Отговори
# 180
Момичета, извинявайте, че пак ще подхвана темата, ама днес бях на доктор и го питах за изследването за синдрома на Даун. Той ми каза, че за него това било излишно и взе да ме убеждава да не си губя времето и парите. Освен това каза, че в нашия град нямало кой да ми го направи и ако толкова желая ще трябва да отида в София. Аз съм изпуснала седмиците за първото изследване, та питането ми е дали сега, между 16 и 19 седмица, ако отида в МД да ми вземат кръв, ще има полза от изследването. Доктора ми каза, че трябвало амниоцентеза, за да се докаже евентуално това заболяване. А аз не искам да ме бодат в корема Cry
Кажете си вашето мнение, моля! Hug Страшно се обърках с неговите разсъждения. newsm78

# 181
На колко години си? Много странно изказване на гинеколог, че ще си загубиш времето и парите, за да си правиш изследвания.... #Crazy
Не пречи да си направиш изследване в 16-19г.с Прави се в МД-София. Мисля, че можеш да не се разкарваш, а да пратиш 0,5 мл. серум по куриер..., заедно със снимка от УЗ с точната гестационна възраст. Но казват, че това изследване дава доста фалшиво-положителни резултати...и все пак ...е нещо, което правиш, защото е грехота да има възможност за пренатална диагностика и да не се използва... Naughty

# 182
Велислава, моят доктор разсъждава по същия начин. По негово мнение в момента с напредъка на генетиката в тази област се спекулира много. Последно говорихме, че навсякъде работят хора и грешки стават. Още повече, че (това май не знам за кой път го казвам, извинявам се за което Confused) хромозомните аномалии могат да бъдат толкова много..., да не говорим, че пренатално установените болести са една милимунда в сравнение с това, което би могло да се случи като се родят бебоците...
Така че - Господ да дава здраве, на нас и на бебчетата Praynig
И наистина има неща, вкоито трудно бихме могли да се намесим. И в това им е вълшебното и чудесното Hug

# 183
  • София
Здравейте, тия дни при мен няма нищо особено и само чета темичката.  Simple Smile

Дидка, завидях за дрешките, особено за красивата черна туника с цветята!  Wink Мен ме мързи да снимам моите придобивки от Ларедута- е, те са само една риза и един панталон.....Опитвам се да ги намеря на сайта, обаче те непрекъснато ги разместват....

Относно пазаруването от Ларедута една препоръка от мен- ако смятате, че още не ви е време за дрехи за бременни, може да разгледате раздела TAILLISSIME- това са дрешки за по-пълни дами, с удобни кройки, талията има резерв.

Аз съм вече много зле откъм блузи.  Sad Трябва да се наканя да направя един тур по магазините, защото вече почти нямам какво да облека.

Единствената новост при мен е, че от няколко дни матката ми се е повдигнала нагоре, съответно коремчето започва да се оформя съвсем сериозно.  Grinning

Вчера ходих с децата на кънки в Зимния дворец- от миналата година открихме това удоволствие, но тази зима ходихме само веднъж- все нещо изниква в почивните дни. Да си призная, бая се поизморих- определено повече от обикновено, но пък удоволствието е несравнимо и май пак ще отидем : Пързалката ще работи до 6 април, така че има време за последни посещения.

Mariam77, това прилошаване е напълно нормално и може да се случи дори и да не си бременна. Ниско кръвно+ продължително време стоене на крака, и прилошаването е готово. Избягвай да стоиш дълго време права, особено сутрин, и особено на гладно, защото и кръвното, и кръвната захар са по-ниски сутрин.

Велислава, определено не е излишно изследването за Даун, след като го искаш. Не е късно и сега да отидеш- всъщност това е обичайният период, през който досега се е правил този скрининг. Амниоцентеза се прави, след като излязат резултатите, и ако специалистите преценят, че има повишен риск. Аз също пропуснах по-ранния период, защото моята лекарка ми препоръча да оставя скрининга за 16-та седмица. Докторът ти вероятно смята, че не е надеждно- аз не съм специалист и не мога да твърдя, но все пак комбинираният резултат дава доста голям процент предварителна прогноза и така може да се избегне амниоцентезата, която все пак е донякъде рисково изследване.

# 184
хромозомните аномалии могат да бъдат толкова много..., да не говорим, че пренатално установените болести са една милимунда в сравнение с това, което би могло да се случи като се родят бебоците...
Асе, така е...много са, но има срещащи се с по-висока и с много малка/нищожна/ честота. За това и с БХС се изследва вероятността за най-често срещащите се./тризомия 21-Даун, тризомия13 и 18/. А с амниоцентезата се отхвърлят около 99% от хромозмните аномалии.
Но...всеки решава за себе си.

# 185
Здравейте!
велислава, категоричнот те съветвам да дойдеш в София и да с ипуснеш въпросните изследвания. Изумена съм как може лекар да неглижира едно толкова важно нещо, като здравословното състояние на детето ти. Още не е късно. но имаш около седмица. /даже тази сутрин поБТВ беше д-р КРеменски - завеждащ сектора за генетични изследвания към Майчин дом, който обясни, че трябва повече да се говори на бременните, да се образоват, за да може по отношение на тези болести да се действа превантивно - това по повод зачестилите случаи на деца с хромозомни аномалии  Sad/
мари-п, резултатите ти не са никак лоши. Аз съм с по-нисък хемоглубин. Миналата бременностмибеше 90, а нямам таласемия. За бременните над 100е добре. За кръвната захар - доколкото съм чела при някои мами с епроявява т.нар. гестационен диабет, който е налице само по временабременността, но и за негосевзимат мерки. Дано при теб е нещо временно  Praynig
БХС - 80лв - толкова струва ранното изследване в частната Св.София

Аз ям сливи, нектарини и грозде - тук вичета от 1седмица и едва днес меснабдиха - тасъм много хепи.

