Февруарчета игриви правят всички ни щастl

• 10 012
  • 295
  •   1
Отговори
# 210
И как е стигнала ключалката? И нашия ключ седи на вратата (да взема да го махна), но не ми се вярва още че може да ме заключи..

# 211
Ние половинчато решихме проблема с компа с ей тая програмка http://www.bluechillies.com/details/648.html   ама малкото копче все още не сме спасили, така че се случва да ми отнема картинката докът си чета нещо на компа.

# 212
Здравейте и от нас, и ние продължаваме одисеята със зъбите. Харесаха ми двата линка за поредността на зъбите и вървим точно според описания там ред на поява, малко имам надежда сега че след като избият кътниците ще си починем до кучешките, ама дали така ще стане наистина   newsm78  Да се похваля ние утре отиваме на почивка за 10 дена до Дърбан, много хубав град на Индийския океан на около 2000км от Cape Town. Малкия за първи път ще лети със самолет, много се вълнувам дано го понесе добре, ще му дам да суче при излитане и кацане по инструкция на педи и дано всичко мине ок. Ще пращам снимки от там, зажадняла съм за смяна на обстановката че от както съм родила не сме ходили никъде май, освен за 2 дена на бунгало Август месец за годишнината от сватбата.

# 213
Биби, дано изкарате спокойно и хубаво!
Ние вчера се върнахме от екскурзията до Карлово. Беше страхотно, Марти си спеше по програма- през деня и през нощта. Хапваше си нормално и лудуваше. Посетихме Калофер, но там имаше ужасен вятър и се преориентирахме в едно комплексче до Карлово, там беше заветно и тихо. Просто един малък рай, а Марти ходеше спокойно из тревата, а ние се "натъпкахме" доволно с вкусен обяд. Хотелчето, в което спахме беше в центъра на Карлово, та се разхождахме с количката. Беше много приятно, имаше вътрешен двор, с ресторантче, кафене. Стаята ни беше от 2 части- дневна+ спалня, но по средата имаше стъпало. Та, там Мартин си разби устата  Cry, но бързо му мина, поне се научи да се качва и слиза (с помощ разбира се).Отивам да гледам снимки и ще кача в албума.

# 214
Аз пък имам проблем с храненето на Ясен.  eat Яде, но май все повече превръща процеса в игра, скачане прав на стола, бъркане в паницата и т.н. Днес му дадох лъжицата и манджата и го оставих на воля да видя какво ще направи. Зарови си двете ръце в картофите и после в устата, но повечето навън оставаше. Издържах точно 2 мин и грабнах паницата, ей голямо мазане падна. Последните две вечери му давам да яде вместо мляко с бисквити от нашата храна. Резултатът е - 2 дни детето си ака нормално и няма запек, та сега съм в чуденка, да продължава ли с мляко или да минава на твърда храна.  newsm78
Ние също играхме на "Балонът се надува" и на пук - голям смях и почва да повтаря пу, пу.

# 215
Теди, пробвай да му дадеш да яде нещо, като парче кашкавал или коричка хляб и така да го храниш... Бих ти предложила да го вържеш с коланите на стола да не става, но аз моето дете не бих го вързала, а и да исках - той не би ми разрешил..  Naughty Така че остава да го забавляваш някак, докато се нахрани..  newsm18 dance възможно е да му доскучава... Наш Никсън на Бейби Айнщайн кротува, инак мята лъжици.. Като казах лъжица... дай му една да се чувства самостоятелен, а ти с другата пъхай в устата..
Дано съм ти помогнала с някоя идея, че като знам аз как полудявам като започне така..
smile3511
Ние вечер ядем супа без сухар.. Като си ляга суче.. Може от бисквитките да се запича.. Ние не сме имали запек никога...

# 216
  • София
Здравейте и от нас.

Изгубихме се защото имахме тъжен повод в семейството. Почина баща ми и известно време нямах възможност и желание да пиша.

И ние започнахме периода на сополите и безсънните нощи със зъбоникненето. Четвъртия зъб - горен резец нещо се опъва и ни мъчи, но това явно е началото на проблемите от това естество . И в тази връзка ще забавим малко ваксината за рубеола и т.н. И без това я забавих с няколко дена заради безразсъдната ми смелост да дам ягодки на Симонката. Страшно и харесаха и първия ден нямаше проблем, но след втория прием се появи червено петънце на бузката и се задържа 3-4 дена.

И при нас има голям проблем за РС - то. Макар да сме с 2 лаптопа няма спасение. И двата са на дивана, който е висок, но тъй като любимото ни занимание е да се катерим където падне, вече се качва на дивана и започва да се разпорежда. На масата също е рисковано , защото когато има нещо интересно или просто не вижда добре какво има дърпа покривката и сваля всичко на земята и се запознава обстойно с него .

