Отговори
# 135
  • Пловдив
viki81 , имах впредвид в темата за ваксините! Там открито се напада лекарското съсловие и жалкото е че имаше доста груби изказвания, неразчистени от модератор!  По думите на разни потребители там лекарите е по-добре да не съществуват, че само пречат... ooooh!
Абсолютно не съм помислила да визирам никого в нашата тема! Peace
Но мисля с това коментарите ми да спрат, защото тези неща не са за нашата темичка и се радвам, че и Марианка днес се разписа и е преосмислила нещата!
Бързо оздравяване на Мими и успех на открития урок!
Аз лично обичам да чета постингите на всяка от вас и преживявам тревогите и радостите на всички! Hug

Последна редакция: нд, 30 мар 2008, 17:12 от steli-ssd

# 136
Стели нистина в доста теми както в този така и в други форуми има много неприятни и груби изказвания и вместо полезна темата се превръща в напълно безмислена и отблъскваща Confused Но какво да се прави хора всякакви.

# 137
Moмичета, много ви моля, помогнете ми! Мими вече е 39,4 градуса температура и нищо не помага - опитах с Панадол и Нурофен. Температурата не пада! Cry Кажете ми, ако някой знае, дали мога да и дам течен аналгин и какво да е количеството? Личната лекарка не вдига телефона, вероятно отсъства от града. Много съм притеснена, отдавна не е вдигала толкова висока температура, изглежда ми зле и очите са и хлътнали.
viki81, много, много благодаря! Мисля че всяка една майка в трудни и тежки моменти се пита, дали наистина е достатъчно добра, дали наистина прави всичко за детето си и дали то е най-доброто?  Мисля, че си ме разбрала перфектно, благодаря за което. Благодаря и на yoana77, bazel и Ави. Kaкто и на irinii и steli за градивната критика. Hug
Момичета, за мен въпросът е приключен, надявам се и за вас да бъде така и да ми простите, ако по някакъв начин съм досадила с моите проблеми.

# 138
Марианка, за течния аналгин не мога да се изкажа със сигурност, но безпогрешен резултат дава Хексалгин- капки. Когато нищо друго непомогна за т.на Спаси, докторът ни ги изписа тях. С ужасен вкус са /мисля,че са на основата на аналгин/, но действат. В опаковката има упътване за дозировката.

# 139
irinii, много благодаря! Не спрях да дебна за отговор Simple Smile. Веднага ще пратя Васко на аптеката.

# 140
Мари_Анка, от педиатър знам за следната схема за Аналгин, но аз не смея да ти дам съвет. На листовката на течния аналгин пише да не се дава на деца под 15 години. Иначе схемата е следната - през два часа (само ако темп. не е спаднала) се дава Панадол, после Нурофен, и накрая Аналгин. Следва от по-слабото към по-силното лекарство. Но това е схема, при която температурата не спада. Иначе мой съвет е под душа с по-хладка вода да се охлади телцето и главичката на Мими, аз така я охлаждам при температура, после оцет и вода разреждам и налагам с мокри кърпи. Педиатър ми е казвал, че в най-тежки случаи се слага лед под мишниците, но вие не сте за това.
Ох, не знам как да помогна, дано Мими да се оправи бързо!
 Hug

# 141
  • Пловдив
Марианка, Ирини вече ти е казала за капките, а и компресите помагат!
Пиши как е Мими...спада ли температурата?!
Ако продължи така май по-добре да я заведета в Пловдив в детския спешен център във ВМИ! Peace

# 142
Марианка,Ради като имаше над 39 Т,сваляхме с компреси с оцет-равни части смесен с вода,по-добре да е винен.Чорапки потопени с него на крачетата,компреси на китките,челото.Дано вече да сте я свалили Praynig