бебо не го усещам  Confused

# 186
  • София
Асенце, харесва ми позицията ти по отношение на генетичните изследвания.  Hug Наистина напредъкът на медицината е чудесно нещо, както и възможността за избор, но вярата ни, че можем да се презастраховаме от всичко чрез тези изследвания, е измамна. Аз лично за себе си съм решила, че ще приема бебето такова, каквото е създадено; ще си направя скрининг, защото искам все пак да съм информирана до някаква степен, но мисля, че до амниоцентеза няма да стигам. С това мнение не искам никого да ангажирам; всеки е в правото си да направи максималното, което смята за необходимо!  Hug

# 187
:

Ааа...така кажи..те вимат кръвта и я пращат в МД/само там се прави това изследване в БГ, както и във Варна/. Абе не е важно колко струва, важното е какъв е резултата! Колко ти излезна риска? Като нашия с Иринка с много нули ли?

# 188
:

Ааа...така кажи..те вимат кръвта и я пращат в МД/само там се прави това изследване в БГ, както и във Варна/. Абе не е важно колко струва, важното е какъв е резултата! Колко ти излезна риска? Като нашия с Иринка с много нули ли?
Ми резултатите са в моя доктор, койтио ги е взел и ми каза, че всичко си е супер.Ще ги взема като отида на преглед през април. А странното е, че в св.софия ЖК-то ми е по здравната каса и само ранното БХС се заплаща... това в 16 г.с. не се плаща  newsm78

# 189
А странното е, че в св.софия ЖК-то ми е по здравната каса и само ранното БХС се заплаща... това в 16 г.с. не се плаща  newsm78
Е, това е наистина много странно...

# 190
Лека нощ  Hug сладки сънища на всички  smile3524

# 191

софи1914- welcomeдай повече инфо за себе си/освен,че предполагам си фен на Левски Party/

добре заварили Simple Smile
не знаех за тази тема, Муциту ми каза, та се включих веднага
първо бебе ще ми е, надявам се мома  Praynig Praynig Praynig терминът ми е на 03.09.
в събота бях на лекар - вс е ок и д-рката не видя нищо да стърчи
аз й казах, че няма и да види Laughing Laughing Laughing
първият път, като го видях бебчо как мърда с крачета и ми стана много  Crazy
а таткото се разплака /той винаги влиза с мене/
до сега съм качила 4-5кг, но раста настрани и нищо не ми става Sad
нямах време да разгледам всичко написано по темата, но днес ще сторя и това
ако съм прекалила с инфото, се извинявам   bouquet

# 192
  • София
Има известна доза истина в това, което е казал лекарят на Велислава за скрийнингите според мен.  newsm78
Все пак скрийнингите играят с теория на вероятностите, не дават диагностични резултати.
Ето например при мен. След УЗ ми излезе рискът за Даун 1:480. (при първоначален 1:140 заради възрастта - 37 навършени години). След кръвната проба, същият се корегира на 1:5700.  Shocked И като знам, че ранният скрийнинг е в процес на експериментиране, никак не вярвам в истинността на този резултат. Асенци и другите, не ме бийте с камъни, а се опитайте да ми разберете мисълта. Това, което искам да кажа, че след скрийнинга не съм по-спокойна вътрешно, отпреди да го направя. Знам, че категорично ми казаха, че с тези резултати амниото е излишно. И сигурно е така. Но аз вътрешно не се чувствам по-уверена, отпреди да го направя! 1 към нещо си не е никаква диагноза. Ето това предполагам е имал предвид доктора за скрийнингите! Naughty

# 193
Да, Иринче, защото 1към нещо си значи 1 жена на еди колко си, ама ако ти си тази една жена примерно .....за тебе тази вероятност е 100%!

# 194
Иринчеее Hug Тук сме се събрали да си бъбрим дружески, не да си скачаме. А мнението си е... ами както казват французите - колкото глави, толкова и мнения. Казала съм, че за мен не е важно да знам предварително. Честно казано очакването би ме изнервило в пъти повече (имам предвид ако знам за някаква малформация). Да не говорим, че и самите увреждания имат степени. Ей го онова момче с Даун, което ни е параолимпийски шампион - да е живо и здраво, но е с лека форма. И се справя добре в живота Grinning
Дайте да не ги мислим тези работи. Всичко е за хората на този свят - дано са ни здрави бебетата Praynig
Аз да ви кажа днес ще водя дребната да й пробиват ушите, че нали е Благовещение - най-малко боляло и най-бързо зараствали раните Grinning От няколко месеца ми врънка, та сега ще видим колко ще й стисне Wink Първо търся координати на кабинет по акупунктура, за да й отбележат къде, че ушната мида е пълна с точки и не ми се ще да прецакам нещо като й сложа обеци Rolling Eyes
Та, стискайте палци, ако даде едното ухо да даде после и другото, че да не ходим само с една обеца Wink Laughing

Общи условия

Активация на акаунт