Отговори
# 120
  • Пловдив
Да ви развеселя малко:

Това заварих преди малко докато правих вечерята!!! Joy
Първо се смях, а после вече когато видях прозорците, пода и столовете не ми беше толкова весело....  Mr. Green #Crazy

П.С. Това ми напомня на една снимка на Сашко на Ави от миналата година!  Wink

# 121
 Много е интересни неща ви се случват!
 Сега само се включвам да кажа, че скоро и вие ще започнете да ходите на такива пиески! Доника и аз не обичам прекалените измишльотини, но когато участва детето ти се забавляваш. Включих се най-вече да ви покажа каква беше пиеската миналата година. Ванко беше научил цялата и страхотно се забавлявахме всеки път, когато рецитираше. Има я тук: "Пеперудена магия".

# 122
Amaretto, имаш голяма бира с големи картофки от мен!  Hug Толкова ми харесаха приказките на Мая Дългъчева, че цял следобед правим опити да ги четем заедно с Мими, само дето тя не слуша много-много, а се опитва да се докопа до клавиатурата, за да ти напише благодарствено писмо за чудните приказки! Като се приберем в България ще й купя непременно книжка. Страхотни са, страхотнииииииииии!
Напомниха ми за друга книжка, която имах като малка (все още я имам де, но като се сетя каква библиотека изоставих в дома на баща ми и ме напъва от вътре #Cussing out #2gunfire #Cussing out). Книжката е "Слънце в торба" на Радой Киров. Същите весели рими, оставили са силен спомен у мен. Опитах се да изровя нещо в Нет-а, но засега попаднах само на тези:
Зеленчукова фамилия
Как се появило ехото
Балончето, което се надувало самичко
Приказка за птичето, което научи два чужди езика
Стария
оф, и на още попаднах, но да не товаря темата...

steli-ssd, супер ти е юнака.  Grinning В първия момент помислих, че е решил да се бръсне, но на втори прочит ми се изясни картинката с крема.

irinii, дойде, дойде, ще черпя! Нищо, че причините за почерпката не са ясни.  И благодаря за успокоението!  Hug
viki81, "...а Жоро е невинен..."  dazzler1 Иначе за работата - аз явно съм в много голяма дупка, щото не ме напуска мисълта, че съм захвърлила с лека ръка половината си живот отвъд океана.  И все се питам защо учих, след като сега това образование мога да си го завра в ...някое чекмедже. Нейсе, ще ми размине, надявам се. Лошото е, че в никакъв случай не се чувствам пълноценна майка, защото считам себе си преди всичко за непълноценен човек. Няма да се оплаквам, не и в неподходящата тема. За засилване на имунитета акъл не мога да дам - на Мария давам Витамин С, когато ми се стори, че започва да се разболява. dennis заговори за антибиотици и аз да кажа, че тук лекарите много трудно изписват антибиотици и изобщо лекарства. Оставят организма сам да се бори, ако е възможно. Да не казвам, че антибиотик, а и капки за очи например, не можеш да си купиш без рецепта. Не е като в България.
Кузманка, вие сте много напред с материала - щом детето започне да лъже, значи вече е станало човек от него. Много се веселих със случката.  Joy Иначе и аз стискам палци всичко да е наред с малкия юнак!
cvetiberova, дано процедурите минат леко и безболезнено и да са единствените и занапред! А за аватара да кажа, че съвсем взех да се окръглям като него.  Sad
Доника, аз още не мога да си представя някои от позите, като знам себе си, че седнала не мога да заспя, а какво остава в тия йогийски пози.  Grinning
bazel, започвайте с интегралните уравнения, к'ви таблици за умножение, к'ви 5 лева (айде аз пак се сдухах - то моето чудо не различава "балон" от 'балКон").
Мари_Анка, тебе точно не мога да пропусна и ще ти лепна една прегръдка.  Hug

# 123
  • София
Здравейте милички,
ние сме по-добре, слава богу. Много се изтормозихме с този грип. Сега сме готови за разходка, че навън е пекнало.
стели-ссд- страхотна снимка Joyнаистина сякаш ще се бръсне господина.
денис-на англо-български си говорим у дома. Но аз й думам на български Simple Smile (че с мойто английско произношение  ooooh!) Баща й много се занимава с нея и има резултат.
Mariela Gazela , и аз се бях сдухала преди да почна работа. Накрая това стоене в къщи 1,5г. ми се отрази много депресивно. Сега се чуствам по-добре, като тръгнах на работа  Embarassed
До скоро  bouquet
Приказките после ще ги разгледам. Много ми е интересно.

