Отговори
# 195
Асе  Hug
Аз пак с питане, отдавна се каня де. То малко темата за количките мина, но аз пак да подхвана.
Моята количка е Aria на Peg-Perego, но е лятна. Иначе ми е страшно удобна, защото имаме стълби преди асансьора, а и той е много малък. Мога да си я вдигам по стълбите и се събира в него, 6кг е. Не ми се купува за 4 - 5 месеца количка та се чудя дали ще мога да си карам с тази, но да сложа портбебе в нея за да е легнало бебето /тя не е със съвсем хоризонтално положение, има лек наклон/ или да сложа кошница за кола и да го разхождам така, но пък в тези кошници за разходка по няколко часа  newsm78 не ми изглежда удобно за бебето, като се сетя Никита как се опъваше доволно с вдигнати ръчички и навън си спинкаше ли спинкаше с кеф...

# 196
Мами а с какво се мажете? АЗ редувам олио на нивея, мас с невен и един крем с  какаово масло масло  и масло от ший, обаче кожата ми е все така суха и ме сърби. Май ще трябва да се нажа по 2 - 3 пъти на ден ама как ще стане това в офиса не ми е ясно.

мажа се веднъж дневно /обикновено вечер/ с крема против стрии на Дева. кожата ми въобще не е суха и не е сърби - е... само на татуировката де  Grinning

# 197
Герди, ами аз бих взела кошница, защото е по-защитена - в смисъл бебето е вързано вътре. А те знаеш как се свиват и сгърчват в началото (в смисъл няма да му е толкова дикомфортно)... аз също смятам да карам с кошница, че имам Куини Зап, а на него кош не мога да сложа. Пък и да ти кажа честно като гледам майките с второ... ами не се разхождат така, както с първото. Освен това ще инвестирам и в качествен слинг. Ще си поръчам от немско Дидимос. Смятам, че ще ми е много по-лесно да се справям с каката и бебето, когато то е в слинг. Все пак двете ти ръце са свободни, а гърдите са на ... един пръст разстояние Wink

# 198
Мами какви витамини вземате,аз все още никакви но май трябва да почна?Фолиевата киселина спряхте ли я newsm78

центрум матерна пия. в състава има и ф.киселина.

# 199
  • София
Да, Иринче, защото 1към нещо си значи 1 жена на еди колко си, ама ако ти си тази една жена примерно .....за тебе тази вероятност е 100%!
Точно това имах предвид. Радвам се, че ме разбра!  Hug
Асенце, имах предвид, мило, че скачаш против всяка форма на песимизъм, която прозре тук и от тази гледна точка си ни много позитивна и мила Hug

# 200
Момичета, нещо много полезно открих:
http://www.indiacurry.com/women/pregcalc.htm
Дано ви е от полза макар, че за мен е уред за мъчение. Точно днес тежах максимума, който е трябва ло да тежа при раждането според този сайт Embarassed Cry

аз съм малкичко над максимума за гестационната седмица. с тази подробност, че килцата ги качих още около Коледа Sad и досега си ги подържам!

# 201
аз нали съм вечно неразбрала  Embarassed
а и вие мноооооооооого сте изписали
та ше питам с риск да се повторя - какви изследвания правите сега?
д-рката ми е в частен кабинет, иска ми се тя да ме изражда, ма не знам ще стане ли.
онзи ден й го казах, ма така и не разбрах
вашите лекари, които посещавате, къде практикуват - в ч.кабинети или в болници?
почвам да се притеснявам май, времето си минава и няма да знам кво да правя... newsm78

# 202
Ха, в нормата съм. Само дето съм в тази норма от доста време, но така ми харесва Wink Sunglasses
Софи, първо - ДОБРЕ ДОШЛА Hug
ПРавят Биохимичен скрийнинг и едно ново, ама нека да ти обяснят. Аз скоро ще ходя на фетална морфология при моя си доктор. Ходя и на държавна женска консултация, и на частно, при лекаря, при когото ще раждам. Всъщност добре е още от сега да знаеш при кого ще раждаш. Много от препоръчваните добри лекари отказват да поемат ангажимент в последния момент. Държат да си те следят от възможно най-рано Grinning