Любими игри освен горепосочените са : криеница, гоненица, Хей ръчички, pat a cake - нещо подобно но на английски,  this little piggy -нещо подобно на описаната по-горе игра за мишленцата и кашичката , но пак на английски, ровене в пръстта и надпревара за все по-качествено омазване на дивана с пръст като не пропуска и да я опита, напоследък обича да ми носи телефона, когато звъни, както и чехлите на баща си, когато иска вече да ходим да закусваме или да се къпем и други подобни.
Любими играчки са уокъра, количката, бебето й, ролер -  търкало с дръжка, инструментите за пясъчника, сортшейпъри, ринговете ги нарежда от месеци и вече май няма тръпка с тях, чашки, които се пъхат една в друга ( основно занимание по време на хранене), развиване и завиване на капачки( особено любимо, ако има и вода в шишето или чашата с накрайник, която да излее върху себе си след отварянето), балони, топки, плюшени играчки напоследък, капачки, книжки  - особено много, естествено ципове (сваля си ципа на домашните пантофи по норматив)и всичко друго, което може да си открие.

# 217
  • София
"Аз пък имам проблем с храненето на Ясен.   Яде, но май все повече превръща процеса в игра, скачане прав на стола, бъркане в паницата и т.н"
звучи ми страшно познато, защото Симона е така от месеци. Единственото , което помага при  нас е забавлението. Имаше периоди, когато ядеше само докато гледа любими неща от бебешката телевизия и и ги бях записала на видео, но беше много неприятно, защото интересите и се меняха след 2-3 седмиции следваха нови филмчета. Напоследък откакто преместихме стола и в кухнята, където няма Baby TV и давам играчки да се забавлява и яде само докато и е интересно, като омръзне сменям играчката, защото иначе става права и хвърля каквото и попадне. Играчки за хранене са ни:  чашки за пъхане една в друга, шише за развиване и завиване на капачка, капачки различна големина, които се пъхат една в друга, пластмасова купичка или чашка или бурканче и лъжица, буркан и лъжица. Имам и 2 музикални играчки , ако тръгне да става за отвличане на вниманието.
Успех!

Аз още не и давам да се храни самичка , но в книгата ми имаше препоръка за настоящата възраст да се оставя детето само да се храни. На мен ми звучи като чисто безразсъдтство като знам колко течна е храната от кухнята та се чудя дали има други смелчаци като Аврора .
Лека и безаварийна от нас.

# 218
Дейзи, приеми искрените ми съболезнования! Знам какво ти е, защото преди 2 години загубих татко  Cry ... И все още (всъщност винаги ще е така!) ми е много мъчно и ужасно ми липсва. Но това са нещата от живота и те си се случват, колкото и неприятно да е.
И при нас понякога храненето е "с препятствия". Обикновено почва добре, но бързо й омръзва.  Ако остават няколко лъжички - пробвам с песнички или някакви занимавки. Преди й давах лъжица и за нея за да свиква с тоя инструмент, обаче много ми пречи понеже все си я вре в устата. Понякога й давам сухарче (за обедното хранене) или бисквита за следобедното и тя веднъж си гризка, веднъж - лъжичка от яденето. Ако е много тежко положението (т.е. не си изяде дори половината порция) пускам бейби айнщайн и тогава минава на "автоматичен режим" - отваря си устата като роботче без дори да осъзнава, че й подавам храна.
Миа играе с много неща - музикална къщичка и всякакви други музикални играчки, топки, търкало за бутане, кубчета, формички, всякакви дрънчащи неща. Постоянно ми тика шишета с минерална вода за да й дам капачката, а после я лапва и така си обикаля и играе с капачката в устата. Обожава книжки, а като и попадне някоя пред очите идва с нея при мен и почва да ме налага в лицето с нея (при което аз установявам, че картонените книжки могат да бъдат сериозно средство за бой  Mr. Green). Бейби Айнщайн продължава да се котира и направо я хипнотизира. Навън обича да се люлее на люлка, пускам я на пързалката, а най-любимото аутдоор занимание е да лапа камъни (по-рядко фасове) от земята  Sick Става все по-бърза и упорита, та се майтапя, че скоро ще я разхождам с наморник или с тиксо на устата.
За песничките и  игричките можете да погледнете в тази тема .

# 219
Daisy6 най-искрени съболезнования за татко ти.. знам че с времето болката не минава просто свикваш да живееш с нея.. бъди силна и разказвай на бебка за него когато порсатне... нека знае че има дядо който е ангел!

# 220
Здравейте момичета аз малко пак се бях позагубила но малко проблеми.

Дейзи приеми моите най-искрени съболезнования за татко ти. Много е тежко и тъжно когато си замине скъп човек... знам че сега ти е много тежко, но той ще остане винаги с вас в сърцата ви!

