Тийнейджърите IX

• 21 433
  • 353
  •   1
Отговори
# 150
  • София
А на мен ми е интересно как и срещу какво заплащане наемат децата, които правят прИмоциите в големите супермаркети?
Това ми се струва добра работа, защото и не е тежка, и е само в почивните дни.

Допреди 2-3 години заплащането варираше 15-20 лв на ден. Дъщеря ми като студентка работеше като промоутър на Мтел и Глобул, на изложения, промоции на козметика във фитнес ценрове и т. н. Чудесен начин за изкарване на джобни.

За съжаление, тогава поне не беше лесно да си уредиш подобна работа. Все пак, ако веднъж преминеш кастинг, после вече влизаш в някакви картотеки и започват да те търсят.

# 151
  • Malgrat de mar
Видях и една обява за разнасяне на рекламни листовки.
А сега се сещам, че още преди три години за лепене на плакати се плащаше по 15-20 стотинки на плакат. За едно здраво момче сто плаката не са голям зор.
Моят син разнася листовки!Идеята дойде като вид наказание за потрошената от него кола,но смятам че остана доволен.Все пак получава някаква финансова независимост.Заплащането е 5лв за 1000бр  .Чудесно е ако се падне район с повече блокове.Само събота и неделя,изкарва си между 100-150лв.Но втори чифт маратонки скъса ooooh!
Мисля че по-рано трябваше да му потърсим работа  Naughty

# 152
  • София
Заплащането е 5лв за 1000бр  .Чудесно е ако се падне район с повече блокове.Само събота и неделя,изкарва си между 100-150лв.

Това прави минимум 20 000 листовки на ден.  newsm78
Къде ги раздава? И как се доказва, че се раздадени, а не изхвърлени в близкия контейнер за боклук?

# 153
  • Malgrat de mar
Всеки път им дават парченце от карта,което е района му.Има проверяващ,който изберателно минава през някои адреси.Наистина са много бройки,неговата ученическа раница е малка и е получил една голяма туристическа.Не ме притеснява това че е тежка,все пак е достатъчно голям.

# 154
  • Malgrat de mar
Уф че съм 100-150лв месечно!Нали не реши че е на ден,

# 155
  • близо до София
Леле, колко сте изписали! Връщам се да почета, че доста интересни теми сте дебатирали.

# 156
не разбрах защо си против cool_witch

Веднага ти отговарям:

1. Категорично не съм съгласна с това:

Мисля си, ако имате познат и поговорите да вземе детето на работа във фирмата си и вие да давате парите за заплата, но детето да не знае. Просто да се научи на работа, отговорности, раб. време. Разбирате ли - да работи, да взима някакви пари и да се учи на труд.

За мен е абсолютно неприемливо, дори за хора, които се чудят къде да си похарчат парите.
На труд може да се учи и в къщи, другото си е експлоатация.
Децата, които искат да работят са достатъчно отговорни и са наясно.
Тези, които не са, обикновено не искат да работят и никой няма право да ги кара насила.

2. Защо трябва да разчитаме, че пак ще минем между капките, както едно време - преди повече от 19 години?

Едва ли ще направят проверка на всички фирми, а и винаги може да каже, че е на гости на познат.

А ако направят проверка? А ако детето пострада по някакъв начин?
И защо някой собственик на каквато и да е фирма трябва да се възползва от детския труд без да носи отговорност за детето?

3. Това да коментирам ли?

Е, единият се сдушии с пияндетата от склада и започна с биричка от обяд, но не че няма да го направи и на улицата. Може и без осигуровки, инспекции по труда и др. държавни чиновници.

