Великобритания - тема 15, почти юбилейна

• 26 404
  • 293
  •   1
Отговори
# 150
  • Манчестър
Здравеите момичета. Много ви моля да ми кажете как аджаба го приготвяте този Weetabix newsm78? Плодове слагате ли допълнително, с какво мляко - обикновено краве ли, захар слага ли се??? Никога не съм правила на малката и много искам да пробвам. И какви са тези овесени ядки, може ли да ми пуснете картинка, че те са толова много видове че незнам направо Thinking. Много благодаря и извиняваите за простите ми въпросчета Hug. Лека вечер  bouquet.

Ами аз слевдах съветите на health visitor. Започнах с чист Weetabix с wholemile milk. Доколкото си спомням докъм 5 г възраст не трябва да се дава на децата semi-skimmed ili skimmed мляко.

# 151
macoball, машината е супер Simple Smile, преди малко си поръчах безкофеиново кафе, защото не мога да заспя до 2-3 нощем Rolling Eyes.
И в нас чириос-а е на голямо уважение от децата.
-----------

Ave, млякото е полезно заради калция, който пък си е в едно и също количество независимо дали млякото е пълномаслено, обезмаслено или с намалена масленост, дори се препоръчва 2% или по-малко процента масленост (да, за деца над годинка говоря)
-------------------

мишолина, на мен пък ми се струва, че тук има много по-голям избор на пюрета отколкото в Щатите.
Мишолина, аз тази година се изложих с градината. Срам ме е да кажа коко пари хвърлих за семена, цветя, а ако ти покажа снимки да видиш какви са голи и двете градини... аз ли подраних, късният сняг и градушките ли им видяха сметката...
Срам ме е да спомена на мъж ми да ходим да купуваме цветя отново, та като започнат децата у-ще ще примъквам тайно от теско саксии.
-------------------

miravmbd, само чорапи не умеех да плета, иначе бродирам на ръка (с конци и с панделки), плета, шия. Сега се уча дя работя с кожа, някои да има непотребни кожени изделия  Simple Smile.
Завиждам ти за благотворителните  магазини, които са около вас. 
--------------------

количките, аз съм за Макларан-а
-------------------------

Колекционирате ли нещо?

# 152
  • UK
Макобал, идем всички  Grinning но пак ще ти се обадя де. Ние ще ходим до http://travel.timesonline.co.uk/tol/life_and_style/travel/holida … rticle3547217.ece
Има ли други желаещи да се повозят на влака Томас  Laughing

# 153
  • Bristol
lida, Weetabixа го слагам в една купичка на малката, наливам мляко на око, в нейната купичка точно до ръбчето на "тухличката". После го слагам за 1 мин в микровълновата и след като го извадя, добавям половин намачкан банан. Тази рецепта я взех от книжката на Анабел Кармел  Wink Иначе до 2-3 годинkи трябвало да се дава пълномаслено мляко. Ето в този сайт, Babycentre, има много интересна и полезна информация  Peace
Цитат
Full-fat or whole cow's milk is essential for your baby because she needs the energy that the fat in milk provides. Fat also carries essential vitamins A and D, so by skimming the fat off the milk, the vitamins are reduced, too. You should give your baby full-fat milk until she is at least two years old.
Овесените ядки взимам от фино смлените на пакетчета. Има ги в Теско, специално за деца, пише KIDS на тях и са в светло синя кутия. А има и за възрастни, които можеш да ползваш. Моята предпочита натуралния вариант от магазина, без добавени плодове, шоколади и тн и тн, тоест детския вариант  Laughing. Според упътването им добавям 150 мл мляко и ги слагам в микровълновата за 2 мин, след като поизстинат добавям настъргана ябълка. Малката помага и бърка сместа през това време, накрая започва да опитва и докато опитва, купичката се изпразнила  Mr. Green
AG, знаеш ли за този магазин HobbyCraft, със сигурност ще ти допадне!
Аз тази година реших да не купувам цветя от градинския център, а сама да правя разсада. Колкото пъти съм сложила семената директно в почвата, толкова пъти нищо не е ставало. Затова сега ги насадих в кутийки с похлупачета, вече са поникнали  Flutter Обаче вчера бях в градинския център, да си взема две сакъзчета и там като видях колко големи са им кадънките  ooooh! Дори вече цъфтят  Rolling Eyes
maimunka, до колкото си спомням, Мира се вози на това влакче  Laughing

