Февруарчета игриви правят всички ни щастl

• 10 058
  • 295
  •   1
Отговори
# 180
Изобщо включвам го активно в моите дейности и е щур купон, само с компа неможеме да се разбереме.
  Mr. Green Е тва е глобален проблем, то с мъжа ми трудно се разбираме за компа пък какво остава с малкия, вече се научи от къде се пуска и изключва и са едни барикади в къщи да не ви разправям Crazy, а и с това надигане на пръсти... и да не им го покаже никой сами си се научават вече и монитора стига #Crazy Ако някой е намерил решение нека сподели Twisted Evil

# 181
Виктор има лек обрив, точно както пишеше в темата за реакция от ваксината... Е , поне вече сус сигурност знам какво му е било...

# 182
Здравейте момичета,

хем да се похваля хем ми се плаче че имаме вече 2 горни кътника но с цената на няколко безсънни нощи. И тъкмо си мислех че сега ще имаме поне седмица почивка преди да тръгнат да избиват следващи зъби, обаче от вчера пак текат лиги, подсече се и разбира се снощи играхме всички дружно от 1.30 до 4, след което за мой ужас Кристиан стана в 6.30 тази сутрин  smile3511 smile3507 Много е хубаво да си родител но неспането нощем ми изпива жизнените сокове. Днес ми е крив света направо. Не знам кои зъби избиват сега, то вече има ли значение, само дай Боже да избият по-бързо че ще се разболея от недоспиване. На всичкото отгоре напослеък като му сменям памперса изпада в истерия, то са едни гърчове едни къчове ми бие абе изобщо борбата е безмилостна и точно когато не си спал ти иде да се гръмнеш  #2gunfire За сега реших проблема като му купих от тези памперси дето се нахлузват като гащички и сега е по-спокоен и ми позволява да го манипулирам. За играчките - и ние играем с всичко друго, но е и с играчки или поне до тях рядко стигаме. Кристиан много обича да се включва във всичко което правя аз и гледам да го оставям доколкото може да ми помага  Crazy Например като простирам той също уж изтупва дрехите и ги разпилява по целия под но после ми ги подава и е много доволен. Като слагам пералня пък идва и пъха и той каквото набара в пералнята, отваря чекмеджето за праха и като сипа прах го затваря. Аз винаги много го хваля защото хем така не мрънка и си свършвам домакинската работа, хем се учи да помага детето. Иначе любимо му е всичко което е по чекмеджетата и аз всичко опасно съм заключила и съм го оставила да изследва където е безопасно. Иначе за играчка любима му една кутия в която пуска кубчета с различни форми през съответната дупка, една количка за бутане, аааа и забравих най-любимата му игра е да седи в колата, за истинската кола става въпрос, върти волана, пуска фаровете и вика брррр, та там може да изкара спокойно 30 минути. Любими са му също всички играчки които свирят, пуска си музиката и танцува като друса дупе. Книжки обича аз да му ги чета и то по 100 пъти една и съща. Любимата му е с едно магаренце и всеки път kato ми я носи прави звуци като магаренце. Това за сега залисах се май, но поне се разсъних малко   bouquet

# 183
  • София
Здравейте...с тоя един час напред Кати закуси в 11 часа...явно целият "режим" ще ни се промени докато свикне детето...
Играчки - всякакви шишета от минерална вода, кола и т.н. ги влачи, имаме музикална маса на Чико/откакто откри всичките джади по нея, май й стана безинтересна, затова  и нея я влачи/напоследък бута детската си количка, слага Мечо в нея, гали го и го приспива, имаме къщичка с различни фигурки/отдавна се научи да ги пъха/ но почти всеки ден ми я носи и пъхаме но няколко пъти фигурките, след което губи интерес, реденето на пръстени й омръзна, напоследък съм й дала дървена лъжица/ем става за ядене/ и едно пластмасово канче и бърка манджа, след което ми навира лъжицата в устата, няколко кълбета прежда обича да влачи пак, книжките обикновено вечер си ги разглеждаме, само мацата казва как прави...другите животни само ги сочи, но не издава звуци...Оня ден купих магнитна дъска и се опитва да рисува нещо...доста се заиграва...ами сигурно има и други работи...ама ще стане дълго...Сама се заиграва максимум 1 час...след което си иска внимание детето и естествено го получава..Играеме на балона се надува...и голям смях пада, също на криеница и гоненица/силно казано/ но аз я гоня и тя се попиква от смях и  тича/или поне прави опити, но напоследък се справя/...