# 157
  • София
Е, явно не съм се изразила добре. Не виждам нищо лошо в предложението си. Дъщеря на моя позната работи в счетоводна къща след часовете. Майката дава 100 лв и  от фирмата още толкова. Вместо да дреме по кафетата ходи в НАП, НОЙ, данъчни  и разнася документи, в офиса въвежда първични документи.  По този начин се учи на някакъв труд, сблъсква се с живота, виждам че вече е наясно с много. Скоро ми обяснява за новата наредба за болничните. Каква злополука може да и се случи - да я блъсне кола/дано не става/, но то може и ако отива с приятелки на кафе. Друго момиче 14 г. работеше в бившата ми фирма  като компютърен оператор. Какво да и се случи - мисля, че е по-страшно пред комп. в къщи - не знаеш в какви сайтове влиза. Идваха проверка от инспекцията - веднага  казахме, че ми е на гости и нямаше проблеми. Дъщеря ми ходи в момента във фриз. салон да се учи и им помага.Ходи с голямо желание и не пропуска ден.  Не получава пари, след дипломирането ако трябва аз ще плащам осигуровките за да я назначат на работа. Просто при нас е важно да се води на длъжност фризьор 3 години.  През това време ще си създаде контакти и клиенти и после ще печели. Моето мнение е децата да се научат на труд и да видят как се работи, едва ли семейството чака постъпления от тях. Каквото спечелят - да си го харчат. Може и да греша, това е мое мнение.

# 158
Сетих се, че когато бях в една ТВ игра, хората от публиката получаваха по 15 лева на ден, кетъринг и безплатен транспорт след снимките. Снимките обикновено са в петък следобед, събота и неделя. Тази игра правеше снимки на по шест предавания на ден - е, предполагам, че в началото е интересно, но после става отегчително - снима се отново и отново, водещият си заплита езика или става нещо друго; но пък в общи линии дванадесет часа стоиш, в почивките може и да си полегнеш. Знам ли?

# 159
  • София
Познати на Ани участват в такива снимки на публика на телевизия. Намерили са си работа по обява във вестник. Доколкото разбрах било голям зор да се започне, защото почти никой от публиката не се отказвал. Иначе било приятно, смеели се. Но и там са искали навършени 18 год.

# 160
  • София
Дами,
Утре на стадион Славия започва състезанието по фигурно пързаляне за Купа Виктория. За моята Габа това ще е първо състезание и можете да си представите какво вълнение е. Обичайно, децата нямат много публика, а пък са страшно атрактивни на леда.
Началото е в 17 ч, заповядайте на едно истинско забавление на леда!

# 161
  • София
Янита, с удоволствие бих дошла, да знаеш, ама съм на работа и то доста далече
моя синковец доскоро тренираше хокей и на мачовете бяхме само роднини на двата отбора
обаче пак успявахме да вдигнем достатъчно шум

сега е решил да се връща към хокея и ми направи кратичък списък какво му е нужно от екипа
някой да познава неженен милионер

та като казах милионер - моето ангелче е успял да направи три пъти по-голяма сметка от моята на мобилни си телефон
сега една година ще работи, за да я изплати
вече си правя списък с извъндомакински задължения дето да му прехвърля

# 162
За моята Габа това ще е първо състезание и можете да си представите какво вълнение е.
Надявам се,че детето се е представило добре и е щастливо  Peace
За съжаление,не съм от София,иначе бих се радвала да видя "ледената" принцеса.
Дъщеря ми няколко пъти ходи на промоции,и тъй като е навършила 18,на алкохол.А,и на кафе.Тези две неща бяха много добре организирани и платени-около 30 лв.за 3 часа.Само че мъчно се влиза в системата,т.е. да те викат постоянно.Беше-мисля,преди година и половина-и на месни продукти,около 10 лв.за няколко часа,та накрая ги излъгаха и с по 10 лв.
Наш познат предложи да я вземе на работа през лятото,когато беше на 16,в магазин,но аз да й плащам заплатата.Не се съгласих.Айде сега-ще работи по цял ден,ще е материално отговорна,ще му чисти магазина и няма да й плати...да,да.
Виж,ако е нещо,свързано с необходим за нея стаж,професионална ориентация и т.н.-добре,но в онзи случай си беше направо антивъзпитателно  Shocked

# 163
Янита, няма да мога да гледам, за съжаление, но мога да стискам палци!  Wink  Laughing
Успех!   bouquet

# 164
  • София
Янита, няма да сме сред публиката, за съжаление, но поздрави девойката и и пожелай много смелост и самочувствие, докато е на леда! Това е такъв празник за семейството ви, радвам се за вас!  bouquet
Да не забравиш после да разкажеш как е минало  Wink

Общи условия

Активация на акаунт