# 143
Eй, много страсти тия дни тук, много нещо, но както и в живота така и тук, нормално е когато се съберат много и различни хора на едно място, да има все някакви конфликти. Ние обаче имаме и две неща, които са общи за всички ни и това са, че имаме по едно /за сега/ сладко септемврийче и че сме все яки мацки  Wink .... и тъй като сме такива да се усмихнем и да продължим заедно напред!
Ние изпратихме всички гости да си ходят, кой от където е дошъл, поболедувахме малко / Йоана и Димитър за щастие само за по два дена, аз още продължавам/ и се бяхме отдали на много празненства и хубави поводи за събиране.
 Mariela Gazela - предполагам, че поводът да се чувстваш не съвсем добре е така променената за теб ситуация и неясното бъдеще за напред. Но "Москва не е построена изведнъж",  както се пее в любима моя песен. Сигурна съм, че нещата постепенно ще започнат да се подреждат и изясняват за теб и че не само ще се открият много възможности, но ще има и начини за тяхното реализиране.
irinii - аз не се изкушавам лесно от кулинарни провокации, но тази баница наистина изглеждаше страхотно - така ли стана и в действителност? Радвам се, че се наслаждавате така приятно на свободното време.
Ави - хайде де, чакаме липсващия постинг! Naughty
Мари_Анка - овладяхте ли положението? Ето нещо което съм си сложила за спешни случаи и не само във Favorites...http://pramed.com/le4enie_na_vis_t.html. Дано не се нуждаете вече от статията!
Ох, мацки трябва да ставам, че да ходим до магазина....
 Heart Eyes

# 144
Топър фечер, момичета!

По технически причини днес ще пиша в Word...

Започвам отначало. Ние със Саши сме добре. Като се замислих, двете най-големи мъки с него бяха тежките и продължителни колики и трудното зъбоникнене – от първото зъбче та досега. Днес бяхме на погача на най-малкото ми племенниче и Сашко се държа много добре през цялото време и няма поражения в дома на братовчед ми.

Прилагам две снимки на комплектчето за изписване. Тъмнички са, но поради липса на по-добри, ще публикувам тях в момента.

http://images24.snimka.bg/005481039-big.jpg
http://images24.snimka.bg/005481040-big.jpg

Меги, докато пратя много поздрави на Банско, че и на зимата, вие сигурно вече сте се завърнали... Да ви е жива и здрава лелята – лелите са много важни членове на семействата! А, че Ади ще е купонджия, съмнение няма!

Венуш, колко е пораснала сладката Иги! Надявам се, че и твоят “хормонален” проблем е вече разрешен!

Йоана, лудницата при вас може да е двойна, но радостта е още по-голяма. А и Дари и Ради си имат постоянно приятелче до себе си. Така е много по-весело!

Веселка, снимката на Румчо е за конкурс! И Лаци имаше подобна, заспал върху нощното шкафче.

Мариела, историята на твоя аватар е невероятна и доказва за пореден път колко малък е светът. А Мими ще е явно от дечицата, които проговарят отведнъж, но за сметка на това като професори. На песничката за Жоро се смях от сърце, ама то си е противопоказано сега, че много ми се разпъва корема като се смея и ме боли...
Приказките на Радой Киров много ми харесват. Обичам римите и съответно ми е трудно да разбирам неримуваната английска поезия. Една от любимите ми приказки от детството е за Бързобежко и Сиводрешко от Леда Милева.

Ирини, свободата е голяма работа! Аз и се наслаждавам пълноценно, доколкото изобщо може да се каже, че съм свободна. Все пак друго си е да се съобразявам само с желанията и нуждите на детето си и, ако остане време, за моите. Работата не ми липсва ни най-малко. Радвам се, че неразположенията на ранната бременност са зад гърба ти!

Вики, стискаме палци до второ нареждане! Чакаме хубави вести и от теб! Скоро съвсем ще овладееш португалския. А по отношение на неперфектното говорене на местния език и докторите, в Канада са построили комунизма. Ако влизаш в болница и не говориш езика, ти се осигурява преводач.

Бон Есперанс, очакваме включване със слънчева прогноза за времето.

Кузманка, надявам се скоро Пламенчо да се пребори с проблемите в дух с огненото си име и да догони братчето си на растеж.