# 124
Ей...ама страхотно се чувствам!!! Преди малко се прибрах. Първо бях в офиса да си събера багажериите, трупани доста години,после с приятелката-колежка /която също напусна/ отидохме до един италиански ресторант, където ме чакаше мъжа ми /той пък от своя страна отиде да си довърши един татус - посветен на мен  Embarassed Heart Eyes/. Аз се разходих из украсените великденски магазинчета и после минах през Бриколаж, откъдето като видна градинарка изкупих де що видях като цветя и подправки за садене Mr. Green Сега почвам домашни дейности. Запалила съм се утре да точа домашна баница по тази рецепта  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=279314.0- ще докладвам ако има резултат   chef
Амаретке, Газелке - много хубаво ми стана като прочетох пуснатите от вас произведения. Благодаря   bouquet
Газелка, тежко е когато човек не се чувства пълноценен - сякаш живееш чужд живот, сякаш не си себе си и това не ти харесва. Напълно те разбирам. След Нова година и аз бях в подобно неудовлетворително състояние... Чудех се много - кое конкретно не ме удовлетворява и ме прави нещастна - дали нещо в ежедневието у дома, дали в работата, дали не съм стресната от перспективата още 2 години без самостоятелен живот /бременност плюс година и половина очовечване на втората ни рожба.../ Лутах се от едно решение, на друго, за капак и близък човек почина... После седнах и реших, че все от някъде трябва да започна - започнах от най-сигурното, граденото с години - работата. И аз съм учила много години, работя в този бизнес от 18 годишна /като си погледнах трудовата книжка онзи ден и  Shocked/, стигнах дотам докъдето всеки в моя бизнес мечтае и ...хоп - сама се отказах, за да започна отначало по нов начин, и без да допускам да вляза в рутина - нещо, което без да искам се беше случило последните 2 години.
Целият тоя ферман е, за да ти кажа, че това преместване там и зарязания живот тук може пък да бъдат твоето спасение от нещо, което е можело три пъти повече да те подтисне. Аз бих те посъветвала да започнеш да правиш нещо малко за себе си - може да е хоби, може да енякаква квартална обществена инициатива, но да е нещо различно от домашните занятия. Също така педвид нехаресването на външния си вид - дай си някоко часа седмично за да промениш това- нова прическа, добер поддържан маникюр и кожа, 1 ден разтоварване на организма с чай и плодове. Направи си списък с нещата, които ти харесват там и го преглеждай отвреме навреме. След 1 месец мисля, че ще има резултат. Поговори и с човека до теб, сподели му как се чувстваш и му кажи, че ти е тегаво и искаш помощ и от него- да помислите заедно за промяната,да се постарае повече занастроението ти - с изненади или дребни жестове /моят любим ме подкрепи много в решението ми, което ме накара  да действам без колебание Heart Eyes/А също типрепоръчвам да прочетеш книгата на Дийпак Чопра 7те духовни закона на успеха /не е от типа "как да..."/
Извинете, че се отплеснах така,но просто напълно разбирам тези състояния и знам,че човек самостоятелно може да се справи!

# 125
Момичета, след този коментар на Vessselka , смятам да напусна темата. Много болно ми стана и съжалявам, че съм споделяла с вас за проблемите, които имам с Мими. Извинявам се, ако съм била досадна. Желая всичко хубаво на всички ви!
е имам си титла д-р,знам повече от теб и съм по-наясно с доста неща Laughing
ти с какво може да се похвалиш
някой умрял да ви напада,никой неможе да ви помогне,за съжаление сте.Опазил господ децата ви
А марианка -отдавна ми се ще да ти го кажа,но толкова безотговорна майка не съм виждала,с цялата натрупана информация за теб досега!Ако толкова време се занимаваше с дъщеря си колкото прекарваш в нета и пишейки по цял ден много повече щеше да й помогнеш.Не е само мое мнение!
Само да добавя, че коментарът е от една друга тема.