# 154
И аз да се включа  за малко.
Лео вече е 5.900 кг. и 59 см. На мен ми се вижда малко шишкав, но според доктора е с перфектни размери. Днес му направиха и първата имунизация, държа се геройски. Мен май повече ме беше страх от него Laughing
По темите които обсъждате не знам как да се включа. Градината ми е пустош, ако въобще може да се нарече "градина" това дворче, което имаме. Надявам се някой ден и до там да стигна но засега нямам това желание. Виж ако някой градинар се намеси не отказвам да имам и аз хубава градинка  Wink
Закуски на малкия все още не правя, а и това чудо Weetabixа  само веднъж го пробвах и хич не ми хареса. Затова пък съм фен на овеса. Много често закуската ми е това. Преди го харесвах с мляко и сушени плодове, но сега открих че с масло и сирене много ми допада. Сварявам го само с вода не с мляко.
macoball аз бях в Ирландия една седмица миналата година. На отиване с кола на връщане със самолет. С кола беше много приятно пътуването, а и като време беше еднакво горе долу, като сметнеш и висенето по летищата. За съжаление нищо не успях да разгледам. Времето беше меко казано гадно. Не спря да вали. Имах чувство, че е зима, а беше юни месец. Почти не излязох от хотела:(
За количките и аз се чудя как ще ходя по плажа лятото, но все някак ще я бутам. Едва ли това ще ме спре:) От сега си мечтая.....отивам си в Бургас поне за 2 месеца Wink

# 155
macoball, брат ми каза, че са пътували до Ливърпул около 3 часа и после на фери до Дъблин за 8 часа.  Rolling Eyes Избрали са да пътуват така, за да се наспят през нощта. Предполагам, ако се мине по друг маршрут, може и да е по-приятно пътуване.

# 156
Как сладко сте се разговорили Simple Smile

Лида, Ето го сайта на Уитабикс http://www.weetabix.co.uk/brands/weetabix/.
Аз докато бях бремена го проядох - това ми беше крейвинг-а. Алекс и той като бебе много го ядеше. Наскоро четох някъде, че най- полезни били  хол, мулти грейн сириалс и сега гледам да купувам такива предимно. Но каквито и да са, са тъпкани с витамини, минерали ..

Маймунка, този парк Томас изглежда супер Grinning А влкачето Томас + френдс и сър Топам Хат всяко лято идват при нас. Peace

Тролипен, децата отслабват по- късно, когато започнат да се движат. Моето дЕте какъв дундо беше, една топка  Laughing, но си се развиваше точно по графата и сега си е супер. Как нямам една снимка качена (и не ми се разправя да качвам по интернет) да ти покажа.

Аксел, ти нали не се засегна newsm78. Тази количка, която е гледа хваща окото, но няма да ти е практична.

АГ,какво се опитваш да правиш с кожа? Естествена или изкуствена или всякаква?
Тук толкова много кожени якета, чанти по 3-5 лири (10 при леко по съвременен модел), На скоро гледах едно за 1лира - изкуствена да е била...

Аз отдавна се каня да започна да правя фото Албум на Алекс, един, който да проследи живота му последователно, но нещо липса на време и на точна идея ме възпират до сега.

Ти колекционираш ли нещо? Аз играчки (томас, лего ...) Laughing В момента нищо не събираме.
Едно време да - много неща.
Бих започнала колекция от стари коли, автобуси и трамвай (железните модели на Корги), имам два, много са скъпи, а приоритетите ми са други. Laughing

Как е при вас времето? Отнесе ли ви оградите ?