Цвети Берова, надявам се, че с отстраняването на брадавичките на Габи ще се отървете от тях веднъж завинаги! Определено сте си изчерпали квотата с болестите за тази година. Дано сте все здравички оттук нататък. И да не забравя, приятно изкарване в Турция. Чакам с нетърпение отзиви и снимки, че вече 17 години откакто не съм ходила там, а мисля, че е подходящо за кротка семейна почивка.

Доника, весело тълкуване на бъдещите професионални изяви на Хриси.

Базел, и от теб очакваме включване, че сте оздравели вече. Вики ще е нашата математичка и полиглот, щом и на геометрия сте минали вече. Аз само съм мислила какви езици ще учи Сашко. Сърце не ми дава обаче да му говоря на английски. Сигурно ще почнем с немски като най-труден и чудесна основа за английски и други западни езици. Аз френски не научих, но като канадче няма да е зле Сашко да владее и двата официални езика. Това за начало. Сестра ми е с 5 чужди езика. Ще я гоним всички в това отношение.

Денис, има хора, които имат дар слово, и други, които умеят да слушат. Аз тепърва има да се уча на второто.

Иначе ми е ужасно трудно да измисля какво да купя на второто бебче освен лични тоалетни принадлежности... Виж, ако беше момиченце...

Стели, снимката на Стенли е невероятна. Къде е бръсначът? Сашко беше намазал основно себе си, но Стенли не е пожалил и околната среда...

Марианка, вярвам, че вече сте се преборили с високата температура на Мими!  Praynig

Фиби, ето ти липсващия постинг и бързо да оздравяваш!  Hug

Е, хайде стига от мен. Лека нощ на всички!

Последна редакция: нд, 30 мар 2008, 22:59 от Ави

# 145
  • София
Ето ме и мен за кратко.
Марианка, надявам се температурата на Мими вече да е минало...Аз само да уточня това, което знам от една аптекарка-Хексалгина е течен аналгин под форма, усвоима за организма и по-малко натоварваща...Медиците да ме поправят, но с 2 думи е едно и също, само дето Хексалгина е за предпочитане Simple Smile
Е, Фибичка, благородно ти завидях за празненствата и гостите, ама тия болести....
Ави, все се каня да ти пиша, че оня ден след като се разделихме в един магазин на Мария Луиза имаше памучни комплекти за изписване на Вис Виталис на адски добра цена....Иначе е много сладко костюмчето. И аз се бях замислила, че ако второто ми детенце е момче живот и здраве все ще е в повечето случаи с неща на батко си, както и играчките...Затова все се надявам за момиче, Свекърва ми каза, че който искал момиче трябвало да си прави промивки с калиев перманганат. Казах и, че ако сега не стане без промивки-за третото ще пробвам Simple Smile
ОХ, днес Хриси белята взе, че счупи едно шише с ароматизатор и докато дотърча при него беше си цопнал ръката в локвичката и съответно се поряза. Плака не защото го боли, а защото го дръпнах от локвата и го затворих в стаята му, за да почистя. Сега цялата къща вони на зелена ябълка Mr. Green
Мариела, напълно те разбирам как се чувстваш, тъй като подобен въпрос стоеше и пред мен...Аз не намерих сили да поема риска и да тръгна...ей ме на, сега съм тук, което не ми пречи пак да съм объркана от носно работа и майчинство. Което ме подсеща, Ирини, успех в новите начинания...дано и аз да се реша на някакви подобни проблеми-тогава ще настане мир вкъщи Simple Smile
Лека вечер за сега.

