолог ми каза,че най-много селен се съдържа в  кокосовите орехи.

# 93
  • ВАРНА
didikeh , спокич Wink

вярно четох, четох и вече се изморих от четене Tired само едно не мога да си обясня - от къде ми дойде това чудо на главата Sad но няма да му се дам на това проклето хашимото Twisted Evil

# 94
didikeh , спокич Wink

вярно четох, четох и вече се изморих от четене Tired само едно не мога да си обясня - от къде ми дойде това чудо на главата Sad но няма да му се дам на това проклето хашимото Twisted Evil
ООО ,аз въобще не се притеснявам.Даже тичам по 10 обиколки на стадиона всеки ден ,въпреки ,че уж не трябва да се претоварваме.На мен така ми е добре.Преди година ходих на лекар в Александровска болница и като му казах на доктора за всичките си болести ,той спонтанно ми отвърна "Ти на33 год. си развалина".А пък аз най-нахално му викам"Извинявам се ,ако Ви разочаровам ,но не се чувствам така".А това "чудо" както казваш идва на главата или от стрес или след прекарана инфекция.Човек е генетично предразположен към различни болести,които се проявяват ,когато организма е най-слаб.

# 95
  • ВАРНА
най-странното е, че в последните 15 години(на 28 съм) не съм боледувала от нищо! ама нищо! нито грип дори...изобщо не съм предразположена към инфекции. за стреса - не съм изживявала някакъв кой знае какъв голям стрес. нищичко. силна бях от където и да го погледнеш - и физически, и психически. ето затова, когато всичко започна, имам предвид всичките му там признаци на хашимото-треперене, лесна уморяемост, депресивни състояния - изпаднах в ужас. първо, защото на никой не му беше ясно какво ми е, второ - никога до сега не бях се чувствала така - отпаднала, разрушена психически най-вече - ревях за щяло и нещяло. добре че мъжът до мен е истински мъж - беше и е до мен през цялото време. ето затова за мен това е един огромен шок. уча се да живея с това и да не му отдавам кой знае какво голямо значение Whistling

# 96
Здравейте и от мен, присъединявам се към вас. Днес беше потвърден тиреоидит на Хашимото и хипотиреидизмус. Ще следя темата с интерес, за да се запозная повече с това заболяване. ТСХ ми е 4 (0.3-4.5) - преди месец беше 6.33 (не съм пила нищо междувременно, фТ4 - 15.9 (11.5-23.5), ТАТ - 50 (не са дали граници,ако някой знае моля да ми каже, какво точно значи това 50) и МАТ - 29.9 (0-12). Започнах лечение със л-тироксин от 50мг, като първите дни взимах по половин + селеногин. Ами това е, още един към групата  ooooh!

# 97
ТАТ - 50 (не са дали граници,ако някой знае моля да ми каже, какво точно значи това 50) и МАТ - 29.9 (0-12).

Фрезия , антителата са ти завишени, което обикновено показва автоимунно заболяване  Sad

ТАТ до 34 (реф.стойност) при теб е 50
МАТ до 12 (реф.стойност) при теб е по-високо - 29,9

bouquet
само не се панирай  Mr. Green

# 98
Благодаря esme_bolger и няма да се панирам, ще се лекувам   bouquet

# 99
Здравейте момичета. Благодаря за отговорите. Имам питанка-знае ли някой какво става, когато пролактина е под долна граница? В смисъл дали трябва да се държи в граници, защото в противен случай предизвиква щитовидната жлеза. Моят е доста под долна граница, защото пия достинекс.

# 100
здравейте,момичета!
присъединявам се към компанията ви и ще ви прочета с интерес при първа възможност.
оперираха ме преди 2 седмици(нодозна струма),но сега дойде твърде противоречива биопсия-тиреоидит на хашимото.никога не съм имала хормони и антитела извън нормата...
в момента изчаквам още 2 седмици ,за да проверим хормоните,които очакват да са намалели..но от седмица от най-безсънното същество,съм се превърнала в спяща мечка,гони ме невероятна апатия,меланхолия,умора и пълнеене ,дори от въздуха...
как се справяте с всичко това?
благодаря ви за всеки съвет!
хубава вечер!

