Февруарчета игриви правят всички ни щастl

• 10 067
  • 295
  •   1
Отговори
# 165
joya ти май бая си си хапнала от калгела, аз също така си хапнах от него, само че по-мъничко, истината е, че аз като го опитах цялата ми уста изтръпна, действа като упойка, а ти си си хакнала една дозичка в гърлото  Grinning. Аз не се оплаквам от него, ама всяко дете си е различно, сега тъкмо ми свърши тубичката и ще пробвам с Дентинокс

И мойто зверче взе много да подивява, тая сутрин ме побърка, голямо търчене падна.
Вкъщи имаме камина, и незнам защо толкова много я влече тая камина.
Отваря вратичката на камината и иска да бръкне вътре, а вътре знаете какво е (е не беше запалена, ами пепел и чернилки). Та мойта щерка ме дърпа и пищи, иска да бърка бе, накрая я оставих да си бръкне  Sick и стана тя каквато стана. Черна до лактите #Crazy.
Уффф незнам как ще я караме така. Confused

# 166
  • София
знаете ли кога се бие реимунизацията но за какво бе newsm78ше сега абе пентаксим се казва където се биеха 3 месеца под ред

# 167
Сиер, Мартин беше в контакт преди време с дете, което се ошари. Звънях на педка, тя каза, че може да си контактува с др. деца, че не е опасно, ако не избият пъпки. Така, че споко, просто я наблюдавай. Аз сякаш предпочитах да я изкара, но не би...
Мартин играчки не го влечат, сякаш. Може би се занимава с книжки за известно време, по- интересно е да търси, намира интересни неща из дома. Вади и хвърля играчките, имаме ферма с животни, кубчета и др. такива.

# 168
  • София
Radostche, е ти успя да ме ошашкаш Crazy Веднага изчислих, че Ники дигна температура на 9-тия ден. Взех да ровя из форума и попаднах на разни писания за реакциите от ваксини Sick
Цвети, честито оглупяване Wink
Sier-че, абе май си е за шашкане. Шарките са заразни преди да са избили пъпките. Дано на Ивка й се размине  Praynig
anelka119, за Пентаксим-а последно joya е писала:
И мойто педи каза същото като на Софи, една година след последния пентаксим, реимунизация.
И после до 6 години нищо Peace
Чао, че звяра беснее - скучно му е сам  Party

# 169
Ами инкубациоония период, е 21 дни, но това, не значи толкова време да го държиш у дома, неконтактен. Аз специално се консултирах тогава с лекаря за да знам дали мога да го събирам, ама тогава пък и времето беше лошо, та не е контактувал много- много...
Аз се сетих ама късно, че съм в отбора на "блондинките"... Joy
Качих няколко снимки, в ново албумче, сложих и "новата прическа", заминавайте да гледате, че ще я трия после, че не й е там мястото...

Последна редакция: пт, 28 мар 2008, 18:44 от Анонимен

# 170
Цвети, благодаря ,че питаш  Hug. Вики днес няма Т , но през нощта ни скъса нервичките... Буди се през половин час и става и не сиак да спи. Нито имаше Т, нито плачеше, нищо - просто не му се спеше. На сутринта бях на ръба на нервна криза... Сега ми се адски ... Ще бързам да го къпем и да лягаме ,ако може да дремнем 2 последователни часа без да се будим...

# 171
Ох, знам за какво говориш (като в рекламата...). Стискам ви палци да се наспите, което включва спокойно и здраво детенце!

# 172
  • насън...
здравейте момичета,

чрд бадемче със закъснение. сори, ама хич не мога да го овладея номера с изображенията, така че цветята си ги получаваш така    bouquet  всичко най хубаво!!!

а сега да питам...не помня да сме обсъждали това, ако сме - сори...преди малко петифурката с бясна скорост се фрасна в ръба на гардероба...какво се прави в такива случаи, като при паданията ли е или? излезе и една синя резка и цицина, сложих реванол...знам, че занапред много ще се удря, но...всички останали ръбове са заоблени, къде го изнамери точно тоз  ooooh! опасни ли са мнг тези удари?