# 146
Хей,момичета детска стокова борса  Вис Виталис е на 20 метра от нас(дори аз имам превилегията да пазарувам на едро там Flutter),от там и памперси и много неща си купувам,(ходя често)така ,че ако мога да бъда полезна на някой с нещо ще се радвам Hug
Сетих се за Ивелина от Ст.Загора отдавна не е писала,как сте как е малкия Сиско?
Стели,снимката на Додо я гледам 2 дни и все се усмихвам,не съм виждала татко му,но все повече започва да прилича на теб,особено в очите Hug
Ави,много  е сладко комплектчето за изписване Heart EyesНаистина радостта при нас е двойна,скоро ще го усетиш и ти,Сашко също ще си има винаги другарче,разликата им е малка и ще си израснат заедно Hug
Ирини,преди обед идва свекърва ми да ми помага,но следобед оставам сама,те спят после се храним,от 1 седмица им давам сама следобедната закуска в двата стола един до друг и добре,че съм си малко левичарка боравя и с лявата ръка доста добре и с две лъжици в двете усти Joy
Но за излизането на вън сама с тях не се наемам,просто още са малки,тичат в различни посоки,единия иска на пясъка,другия на люлката и  Crazy няма как.Не умеят и да се пазят,спъват се падат,мисля,че като пораснат още малко нещата ще се променят,ще ме слушат повече, ще разбират,повече ще се пазят. Peace
Лека вечер на всички и до нови срещи. Hug

# 147
Добро утро, приятелчета!
Сервирам сутрешно понеделнишко кафенце, без да го пия на тераската Wink!

Ние сме вече почти добре, след ужасният вирус. Ивето го изкара за 1 ден, Алекс обаче 5-6 дена беше болничък, сега е много отслабнал, но вече в кондиция да прави бели. С храненето сме още на диетичният режим, малко по малко му включвам от другата храна! Но толкова безсънни нощи имахме, чудното е , че и сега продължават. Зъбите ги докарахме до 16, скоро му излязоха първите кътници и не вярвам толкова бързо да тръгнат и последните. Буди се по п-броя пъти на нощ, сутринта например е буден от  5 до 8, а в момента спи.
Като стана дума за диетичен режим- в събота бях на голяма, почти национална дюканска среща! Бяхме около 50 жени, почти като на сватба. Пък за приказването, да не ви казвам Laughing, заведението жужеше от толкова приказки.
Ето да видите малка, голяма промяна в мен! bowuu

Четох за големи страсти тук в темата и извън нея. Надявам се добрият тон да продължи!
Марианка, как е Мими днес? Линка, дето ти посочи Фибичка е много полезен!
Като става дума пак за болести, искам да питам някой ползвал ли е сребърната вода, или Аркол- е наименованието й в аптечната мрежа?Четох много полезни неща за нея, вчера мъжът ми е купил, но искам да чуя повече отзиви, мисля да я ползвам в момента за алерията на Алекс.
Извинете, че няма да коментирам подробно, но то при такова дълго отсъствие ще си пиша час-два, а така ми се ще да се мушна още мъничко в леглото. Напоследък редовно ми се събират в най-добрият случай 4-5 часа сън на нощ и то разпокъсан.
Хоп, сега виждам, имаме си и рожденничка:
Снежка-Смешка, Честит празник! hbdtu
http://zaedno.de/gallery/albums/userpics/10001/normal_100_5581.JPG
Пожелавам ти здраве и пари, за да може да осъществиш всяко твое желание!

# 148
Ави страхотно е комплектчето, а като си представя малкото човече вътре ...  Heart Eyes Heart Eyes
fibi4ka, бързо да минават неразположенията
Доника не знаех за Хексалгина, благодаря за полезната инфрмация. Хайде дерзай по въпроса за момичето пък Йоанка ще съдейства за комплектче  Mr. Green
yoana77  Hug
tzvety roussimova изглеждаш страхотно, въпреки тежките дни които сте имали, дано с болестите си отидат и всички нерзположения и да си отдъхнеш малко
Марианка по-добре ли е Мими, ходихте ли на лекар  Hug
Аз закарах момчето на ясла и сега ще пооправя къщата и ще гледам някое филмче. Приятен ден на всички.

# 149

snezhka-smeshka, честит рожден ден и от мен!
                              Много щастие и късмет ти желая!

Общи условия

Активация на акаунт