# 101
Дали ще можете да ми отговорите. Моята ендокриноложка се съмняваше, че имам Хашимото назначи ми изследвания НО САМО НА АТИТЕЛАТА, които са си в норма. Една приятелка ходи при нея и нейните антитела били в норма ама тя и казала, че има спящо Хашимото и да почва да пие лекарства. Какви са тия работи незнам. Аз съм в събота на преглед с изследванията и се чудя тая жена, защо не ми е пуснала и другите хормони а само антителата и какво е това спящо хашимото и защо трябва да се тъпча с лекарства след като антителата са ми в норама?
Ами това е ако някоя от вас е чувала нещо подобно нека да напише. Благодаря ви предварително.

# 102
но от седмица от най-безсънното същество,съм се превърнала в спяща мечка,гони ме невероятна апатия,меланхолия,умора и пълнеене ,дори от въздуха...
как се справяте с всичко това?

Трудно! Съвет особен не мога да дам, предполагам и останалите също. Повече разходки, по-малко вживяване в семейни, служебни и други проблеми, срещи с любими и весели приятели, забавни и комедийни филми по ТВ (ако намериш), приятна книга, предпочитана музика, хоби... С други думи: знаеш какво ти доставя удоволствие - прави го! Увеличи радостта в живота си! И виж какво ще кажат лекарите. Като ти назначат тироксина - пий си го редовно. Нещата ще се нормализират! Успех  bouquet

Дали ще можете да ми отговорите. Моята ендокриноложка се съмняваше, че имам Хашимото назначи ми изследвания НО САМО НА АТИТЕЛАТА, които са си в норма. Една приятелка ходи при нея и нейните антитела били в норма ама тя и казала, че има спящо Хашимото и да почва да пие лекарства. Какви са тия работи незнам. Аз съм в събота на преглед с изследванията и се чудя тая жена, защо не ми е пуснала и другите хормони а само антителата и какво е това спящо хашимото и защо трябва да се тъпча с лекарства след като антителата са ми в норама?
Ами това е ако някоя от вас е чувала нещо подобно нека да напише. Благодаря ви предварително.
А ти защо отиде при ендокринолог? С какви оплаквания? Понякого те са доста показателни.
Ехография правила ли си? Направи!
Консултирай се с още някой, щом не й вярваш на тази лекарка.

# 103
Ами имам понякога сърцебиене, потят ми се ръцете и треперят понякога. Гледаха ме на  ЕХО и от там ендокриноложката се съмни за Хашимото но каза, че диагнозата ми ще се потвърди само след направени изследвания на антителата. А сега ще видя в събота какво ще измисли щото карала тая моя позната да пие лекарства понеже имала спящо Хашимото та викам да ме светнете по-въпроса  newsm78 newsm78 newsm78 щото като ти са хубави изследванията как така ще пиеш лекарства. Може и аз да не съм права. Но консултация с друг ще направя.

# 104
С тези оплаквания и ехография май е права лекарката ти. Може да си в началото на заболяването, антителата се повишават по-късно. Те всъщност са реакция на имунната система срещу недобре работещата жлеза, която тя започва да възприема като чуждо тяло в организма. така че й е нужно време да се задейства.
И при мен в началото антителата не бяха повишени, след година тръгнаха нагоре. Не много, може би благодарение на лечението. Поне такова ще е обяснението на лекарите, а дали е така наистина newsm78
А хормоните изследва ли? Защото може да е тиреотоксикоза, т.е. хиперфункция, при която лечението е различно. Моят съвет е да си изследваш и хормоните, и задължително се консултирай с още някого. Ако трябва отиди и на частен преглед, но отиди -точната диагноза е много важна!

Общи условия

Активация на акаунт