# 184
Сега EmiR като каза за балона се надува я кажи как се играе че аз съм забравила  Grinning Hug И въобще знаете ли че ще е добре всеки да каже по някоя такава игра та да обменим идеи малко да разнообразяваме репертоара на децата. Аз срамота за игри не се сещам, освен че и ние се гоним или пък ми показва колко е силен тоест ръмжи и аз се правя на много уплашена и се крия  hahaha Пeeм и хей ръчички, хей ги две и той пляска с ръчички. Я сега и другите да кажат на какво играят  Peace

# 185
  • София
Хващаш детето за ръчичките и пееш..."Балона се надува, надувайте момчета/дечица, да стане на парчета....балона каза ПУК и всиииччкиии паднаха тууууккк" И на всички паднаха тук я бутам лекичко да падне, а вече тя сама си кляка...ама идеята е да падне...аз също падам и тя много се смее. Обикновено го изпълнявам на колене, за да сме горе долу на едно ниво....

# 186
Хаиде помагайте да разгадая нашия прощъпулник...

Първо питката се счупи при опита ми да я търкулна , защотото още беше топла  Laughing... А Виктор седна на земята, отказвай да върви. Като си поседя така удобничко, взех останалата кръгла част от средата на питката и я търкулнах , а той тръгна най-накрая след нея. Отиде до предметите и грабна калкулатора  и компактдиска. Веднага обаче ги подаваше на баба си , като последователно взе и други неща и все й ги даваше... Накрая грабна телефона и портмонето и си тръгна с тях. Носи ги където ги носи, върна се и грабна  маракаса и топката и тях ги отнесе някъде подрънквайки си много щастливо. След това се върна и доволно започна да си разлиства речника.... smile3529....

Аз го интерпретирах така : ще стане инженер, мениджър в компютърна компания, ще изкарва много пари .В свободното си време ще спортува и ще се забавлява по баровете. Ще знае чужди езици .Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Последна редакция: нд, 30 мар 2008, 20:40 от Radostche

# 187
Ще се развие като личност с многостранни интереси  Laughing

# 188
ние пеем освен хей ръчички и мама ми купи днес нова книжка със картинки(като тък показва с ръчички вече как се разлиства книжката) и т.н.сигурно я знаете всички тази песен  Simple Smile.това  с песничките е страхотна идея.дано се включат повече от вас Hug

# 189
ето още нещо което намерих в интернета Simple SmileВарило мишленце кашица. Бъркало, бъркало, бъркало...Накрая я сварило.
Дала на това мишле, че донесло водата. Дало на другото мишле, че донесло брашното.
И на това, че запалило огъня. И на четвъртото мишле, че донесло дръвчета.
Но на най-малкото мишле нищо не дало. Защото то нито вода носило, нито дърва носило, с нищо не помагало. Разплакало се мишлето. Плакало и вървяло. Плакало и вървяло. И се скрило ето тук.

А ето и какво да правите докато разказвате. Обръщате ръчичката на детето с дланта на горе и с показалец правите кръгче на нея (варите кашата). Различните мишлета - това са пръсчетата на детето. Когато започвате да давате от кашата, почвате от палеца, показалеца и т.н., като ги свивате едно по едно. Най-малкото мишле е кутрето. Когато пръсчето започва да върви, вие имитирайте с два пръста ходене. Мишлето може да се скрие навсякъде - под дрешката, при гушката и пр

# 190
  • Стара Загора
Мерси за отговорите  Hug Чакам включване за шарката, хем ми се иска сега да я изкара, хем не ми стиска  Laughing Защото септември като тръгне на ясла няма да й се размине.
Досега бяхме на една площадка и Ивка събира камъчета, голямо дупене и пъшкане беше, ама не се отказва Mr. Green Иначе с играчки не играе и преди съм писала.Коша й е пълен с кутийки от кремове, шишета, лъжици, една малка тенджерка / ама истинска  Stop/ и такива неща.Единствено тика една количка с кукла и то за кратко време се заиграва с нея.Сега си изграе с два химикала. А аз спрях да купувам играчки засега. Crossing Arms