пожелавам на всички бебоци и на вас мами безтемпературни и спокойни дни и нощи....мнг  Heart Eyes

http://www.bg-mamma.com/index.php?PHPSESSID=3d79d0ad65ee47ffad46 … mp;topic=203372.0
това ако ви се чете - по темата какво ни чака и докъде сме я докарали...Simple Smile

Последна редакция: пт, 28 мар 2008, 20:47 от Amen

# 173
Знам ,че се слага лед - ама не знам дали детенце ще го търпи. РИванолът е за отворена рана - за дезинфекция

# 174
Айде и аз да изкажем експертно мнение, особено за паданията и цицините съм експерт, вервате-невервате и това се наследявало генетично. Баща му на моя патиланчо от нема нищо си е падал, деже има един белег от кофата за боклук, тичал да гони едно приятелче, ама то се отместило и моя мъж с главата в кофата. Та и синът му не падна по-далече, само да се завърти и хоп цицина от легнало положение пада. Та да си знаеш ич не му се бой, те са верно гумени глави, нашия даже спря да плаче толкова свикна с паданията.
Да се запишеме и ние с подвизи баш днеска го оставих за 3 минути в банята и намерих точно същия номер като Мия, тоалетната хартия в тоалетната чиния. Моето дете не ходи, обаче се катери и неговата приятелка с 8 месеца по-голяма го светна на номера, че като се поставиш на пръсти стигаш некои работи на маса, кухненски пулт и подобни. И аз мислех, че не стига, обаче видех, че много си допипва, видех го ама късно като си изсипа паничката с мляко върху себе си, добре че не беше горещо и се разминахме само с мазането.
За играчките, моя си играе с кабели, лъжиците за готвене, кухненските кърпи, днес откри очарованието на черпака, изобщо всичко което си допипа от чекмеджетата, аз не му го взимам, стига да не е опасно де, щото си е негова плячка и смятам че не е чесно да му я взимам щом сам си се е докопал. Мноооо лигаво дете нали. Laughing Всякакви пластмасови кофички от кисело мляко (тука с опаковки то 180 гр.). Имаме и такива напълнени с леща или боб или ориз и залепени. Разни шишенца като за неговите ръчички пълни с макарони, боб, фиде, ориз, изобщо квот се сетите да дрънка. Една- две празни бутилки от минерална вода половинки, пълни с темперни боички и вода мнооо е ефектно. Накупили сме му и играчки и са му подарили много, обаче от магазинните играчки признава само лего кубчетата, щот хубаво тропат.
Егати експерта съм а  bowuu.
Аз да питам за идеи как да го накарам да яде парченца, досега пасирах всичко, но ми се счупи пасатора и реших, че е време да яде като хората все пак има 9 зъба, що да не ги използва аджеба. Обаче моя приятел яде подборно, царевични пръчици ръфа без проблем, ама бобче и грахче плюе и то с погнуса. Пробвах номера като ти изгладнее задника и печени киселици шъ ядеш, ама не мина, не яде гладен си стоя и ми дожаля и му дадох нишестенце, това па го яде винаги и при всички обстоятелства.
Ай хахъв роман стана, бегам че вече хонорар че треа да ми плащате.
Лека нощ и повече сън.

# 175
След удряне мажа с олио - не посинява и не излиза цицина, но той Ники като цяло не се удря особено..
За играчките - Ники си играе много с играчки.. Всичките са му любими, но като цяло не харесва вече гумени играчки и гризалки.. Дрънкалките ги преоткри скоро, та сега взима една и обикаля с нея и дрънка.. Обича много коли да бута и да бръмчи..има и музикален волан и него като го хване и вика бумммммм.. Обича да пуска фигури по улеите - тази играчка е мнооого добра за деца от голям диапазон възрасти... Реди пръстени - няколко вида.. Обича да слага чашки една в друга, да товари камион с дърени кубчета и да го разсипва, както и да пълни и разсипва конструктора от кофата му.. Ако построя нещо обича да го разглобява.. Колата за бутане все още не я бутаме, но обича логическата игра с формичките на проходилката му.. Не обича книжки за мой ужас.. Не обича да показва животни, нито да казва кое как прави.. На последък проявява интерес и към меки пюшени играчки - слага ги на възглавницата и си слага глаичката до тях и се смее.. С две думи може да си играе сам 1 час и хич да не ме потърси.. но тропна ли зад вратата чука да му отворя да види дали не правя нещо интересно без него.. Напоследък съм напълнила безопасни прибори в едно чекмедже в кухнята, да не шета навред и там вади разни работи и си играе с тях.. както и с чекмеджето на пералнята за праха.. аа забравих обича много бейби айнщайн и ако е крив много ни помагат, както и да се храним спокойно..
За приключенията на Маги - внимание търси детето.. Мяу поздрави от нас..
Шарката била най заразна преди да избият пъпките.. ако се е заразил нищо не можете да сторите .. ще си я изкарате со време