# 157
Май със самолет ще отидем до Ирландия и после рент-а-кар.Колкото и да ми се искаше да е целият път с кола... шАфьорът е против!  Mr. Green  И ние се гласим за юни,дано времето е хубаво само! Трябва и до Бг да си ходя скоро да сменям документи и книжка(още си стоя с моминското име) . Визата трябва ли да я прехвърлям или в старият стига да я имам?
miravmbd какво му е на времето при вас ? Тук се мъчи да духа  ама е ок сякаш.Преди малко се прибрахме от  концерт в О2  , нямаше щети по пътя! Simple Smile
Ние колекционираме непроверена поща,сметки,хартийки
,стари банкови извлечения и тем подобна  книжнина,които извират отвсякъде! Имат магическата възможност никога да не свършват,колкото и да изхвърлям!  Laughing

# 158
Момичета много ви благодаря за отговорите и идеите. miravmbd, сложих си саита във фаворити за сега Peace. Леле какво щях да правя без вас Hug?!?

# 159
  • UK
Макобал,да не забравиш да си извадиш виза за Ирландия като мен  Grinning освен ,ако не са отпаднали междувременно...разговорът със служителят от емиграционните власти не е от най-приятните ми спомени  Laughing

# 160
момичета много ви благодаря за идеите за попарката - ще му направя непременно , weetabix непременно ще похапва ,при нас е на почит -утре ще я правя и ще кажа дали му харесва . Не сам се обидила за количката -схема му одеалцето и аха , та затова нямам време да пиша , ще давам и porridge oats i ready дано му хареса , че е станал голям каприз

# 161
  • Манчестър
Май със самолет ще отидем до Ирландия и после рент-а-кар.Колкото и да ми се искаше да е целият път с кола... шАфьорът е против!  Mr. Green  И ние се гласим за юни,дано времето е хубаво само! Трябва и до Бг да си ходя скоро да сменям документи и книжка(още си стоя с моминското име) . Визата трябва ли да я прехвърлям или в старият стига да я имам?
miravmbd какво му е на времето при вас ? Тук се мъчи да духа  ама е ок сякаш.Преди малко се прибрахме от  концерт в О2  , нямаше щети по пътя! Simple Smile
Ние колекционираме непроверена поща,сметки,хартийки
,стари банкови извлечения и тем подобна  книжнина,които извират отвсякъде! Имат магическата възможност никога да не свършват,колкото и да изхвърлям!  Laughing

Да ти прехвърлят визата се плаща - 160 по пощата и 500 мисля на място. можеш да пътуваш с 2-та паспорта - само си запази този с визата...ще ти перфорират страниците без тази с визата.

# 162
Макобал,да не забравиш да си извадиш виза за Ирландия като мен  Grinning освен ,ако не са отпаднали междувременно...разговорът със служителят от емиграционните власти не е от най-приятните ми спомени  Laughing
А визите не отпаднаха ли за Ирландия нали сме в Европейския съюз,а ако не са не се притеснявай безплатни са за Българи/така поне беше като вадих последно виза за там преди 2год/.Първия път и аз пътувах без виза но не ми направиха проблем.Удариха ми временен печат за престоя,проблема го правят после в посолството като си вадих вече визата.Вместо да ми дадат резултат за визата веднага трябваше да чакам няколко седмици и с това се приключи.Сега чакаме бебоците да поотраснат и да ги заведем да се запознаят с другата половина от фамилията които живеят в Дъблин.

# 163
При нас времето беше отвратно. Някакъв невероятен силен вятър духаше два дена, днес го изби на дъжд. Не съм излизала днес, но не духа така. 
В четвъртък направо ми спря въздуха, така ме удари в лицето, а пясъка така ми нашиба лицето, че цял ден след това го усещах (отидох да видя морето, плажа е на 4мин от моята работа и имах 15мин преди да почна. Морето беше толкова бурно, чуваше се доста от далеко, заслужаваше си гледката)
Петък пак духаше много, от вън нещата се тресяха- кофи, саксии, прозорци...

Моите българи тук се организират да ходят в гръцката църква в 12 през ноща другия петък. Викат ме да ходя. Аз ще имам гости, та това евентуално би ме държало будна, но ако не беше гостито въобще нямаше да имам сила и енергия за подобни изпълнения.
Само аз ли съм така скапана???!!! Такава умора ме гони, че направо не си е работа. Малкия като легне и аз със него подремна един час и след това будувам.... един омагьосан кръг:crazyeyes:

# 164
  • София
Честит празник - Цветница, на всички, които празнуват!!!

Общи условия

Активация на акаунт