# 191
Здравейте, и при нас уикенд-а беше бурен.
Оказа се, че освен двата долни кътника, имаме и два горни, и още по два отдолу и отгоре са наболи. Венците на Никол са като буци  #Crazy И от 4 нощи са писаци и рев, като снощи беше кулминацията. Пи 6 пъти мляко, още толкова дентинокс и рев голям, въпреки всичко.
Вчера никакъв сън през деня, днес да видим.
Има и много гаден обрив на срамните устни, уж обвиних слип&плей, обаче смених памперсите, а обрива вече цяла седмица не изчезва. Тия дни сме на кожен лекар  Tired

Как задържате децата на едно място за да си играете, аз пея песнички, чета книжки, а детето щъка напред назад, или идва да ми затвори книжката. Ако се занимавам с нещо, идва хваща го и го хвърля на земята. Песничките са актуални само при заспиване. Опитах за балона, въобще не се впечатли. Преди танцувахме патешкия танц, и той вече не е интересен  newsm78
Най-интересната игра и е криеницата, и то тя пълзи, аз пълзя (задължитено трябвад а пълза  Twisted Evil иначе Никол не играе )
и я гоня. Като я хвана се гъделичкаме Simple Smile И на двете ни колената са сини  hahaha
Другото, е да вземе на дядо си очилата и да ги скрие. След това, той докато ги търси тя подскача и пищи.  Май не сме по интелектуалните игри  Joy

# 192
  • русе
Цитат
при нас уикенд-а беше бурен
А при нас нощта! Към 1 часа се събуди с рев - половин час я успокоявахме с баща й - вода, биба, гушкане, тв - плаче, хълца и накрая пуснахме музичка на gsm-а на тати и така се кротна! Не знам какво й стана, не мисля, че са зъби - имаме вече 12 зъбчета и би трябвало да имаме месец - два застой, ама знае ли човек?!  Някой беше питал за реда, в който избиват зъбчетата - ето какво намерих  http://www.mamaibebe.com/?id=198 , http://www.zadecata.com/sb/index.php?page=0_5_5_1_1
Цитат
Как задържате децата на едно място за да си играете
  И Мария не стои повече от 2 минути на едно място! Постоянно обикаля из стаите, разпилява си играчките, но най-обича да си играе със списания, ключове, обувки, чинийки и т.н. Засега и аз съм спряла да й купувам играчки, само една топка се каня да й взема! Когато имам много да чистя или мия, й пускам Бейби Айнщайн - известно време  не го гледаше, но сега пак й е любимо! Напоследък много обича да целува - освен нас, себе си в огледалото, снимки, дечицата по списанията...

Забравих да чиститя новата прическа на Цвети! И качих малко снимки в новото албумче.

Последна редакция: пн, 31 мар 2008, 15:14 от stef77

# 193
И аз пея песнички, ама като пееш Пенкеле, кой ли те слуша. Почвам да чета приказка, ама същата работа, вместо да ме слуша с интерес, тя почва да реве, в момента в който започна да чета  Tired Преди малко пробвах с Балона се надува, много ми харесва и се оказа, че и на нея й хареса само дето не ми дава да я хвана за ръцете, тя сама си пляска. Много добра идея, браво, че сте се сетили да пишете по въпроса. Ако се сетя нещо и аз ще пиша. Peace

Аз имам едно въпросче..... как да науча детенце да сочи с пръст като иска нещо?
От 1 седмица застава пред масата и реве, иска нещо но незнам какво (а по масата няма нищо за ядене, имам няколко книги една в/у друга, и разни мазилца за нея). Та това се чудя  Rolling Eyes

# 194
Радостче, Виктор ще постигне мечтата на зрелия социализъм, ще стане всестранно и хармонично развита личност.  hahaha Което всъщност въобще не е лошо.  Grinning
Да си похваля детето - от 3 дена се приспива без биба. Интересното е, че сам спря да я иска. Докато аз се чудех как да го откажа, проблема се реши от самосебе си.

Общи условия

Активация на акаунт