Последна редакция: сб, 29 мар 2008, 20:37 от Мари_Анка

# 126
Момичета, след този коментар на Vessselka , смятам да напусна темата. Много болно ми стана и съжалявам, че съм споделяла с вас за проблемите, които имам с Мими. Извинявам се, ако съм била досадна. Желая всичко хубаво на всички ви!
е имам си титла д-р,знам повече от теб и съм по-наясно с доста неща Laughing
ти с какво може да се похвалиш
някой умрял да ви напада,никой неможе да ви помогне,за съжаление сте.Опазил господ децата ви
А марианка -отдавна ми се ще да ти го кажа,но толкова безотговорна майка не съм виждала,с цялата натрупана информация за теб досега!Ако толкова време се занимаваше с дъщеря си колкото прекарваш в нета и пишейки по цял ден много повече щеше да й помогнеш.Не е само мое мнение!
Shocked Shocked Shocked
Аз ли съм пропуснала нещо  newsm78 Определено ми дойде като гръм от ясно небе.
Марианка ти си решаваш дали и къде да пишеш и с кой да споделяш. Аз определено смятам че е момичетата които те подкрепят тук са повече от упрекващите и за мен е жалко ако един злостен коментар ни лиши от присъствието ти  Sad Всеки си има трудности и никой не е идеален. Това че споделяш трудностите, а не само радостите е неуспоримо доказателство за искренното ти и нелицемерно присъствие тук, за което аз лично много те уважавам. Аз мисля че трябва да не губиш надежда и да имаш повече вяра в Мими, но за безотговорна майка и дума не може да става. Това си е моето мнение и няма да го променя за да се харесам или не на някого.
От мен едно исренно  Hug

# 127
Здравейте, момичета!

Вчера писах, писах, всичко изкоментирах, снимки пуснах и преди да публикувам Саши ми изключи компютъра. Бях толкова уморена и още не съм имала шанс да повторя.

Марианка, моля ти се! Темата няма да е същата без теб. Ти пиши каквото и както ти душа иска, а на който не му се чете, да не чете!

# 128
С маринка спорихме в темата за ваксините и най-накрая споделих мнението си за нея,невиждам нищо кой знае какво.Немога да приема разбиранията й,не мисля,че беше нужно да ме цитира и да драматизира толкова.

# 129
  • София
marianка, моля те, не ни изоставяй  Hug

# 130
Хм... броих до 10 /все пак хормонки бушуват и лесно се паля  Wink/...
Прехвърлих темата, от която Марианка цитира Веселка - за и против ваксините. Откакто пиша в този форум не само че не пиша, но и не чета подобни творения. Мненията в тях в 90% от случаите са субективни, а в 99.9% те се оспамват в междуличностни нападки, че и обиди. Мнението ми,че ако някой иска да казва нещо лично, го прави на лични. А най-хубавото на виртуалната дружба е, че никой никому не е длъжен да обяснява защо не комуникира вече с него. Чиста загуба на време са и нападките, и оправданията. Не е много редно да си даваме оценки кой колко добър родител е /на база виртуални разкази и необективни впечатления/.
Никого за нищо не коря.
 Мнението ми е, че както темата за ваксините/пък и която и да е публична тема/ не е подходяща за даване на оценки за майчини успехи, така и нашата септемврийска тема не е тази, която Марианка трябва да напусне. Марианка, каквото си споделила - си го споделила  - форумът се чете от най-различни познати нерегистрирани хора. Но тук не пишем неща, с които да се представяме в светлина, коятотези непишещите искаме да ни възприемат, а си споделяме, с хора, коит чувстваме, че ни подкрепят и разбират. Мисля, че всички точно така сме отреагирали на твоите тревоги /както и на тревогите на всяка друга от нас/. Така че и аз те приканвам, да преспиш и утре да ни сервираш кафенцето  Hug

# 131
Може би трябваше да изкаже мнението си за нея на ЛС,но така се случи.Изказвания от рода лекарите не са д-р,защото не са защитили докторска дисертация,пренебрежения към знанията и компетентността на лекарите,цитатът: известните думи на Бърнард Шоу: "Докторът е също толкова добър консултант по въпросите за ваксинирането, колкото месарят по въпросите за вегитарианството", казани преди сто години,сляпото доверяване на неутвърдени научни факти,"крити" от Световната здравна организация си е направо за мен експеримент със здравето и то не на кой,ами на децата.Немога да не се възмутя от такова невежество,което цари в теми от подобен род!
Намесата ми в подобни теми е безмислена и съжалих,че отново се "запалих",лицимерието ми е чуждо,а то се толерира тука,скрито зад добрия тон Peace
Здраве и от мен  bouquet