При нас се е заредила някаква черна серия и не знам до кога... Първо бяхме на гости и Алекс падна с шишето с водата и си разби устата ooooh! Имаше много кръв и сълзи, слава богу че няма избито зъбче  Praynig Два дни по-късно в Неделя преди обяд му прискрипахме пръстите на вратата ooooh! Аз готвех на терасата, а тати му играеше с него в кухнята и докато го види той се шмугнал пред него докато затваряме. Мъжо изкърти вратата, а добре че дограмата е дървена и не се затваря плътно, та се разминахме с охлузване само. Същия ден легна да спи и се събуди след час. Стана ми странно че лежи до мен не спи, а ме гледа само, но не става както обикновено. По едно време го пипнах гори, измерих температурата 38,6, а след 10 мин стана 39,4. Почна едно трескаво звънене за съвети на познати и педи. И всички бяха категорични, ако  е зъби ще се смъкне съвсем, ако е вирус ще варира. Та цяла нощ я смъквахме и дигахме и в понеделник сутринта на преглед бяхме с 38, а докато се приберем пак стана 39,4. Прегледа го педи и решихме, че е вирус макар долните му кътници да бяха много надути. Прибрахме се и аз се сетих за думите на бившата ми шефка, че сигурно е вирус защото едва ли сме каръци да ни никнат 4 зъба на веднъж. Та погледнах горните и се оказа, че горния десен е избил, а левия е на път като долните два, от които единия ще избие тази нощ защото боде и белее и остава да пробие кожата..  Оказа се,  че можело да са 4 на веднъж.  ooooh! И сега не знам дали освен зъбите обаче не е и вирус. Защото вчера вечерта я смъкна на 36,9 до тази вечер, когато вдигна пак 38,6. Лъжа се защото като вдигне температура има хрема която се стича в гърлото и почва да кашля. А като смъкне температурата хремата спира и кашлицата също. Но май ще се окаже, че сме и с вирус и зъби за жалост. Алекс е адски кисел направо му се чудя горкия как издържа. Вчера беше като парцал горкия лежеше безжизнен, а вечерта като спадна температурата живна  малко. Днес цял ден плаче без да спре тика всичко в устата, не може да диша от хремата и кашля и иска постояно да го носят.  Cry
За играчките и останалите неща утре че ми стана пак много дълъг постинга и да не досадя... 
Лека и спокойна на всички.

Последна редакция: ср, 02 апр 2008, 00:53 от Mish

# 221
Daisy, най-искрените ми съболезнования!  Praynig

# 222
  • Стара Загора
Дейзи съболезнования мила, много е тежко да загубиш татко си Cry Моят го няма вече 21 години Cry

Миш хайде дано се види края на черната серия при вас Praynig

За храненето - откакто Ивка беше болна храненето е по-трудно при нас. Трябва или да сменя каналите на тв-то, или с нещо да си играе, или с друга лъжица да бърка в купичката. Но иначе си яде, просто иска занимавка.А най-обича сама да си взема.Снощи изяде 2 филийки без корите намазани с катък, на късчета и тя си ги хапва + айрян и краставичка  Laughing

# 223
  • София
Daisy, най-искрените ми съболезнования!  Flowers Rose  Praynig
Mish, дано е свършила черната серия на Алекс  Praynig доста му се е насъбрало  Confused
Аз връзвам Дани в стола за хранене, това ми е навик. Когато е гладна си седи кротко и може да мине и без тази мярка, но така ми е по-спокойно (още не знае как се слиза  newsm32 ) Въпреки моите усилия да е обезопасена, от няколко дни успява да си измъкне ръцете от коланите  Crazy

# 224
Дайзи, съболезнования за татко ти  Sad

и се преориентирахме в едно комплексче до Карлово, там беше заветно и тихо. Просто един малък рай,
Цвети как се казва този комплекс знаеш ли?

При нас, яденето отдавна е гонене с лъжицата  Twisted Evil В столчето неще, ако я вържа реве, маха с ръце и съвсем отказва да яде.
Байби Анщайн за мое огромно разочарование вече не действа. Преди поне 10 мин и задържаше вниманието. Яде механично само ако има реклама  Peace Обикновенно закуската я изяжда наполовина, обядва чак към 2-3 и то не когато и даваме ние, а когато тя си иска. (маха с ръце и не иска да яде, оставяме супничето на масата, тя след малко отива, сочи си го и бърбори нещо)
Преди успяваше да изяде почти едно бурканче на ядене, сега го яде за цял ден  newsm78, като в това количество включвам плодове и бисквитки.

Общи условия

Активация на акаунт