# 176
Интересни теми сте заформили Grinning, аз за ваксините не мога да се изкажа кое сме правили и какво още ще правим все се каня да се информирам повече и все не ми остава време за това а тук всичко е препоръчително,а не задължително, но нали мъжа ми е по немския той ги обсъжда с педито тея работи Embarassed
 А за играчките напоследък Стоян пък се заиграва с плюшените играчки, бори се с един голям слон или му носи по-малките животни да го нападат и ръмжи, интересното е че никой не го е учил на това а сам си го измисли, също така ги води една на друга да се целуват и то ги сортира по големина Joy, бута си косачката и всичко дето светка е интересно и се разглежда и натиска отвсички страни. За игрите обаче забелязвам че правило няма на всяко дете са му интересни различни неща през различните периоди, например ние момента с черпаците и чекмеджетата май го минахме, за рд-то му подариха един телефон за дърпане, какъвто има и детенцето което му го подари , в момента на година и половина и то много си играело с него и все още си играе, Стоян дрънна няколко пъти с шайбата и това беше, сега чат пат се заглежда в колелата и ги върти( много приличат на врътките на печката Mr. Green) Вчера например, за да сготвя на спокойствие се опитах да мина с номера една лъжица и една купа да тропа в нея ама не, три минути бърка вътре и после   си измисли нова игра - с купата на главата обикаля и пее hahaha голям смях ми направи с тва бучене дето идваше изотдолу.

# 177
  • София
Абе я ми кажете да се шашкам ли, вчера бяхме с едно детенце, на което днес му е избила варицела.Има ли опасност за Ивка, или не е било заразно преди да са избили пъпките? newsm78
Цвети честити ти кичури и чакам снимкиииии  Hug

питай патило  Laughing Laughing

Варицелата е заразна 3 дни преди да избиат пъпките и докато избиват -пукат .Много зависи какъв е бил контакта на Ивка с това дете.Ако не са се гушкали ,обменяли лиги и т.н. има шанс и да не се зарази.Най- вече зависи от имунитета.Сами беше с 1 пъпка( не сме я видели) и игра с племенницата ми ,която се разболя след 10 дни.Мишо се ошари на 14тия ден.И с двамата спях в едно легло ,даже Мишо го кърмих и не се разболях,а аз не съм я карала.Едно познато дете яде от една лъжичка с болно дете и не се разболя......Можеш профилактично да й даваш Есберитокс за подсилване.Не се шашкай толкова ,все някога ще я изкара Hug Hug

# 178
Като чета май играчките са последното нещо с което си играят на тези годинки.Исках да разбера само ние ли сме така Simple Smile.куб4етата ги минахме,имаме и едни кръгчета ,но и това омръзна.Незнам как да го накарам да седне да си играе?Катери се по диваните и маха калъфките и няма сила която да го накара да слезе от там #Cussing out.Лошото е ,че мама неможе нищо да свърши

# 179
Незнам как да го накарам да седне да си играе?

Децата не се карат да си играят, играеш си с тях, показваш им какво правят играчките или черпаците зависи от предпочитанията и то после си се замотава само. Аз моето не го карам, играеме си заедно, даже докъто готвя си имаме игричка, той се държи за краката ми и така си ходиме и аз си шетам, вярно че е бавно но пък му е кеф на детето. Като мятам дрехите най-новата и забавна игра е да ми дава щипките. Изобщо включвам го активно в моите дейности и е щур купон, само с компа неможеме да се разбереме.

Общи условия

Активация на акаунт