Последна редакция: нд, 30 мар 2008, 04:09 от Vessselka

# 132
  • Пловдив
Добро утро!

Страсти великденски се вихрят и в нашата темичка...... Thinking
Споделям абсолютно мнението на  irinii на 100% в първата й част...няма какво повече да кажа...Мненията в темата ме накараха да се почувствам зле...и подчертавам че отблъскащите за мен коментари не бяха на Vessselka и на Мариана, а на разни други особи....
Словестните дуели е по-добре да се водят на лични, освен ако от този спор няма да се роди нещо хубаво...това си е мое мнение, с което не искам да ангажирам никого!
И не мисля, че репликите, които са си разменили 2-те страни трябва да се драматизират толкова, че да има цитати в нашата темичка и изказвания направени прибързано....................
Аз също не искам да взимам страна и не мисля,че е необходимо да се провеждат дебати от сорта на коя от 2-те да остане да пише, защото е несериозно!
Все пак тук е форум всеки пише каквото му душа сака и никой не е обвързан с мнението на другите!

Днес си поспахме 1ч по-малко и ви желая бодър ден!
 Hug

П.С. Ирини, как стана баницата?! Wink

Последна редакция: нд, 30 мар 2008, 10:59 от steli-ssd

# 133
Момичета, здравейте! Grinning
Най-напред искам да се извиня на всички, че станахте свидетели на нещо наистина грозно. Самата аз се чувствам ужасно и целта ми да цитирам Vessselka тук беше единствено и само, за да обясня, защо напускам темата. От нейните думи останах с впечатлението (аз ги и подчертах), че тук и други са на нейното мнение и в един момент си помислих, че вероятно ви досаждам, споделяйки моите проблеми с Мими.
Безкрайно съжалявам. И още веднъж извинявайте!
Днес, следвайки своя ритуал да си изпия кафето на терасата Laughing, мислих доста. И мисля, че Господ не случайно е избрал всяка от нас да бъде майка точно на своето дете, защото е преценил че едва ли може да има по-добра майка за него. Grinning
Благодаря на всички ви, за това че вече 2 години ми помагате да преодолея своите проблеми. Вашите съвети винаги са били безкрайно ценни за мен. И тъй като ви чувствам като приятелки, ще продължа да споделям тук и радости и болка, а никой не е задължен да ме чете.

Мими снощи вдигна температура.  Tired Та изкарахме една тежка нощ. Днес е по-жизнена, но все още е с Т. Утре ще си я оставя у дома, дано се оправи за открития урок във вторник, защото взех решение да участваме. Grinning
Днес започнах голямото пролетно почистване у дома. Чакат ме прозорци за миене, килимите вече събрах за пране. И в този ред на мисли, ми се ще да ви попитам как се справяте с домакинските задължения покрай отглеждането на дечицата, а някои мами са и работещи вече?  Wink
Мариелка Газелка, и аз няма как да те пропусна  Hug И аз благодаря за красивите произведения, за които ни напомни!  bouquet Ти си прекрасен човек! Иаз като теб на моменти се чувствам непълноценна и с ниско самочувствие, често незная коя е вярната житейска посока... Но мисля, че iriniiекрасно! И аз ще се възползвам от мъдрия и съвет. Wink
irinii, а ти ми звучиш много оптимистично и аз искрено ти се радвам.  Grinning
Ставам, че голямото чистене започва! Laughing

# 134
...Мненията в темата ме накараха да се почувствам зле...и подчертавам че отблъскащите за мен коментари не бяха на Vessselka и на Мариана, а на разни други особи....
Ако не е тайна кои са тези "особи"  newsm78
Аз пък смятам че лицемерието тук не се толерира, защото не виждам ама никакъв смисъл от това.
Аз лично толерирам полезните съвети и мнения(дори противоречиви), пред безмислените нападки и обиди.
Vessselka е в правото си да си изказва мнението както и всеки друг. Аз просто исках да подкрепя Марианка(не в спора и с Vessselka а в емоционално отношение), защото мисля че е много старателна майка, но в същото време и много неуверена и ранима, и си представям колко я е наранил упрека че е безотговорна, още повече че е всеобщо мнение. Всеки има своите знания и разбирания, и ги използва по най-добрия според него начин в отношението си с децата. Друг е въпроса колко сме информирани и колко правилно действаме.
И аз често пъти се чуствам безсилна. Понякога се съмнявам, а понякога дори установявам че не съм действала по най-добрия начин, но винаги съм водена от желанието да дам всичко от себе си за детето.

Личи си че е уикенд, дано има много истории утре за прекрасно изкарано време с любимите хора

Общи условия

Активация на акаунт