# 203
Ха, в нормата съм. Само дето съм в тази норма от доста време, но така ми харесва Wink Sunglasses
Софи, първо - ДОБРЕ ДОШЛА Hug
ПРавят Биохимичен скрийнинг и едно ново, ама нека да ти обяснят. Аз скоро ще ходя на фетална морфология при моя си доктор. Ходя и на държавна женска консултация, и на частно, при лекаря, при когото ще раждам. Всъщност добре е още от сега да знаеш при кого ще раждаш. Много от препоръчваните добри лекари отказват да поемат ангажимент в последния момент. Държат да си те следят от възможно най-рано Grinning

ДОБРЕ ЗАВАРИЛА   bouquet
аз при нея искам да родя, казах й го, тя не ми каза, че няма да ме изражда. тя си ми е лекар от преди това. а на държавна женска консултация не ходя Simple Smile
а и както си ходя по мачове и напоследък са все прекалено напрегнати, май ще ме израждат лекарите на отбора  Laughing Laughing Laughing

# 204
Аз и аз малка недоразбрала  Embarassed някой може ли да ми даде координати на д-р Димитрова и да ми каже къде се намира тя, защото при д.р Марков ми дадоха час за фетална морфология чак за 09 МАй!!! ooooh!
Софи, аз както и аз съм от обърканите тези дни разбрах, че трябва да не прави Биохимичен скрининг 16-19 г.с. в Медицинска академия и фет. морфология /16/18-23 г.с. при специалист с много добър ехограф, но има много малко кадърни лекари и трябва да си запишеш час много по-рано. А за Мазнейкова май се разколебах, че четох разни ужасии. Hug

# 205
Ако нещо греша, моля някой да ме поправи  Embarassed Sunglasses

# 206
Адреса е ул. Дунав 47, тел. 9833020; 088 9030595 - Медицински център "Фемина". Обади се на стационарния телефон за да си запишеш удобен за теб час. Това се намира съвсем близко до Сточна гара, ако вървиш по бул. Сливница посока сточна гара, една пряка преди Раковска свиваш на дясно, на около 50 метра ще видиш пак в дясно от теб нова сграда, на нея има реклама.
Пращам и адрес с картата на София, там може да се ориентираш като потърсиш улицата: http://www.ukazatel.com/sofia_map.php?l=Д&p=2 Peace

Ето, открих инфо за Димитрова, извинявайте, че ви занимавам. Blush

# 207
Ааааа, за Димитрова дават час чаааккк за 15,05.... ooooh!

# 208
здравейте момичета виждам, че всички пишете за изследвания та по този повод с е обръщам към Lucu на мен ми казаха от консултацията в Шейново че като отида другия път 07,04 ще ми вземат кръв за скриниг и това си влиза в платената консултация и с прегледа през май ще гледат бебето на доплер.
Но да ви кажа честно Асето е права трябва да мислим само позитивно и мисля ще всичко с бебета ще е супер. Честно казано с първите ми деца не се правиха такива неща и не съм имала такива тревоги като сега, а тревогите натоварват не само нас но и бебета не го забравяйте

# 209
мами, кажете, моля ви, каква количка ще купувате - комбинирана или направо лятна? кошара или легло? аз много се чудя. няма кой да ни даде легло, например или количка. всичко ще трябва да си купуваме ние, а сме с 4 кредита и ми се ще да се избере най-рационалното. леглото майка ми каза, че щяла да го купи, но все пак. може  и да е рано, ама трябва да се реши. спрели сме се засега на чиполино, че цените им са сравнително нормални.

Общи условия

Активация на акаунт